1 ile 27 arası toplam 27 sonuç

Konu: Guardiola

Nesil
    2006
    Yer
    gebze/kocaeli

Default Guardiola

Josep Guardiola "Pep"

Kişisel Bilgiler
    Tam adı: Josep Guardiola i Sala
    Doğum tarihi: 18 Ocak 1971 (38 yaşında)
    Doğum yeri: Barselona,, İspanya
    Mevkii: Orta Saha

Kulüp Kariyeri

Lakabı Pep olan Guardiola kariyerine amatör olarak Gimnàstic de Manresa takımında başlamış ardından 13 yaşında FC Barcelona'nın altyapı kulübü olan FC Barcelona B'ye geçti. Yaklaşık 6 yıl FC Barcelona'nın altyapısında oynayan Guardiola, 1990 yılında profesyonel oldu. FC Barcelona ile La Liga'daki ilk maçına 16 Aralık 1990 tarihinde Cádiz CF ile oynanan maçta çıktı. Defansif orta saha futboluyla öne çıkan futbolcu, 1997 yılında José Mari Bakero'dan takım kaptanlığını devraldı. 1990-2001 yılları arasında FC Barcelona ile ligde 263, toplamda ise 379 maça çıktı. Guardiola, 17 Haziran 2001 tarihinde Valencia CF oynanan lig maçıyla FC Barcelona kariyerini noktaladı.

FC Barcelona'dan ayrıldıktan sonra İtalya'ya geçerek Brescia Calcio ve AS Roma takımlarında oynadı. Ancak burada fazla başarılı olamadı ve Nandrolon testinin pozitif çıkıp 4 ay ceza almasıyla İtalya'daki kariyerine son verdi.

İtalya kariyerinden sonra Katar'ın Al-Ahli (Doha) ve Meksika'nın Dorados de Sinaloa takımlarında oynadıktan sonra futbol hayatını noktaladı.

Teknik Direktörlük Kariyeri

Guardiola, futbolu bıraktıktan sonra 21 Haziran 2007'de FC Barcelona B'nin başına geçti, Frank Rijkaard'ın 2007-08 sezonunda kötü bir performans sergilemesiyle FC Barcelona başkanı Juan Laporta tarafından 8 Mayıs 2008'de FC Barcelona'nın başına getirildi.[3] 5 Haziran 2008 tarihinde ise yeni takımıyla 2 yıllık sözleşme imzaladı. Barcelona ile La Liga'da ilk sezonunda çok başarılı bir yıl geçirdi, takımı 100'den fazla gol attı ve şampiyonluga ulaştı. Şampiyonlar Liginde Finale Çıktı. Manchester United karşısında 2-0 lık galibiyet alarak takımı kupanın sahibi oldu. Bu başarıyla birlikte Josep Guardiola İspanyada aynı sezon içerisinde La Liga şampiyonluğu, İspanyspanya Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan ilk teknik direktör olarak tarihe geçti.Ayrıca Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan ilk teknik direktör olarak tarihe geçti.

FC Barcelona
    UEFA Şampiyonlar Ligi: 1991-92
    Kupa Galipleri Kupası: 1996-97
    UEFA Süper Kupa: 1993, 1997
    La Liga: 1990-91, 1991-92, 1992-93, 1993-94, 1997-98, 1998-99
    Copa del Rey: 1996-97, 1997-98
    UEFA Şampiyonlar Ligi (Teknik Direktör) : 2008-09
    [[La Liga][teknik direktör]]: 2008-09

İspanya
    1992 Yaz Olimpiyatları:Futbol: 1992

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Bana böyle bir kadroyu verseler bende Guardiola gibi başarılı olurum.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Geçen sezon Rijeakartın elindede vardı ama olmadı bazen taktiklerde öenmlidir.Madridde ne adamalr var ama olmuyor Tolga.

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Quote Originally Posted by thehell61 View Post
    Geçen sezon Rijeakartın elindede vardı ama olmadı bazen taktiklerde öenmlidir.Madridde ne adamalr var ama olmuyor Tolga.

Valal bilemiyorumda,Bu seneki Barça çok iyiydi.Mesut Bakkal'ıda koysan oynatırdı diyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

O o kadar kolay değil.

