Sayfa 163 / 483 İlkİlk ... 63113153161162163164165173213263 ... SonSon
4,861 ile 4,890 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Ibrahim seten gazete yazari galiba ;

1. nihat özdemir dn gece ünal aysal'ı aradı ve "tebrik ediyorum, sonunda başardınız. böyle başkanlık olmaz. bizi uefa'ya ihbar ettiniz" dedi

2. "ekibinize sahip olamıyorsunuz" deyince aysal "sizinle işimiz olmaz, durumunuza üzüldük vs" dedi ama çok bozuldu, gerisi yarın gazetede

3. aziz yıldırım'ın bugün metris'te N.özdemir'e "F-altaylı'ya nasıl teşekkür edersin?" diye kızdığı bilgisi bana da ulaştı ama teyit edemedim

4. ama teyit ettiğim bilgi şu: N.özdemir istifa edeceğini söyledi, A.yıldırım "sakın yapma" dedi.. sonuçta istifa olmayacağına dair anlaştılar

5. ancak metris'ten çıkıp ofisine giden nözdemir istifasını yazıp kulübe gönderdi.. N.özdemir dün gece bana istifa edeceğini söylemişti

6. N.özdemir ile dün gece aramızda geçen telefon konuşmasının detayları yarın gazetede.. allah biliyor, ben istifa edeceğine inanmamıştım

7. fbahçe ilk planda talibi olan 4 oyuncuyu satma kararı aldı. gitmek isteyen niang, lugano, santos (4.yü söyleymm) için pazarlıklar başladı

8. 300 milyon dolar borç ve vadesi gelen taksitler var.. CL'den gelecek para da TS'ye gittiği için kriz büyük.. başka oyuncular da satılacak

9. allahtan A.kocaman, alex gibi karakterli ve fedakar isimler var. ama bu sezon daralma ve küçülme kaçınılmaz. A.koç'un üzüntüsü bu yüzdendi

10. çoğu kişi biliyor madem: 4. oyuncu olan gökhan gönül için valencia ile pazarlıklar devam ediyor. gitme olasılığı çok yüksek

11. gökhan gönül gitmek istemiyor yanlış anlaşılmasın.. ama fbahçe'nin satması gerekiyor.. bu tabloya sebep olan kimlerse utanması lazım..

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

kimse kusura bakmasın ama sağlam senaryo yazmış ibrahim seten.

ibrahim seten kim ki nihat özdemir'le kanka muhabbeti yapıyor. bir alaettin metin olsa, kulübe girip çıksa neyse diyeceğim.
    (/s)

Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe kongre üyeliğine yakışmıyor. Kendisi, derhal Fenerbahçe Spor Kulübü'nden ihraç edilmelidir. Sadettin Saran'lar nasıl ihraç edildiyse, Mehmet Ali Aydınlar da ihraç edilmelidir.

Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı ile zaten tüm ilişiği kesildi. Bundan sonra Sayın Aydınlar hangi yüzle ve cesaretle, hem TFF Başkanı hem Fenerbahçeli olarak Fenerbahçe maçlarını izlemeye gelecek, çok merak ediyorum. Gelemeyecek. Gelirse de büyük bir protesto ile karşı karşıya kalacaktır.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

İşte o mektup

Kulübün başkanı ve çok sayıda üst düzey yöneticisi zanlı olarak cezaevinde. Bir dizi belgelenmiş kanıt, kulübün şikeye karıştığı sonucuna yol açmaktadır. Bu şartlar altında, Fenerbahçe için uygun hareket tarzı Şampiyonlar Ligi’nden çekilmek olmalıdır.

FENERBAHÇE’yi Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne UEFA mı almadı, Türkiye Futbol Federasyonu mu (TFF) göndermedi? Türkiye’nin gündemini allak bullak eden bu sorunun yanıtını önceki gün TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar vermişti. Hürriyet de belgesine ulaştı ve gerçek ortaya çıktı:

- UEFA, Fenerbahçe’nin şike yaptığı kanatine vardı.

Ve kanaatini resmi bir yazı ile Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirdi. Bu kanaatinin ardından da Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne katılmamasını talep etti.

