Bizi Bank Asya'ya düşürün talebi hafif bir taleptir. Benim yönetimden beklentim 2 maça çıkmayarak hem meseleyi kılıfına uydurup "amatöre kadar düşürülmeli" şeklindeki iddiaların önüne geçilmesi hem de gereken tepkinin bu yolla verilmesiydi. Gerçi bu ülkede bırakın Fenerbahçe'yi, ligden çekilmesi durumunda sıradan bir Anadolu kulübünün bile amatöre kadar düşürülmesi bana göre mümkün değil; orası da ayrı mesele.

TFF'nin iddianameyi bekleme ve Şampiyonlar Ligi'ne göndermeme kararı birbirine tamamen zıt 2 karardır. Esasen beklenmesi gereken iddianameden de öte mahkeme sonucudur. Yüce (!) Türk adaleti içeri tıktığı 3 kişiden 2'sini suçsuz olduğu gerekçesiyle serbest bırakırken, bu insanları uzun hukuksal işlemlerle yorarken beklenmesi gereken iddianame de değil mahkeme sonucuydu. Neyse o mevzuyu zaten geçtik. Sen TFF olarak elimizde belge yok diyip Fenerbahçe'ye ceza verme ama ne olur ne olmaz diyerek ŞL'ye gönderme. Hadi canım. Varsa eğer elinde belgen düşürürsün cezayı kesersin. Ama yoksa ne ceza kesebilirsin ne de ŞL hakkını Fenerbahçe'nin elinden alamazsın. Öyle şimdilik seni ligde tutup hem etinden hem sütünden yararlanacağız ama UEFA'yla bizi papaz etme ihtimaline karşılık da ŞL'ye göndermiyoruz diyemezsin. Bugün ak dediğine yarın kara dersen nerde kalır inandırcılığın ?

Gerekirse para almadan oynarız diyen başta Alex, Emre, Volkan gibi oyuncularımıza sonsuz minnettarız. Hatta gerekirse genç oyuncuların giderlerini cebimden karşılarım diyen Alex'in futbolculuğuyla, adamlığıyla o heykeli ne kadar hakettiğini bir kez daha görüyoruz. Bu kulübün tarihine altın harflerle yazılacak bu adamların isimleri. Nasıl ki Lefter için Fenerbahçe Spor Kulübü olarak özel uçak kaldırılıp tüm sağlık problemleriyle ilgileniliyorsa ilerde bu oyuncular için de bu tip jestler olacaktır. Tabi bardağın bir de Ziya Şengül gibi boş tarafları var. Onlar sadece Ahmet Çakar, Serhat Ulueren gibi kişiler tarafından Fenerbahçe'nin eski kaptanı şeklindeki övgülere mazhar olabilirler. Bunun haricinde camianın çok büyük bölümü tarafından lanetli şekilde anılacaklar.

TFF eğer Fenerbahçe'nin bizi düşürün teklifine hayır olmaz şeklinde cevap verirse tarihin gördüğü en büyük eyyama imza atmış olur.

Söz uçar yazı kalır; eğer Fenerbahçe'nin talebi kabul edilirse ve Fenerbahçe seneye Bank Asya'da oynarsa ekonomisinin taraftara bakan yönünden geçen seneye göre çok daha fazla gelir elde edecektir. Sponsor, yayın geliri vs. düşebilir ama taraftar daha fazla sahiplenecektir. 1 forma alan adam bizim yayın gelirimiz bu sezon yok diyerek 2 forma alacaktır. Asıl değeri 1 lira olan ama üzerinde sırf Fenerbahçe arması var diye 10 liraya satılan çakmaklar kapış kapış gidecektir. Bunları hepimiz göreceğiz.

Ali Koç'un açıklamasıyla TFF tam manasıyla köşeye sıkıştırıldı. Gönül isterdi ki oğlumu kaybettikten sonra "Fenerbahçe Acıbadem'le ilgilenerek hayata tutunuyorum" diyen Mehmet Ali Aydınlar çıkıp milyonlara yalan söylemeseydi. UEFA bizi 8 yıl men etmekle tehdit ediyor demeseydi.

İnşallah bu sürecin sonunda aklanarak bu ülkede idam edildikten sonra haklarında beraat kararı çıkan insanlar misali bir Fenerbahçe olacak.