Sayfa 172 / 483 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222272 ... SonSon
5,131 ile 5,160 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

CAS hakimi Kısmet Erkiner : ''CAS'a başvurulursa ne çıkar şimdiden bilemem.Ancak UEFA böyle bir kararı boşuna vermez.''

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

FIFA Güvenlik Kurulu Başkanı Chris Eaton “Türkiye’deki şike olaylarının uluslararası bağlantıları olduğuna ilişkin elimizde deliller var”

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Fenerbahçe'nin durumuna benzer bir olay İsviçre'de yaşandı. UEFA, "Sion'u Avrupa Ligi'nden çekin" dedi. İsviçre, "Dava sonucunu bekliyoruz" diye yanıt verdi.

UEFA Avrupa Ligi'nde Sion'a elenen İskoçya'nın Celtic takımı, "Rakibimiz Mısırlı Essam El-Hadary'nin transferi sırasında usulsüzlük yaptı. İki transfer döneminde geçerli olmak üzere ceza almalarına rağmen bu kurala uymadı" diyerek UEFA'ya şikayette bulundu. Bunun üzerine UEFA Başkanı Michel Platini ve Genel Sekreter Gianni Infantino başvurunun değerlendireceğini belirtti.

Daha sonra UEFA kendi aldığı karara karşı hareket eden Sion'un UEFA Avrupa Ligi'nden men edilmesini İsviçre Futbol Federasyonu'ndan talep etti. Ancak İsviçre Federasyonu, "Bu dava şu anda İsviçre yargısında‚ dava sonuçlanana kadar istediğiniz gibi bir işlem yapamayız" diyerek UEFA'ya kulak asmadı.

Karar Türk futbolunda da deprem etkisi yarattı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA'nın şantajına boyun eğdiğini başından beri savunan otoriteler, Aydınlar ve ekibinin basiretsizliği ve korkaklığına İsviçre'den tokat gibi yanıt geldiği görüşünü daha yüksek perdeden dillendirmeye başladı..

Federasyon, davası henüz yargı aşamasında olan Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gönderilmemesi gerektiği yönünde UEFA'dan gelen sözlü talimata uyarak sarı lavicertli takımı Şampiyonlar Ligi'nden men etmişti..

İnternethaber
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    11

Quote Originally Posted by TR.CaPTaiN View Post
    Fenerbahçe'nin durumuna benzer bir olay İsviçre'de yaşandı. UEFA, "Sion'u Avrupa Ligi'nden çekin" dedi. İsviçre, "Dava sonucunu bekliyoruz" diye yanıt verdi.

UEFA Avrupa Ligi'nde Sion'a elenen İskoçya'nın Celtic takımı, "Rakibimiz Mısırlı Essam El-Hadary'nin transferi sırasında usulsüzlük yaptı. İki transfer döneminde geçerli olmak üzere ceza almalarına rağmen bu kurala uymadı" diyerek UEFA'ya şikayette bulundu. Bunun üzerine UEFA Başkanı Michel Platini ve Genel Sekreter Gianni Infantino başvurunun değerlendireceğini belirtti.

Daha sonra UEFA kendi aldığı karara karşı hareket eden Sion'un UEFA Avrupa Ligi'nden men edilmesini İsviçre Futbol Federasyonu'ndan talep etti. Ancak İsviçre Federasyonu, "Bu dava şu anda İsviçre yargısında‚ dava sonuçlanana kadar istediğiniz gibi bir işlem yapamayız" diyerek UEFA'ya kulak asmadı.

Karar Türk futbolunda da deprem etkisi yarattı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA'nın şantajına boyun eğdiğini başından beri savunan otoriteler, Aydınlar ve ekibinin basiretsizliği ve korkaklığına İsviçre'den tokat gibi yanıt geldiği görüşünü daha yüksek perdeden dillendirmeye başladı..

Federasyon, davası henüz yargı aşamasında olan Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gönderilmemesi gerektiği yönünde UEFA'dan gelen sözlü talimata uyarak sarı lavicertli takımı Şampiyonlar Ligi'nden men etmişti..

İnternethaber

Bu işte sorumluluğ/suzluğu olan her kim varsa ALLAH'a havale ediyorum.Manevi olarak bitirdiler bizi ama inşallah maddi olarak çok büyük cezalar alırlar.Kaç haftadır ne yediğimizi, içtiğimizi bilmiyoruz.Süründürüyorlar resmen.

- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"

- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Kork... Federasyon. Bizi UEFA nezdinde mahkum sıfatına soktu. TFF'nin imajı İsviçre Futbol Federasyonundan bile aşağılardadır şuan...

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Ahmet Cakarda tweetlemeye basladi, vahi geldi adama galiba

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    haksiz sayilmaz maa federasyonu türk futbolunu resmen öldürmüstür 20 sene geriye götürdüler sagolsunlar..

Nesil
    2011
    Yer
    Istanbul

İroni ile ne alakası var? Durum erman toroğlunun anlattığı kadar komik ve doğru.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Spor Hukuku Enstitüsü Başkanı ve Uluslararası Spor Tahkim Kurulu (CAS) üyesi Kısmet Erkiner, Fenerbahçe’nin Şampiyonluklar Ligi’ne alınmamasına karşı CAS’ta açmayı planladığı davayla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

FENERBAHÇE, CAS’TA UEFA’YI DAVA ETMEYE HAZIRLANIYOR, TFF’Yi DEĞİL

Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Kısmet Erkiner, “Fenerbahçe’nin CAS’a başvuru nedeni TFF Tahkim Kurulu’nun vermiş olduğu kararı temyiz etmek maksadı taşımıyor; avukat Dupont’la yapılan görüşmeler sonrasında, UEFA’nın kararı ya da eylemini dava etmek amacı taşıyor. Ben başvuru girişiminden Fenerbahçe’nin UEFA’yı CAS’ta dava etmek amacı taşıdığını anlıyorum” dedi.

HER ŞEY İYİ GİDERSE CAS’TAN 7 AY İLE 1 YIL ARASINDA BİR SÜREÇTE SONUÇ ALINIR, KISA SÜREDE ALINMASI MÜMKÜN DEĞİL

Fenerbahçe’nin buradan nasıl sonuç alacağı konusunda tahminde bulunmak için aşamaları görmek gerektiğini belirten Erkiner, “Bir kere CAS’a gitmek demek; CAS’ın bu davayı kabul ettiği anlamına gelmiyor. Öncelikle CAS’ın davanın esasına girmeyi kabul etmesi gerekir. İkincisi Fenerbahçe’nin avukatlığını yapacak Dupont, bir takım tedbirler alınmasını isteyecek. Bu tedbirlerin uygulanıp uygulanmamasına karar verilecek: sonrasında ise nihai karar. Her şey iyi giderse, CAS’tan 1 yıla kadar bir sonuç alınır. Kısa bir süre içerisinde sonuç almak mümkün değil. Ben 7 ay ile 1 yıl arasında bir zaman veriyorum” diye konuştu.

DUPONT: “ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇLARINI OYNATMAMA KARARI ALDIRABİLİRİM” DEDİĞİ YÖNÜNDEKİ İDDİAYI YALANLADI

Belçikalı avukatı çok iyi tanıdığını ifade eden CAS üyesi Erkiner, “Fenerbahçe’yi bu davada Jean Louis Dupont ya da onun şirketi savunacak. Uluslar arası düzeyde çalışan büyük ve etkin bir şirketi vardır; ben de kendisiyle yıllarca çalıştım; çok geniş bir ekibi var. Bir takım iddialar ortaya çıktı, bu öyle bir dava ki Dupont’un ‘Şampiyonlar Ligi maçlarını bile durdurabilir; oynatılmasını engelleyebilirim’ dediğine inanmıyorum; bu son derece iddialı bir çıkış. Bildiğim kadarıyla Dupont da bu iddiayı yalanladı. Maçlar oynandıktan sonra bunun geriye alınması mümkün değil” şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE, DAVA SONRASINDA UEFA’DAN YÜKLÜ MİKTARDA TAZMİNAT ALABİLİR; ZATEN DUPONT’LA BU DAVADAN OLUMLU SONUÇ ALINAMIYORSA, HAYIFLANMAYA GEREK YOK; YAPILABİLECEK BİR ŞEY YOK DEMEKTİR