İşte UEFA Genel Sekreteri Gianni İnfantino’nun imzasını taşıyan UEFA’nın o mektubu:

UEFA’ya göre F.Bahçe şikeye karışmış

Sayın Başkan
    Türkiye’de sürdürülen şike soruşturmasına, özellikle de Fenerbahçe’nin durumu hakkındaki önceki yazışmalarımıza istinaden:
    Söz konusu kulüp ve/veya sorumlu yöneticilerinin şike yaptığına dair kuvvetli delillerin bulunduğu anlamış bulunmaktayız. Örneğin kulübün başkanı ve (bazıları yönetim kurulu üyesi) çok sayıda üst düzey yöneticisi şike zanlısı olarak temmuz ayının başından beri cezaevinde bulunmaktadır ve (çoğu basına da yansımış olan) bir dizi belgelenmiş kanıt kulübün şikeye karıştığı sonucuna yol açmaktadır. İstanbul Polisi de tutuklamaların şike suçlarına istinaden yapıldığını duyurmuştur.
    Sonuç olarak, UEFA’nın amiral gemisi olan bir şampiyonaya (Şampiyonlar Ligi) şike yapmakla suçlandığı kamuoyuna yansımış, başkanı ve yöneticileri cezaevine konmuş, bugüne kadar elde edilen kanıtların kulübün şike suçunu işlediği sonucunu kuvvetle işaret eden bir kulübün katılması durumu ile karşı karşıya kalmış durumdayız. Bu durumun UEFA ve tüm futbol cemaati tarafından kabul edilmesinin mümkün olmadığını anlayışla karşılayacağınızdan eminiz

Yunanistan gibi yapıp küme düşürün

BAŞKA takımların UEFA kulüpler şampiyonalarında benzer suçlamalardan dolayı çıkarıldığını gördükçe endişelerimiz artmaktadır. Burada özellikle Olimpiyakos Volou Kulübü’nün Yunanistan Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından, olaya karışan kişiler hakkında cezai soruşturma tamamlanmamış (tamamlanması aylar, belki de yıllar alabilecek) olmasına rağmen, cezaya çarptırılması üzerine UEFA Avrupa Ligi’nden ihraç edilmesi olayına atıfta bulunuyoruz.
    Ayrıca UEFA’nın, üye federasyonlardan biri hızlı ve etkin biçimde disiplin cezasına çarptırdığı için bir kulübü şampiyonalarımızdan ihraç ederken, bir başka üye federasyon gerekli tedbirleri alamadığı için bir kulübü şampiyonalara kabul etmek durumda kalmasına müsamaha göstermeyeceğini anlayışla karşılayacağınızı umuyoruz. Böyle bir durum şike vakalarına karşı etkili kararlar alan ulusal federasyonları cezalandırmak anlamına gelebilir.

Onlar çekilmek istemezse siz çekin

BİLDİĞİNİZ gibi, UEFA Şampiyonlar Ligi Yönetmeliği (2011/2012) hükümlerine göre Nisan 2007’den beri maçın sonucunu etkileyebilecek davranışlar içine giren herhangi bir kulüp şampiyonaya katılma hakkından mahrum bırakılmaktadır. Bu mahrumiyet 1 yıl için geçerlidir.
    Bu nedenle, mevcut kanıtların ışığında Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne bu sezon katılma hakkında sahip görünmemektedir. Aynı zamanda bu şartlar altında, Fenerbahçe için uygun hareket tarzı UEFA şampiyonlar Ligi’nden bu sezon çekilmek olarak görünmektedir. Bir diğer seçenek TFF’nin kulübü şampiyonadan çekmesi olabilir.

Sekiz yıla kadar ceza verilebilir

BU yollardan birine başvurulmaz ve UEFA (şimdi veya gelecek aylarda) kulüp hakkında kendi disiplin soruşturması başlatırsa ve özellikle kulüp şampiyonaya katılma formunda Nisan 2007’den beri şike faaliyeti yürütmediğine dair yalan beyanat verdiği tespit edilirse, nihai cezalar çok daha sert olabilecektir. Nihai cezaların şeklini önceden tahmin etmek mümkün olmamakla birlikte, diğer şike vakalarında (örneğin Pobeda vakası) kulüplerin UEFA kulüpler şampiyonalarından 8 yıla varan sürelerde men edildiğini hatırlatmak mümkündür.
    Bütün bunlara ek olarak, TFF’nin konuyu şimdi ilgilenmezse, TFF hakkında da ilgili disiplin tedbirlerinin alınacağı konusunda sizleri uyarmak istiyoruz. Anlayacağınız üzere, Fenerbahçe’nin bu şartlar altında bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’ne başlaması, ama şike soruşturması sonucu suçlu bulunması halinde, sonradan şampiyonadan çıkarılması UEFA tarafından kabul edilemez.
    TFF’den Türkiye’de sürdürülen şike soruşturması çerçevesinde tüm vakalara ilişkin olarak hızlı ve etkin disiplin adımlarını atmasını talep ediyoruz.
    Fenerbahçe’nin özel durumu hakkında cevabınızı 24 Ağustos 2011 Çarşamba günü öğlene kadar almayı umut ediyoruz.
    Saygılarımızla

Niye Tahkim’e gittiler, Yunanistan gibi mi yapalım?