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Bence kolay.Gerçekten kadro olarak çok iyi Barça.Tamam Madrid''te iyi ama,Messi,Eto orta saha tam bir dinamo İnieste,Xavi defans hattı zaten çok iyi.Daha ne olsunki.Bende başarı yakalarım.

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Tüm saydığın adamlar Rijkaard'ın da elindeydi...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Söz geçirebilecekmisin

Nesil
    2008
    Yer
    SİVAS

Çok Büyük Hoca Olacak Guardiola
    Gerçekten Takımı Çok İyi Yönetiyor

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Kimseye söz geçirmek için yazmyorum.Demekki o Rijkaard'ın M..ymış.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Togiii View Post
    Yok devenin nalı afedersinde. Riijkaard takım içinde saygın bir yapıya sahipti, söz geçirebiliyordu. Ancak zamanla bu saygınlığını kaybetti, futbolcularına söz geçiremez oldu saha içinde disiplinsizlik ortaya çıktı ve sonucunda başarısızlık geldi.

Menejerlik oyunu değildir gerçek futbol, alınmaca gücenmece yapma ama o takımda bir saygınlığın olmadığı sürece futbolcular seni sallamaz Guardiola'ya takımın yarısı hayran, takımın o en önemli parçası oyuncusu Xavi, tam bir Guardiola hastası, performansıda bu yüzden tepelerde.

Ayrıca senin o m. olarak nitelendirdiğin adam Riijkaard, futbol bilgisi senden! bizden kat kat fazla olan bir Riijkaard.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Kulübün içinden cıkması , Laporta'nın ona güvenmesi , futbolcularında ona saygı duyması bu başarılar beraberinde getirmiştir.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Quote Originally Posted by SerKaN View Post
    Yok devenin nalı afedersinde. Riijkaard takım içinde saygın bir yapıya sahipti, söz geçirebiliyordu. Ancak zamanla bu saygınlığını kaybetti, futbolcularına söz geçiremez oldu saha içinde disiplinsizlik ortaya çıktı ve sonucunda başarısızlık geldi.

Menejerlik oyunu değildir gerçek futbol, alınmaca gücenmece yapma ama o takımda bir saygınlığın olmadığı sürece futbolcular seni sallamaz Guardiola'ya takımın yarısı hayran, takımın o en önemli parçası oyuncusu Xavi, tam bir Guardiola hastası, performansıda bu yüzden tepelerde.

Ayrıca senin o m. olarak nitelendirdiğin adam Riijkaard, futbol bilgisi senden! bizden kat kat fazla olan bir Riijkaard.
    Menajerlik oynayarak bunları yazdığımı düşünüyorsun sanırım.FM'de kolay başarı yapmak.Ama ben buna dayanarak bişi demedim.Rijkaard'ın futbol bilgisinin bizden kat kat üstün olduğunu zaten biliyorum ama,takımda çok iyi yani tamam bi hoca taktik verir bişi yaparda sen Guardiola'yı Galatsaray'ın başına getirsen ne derece başarılı olabilir orası belli değil.Guardiola'ya zaten bişi dediğim yok iyi hoca olabilir ama takımında ne olduğu belli yani koskoa Barça.

Nesil
    2007
    Yer
    59-39

Guardiola GS'de tabii başarılı olamaz..Takımı ne kadar tanıyor ki? Guardiola'yı yok sayman gerçekten çok komik..Kadroları dünya yıldızları ile dolu takımlar o zaman niye harika oynamıyorlar ? yada her istediği sonucu alamıyorlar ?

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Togii sende abartmışsın yok Mesut BakkaL o takımda oLsa oynatırdı diye. O takımı daha iyi durumLarda iken kimse oynatamadı. Herşey kadro iLe bitmiyor, iş taktikseL zeka da biter. Adam oyunu çok iyi okuyor, oyuncuLar iLe arası çok iyi. Herkes ona tapıyor. GeLsin Mesut BakkaL yapsın bakaLım. Mesut BakkaL BarceLona yı adam edemez ama PEP DenizLiyi bir kaç yıL içinde Şampiyon biLe yapar. Arada ki fark burda.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Quote Originally Posted by KaF KeF View Post
    Guardiola GS'de tabii başarılı olamaz..Takımı ne kadar tanıyor ki? Guardiola'yı yok sayman gerçekten çok komik..Kadroları dünya yıldızları ile dolu takımlar o zaman niye harika oynamıyorlar ? yada her istediği sonucu alamıyorlar ?
    Bem Guardiola'yı yok saymıyorum.İyi hoca olabilir.Ama takımında payı çok büyük diye yazdım.

