-
Hani hep deriz skor mu yoksa futbol mu? diye...Bazılarımız -hatta birçoğumuz- skora bakar öyle yorum yapar. Ama dün akşam sahada skordan çok konuşulması gereken bir futbol vardı.Kötü mü? Elbette Hayır...
Dünkü maçta ilkine oranla çok daha kaliteli ve çok daha diri bir mücadele vardı. Hazırlık maçı olmasının verdiği rehavete rağmen gençlerin mücadelesi alkışlanacak cinstendi.
Aydın Yılmaz: Başlı başına bir yıldız. Hem sürati hem de tekniği üzerinde barındırıyor.Geçtiğimiz sezon bir özgüven depolaması yaptı. Bu sezon da ilk 11'e doğru atılım yapacak.En ışıltılı yıldızlardan biri.
Aykut Erçetin: O artık genç değil tecrübeli bir kaleci. Yetenekleri bir-iki maçta farkedilecek cinsten değil.3-4 maç ilk 11'de sahaya çıktığı vakit Galatasaray'ın kalesini rahatıkla devralabilir.
Özgürcan Özcan: Türk futbolu yeni kralını yetiştiriyor.Yaşına oranla mükemmelin de ötesinde olan fiziki gücü en önemli kozu. Bitirici vuruşları ve hava hakimiyeti de gayet iyi. Teknik olarak bir gelişime ihtiyacı var. O gelişimi de göstereceğine inancım sonsuz.
Mehmet Güven: Şu iki maçlık performansından sonra ciddi ciddi şunu düşünmeye başladım: "Galatasaray niçin bir ön libero transferi istiyor? Gelecek oyuncu Mehmet Güven'den kaliteli olamaz". Kademe anlayışı,müdahale zamanlaması,geriden oyun kurma özelliği,teknik,pas dağıtım vs. tek kelime ile anlatılmak istenirse: Mükemmel
Ferhat Öztorun: Futbolumuzun genel olarak bir sol bek eksikliği var. Milli takımımızda dahi sol bek sıkıntısı yaşıyoruz. Ama gelecekten hiç korkmamıza hacet yok. Çünkü Ferhat o mevkiide en kaliteli oyunculardan biri olmaya namzet...Hız,kademe,orta yapma,pas dağıtım ve zamanlama en önemli özellikleri.Sürekli kendini geliştirdiğini gözlemlememek elde değil.
Oğuz Sabankay: Lierse maçında son dakikalarda oyuna girmesine karşın inanılmaz beğendim. Tam bir 10 numara özelliklerine sahip. 5 dakikada 2-3 tane gol pozisyonu hazırlaması da bu söylediklerimi özetliyor sanırım. Geleceğin en büyük yıldızlarından olmaya aday bir oyuncu...
Mesaj Yetkileri