FENERBAHÇE’NİN, Tahkim Kurulu’na başvurusu dün Monaco’da dilden dile dolaştı. İstanbul’a gelip şike soruşturmasını inceleyen UEFA Başmüfettişi Pierre Cornu bu başvurudan en çok rahatsız olan isimlerden biriydi.

- Ne yapıyor Fenerbahçe? Biz katılmaması gerektiğini bildirdik. Tahkim’e gitmekle hiç de iyi yapmadılar. Ne yani Yunanistan gibi mi yapalım?

Cornu’nun bu tepkisini bir Türkiye Futbol Federasyonu yetkilisi şöyle yorumladı:
    - Tahkim Kurulu Fenerbahçe’nin başvurusunu reddederse (ki reddetti) sarı lacivertli takıma UEFA ikinci bir ceza daha verebilir.

İyilik yapalım derken problem yarattınız

TÜRKİYE’NİN en çok merak ettiği soru şu;

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’nde yoksa, Trabzonspor niye var?
    Bu soruya herkes kendine göre bir yanıt verdi. Fenerbahçe yöneticileri Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ı suçladı:

- Trabzonspor’un katılacağını biliyordu, bize söylemedi.

Soruşturma dosyasına göndermede bulunanlar ise başka bir şey iddia etti:

- Fenerbahçe çok ciddi delillerle suçlandı, ondan...

Bu sorunun yanıtını vermeden önce bir gerçeğin altını çizelim... Trabzonspor’un, Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağından Mehmet Ali Aydınlar’ın haberi yoktu. Duyduğunda o da şaşırdı.
    İsterseniz şimdi Monaco’ya, dün yapılan Şampiyonlar Ligi grupları kura çekimine gidelim ve orada bir UEFA yetkilisi ile Türk futbolunun yakından tanıdığı bir isim arasında geçen diyaloğa kulak verelim:

Trabzonspor’u Şampiyonlar Ligi’ne aldınız, bize haber bile vermediniz?
    - Aniden gelişti. Bir Türk takımını aldık, para Türkiye’ye gitsin istedik. Aslında Türkiye’ye iyilik yaptık.
    - İyilik yaptınız anladım. Bunun için teşekkür ederiz. Ama bizi Fenerbahçe ile karşı karşıya getirdiniz. ‘Bu karardan haberiniz vardı bizi bilgilendirmediniz’ diyorlar. Yani iyilik değil bir anda problem yarattınız.
    - Siz de ‘bu UEFA’nın kararı’ dersiniz.

İMZAYA DİKKAT

UEFA’nın yazışmalarında başkan Michel Platini ya da asbaşkanların imzaları kullanılmıyor. Disiplin suçlamalarına yönelik yazışmalarda UEFA adına imzayı Disiplin Komitesi Sekreteri de atabiliyor. Ancak bu yazışmayı UEFA Genel Sekreteri’ Gianni Infantino’nun imzalaması konuya UEFA’nın verdiği önemi gösteriyor.

HURRIYET

UEFA'nın medyadan takip ettiği durumu gerçekten doğru olabilir.Dikkat ederseniz yayın yasağı UEFA yetkilisi savcıyla görüştükten hemen sonra bi anda ortaya çıkıverdi.Savcı başta yasak getirmeyerek ne nane yediklerini anlamış olmalı ama herşey çok geç oldu o dakikadan sonra.Medyanın bir çoğu yanlış haberi de muhtemelen UEFA'nın Fenerbahçe'ye yargısız infaz uygulamasına sebep oldu.

http://www.youtube.com/watch?v=0aJ4U...ature=youtu.be

Bu videoyu doğruluyor mektup. Videodaki telefon görüşmesi ve konuşma tamamen gerçek. Bu çok net anlaşılmış oldu. Konuşmada geçen ifadeler ile UEFA'nın mektubu örtüşüyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Juventus Arena-Turin

Quote Originally Posted by World Hollow o1 View Post
    Rizede stad açılışı gel Aziz Yıldırım gel FENERBAHÇE
    Kayseride stad açılışı gel Aziz Yıldırım gel FENERBAHÇE
    Al İttihad Kulübü ile maç yapılacak gel Aziz Yıldırım gel FENERBAHÇE
    Batman da Çocukları Spora Yöneltelim, gel Aziz Başkan Gel FENERBAHÇE
    FENERBAHÇENİN hakları gaspediliyor T.C Başbakanı nerede????

Güzel bir paylaşım olmuş
    başbakandan ne yapması bekleniyor?

