fenerbahçe taraftarı herşeyi önceden tahmin ediyor, ama ne hikmetse, hep de tutturuyor.![]()
fenerbahçe taraftarı herşeyi önceden tahmin ediyor, ama ne hikmetse, hep de tutturuyor.![]()
(/s)
Sana ligin ortasında belki düşebilirsiniz deniliyor hangi futbolcu o maçta istekli-hırslı-konsantre oynar ki.
o etik kurulun kararını diğer konuda da belirtmiştim abi heralde gözünden kaçmış. orada cümle de biraz anlatım eksikliği var. sen cümlenin bir kısmını koyulaştırmıştın. ama cümlenin tamamını okuduğumuzda senin dediğin 1 kac maçta şike var değil aksine yeterli delil yok dendiği anlaşılıyordu. yani cümleyi tam okumalıyız orada.
tedbir kararına ben onu özür dilerim yanlış anlamışım heralde. ben lige karşı bir tedbir olarak algılamıştım. tabii kararı da federasyon verdi. federasyonumuz kendi ligini değil de avrupayı düşünüyor bu da düşündürücü. oysa ki; fenerin şike yaptığı şl'nin ortasında çıksaydı bundan sadece fener ceza alırdı uefa'dan.. milli takım veya diğer kulüpleri etkilemesi söz konusu değil.. ceza verilse bile cas'a gidilir ve itiraz edilirdi. bir başkasının suçunun cezasını başkası çekemez.
Bu olayla ilgili TFF yönetiminde etkili yeri olan birinin adı çok farklı eylemler içinde geçiyor. İlerleyen günlerde bazı şeyler daha net ortaya çıkar sanırım. Ben duyduğum ismi yazmak istemiyorum. Kaynak objektif sayılmaz çünkü.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
yeni bir konuyu açmayı yersiz buldum. herşey bu soruşturmayla oldu. buraya yazmam daha doğru..
bu soruşturma başladığından beri fazla agresifimve mesajlarımda sert çıkışlarım olmuş olabilir ama öyle tepkiler geliyordu ki kendimi tutmakta zorlanıyordum. şunu belirtmek isterim ki; bu çıkışlarımda tepkilerim sizlere değil. birşeyler yanlış yapılıyor yanlış yürütülüyor ve bunun üzerine birkaç kışkırtıcı mesaj geldi mi benim için katlanılmaz hal alıyordu. artık daha sakin olmaya çalışacağım. birilerini kırdıysam üzdüysem hakkınızı helal edin. dediğim gibi tepkim bu soruşturmadaki yanlışlıklara..
Şu konuyla ilgili en çok merak ettiğim nokta, TFF Galatasaray'ın açıklamalarına anında tepki gösterirken, tehditler savururken Fenerbahçe sert açıklama yapınca neden sessiz kalıyor ?
Federasyon iddaanameyi beklemiyor.Gizlilik kararının kalkmasını bekliyorYani böyle söyledi MAA. Ama tabi şu ana kadarki süreç gösterdiki yarın gizlilik kararı kaldırılsa TFF beklemek için başka bir dal bulup ona sarılır
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Beraat etmenin anlamı nedir? "Sen suçlu değilsin" demektir. Fenerbahçe beraat etmesi halinde, yargı ona "sen suçlu değilsin kardeşim" diyor. Ancak bakıyorsun, TFF Fenerbahçe'yi küme düşürmüş. Fenerbahçe de TFF'ye uğranılan maddi ve manevi kayıplar için dava açar, "ben suçsuzken, sen nasıl beni küme düşürürsün?" diye ve davayı kazanır. TFF'nin kararının yanlış olduğunu ispatlama diye bir şey yok, çünkü FF'nin kararının yanlışlığı veya doğruluğu diye bir şey yoktur hukuki olarak. Sadece TFF'nin kararı vardır. Sen yanlış dersin, ben doğru. Ama hukuk "karar var" der. Bunu ayırt edelim.