Erkiner, Fenerbahçe’nin yüklü miktarda tazminat alabileceğini vurgulayarak, “Buradan Fenerbahçe adına çıkabilecek en iyi sonuç; Fenerbahçe’nin yüklü miktarda bir tazminat almasıdır. Zaten Dupont ve şirketi, Fenerbahçe’nin UEFA’dan yüklü bir tazminat almasını sağlayacaklar. Bu başvuru ütopik, hayalci değil. Kazanılabilir de kazanılamayabilir de… Fenerbahçe kendini en iyi şekilde savunacaktır. Dupont da bunu yapabilecek nitelikte uluslar arası spor hukuk avukat. UEFA da kendini en iyi şekilde savunacaktır. Dolayısıyla sonucu kestirmek zor; ancak Dupont, Bosman davasında asıl şöhretini yaptı. Çok saygın ve etkili bir hukukçudur. Dolayısıyla Fenerbahçe, Dupont’la da bir sonuç alamazsa, hayıflanacağı bir şey yok. Demek ki bir sonuç alınamazmış, başkası olsaydı, keşke Dupont’u tercin etseydik gibi bir takım pişmanlıklar olabilirdi; ama Dupont’u tercih ederek doğru yaptılar. Dupont bu davadan Fenerbahçe adına olumlu sonuç alamıyorsa demek ki yapacak bir şey yok” dedi.

Radyospor
    Last edited by TR.CaPTaiN : 31.Ağustos.2011 at 14:43
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Sakin beni yanlis anlamanizi istemem, derdimde karalamak gibi biseyde degil ama su: Sampiyonlar liginde mac oynattirmam(Dupont) cumleyi yazan ve yazdiran gazetecilerin rengi cok cok ortada, kendi fanatikligini iselerine bulastirmasinlar ya bikerede. Bu durum Ispanya'dada var onlarada sesleniyorum, bari isinizi yaparken tarafsiz olun, yada gidin mesela sirf FB'ye acilmis olan sayfalara yazin. Cunku harbiden cok sacma, hangi avukat derki "Sampiyonlar liginde mac oynattirmam kimseye??" allah askina bakin Ingilizlere yada Italyanlara belki onlardada vardir ama bukadar cok degil ya :/

Quote Originally Posted by CoşkuN ÖzdemiR View Post
    TFF KARARLAŞTIRMIŞTIR
    Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne gönderilme kararını Federasyonun aldığı ifade edilen yazıda "Bu karar tamamen Türkiye Futbol Federasyonu'nun tasarrufudur. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesi ve yerine Trabzonspor'un Türkiye'yi temsilen gönderilmesini UEFA değil, Türkiye Futbol Federasyonu kararlaştırmıştır" denildi.
    Kucaklarında bir bomba var,TFF UEFA'ya atıyor,UEFA TFF'ye.

Trabzonsporu Şampiyonlar Ligine alan UEFA zaten.Doğru olan soruşturmada adı geçen bir diğer takım Trabzonspor'un değil Bursaspor'un katılmasıydı bence.

İBB'nin bile şu an UEFA'ya itiraz etme hakkı var.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

MAA biz de anlamadık trabzonun katılmasını. bu UEFA'nın tasarrufudur demişti. al bi' de burdan yak
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Yazıyı görmeden yorum yapmak doğru olmaz ama Trabzonspor'un katılmasına karar verenin TFF olduğunun belirtilmesi de çok ilginç bir ayrıntı bence. TFF yönetiminden defalarca kararı UEFA'nın verdiği söylenmişti.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

firatgunayer fırat günayer
    Önemli!!!! UEFA,Trabzonspor'un ŞL'ye gitmesine itiraz eden Bursaspor'a cevap vermiş: ''Bu karar da TFF'ye ait..Muattabınız biz değil TFF''
    (/s)

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

TFF hani sizin haberiniz yoktu, hani UEFA almıştı sizden habersiz. Doğruluğundan emin değilim ama karar alındığı gün sadece Fenerbahçe değil, diğer tüm kulüpler de itiraz edip ortalığı ayağa kaldırmalıydılar, şimdi iş işten geçti.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Madem öyle sen hiç bir işe karışmıyorsun UEFA bu soruşturma için neden adam yolladın?

Madem hangi takım UEFA'ya katılacak seni ilgilendirmiyordu F.Bahçe'yi gönderen TFF'ye neden tehdit mesajı gönderip bizi men ettirdin, yok bu kadar seni alakadar ediyorduda neden şimdi biz karışmayız mesajı veriyorsun... Yazıklar olsun Platini ve ekibi olacak şahıslara.