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Bizim sembolik olarak kupayı iade etmemize artistlik yapıyorlar,kupanın verdiği haklardan da vazgeçsinler o zaman diyen Fenerbahçe'li arkadaşlara sormak istediğim bir şey var.Fenerbahçe yönetimi TFF'den kendisini düşürmesini talep etti ve büyük ihtimalle TFF'de bunu kabul etmeyecek.Fenerbahçe yönetimi bu isteğinin arkasında durup ligde 2 maça çıkmayarak ligden çekilmezse bunu da artistlik olarak algılaycaklar mı acaba?

Ben bizim yönetimin kupayı iade etmesinin doğru olmadığını düşünüyordum fakat Fenerbahçe'li arkadaşların bu tarz söylemlerine çok sinirlenmiştim.Tabii bunda o dönem soruşturmaya bizim de dahil olmamızın verdiği gerginlikte etkiliydi.Bunu sizleri sinirlendirmek için söylemiyorum.Cevaplarınızı merak ettiğim için sordum.
    So what?
    Saike

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

siz şu anda kupayı da iade etmediniz hala sizde. ve tüm nimetlerinden yararlanıyorsunuz. tartışmaya ne gerek var ki.. sadece süper kupa oynanmadı. onu biz de oynamadık

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bence kupanın verdiği haklardan vazgeçmek ile ligden çekilmek aynı orantıda değil. Ligden çekilmek çok daha maddi manevi zarar verir. Biz taraftarlar isteriz, yaparız ederiz ama yönetimlerin bu riski göze alabileceğinide sanmıyorum ki F.Bahçeli olarakta kupa olayında aleyhte birşey söylediğimide hatırlamıyorum BJK adına ama yinede fikrimi söylemek istedim.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

tabii ki de aynı şey değil.. beşiktaş ne kaybetti. hiçbir şey.. fener ise hangi şampiyonluğun nimetinden yararlanıyor ? sadece şampiyon olduğu için aldığı para. onu beşiktaş da aldı kupadan.. beşiktaş avrupa da. bakın şampiyonuz ama avrupa elimizden alındı. ne kadar komik değil mi. düşürülmüyoruz hala.. beşiktaş hangi futbolcusunu kaybetti.. hiçbirini... fener kimleri kaybetti ? yakında göreceğiz bakalım kaç kişi kalacak...

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

tff avrupa'dan men cezası ile fiili olarak şike ile suçluyor zaten. bu sebepten ötürü, ligden de düşürmesi gerekir.
    (/s)

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Eğer talep,bizi ŞL'den men ettiğinize göre ligden de düşürmeniz gerekiyor,2 sene yerine en azından 1 senemiz yansın yönündeyse,o zaman evet aynı durum değil.Ama olaya duygusal yaklaşıp (tıpkı bizim yönetimin ve taraftarların çoğunluğunu yaptığı gibi) biz bu yaşananlardan rahatsızız,ligden de düşürün bizi gibi bir talep varsa,TFF'nin kabul etmeyeceğini bile bile sadece talep etmekle kalmak bence bizim yönetimin sembolik olarak kupayı iade etmesiyle aynı olur.
    So what?
    Saike

Nesil
    2006

Kalan futbolcuların bir yıl boyunca para almadan oynamak istedikleri açıklandı. Helal olsun.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Ben bizim Federasyon kadar "aman bana bir şey olmasın" bir müessese ne gördüm, ne duydum bu yaşıma kadar. Futbolculara verdikleri cezalar hep böyleydi; yönetim değişir, bu kaide değişmezdi ama bu kadar olabileceğine de ihtimal vermezdim açıkçası.

Aşağıda listeleyeceğim hadiselerin tamamı kendi yetki ve sorumluluğunda olmasına rağmen hiçbiri üzerine kendi inisiyatifiyle bir karar almadı, alamadı Federasyon:

1 - Türk futbol tarihinin en büyük şike soruşturmasını bütünüyle sivil savcıya bağladı.

Aklı başında herkes bilir ki bizim sivil yargı ağır işler; bütün delillerin kendisini gösterdiği, üstelik bir de suçunu itiraf etmiş bir cinayet zanlısı olsun, o dava bile bir seneden evvel bitmez: Buyrunuz, bakınız Münevver Karabulut cinayeti. Buna mukabil, sportif hukuk kararlarının mümkün olduğunca hızlı verilmesi gerekir; çünkü devam eden bir süreç vardır (ligler, kupalar, organizasyonlar) ve geriye dönük ceza verme şansınız yoktur. Örneğin, bir maçta kırmızı kart gören bir futbolcuya, en geç iki sonraki maçın öncesine kadar net bir ceza vermeniz gerekir ki oynayıp oynamayacağı belli olsun. Veya elimizdeki örnekte, lig başladıktan sonra Fenerbahçe'ye küme düşürme cezası verirseniz iki sene kaybeder.

2 - Beşiktaş'ın iade ettiği kupayı "eyvallah" deyip aldı.