Kasımpaşa, Bucaspor, Konyaspor vs. gibi takımların tazminat hakkı doğmaz. Çünkü nasıl ki Ankaraspor ligden men edildiğinde yerine başka takım alınmadıysa, burada da öyle olacak. Ankaraspor ile oynayan herkes 3-0 hükmen galip sayıldı, ligde 17 takım varmış gibi oldu. Alt liglerden hiçbir takım kalkıp da tazminat talep etmedi, edemez de. Hukuken mümkün değil. Sen düştün mü ligden, düştün. Düşmeseydin. Senin düşmene ne TFF ne Fenerbahçe sebep oldu, sen kötü futbol oynadın ve düştün. Bu kadar basit.
Fenerbahçe, dünyaca ünlü avukat Dupont ile anlaştı. 60 milyon Euro maddi, 40 milyon Euro manevi tazminat davası açılacağı söyleniyor. Bu rakamların farkında mısınız? Fenerbahçe, Ortega davasını kazandığında 9.5 milyon Euro tazminat kazandı. FIFA, Ortega'yı 9.5 milyon Euro tazminata mahkum etti. Ortega davasında bile 9.5 milyon Euro gibi büyük bir ücret varken, TFF eğer böylesine büyük bir ücrete mahkum olursa bunun hesabını kimse veremez.
İddianame aşaması zaten gizlidir. Ceza hukukunda soruşturma safhası ve kovuşturma safhası vardır, iki safhadır. Soruşturma safhası, iddianame hazırlanana dek süren safhadır, soruşturma savcısı eliyle yürütülür. Deliller toplanır, sorgulamalar yapılır. Soruşturma safhası bittiğinde artık iddianame hazırlanır ve hazırlanan iddianame mahkemeye sunulur, mahkeme iddianameyi kabul ettikten sonra artık kovuşturma safhası başlar ve bu kovuşturma safhası tamamen açıktır. Açıklıktan kastım, sadece sanık müdafiilerine değil, herkese açıktır.
Gizlilik diye bir yaygara kopuyor ortalıkta ama soruşturmalar gizlidir, bu 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun emrettiği bir normdur. Soruşturmanın açık olması diye bir şey yoktur. Soruşturma, gizlidir. Ancak kovuşturma açıktır, kovuşturma süreci de iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte başlar.
Mevcut olan bir soruşturmanın gizli değil de açık olarak yürütülmesi doğrudan kanunun ihlalidir. Ayrıca, soruşturmanın açık yürütülmesine dair kanun Cumhuriyet savcısı veya mahkemeye bir takdir yetkisi de tanımamıştır. Soruşturmanın gizliliği kanunun amir bir hükmüdür.
Bugün şike soruşturması da gizlidir, hırsızlık suçu da gizlidir, adam öldürme suçu da gizlidir. Hangi suç olursa olsun, her soruşturma safhası gizli olarak yürütülür.
twitterdan aldım. bu aralar hiçbirşeyi kaçırmıyor medya.
Fatih Terim'in arkasındaki tahtada yazan isimlerden öğrendik Galatasaray'ın almak istediği isimleri. Kırmızı kalemle Podolski yazıyordu. İnsanlık hali fotoğrafı çekip siteye koyan arkadaşın gözünden kaçmış olabilir ama ya buna ne demeli. Ali Koç'un TFF ile Bank Asya'ya düşürülme olayını görüşmeye gittiği toplantı öncesi çekildi bu fotoğraf. Koç'un elindeki kağıtta konuyla ilgili yapılanlar ve yapılması gerekenler yazıyor.
Ne diyor kağıttı;
1- F.Bahçe'yi ligden çekemeyiz, kulüp olarak devasa küçülürüz.
2- Havuzdan çekilemeyiz.
3- (Bu bölümden benim çıkardığım) Maçlara çıkmayıp Bank Asya'ya düşme durumu ve benzeri şeyler şikeyi kabul etmek olur.
4- (Bu bölümde de milli takıma oyuncu gönderip göndermemenin etkili olmayacağı anlatılıyor.)
Ve gelelim yapılacaklara diyor ki;
Bizim gerçekten gol atmamız gerek.
Ne yapalım?
Gol atacak 3 yer var.
1. Kale PFDK tahkim kurulu yarın o kararı göreceğiz
2. Kale CAS, UEFA kararını oraya götürürüz yerel tahkim kararından sonra savunmamız gol gelirse gelir.
3. Kale UEFA boş boşladık çok ilgisiz bıraktık. El oğlu geldi hat-trick yaptı gidiyor ama bundan sonra hala vakit var. İsviçre'de eminim nitelikli kamu otoritesi ile iletişim yürüten lobi.