Şimdi bir daha men edip Bursa'yı alsalar kupanın prestiji yerlere iner muhtemelen ondan dolayı alamıyorlardır.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by CoşkuN ÖzdemiR View Post
    Şimdi ne diyeyim ne yazayım. Aynı şoruşturma da olan takımalardan birisini yollama diğerini yolla. Bizim hiç alakamız olmasa da bizi es geç. TFF nin yaptığı nedir. Akla mantığa sığmıyor.
    bence bu olayin icinde siyasi parmak var.. bana uefanin böyle bir sacmalik yapacagi acikcasi komik geliyor hadi a.y. hapiste diye feneri ihrac ettiler fakat ayni sorusturmada adi gecen üstelik baskanina yurt disi yasagi konulan trabzonu ne diye kabul etsinler? tff siyasilerin müdahalesiyle feneri sampiyonlar ligine göndermedi onun yerine trabzon gönderildi top uefa ya atildi fakat geri tepti tff cok zor durumda kaldi bana göre.. maa federasyonunun ömrü pek uzun olmaz en fazla 1 sezon dayanabilirler..

Sorun Uefada degil beyler, sorun MAA'da. Yalan söyluyor o adam bu kadar basit iste.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Burada bir konusu olmuştu ama yorum yapmak istememiştim.İsviçre Federasyonu ne kadar iddaanameyi bekleyeceğiz dese de UEFA beklemedi.Neyden mi bahsediyorum ?

http://fanatik.ekolay.net/UEFA-Sionu..._27_236540.htm

Yani TFF aynısını yapsa Fenerbahçe'nin kaderi değişmezdi.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Ben Fenerbahçe ŞL'den men edildiğinden beri aynı şeyi söylüyorum Birileri yalan beyanda bulunuyor ama kim olduğunu anlayamadım. UEFA diyorki Trabzon'un FB'nin yerine alınmasına TFF karar verdi TFF diyorki UEFA'nın Trabzon'u almasına biz de şaşırdık Gülsek mi ağlasak mı bilemedim
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Peki Sion men edildiği için UEFA isviçre futboluna bütünüyle ceza kesmiş mi? Bizim federasyon yetkilileri men etmezseniz tüm ülkeye ceza veririz dediler dememiş miydi? Yani İsviçre Uefa'nın talimatlarına uymayıp takımını savunduğuna göre ceza almalı bu durumda...almazsa eğer federasyon yine bi karmaşa içerisine giriyor,anlamadım bu işi.

Ayrıca mesele kaderimizin değişmesi değil ki mesele federasyonun daha dik durabilmesiydi.

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Burada bir konusu olmuştu ama yorum yapmak istememiştim.İsviçre Federasyonu ne kadar iddaanameyi bekleyeceğiz dese de UEFA beklemedi.Neyden mi bahsediyorum ?

http://fanatik.ekolay.net/UEFA-Sionu..._27_236540.htm

Yani TFF aynısını yapsa Fenerbahçe'nin kaderi değişmezdi.
    Armudun sapı ile üzümün çöpünü karıştırmayalım..Trabzonspor ve Beşiktaş'ın da Avrupa Kupalarından men edilmeleri gerekirken,federasyon sadece Fenerbahçe'ye karşı olan bu kararı Türk futbolunu kaosa sürüklemiştir.Federasyonumuz ve UEFA konusunda çelişkiler yaşandığı bir gerçek.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Varonil View Post
    Armudun sapı ile üzümün çöpünü karıştırmayalım..Trabzonspor ve Beşiktaş'ın da Avrupa Kupalarından men edilmeleri gerekirken,federasyon sadece Fenerbahçe'ye karşı olan bu kararı Türk futbolunu kaosa sürüklemiştir.Federasyonumuz ve UEFA konusunda çelişkiler yaşandığı bir gerçek.
    UEFA'nın TFF'ye vereceği ceza ayrı bir konu.TFF'de İsviçre gibi dursaydı öyle ya da böyle Fener yine men edilecekti onu anlatmak istiyorum

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Sion ve Fenerbahçe olaylarını karşılaştırmak sağlıklı olmaz. Bizim basının yazdığı gibi Sion'un men edilme durumu yok. Orada bir yanlış anlaşılma var. Play-off'taki maçlarında kurallara uygun olmayan oyuncuları oynattığı için her iki maçta da 3-0 hükmen yenik ilan edildiği için turnuvadan elendi.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