O kupayı verme ve gerekirse geri alma yetkisi sende; muhatap kulübün hiçbir yerde yazılı böyle bir hakkı yok. Hukuki bir merciisin sen yahu, bakkal Osman değilsin. Yarın Beşiktaş kulübü, verdiğin bir kararı beğenmeyip "vazgeçtim ben, ver kupamı geri" derse ne yapacaksın?

3 - Yayıncı kuruluşun tavsiyesiyle lig sistemini değiştirdi.

Mevcut sistemden en küçük atomlarına kadar farklı, en azından iki sene uygulanacak bir sistemi, liglerin başlamasına günler kala, üzerine iki gün bile düşünmeden yürürlüğe koydu; üstelik kendi kendine de değil, maçları yayınlayan kanalın tavsiyesiyle ve bunu da saklamıyor. Bilmiyorum, yorum yapmaya gerek var mı?

4 - UEFA'nın yönlendirmesiyle Fenerbahçe'yi Avrupa'dan men etti.

Bir de çıkmış Federasyon başkanı "Fenerbahçe aklanırsa UEFA'dan tazminat alır" diyor; ki bu, girişte bahsettiğim "aman bana bir şey olmasın" mentalitesinin 40 saat anlatılsa daha iyi ifade edilemeyecek bir özetidir. Kendin incelediğin belgelerle kendin alman gereken kararı, muhtemelen senden daha az belgeyi, senden daha az süre ve daha az adamla inceleyen bir başka kuruma aldırıyorsun ve ne bundan ne de bu karara aracı edilmekten sorumlu değilsin; Federasyon, sen ne güzel bir şeysin!

5 - Şimdi Fenerbahçe yönetim kurulu küme düşürülmeyi talep ediyor, bakalım bunu da yapacaklar mı?

Adamlar haklı; Federasyon bir başkası dayatmadıkça, yahut sorumluluğu başkasının kucağına bırakma şansı yakalamadıkça karar almıyor ve 15 gün sonra bile birisi gelip "Fenerbahçe'yi küme düşürün" diye dayatırsa ve Federasyon da bu pası değerlendirirse 2 sene kaybedecekler.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul/Güngören

Default F.Bahçe’nin avukatı: Devler Ligi’ni oynatmam

Fenerbahçe’nin anlaştığı Belçikalı ünlü Avukat Louis Dupont, sarı-lacıvertli kulübün Avrupa’ya gönderilmemesinin yanlış olduğunu savunarak, "Büyük bir hata var. Şampiyonlar Ligi'ni oynatmam" dedi.

Louis Dupont, Real Madrid'in hocası Jose Mourinho'nun da avukatlığını yapmıştı.

Şampiyonlar Ligi’nden men edilen Fenerbahçe, dünyaca ünlü Avukat Louis Dupont ile anlaştı.
    Habertürk gazetesinde yer alan habere göre Avukat Dupont, Fenerbahçe’ye verilen yasağın büyük bir hata olduğunu söyledi.
    Fenerbahçeli yöneticilere “Bu sezon Şampiyonlar Ligi’ni oynatmam” dediği öne sürülen Avukat Louis Dupont’un CAS’ta açacağı davadan da çok ümitli olduğu bildirildi.

Bosman davasının ünlü isminin sarı-lacivertliler’e “Suçluluğu kanıtlanmamış bir kurum var. Buna rağmen ceza verildi. TFF büyük hata yaptı” dediği öğrenildi.
    Son olarak Real Madrid’in hocası Mourinho’nun avukatlığını yapan Louis Dupont’un Futbol Federasyonu’na 40 milyon Euro maddi, 60 milyon Euro da manevi olmak üzere toplam 100 milyon Euro’luk dava açacağı ifade edildi.
    Avukat Dupont’un davada elini güçlendirmek adına Türkiye’den Bursa, Gaziantep ve Kayseri ile birlikte, rakipler Gomel, Legia, Bilbao ve Benfica ile de temas kuracağı bildirildi. ntvmsnbc
    Last edited by meddah : 26.Ağustos.2011 at 15:28

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Şemsi bu talebi her defasında biz iletiyoruz zaten. geçen gün demedi mi Nihat Özdemir Fatih Altaylı'nın programında suçluysak ne duruyorsun düşür.. MAA ne dedi? yok öyle düşür. gelin biz şike yaptık diyin biz size öyle düşürelim.. böyle düşürmem demedi.. ne yani gidip biz şike yaptık düşürün mü diyelim..