Bu taslak çok şey anlatıyor anlatmasına da yarınlarda belki de F.Bahçe'nin başkanı olacak bir yöneticinin bu kadar dikkatsiz davranması doğru değil.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Bugün Tff Bank Asya'nın 5 haftalık programı açıklamış.Normalde Bank Asya'da 2-3 maçlık periyotlarla açıklanırdı program ve bu kadar erken açıklanmazdı.
Tff buradan da bir mesaj verebiliyor olabilir,Fenerbahçe düşmeyecek diye :S
Bence Ali Koç onu bilerek öyle yapmıştır hani neler yapıcaz neler yapıyoruz gibilerinden.
İlginç bir ayrıntı. Ama oynanmış olabilir fotoğrafla.
4 maçlık periyodlar halinde bol bol açıklamışlar daha önce, ayrıca oldukça erken açıkladıkları da oluyormuş aslında:
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=287&ftxtID=10721 (18 gün önce açıklamışlar)
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=287&ftxtID=11719 (8 gün önce açıklamışlar)
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=287&ftxtID=5905 (7 gün önce açıklamışlar)
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=287&ftxtID=9354 (8 gün önce açıklamışlar)
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=228&ftxtID=9070 (10 gün önce açıklamışlar)
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"
Olabilirde bana manidar geldi açıkçası,Ali Koç'un Bank Asya'ya düşürülmemizi talep edeceğiz demesinden hemen 1 gün sonra programın açıklanması.
Bu Ali Koç'un elindeki kağıtla oynamışlar gibi geldi.Elin oğlu geldi hattrick yaptı falan yazıları garip geldi bana :S
Onun bir taraftardan geldiği söyleniyor ama bilmiyorum
Tam metni burada var.
http://www.twitlonger.com/show/clve9l
Gerçekten döktürmüş taraftar. Çok güzel özetlemiş vallahi... Bunları taraftar düşünüyorsa Ali Koç da dosyaya koyduğuna göre demek ki önerileri dinliyorlar ve de iyi bir planlama yapacağız.
Last edited by meddah : 27.Ağustos.2011 at 13:55 Reason: İmla
Ali KOÇ yeni dönemde başkan olur mu acaba ? Şu aralar kulübe en çok sahip çıkan Aykut Kocaman ve Ali Koç.Bence yakışır da.
Kazanir diyemezsin o kadar net bir sekilde bence. Sonucta TFF elindeki delillere gore bir takimi dusurme hakkina sahip mi? Cezai yargi icin delil olarak kabul edilmeyen bulgular, disiplin cezasi vermek icin delil kabul edilemez mi?
Birisinin ucunda bireylere cezai yaptirim var. Digerinin ucunda disiplin yaptirimi var. Ikisi de birbirinden bagimsiz degil mi?
Ayrice beraat diyorsun. Betaat etme mahkeme sonuclandiginda olmuyor mu? Bu durumda iddianame'nin hazirlanmasinin da yeterli olmadigini soyluyorsun. O zaman TFF'nin disiplin yaptirimi davanin bitmesi mi beklenecek? Nerede anayasa'nin sagladigi ozerklik?
Ayri seyleri tartisiyoruz. Sen simdi Fenerbahce'nin istegi uzerine dusurulmesinden bahsediyorsun. Ben ise bundan 15 gun-1 ay once verilemeyen karar hakkinda konusuyorum.Kasımpaşa, Bucaspor, Konyaspor vs. gibi takımların tazminat hakkı doğmaz. Çünkü nasıl ki Ankaraspor ligden men edildiğinde yerine başka takım alınmadıysa, burada da öyle olacak. Ankaraspor ile oynayan herkes 3-0 hükmen galip sayıldı, ligde 17 takım varmış gibi oldu. Alt liglerden hiçbir takım kalkıp da tazminat talep etmedi, edemez de. Hukuken mümkün değil. Sen düştün mü ligden, düştün. Düşmeseydin. Senin düşmene ne TFF ne Fenerbahçe sebep oldu, sen kötü futbol oynadın ve düştün. Bu kadar basit.