O zaman İsviçre Federasyonu'nu övmeyeceksin(sözüm sana değil).Konu alakasız çünkü.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Bir kaç gündür ilginç gelişmeler oluyor, şike suçu sabit görülen takım düşürülmesin kurumlar ve kişiler ayrılsın tarzı düşüncüler ortaya atılıyor belirli kesimlerce ve buna yönelik kamuoyu oluşturulmaya çalışılıyor. Hayret ediyorum bu duruma. Şike yapılmışsa suçu sabit görülmüşse tabii ki cezasını çekecek kulüp. Üzerine ödül verilecek değil. Söz konusu yasada yapılması gereken tek değişiklik olabilir, şikeye adı karışan insanlar hapise girmesin, para cezası ve spordan ömür boyu men edilsin. Ne adamlar dışarda geziyor bir yolunu bulup, bu ceza ağır. Ancak kişiler ve kulüpleri tamamen ayrıştırmak mantıksız ve imkansız bir düşünce. Galatasaray dışındaki bütün takımların bunu kabul ettiği yönünde haberler var, umarım asılsız ve yalandır.

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Kulübümüzden daha önce yapılan açıklamalarda bildirilmiş olduğu üzere, 2011/2012 sezonu Şampiyonlar Ligi’nden ihraç edilmemiz ile sonuçlanan gelişmelerle ilgili olarak, Av. Emin ÖZKURT ve Av. Jean-Louis DUPONT tarafından yürütülen hukuki çalışmalar neticelendirilmiş olup, vekillerimiz aracılığı ile Fenerbahçe Spor Kulübü adına, 1 Eylül 2011 tarihi itibarıyla Uluslar arası Spor Tahkim Mahkemesi CAS’da, UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu aleyhine dava açılmıştır.

Fenerbahçe Kulübü olarak davamızı, söz konusu ihraç kararı nedeniyle yaşadığımız maddi kayba istinaden ve fazlaya dair haklarımız saklı kalmak üzere, şimdilik 45.000.000 Avro talepli olarak açmış bulunmaktayız.

Dava dilekçemizde, sözünü ettiğimiz zararımızı en aza indirmek maksadıyla CAS’dan, Şampiyonlar Ligi’ne yeniden dâhil edilmemize ilişkin bir geçici tedbir talebimiz de söz konusu olmuştur.

CAS Sekretaryası aracılığı ile gönderilen 2 Eylül 2011 tarihli dilekçede, tahkim sürecinin resmen başlatıldığı taraflara bildirmiştir. Sözü edilen bildirim yazısında, davalı taraflar olan UEFA ve TFF’den, 6 Eylül 2011 günü gece yarısına kadar, talep olunan geçici tedbir talebine dair cevaplarını yazılı olarak iletmeleri istenilmiştir. İş bu geçici tedbir talebimiz ile ilgili olarak CAS’ın önümüzdeki hafta sonuna kadar bir karar vermesi beklenilmektedir. Herhangi bir yanlış anlaşılmaya sebep olmamak adına özellikle belirtmek isteriz ki, tedbir talebimizin görüşülmesi, ana davamızın görülmesinden ayrı bir konudur. Açmış olduğumuz davamız, tedbir talebine ilişkin çıkacak ara karardan bağımsız olarak CAS’da görülmeye devam edecek olup, bu çeşitli aşamaları olacak hukuki bir süreçtir.

Netice itibarıyla, Kulübümüzün haklarını her türlü yasal mecrada kararlılıkla aramayı sürdüreceğimizi taraftarlarımızın ve Türk spor kamuoyunun dikkatine sunar, yaşanacak gelişmelerle ilgili sağlıklı bilgilendirmenin internet sitemizden yapılmaya devam edeceğini bu vesileyle bildiririz.

Saygılarımızla,

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Açıkçası 45 milyon €'luk rakam bence pek tatmin edecek bir rakam değil. Çünkü zaten sırf ŞL'ye katıldıktan sonra 15-20 milyonluk bir gelir vardı. Bunun haricinde maçlardaki hasılatlar, maç günleri Fenerium'daki satışlar ve tabi ki yanında manevi zararla birlikte daha büyük bir tazminat davası bekliyordum. Gerçi burda asıl mesele paradan da ziyade ortadaki hukuksuzluğun cezalandırılması. Umarım davamız kabul edilir ve lehimize sonuçlanır.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Fenerbahçe'nin UEFA'yı bu şekilde karşısına alması Milli Takım ve diğer kulüplerin Avrupa'daki durumları için hiç iyi bir durum değil maalesef. Amacı neyse artık...

Kulüplerin durumu derken şuan ve gelecekteki durumu kastettim. Ebcedden vecet çıkarmamanız için bilgilendireyim istedim.

Mesaj Yetkileri