Bir de o kupa konusunu kapatmanız gerekiyor bence. kupa hala sizde hala tüm faaliyetlerde varsınız. bizim ŞL ' den men edildiysek ligden düşürün dememizi beklemeyin. ki biz bunu söyledik zaten.. çıkıp Beşiktaş dedi biz şike yaptıysak alın kupayı. eyvallah . ama eğer şike yaptıysak bizi düşürün dedi mi(taraftarları demiyorum).. aynı şey.. iki tarafta şike yaptıysa düşürülsün desen eyvallah. ama fener şike yaptı diye düşürülmeyi isteyecek, beşiktaş ise sembolik olarak kupayı verecek( ki kupa hala onda). ve bunlar eşdeğer olacak.. Yapma Allah aşkına...

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Milan Şike Yaptığı Kanıtlandığı Sene Ş.L. Şampiyonu Oldu MU ?
    NOKTA....

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Benim amacım iki olayı karşılaştırmak değil.O konuda haklısın,aynı şeyler değil.Benim sorum zaten o gün Beşiktaş artistlik yapıyor diyen Fenerbahçe'li arkadaşlaraydı.Kendi takımlarının yönetiminin küme düşürmeyeceğini bildikleri halde federasyondan küme düşürmesini talep etmesini nasıl yorumlarlar merak ettim sadece.
    So what?
    Saike

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

elbette düşürecekler. şu konuda eminim ki; bu sezon şuan ki haliyle oynanmayacak.. yönetim federasyon düşürmezse çekilir ya da ilk 2 maça çıkmaz. bir yol bulunur. zaten taraftarlar yönetim birşeyleri değiştirmezse(ligden düşürülme, çekilme vs) yanında olmayacağını söyledi..
    Şimdi biz boşuna mı Lugano'yu satıyoruz. onun maliyeti fazla gelir..

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

tutmayın küçük enişteyi fotospor coşmuş yine

Nesil
    2011
    Yer
    Bursa

Zaten şike olayındanda,Ş.L Ligi olayındada cevabını hala cevabını doğru dürüst alamadığım iki soru var !

1-19 maçta şike var kanıtlı diyosun üstüne Fenerbahçe'ninde 5 maçın sonucu biliniyor diyorsun şikeyi futbolcular yapıyor içeride neden sadece 2-3 futbolcu var neden başka hiç kimse yok biz kimle yaptık şikeyi ?

2-Fenerbahçe Ş.L'den men ediliyor yerine Trabzon geliyor diyoruz ki madem bizim adımız var attınız neden diğer adı geçen takım Trabzon alınıyor başkanı tutuksuzda olsa yargılanıyor bazıları Fenerbahçe kadar adı geçmiyor diyo bu çok saçma bi cevap bir de Trabzon suçsuz çıkacak ki gönderiyolar diyenler var e o zaman niye kimse bişey göremedik gizlilik var elimizde hiç bişey yok diyor ?

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Kayseri Erciyesspor'un basın sözcüsü Şadi Büyükkeçeci: Fenerbahçe'nin Bank Asya 1. Lig'de mücadele etmesi, lige şüphesiz renk katar.Ancak ligdeki diğer takımlar için bir dezavantaj da oluşturacaktır. Fenerbahçe'nin gücü belli. Bu istek kabul edilirse FB ya eksi puanla lige başlamalı ya da diğer kulüplere yeniden transfer hakkı tanınıp, lig ertelenmeli.

Fenerbahçe Bank Asya'ya gitmeden o ligdekiler de açıklamayalara başladıysa bu sezon bitmez
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    tutmayın küçük enişteyi fotospor coşmuş yine

Fotospor şike soruşturmasıyla bir evrim geçirdi adeta.
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale-17

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Bizim sembolik olarak kupayı iade etmemize artistlik yapıyorlar,kupanın verdiği haklardan da vazgeçsinler o zaman diyen Fenerbahçe'li arkadaşlara sormak istediğim bir şey var.Fenerbahçe yönetimi TFF'den kendisini düşürmesini talep etti ve büyük ihtimalle TFF'de bunu kabul etmeyecek.Fenerbahçe yönetimi bu isteğinin arkasında durup ligde 2 maça çıkmayarak ligden çekilmezse bunu da artistlik olarak algılaycaklar mı acaba?

Ben bizim yönetimin kupayı iade etmesinin doğru olmadığını düşünüyordum fakat Fenerbahçe'li arkadaşların bu tarz söylemlerine çok sinirlenmiştim.Tabii bunda o dönem soruşturmaya bizim de dahil olmamızın verdiği gerginlikte etkiliydi.Bunu sizleri sinirlendirmek için söylemiyorum.Cevaplarınızı merak ettiğim için sordum.
    Akşam Ali Koç söyledi. TFF başkanı BJK böyle davranarak UEFa ve bizim nezlimizde sempati kazandı dedi. Biz de sempati kazanırız madem olay bu.
    Bir Dost

Hellbells

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale-17

Quote Originally Posted by meddah View Post
    Ben bizim Federasyon kadar "aman bana bir şey olmasın" bir müessese ne gördüm, ne duydum bu yaşıma kadar. Futbolculara verdikleri cezalar hep böyleydi; yönetim değişir, bu kaide değişmezdi ama bu kadar olabileceğine de ihtimal vermezdim açıkçası.

