Bir takım düşünün... Kadrosuna kattığı oyuncular sisteme uymuyorsa adı İbrahimoviç bile olsa göderen... İlk 11'inde alt yapıdan en az 6-7 tane oyuncu bulunduran...Genç yetenekleri erken yaşta kulübe kazandırarak oyuncuya yeteneğinin yanısıra Barcelona Futbol takımının kültürünü ve oyun yapısını yıllar boyunca nakış nakış işleyerek onu A takıma hazırlayan....Sonra sahada dünya üzerinde yenmedik rakip ve almadık kupa bırakmayan Sonra birileri gelip bunu şansa bağlasın. Meyve veren ağaç taşlanır ifadesinin karşılığı gibi bu olay. Adamların oyun stili bu. Nasılki İngiliz takımları kanatları etkili kullanıyor ve hızlı hücum yapıyorsa Barcelona da hızlı ve seri kısa paslarla rakibi uyutup ya da sinirlendirip savunmadaki açıklara top atarak gol buluyor. İzlemekten keyif almıyorum yorumu normal fakat Barcelona şans ile maç kazanıyor dersek biraz haksızlık etmiş gibi oluruz bence. Adamlar topa hükmettiği sürece tabiki maçta şans da yanlarında olacak. Porto dün gerçekten çok iyi oynadı fakat en dikkatimi çeken olay orta alanda çok pas hatası yaptılar.Demekki her isteyen yapamıyor bu pas olayını. Yani bakarken kolay gibi görünsede uygulamada bunu başaran tek takım Barcelona ve sonuçlar ortada... O kadar dar alanda ve baskı altındayken öylesine basit bir şekilde çıkıyorlarki o alandan valla ben şaşırıyorum. Tamam belki sağlı sollu hücumlar,uzun toplar,kenardan ortalar falan gelmiyor ama dediğim gibi bu da Barcelona oyun karakteri...