1 ile 30 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Threaded View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Beraat etmenin anlamı nedir? "Sen suçlu değilsin" demektir. Fenerbahçe beraat etmesi halinde, yargı ona "sen suçlu değilsin kardeşim" diyor. Ancak bakıyorsun, TFF Fenerbahçe'yi küme düşürmüş. Fenerbahçe de TFF'ye uğranılan maddi ve manevi kayıplar için dava açar, "ben suçsuzken, sen nasıl beni küme düşürürsün?" diye ve davayı kazanır. TFF'nin kararının yanlış olduğunu ispatlama diye bir şey yok, çünkü FF'nin kararının yanlışlığı veya doğruluğu diye bir şey yoktur hukuki olarak. Sadece TFF'nin kararı vardır. Sen yanlış dersin, ben doğru. Ama hukuk "karar var" der. Bunu ayırt edelim.
    Kazanir diyemezsin o kadar net bir sekilde bence. Sonucta TFF elindeki delillere gore bir takimi dusurme hakkina sahip mi? Cezai yargi icin delil olarak kabul edilmeyen bulgular, disiplin cezasi vermek icin delil kabul edilemez mi?

Birisinin ucunda bireylere cezai yaptirim var. Digerinin ucunda disiplin yaptirimi var. Ikisi de birbirinden bagimsiz degil mi?

Ayrice beraat diyorsun. Betaat etme mahkeme sonuclandiginda olmuyor mu? Bu durumda iddianame'nin hazirlanmasinin da yeterli olmadigini soyluyorsun. O zaman TFF'nin disiplin yaptirimi davanin bitmesi mi beklenecek? Nerede anayasa'nin sagladigi ozerklik?

Kasımpaşa, Bucaspor, Konyaspor vs. gibi takımların tazminat hakkı doğmaz. Çünkü nasıl ki Ankaraspor ligden men edildiğinde yerine başka takım alınmadıysa, burada da öyle olacak. Ankaraspor ile oynayan herkes 3-0 hükmen galip sayıldı, ligde 17 takım varmış gibi oldu. Alt liglerden hiçbir takım kalkıp da tazminat talep etmedi, edemez de. Hukuken mümkün değil. Sen düştün mü ligden, düştün. Düşmeseydin. Senin düşmene ne TFF ne Fenerbahçe sebep oldu, sen kötü futbol oynadın ve düştün. Bu kadar basit.
    Ayri seyleri tartisiyoruz. Sen simdi Fenerbahce'nin istegi uzerine dusurulmesinden bahsediyorsun. Ben ise bundan 15 gun-1 ay once verilemeyen karar hakkinda konusuyorum.

Eger Fenerbahce (hatta sadece Fenerbahce degil, ceza almasi gereken butun takimlar) 15 gun once dusurulseydi, yerine ust lige takim cikartilacakti. MAA'in bu yonde beyani var.

Bu karar verilmedi. Ileri tarihte Fenerbahce dusurulur, 2010/11 sezonunun lig siralamasi degistirilirse, butun kuluplere tazminat hakki cikacak. Hepsinin lideki siralamasi degisecek.

Ustune bu yil Fenerbahce oynadigi ve dusuruldugu takdirde Fenerbahce'ye dagitilan sampiyonluk payi, dayanisma payi ve puan aldigi maclardaki gelirler icin de rakipler dava acabilecek.

Fenerbahce'ye odenebilecek tazminatin ithimali varsa, bu tazminatlarin odenme ihtimali de var. Hangisine daha az tazminat vereceksem, onun lehine karar vereyim bari diye bir tutum olamaz. Adil karar verilmesi gereken bir kurumda olmamali.

Fenerbahçe, dünyaca ünlü avukat Dupont ile anlaştı. 60 milyon Euro maddi, 40 milyon Euro manevi tazminat davası açılacağı söyleniyor. Bu rakamların farkında mısınız? Fenerbahçe, Ortega davasını kazandığında 9.5 milyon Euro tazminat kazandı. FIFA, Ortega'yı 9.5 milyon Euro tazminata mahkum etti. Ortega davasında bile 9.5 milyon Euro gibi büyük bir ücret varken, TFF eğer böylesine büyük bir ücrete mahkum olursa bunun hesabını kimse veremez.
    O dava sonuclansin, ondan sonra nasil odenir sorusunu sorariz. Saga sola tehdit savurarak buralara geldi Fenerbahce. Bunu hatirlatmakta fayda var saniyorum.
    Last edited by perpetua : 27.Ağustos.2011 at 14:26

Mesaj Yetkileri