Aşağıda listeleyeceğim hadiselerin tamamı kendi yetki ve sorumluluğunda olmasına rağmen hiçbiri üzerine kendi inisiyatifiyle bir karar almadı, alamadı Federasyon:

1 - Türk futbol tarihinin en büyük şike soruşturmasını bütünüyle sivil savcıya bağladı.

Aklı başında herkes bilir ki bizim sivil yargı ağır işler; bütün delillerin kendisini gösterdiği, üstelik bir de suçunu itiraf etmiş bir cinayet zanlısı olsun, o dava bile bir seneden evvel bitmez: Buyrunuz, bakınız Münevver Karabulut cinayeti. Buna mukabil, sportif hukuk kararlarının mümkün olduğunca hızlı verilmesi gerekir; çünkü devam eden bir süreç vardır (ligler, kupalar, organizasyonlar) ve geriye dönük ceza verme şansınız yoktur. Örneğin, bir maçta kırmızı kart gören bir futbolcuya, en geç iki sonraki maçın öncesine kadar net bir ceza vermeniz gerekir ki oynayıp oynamayacağı belli olsun. Veya elimizdeki örnekte, lig başladıktan sonra Fenerbahçe'ye küme düşürme cezası verirseniz iki sene kaybeder.

2 - Beşiktaş'ın iade ettiği kupayı "eyvallah" deyip aldı.

O kupayı verme ve gerekirse geri alma yetkisi sende; muhatap kulübün hiçbir yerde yazılı böyle bir hakkı yok. Hukuki bir merciisin sen yahu, bakkal Osman değilsin. Yarın Beşiktaş kulübü, verdiğin bir kararı beğenmeyip "vazgeçtim ben, ver kupamı geri" derse ne yapacaksın?

3 - Yayıncı kuruluşun tavsiyesiyle lig sistemini değiştirdi.

Mevcut sistemden en küçük atomlarına kadar farklı, en azından iki sene uygulanacak bir sistemi, liglerin başlamasına günler kala, üzerine iki gün bile düşünmeden yürürlüğe koydu; üstelik kendi kendine de değil, maçları yayınlayan kanalın tavsiyesiyle ve bunu da saklamıyor. Bilmiyorum, yorum yapmaya gerek var mı?

4 - UEFA'nın yönlendirmesiyle Fenerbahçe'yi Avrupa'dan men etti.

Bir de çıkmış Federasyon başkanı "Fenerbahçe aklanırsa UEFA'dan tazminat alır" diyor; ki bu, girişte bahsettiğim "aman bana bir şey olmasın" mentalitesinin 40 saat anlatılsa daha iyi ifade edilemeyecek bir özetidir. Kendin incelediğin belgelerle kendin alman gereken kararı, muhtemelen senden daha az belgeyi, senden daha az süre ve daha az adamla inceleyen bir başka kuruma aldırıyorsun ve ne bundan ne de bu karara aracı edilmekten sorumlu değilsin; Federasyon, sen ne güzel bir şeysin!

5 - Şimdi Fenerbahçe yönetim kurulu küme düşürülmeyi talep ediyor, bakalım bunu da yapacaklar mı?

Adamlar haklı; Federasyon bir başkası dayatmadıkça, yahut sorumluluğu başkasının kucağına bırakma şansı yakalamadıkça karar almıyor ve 15 gün sonra bile birisi gelip "Fenerbahçe'yi küme düşürün" diye dayatırsa ve Federasyon da bu pası değerlendirirse 2 sene kaybedecekler.
    Bunu konuşmak için toplandıklarında emin ol yayıncı kuruluştan adam da çağıracaklar ve onlar istemeyecek kararı veremeyecekler. Bizim üsütümüzden para kazanmak varken neden düşürsünler.
    Bir Dost

Hellbells

Nesil
    2008
    Yer
    Kocaeli-BOLU

Quote Originally Posted by nannar View Post
    Kayseri Erciyesspor'un basın sözcüsü Şadi Büyükkeçeci: Fenerbahçe'nin Bank Asya 1. Lig'de mücadele etmesi, lige şüphesiz renk katar.Ancak ligdeki diğer takımlar için bir dezavantaj da oluşturacaktır. Fenerbahçe'nin gücü belli. Bu istek kabul edilirse FB ya eksi puanla lige başlamalı ya da diğer kulüplere yeniden transfer hakkı tanınıp, lig ertelenmeli.