Eger Fenerbahce (hatta sadece Fenerbahce degil, ceza almasi gereken butun takimlar) 15 gun once dusurulseydi, yerine ust lige takim cikartilacakti. MAA'in bu yonde beyani var.
Bu karar verilmedi. Ileri tarihte Fenerbahce dusurulur, 2010/11 sezonunun lig siralamasi degistirilirse, butun kuluplere tazminat hakki cikacak. Hepsinin lideki siralamasi degisecek.
Ustune bu yil Fenerbahce oynadigi ve dusuruldugu takdirde Fenerbahce'ye dagitilan sampiyonluk payi, dayanisma payi ve puan aldigi maclardaki gelirler icin de rakipler dava acabilecek.
Fenerbahce'ye odenebilecek tazminatin ithimali varsa, bu tazminatlarin odenme ihtimali de var. Hangisine daha az tazminat vereceksem, onun lehine karar vereyim bari diye bir tutum olamaz. Adil karar verilmesi gereken bir kurumda olmamali.
O dava sonuclansin, ondan sonra nasil odenir sorusunu sorariz. Saga sola tehdit savurarak buralara geldi Fenerbahce. Bunu hatirlatmakta fayda var saniyorum.Fenerbahçe, dünyaca ünlü avukat Dupont ile anlaştı. 60 milyon Euro maddi, 40 milyon Euro manevi tazminat davası açılacağı söyleniyor. Bu rakamların farkında mısınız? Fenerbahçe, Ortega davasını kazandığında 9.5 milyon Euro tazminat kazandı. FIFA, Ortega'yı 9.5 milyon Euro tazminata mahkum etti. Ortega davasında bile 9.5 milyon Euro gibi büyük bir ücret varken, TFF eğer böylesine büyük bir ücrete mahkum olursa bunun hesabını kimse veremez.
Last edited by perpetua : 27.Ağustos.2011 at 14:26
Ben de diyorum ki butun metini tam okumaliyiz. Devaminda da yazmistim o konuda.
Ama sonucta Fenerbahce'nin sike yaptigina dair bulgulari olmasina ragmen (etik kurulu raporu) karar veremeyip Fenerbahce'yi avrupa'ya yollayan TFF. Cezayi TFF alirsa zaten butun kulupler ceker.tedbir kararına ben onu özür dilerim yanlış anlamışım heralde. ben lige karşı bir tedbir olarak algılamıştım. tabii kararı da federasyon verdi. federasyonumuz kendi ligini değil de avrupayı düşünüyor bu da düşündürücü. oysa ki; fenerin şike yaptığı şl'nin ortasında çıksaydı bundan sadece fener ceza alırdı uefa'dan.. milli takım veya diğer kulüpleri etkilemesi söz konusu değil.. ceza verilse bile cas'a gidilir ve itiraz edilirdi. bir başkasının suçunun cezasını başkası çekemez.
abi yanılıyorsun metinde şike yapıldığı kesin olan maç var diye bir cümle yok.
ve tff'nin düşürmeme kararını eleştiriyorsunuz. sonuçta tff düşürmeme yönde karar vermedi mi ? illah kararı düşürme yönünde mi olmalı ? açıklaması da gayet basit; o delil denilen belgelerle şike yapıldığı anlaşılmıyor. tff'nin tam kararı d budur.
Etik kurulunun metininde savunmanin alinamadigi, olaylara sadece savciliktan gelen deliller uzerinden bakildigi ve bu sadece savciliktan gelen delillere bakarak bazi maclarda sike olduguna dair kanaat olustugu, bazi maclarda sike olduguna dair kanaat olusamadigi soyleniyor.
Bu durumda (yani savunmanin tarafinin alinamadigi ve sadece savciligin delilleri ile) karar veremediklerini soynuyor rapor. Eksik olan, savunma'nin ortaya koyacagi deliller. En azindan ben okudugumda anladigim bu.
Bu raporun devaminda TFF'nin Sampiyonlar Ligine Fenerbahce'yi yollama konusunda dik duramamasinin nedeni de savciliktan gelen deliller uzerine olusturulmus kanaat bence. Hic bir sey yok, temizdir diyemiyorlar ama disiplin karari da veremiyorlar.