Fenerbahçe Bank Asya'ya gitmeden o ligdekiler de açıklamayalara başladıysa bu sezon bitmez
    Birde şöyle bir şey var HasHüs hocam bizim taraftan fakat Fener'in düşmesine bütün Bank Asya kulüplerinin göbek atacagına eminim.

Boluspor Kulübü başaknı Necip Çarıkcı Fenerbahçe'nin Bank Asya Birinci Liginde oynama başvurusu için '' Böyle bir şey olamaz. Eğer olursa kaos olur'' dedi.

Tarihinin en zorlu günlerini geçiren Fenerbahçe'den beklenen hamle geldi. Sarı-lacivertli yönetim, Futbol Federasyonu'nun UEFA'nın da telkiniyle kulübü son anda Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men etmesine tepki olarak, Bank Asya 1. Lig'e düşürülmeyi talep etti. Boluspor Kulübü başkanı Necip Çarıkcı Fenerbahçe'nin Bank Asya Birinci Liginde oynama başvurusu için '' Böyle bir şey olamaz. Eğer olursa kaos olur. Fenerbahçe şu anda Federasyona rest çekmiş durumda. Eğer ki Federasyon Fenerbahçe'nin Bank Asya Birinci Liginde oynama talebini kabul ederse, bu etik bir karar olmaz. Baktığımızda Bank Asya ve Süper Lig'in fikstür çekimleri gerçekleşti. Eğer Fenerbahçe Bank Asya'ya gelirse Bank Asya gelirleri dahil olmak üzere ligde kaos ortamı oluşur" dedi.

Federasyonun bu talep ile ilgili olarak Bank Asya Kulüpleri ile bir araya gelme ortamı oluşması durumunda '' Bank Asya Kulüplerinin hiç birinin kabul edeceğini sanmıyorum. Buna bizde dahil olmak üzere karşı çıkarız.'' dedi.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Eğer talep,bizi ŞL'den men ettiğinize göre ligden de düşürmeniz gerekiyor,2 sene yerine en azından 1 senemiz yansın yönündeyse,o zaman evet aynı durum değil.Ama olaya duygusal yaklaşıp (tıpkı bizim yönetimin ve taraftarların çoğunluğunu yaptığı gibi) biz bu yaşananlardan rahatsızız,ligden de düşürün bizi gibi bir talep varsa,TFF'nin kabul etmeyeceğini bile bile sadece talep etmekle kalmak bence bizim yönetimin sembolik olarak kupayı iade etmesiyle aynı olur.
    Bizim yönetimin düşürülme talebiyle Beşiktaş'ın alakası yok.Şampiyonlar Ligine gitme hakkımız alınıyorsa şike veya herneyse var demektir.Buna istinaden düşürülmemiz gerekir.Aykut Kocaman güzel özetledi az önce ; Şampiyonlar Liginde değilsek neden Süper Ligdeyiz.Süper Ligdeysek neden Şampiyonlar Liginde değiliz
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

En başında bir karar verselerdi bunların hiç biri yaşanmazdı.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by futureless View Post
    Bizim yönetimin düşürülme talebiyle Beşiktaş'ın alakası yok.Şampiyonlar Ligine gitme hakkımız alınıyorsa şike veya herneyse var demektir.Buna istinaden düşürülmemiz gerekir.Aykut Kocaman güzel özetledi az önce ; Şampiyonlar Liginde değilsek neden Süper Ligdeyiz.Süper Ligdeysek neden Şampiyonlar Liginde değiliz
    Tam olarak oyle degil benim anlamadigim kadariyla.

Sampiyonlar Ligine gitme izininin verilmemesi bir tedbir karari (yani bir nevi supheliye yurt disina cikma yasagi veya tutuklama karari verilmesi gibi).

Henuz nihai karari veremedikleri icin de (savunma alamadiklari nedeniyle) ligden dusme kararini veremiyor TFF.

Karari ertlemenin en buyuk sorunu buydu. Son 1.5 ayda sucsuzluk karinesi dendi, delil yok dendi, yayin ihalesi vs. vs. dendi ve karar alinamadi. Halbuki alinabiliyormus. Ama bir (hatta iki) kere TFF kendini bagladi, iddianame yazilmadan karar veremem diyerek. Kisiler uzerinde karari almadan, kulupler uzerinde alabilirdi halbuki. Kuluplerin savunmasini da kulupler yapardi. Bireyler degil. Ama tabii hukukcu degilim.. tamamen yaniliyor olabilirim.

Gerci TFF dememek lazim bence. MAA demek daha dogru. Zira kendisine gore etik kurulunun raporunu kendisi disinda kimse gormemis, okumamis.

Mesaj Yetkileri