"Ama sonucta Fenerbahce'nin sike yaptigina dair bulgulari olmasina ragmen (etik kurulu raporu) karar veremeyip Fenerbahce'yi avrupa'ya yollayan TFF." çıkarımını nasıl yaptınız? Mehmet Ali Aydınlar'ın okuduğu kadarıyla Etik Kurulu raporlarında şike yapıldığına kanaat getirildiği söylenirken bir kulüp ismi verilmedi. Bir yanlışlık oldu sanırım.
Fenerin anlaştığı iddia edilen avukat Jean Louis Dupont:“Bu tarihe kadar, kulüp tarafından benimle iletişime geçilmedi”
Burasi kaynak ;
http://www.taraf.com.tr/haber/fenerb...aramadi-ki.htm
paragrafı tam okuduğumuz zaman kesin şike var denilen bir şey olmadığı anlaşılıyorKurul calismalari boyunca, daha once cumhuriyet savciligi tarafindan ifadesi alinamayan bazi kisilerin ifadelerine ve ifadesi alinan kisilerin ek ifadelerine basvuruldugu ogrenilmistir.
Bu kisilere ait ifadelerin ek kanit olarak talep edilmesine ragmen kurulumuza ulastirilmamistir.
Somut bir iddianin dogru olup olmadigi konusunda objektif olarak saglikli bir sonuca ulasilabilmesi icin ilgililerin ifadelerine basvurulmasi bazi yetkili kisi ve kurumlardan bilgi ve belgi edinilmesinin zorunlu oldugu tartismasizdir.
Bu husus, hukukun tum alanlarinda gecerli olan hukuki dinlenilme hakkinin gerekiginin yerine getirilmesi bakimindan da onemlidir. Ancak kurulumuza sevk olunan dosyada cumhuriyet savciligi gizlilik kararindaki dosyalar da yer aldigindan yapilacak incelemede ilgililerin ifadelerine basvurulmasi gizlilik kararinin ihlal edilecegi anlamina gelmektedir.
Bu gerekcelerle kurulumuz incelemelerini kendisine teblig edilen dosyadaki belgeler cercevesinde ve bunlarla sinirli olarak yurutmek durumunda kalmistir.
Bu zorunluluk sonucu bazi iddialar hakkinda kanaat olusturmaya yetecek deliller bulunmadigi, bazi kisilerle ilgili olarak da somut olayla ilgilerinin kurulamadigi gorulmustur.
Gizlilik karari sebebiyle tum bilgi ve belgelere ulasmanin da hukuken imkansiz oldugu gozden uzak tutulmamalidir.
Kurulumuz, dosya icerigi ile sinirli olarak yaptigi inceleme ve degerlendirmeler sonunda kanaat olusturmaya yetecek duzeyde kanit bulunan bazi musabakalardaki eylemlerin, ilgili kisiler ve kisilerin eylem ve davranislarinin kulupleri izafesinin mumkun oldugu durumlarda spor kulupleri bakimindan sike,sike tesebbusu, tesvik primi veya tesvik primine tesebbus olustugu kanaatine ulasmis bazi musabakalar bakimindan yada olaylarda adi gecen kisiler acisindan ise kanaat olusturmaya yetecek kanit bulunmadigi seklinde gorus bildirmistir.
Bu sekilde karar verilen durumlarda sike veya tesvik primi vakalarinin gerceklesip gerceklesmedigi konusunda bir suphe mevcuttur. Ancak bu suphe dogrultusunda kanaat getirmeye yetecek kanit bulunmamaktadir.
Savciligin gizlilik kararinin kalkmasi veya iddianamenin duzenlenmesi ile birlikte delillerin kamuoyuna acilmasindan sonra yeni delillere ulasilmasi ve TFF yonetim kurulunun, kurulumuzu tekrar gorevlendirmesi durumunda yeniden inceleme yapilmasi mumkundur.
Kurulumuz ayrica dosyadaki kanitlar cercevesinde bazi kisilerin savcilik evraklarinda supheli olarak belirtilmelerine ragmen somut olayla ilgisi gosterilen yeterli kanit bulunmadigi yonunde kanaat bildirilmistir.