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Togii sende abartmışsın yok Mesut BakkaL o takımda oLsa oynatırdı diye. O takımı daha iyi durumLarda iken kimse oynatamadı. Herşey kadro iLe bitmiyor, iş taktikseL zeka da biter. Adam oyunu çok iyi okuyor, oyuncuLar iLe arası çok iyi. Herkes ona tapıyor. GeLsin Mesut BakkaL yapsın bakaLım. Mesut BakkaL BarceLona yı adam edemez ama PEP DenizLiyi bir kaç yıL içinde Şampiyon biLe yapar. Arada ki fark burda.
    İşte demek istediğim de burda Guardiola'nın Denizlispor'a gelip bi kaç senede böle bi başarı yakalayabilir mi ?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Üstüne gelmeyen Tolga'nın.

Bazı yönleriyle Tolga'ya katılıyorum.En Basit örneği Aragones'tir.

Fakat Tolga'nın Barça'yı bana verseler lafı zaten şakasınaydı.Ciddiye alıp cevap veriyorsunuzya bende ona gülüyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Şehr-i Bursa

Guardiola büyük teknik adam bence hos Fatih Altaylı onun için öyle böyle dese de

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by scar face View Post
    Guardiola büyük teknik adam bence hos Fatih Altaylı onun için öyle böyle dese de
    Yeni gördüm biraz geç yazıyorum.

Fatih Altaylı Alex geleceği zamanda "Kendinizi boşa kandırmayın Alex kim Fener'e gelmek kim" demişti.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Togiii View Post
    İlginç gerçektende. Senin 1 hafta önce '' M. '' olarak tarif ettiğin Teknik adam, tuttuğun takımın başında

Barcanın başına geçtiği zaman birşey yapamayacağına inandığım fakat beni utandıran genç teknik direktör

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Quote Originally Posted by SerKaN View Post
    İlginç gerçektende. Senin 1 hafta önce '' M. '' olarak tarif ettiğin Teknik adam, tuttuğun takımın başında

Ama ben elindeki kadro ile başarı yakalayamadığı için öyle yazdım.Şimdi Galatasaray'da başarılı olamassa sen ne diceksinki?.Adamın Barça ile çalıştığı zamanlarda elinde olan kadrosu belli.İnşl Cim Bom'dada başarılı olur

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

GuardioLa gerçekten iyi bi TD bence. TD'nin işi sadece kadroyu dizmek değiLdir. iyi bir TD'nin oyuncuLarLa arası iyi oLmaLı, Taktik ve teknik biLgisi iyi oLmaLı ve en önemLiLerinden oyunu okuyabiLmeLidir. GuardioLa'da bunLarın hepsi var ve oyuncuLarında GuardioLa'ya saygıLarı var. Bu kadroyu bende yönetirim demekLe oLmuyo oyunu iyi okumazsan hiç bi şey oLmaz. abartıyo demeyin ama şu anki performansLarına göre Aragonesten iyi bi TD GuardioLa çünkü oyunu iyi okuyor ve maç içi hamLeLerini doğru zamanLarda doğru kişiLerLe yapıyor takımın atak yapması gerektiği zamanda atak komutu veriyor maça göre taktiği değiştiriyor zaman geçirmesi gerektiğinden zaman geçirtirecek komutu veriyor ama aragoneste bu yok sadece bi taktiği var Hacettepeyede bunLa çıkıyo GSyede oyun içi değişikLikLerinde zaman şaşmıyo oyuncu değiştirmiş oLmak için değişLik yapıo bu kadardır bu. Ayrıca bu kadronun oLuşumunda GuardioLanın da emeği vardır Rijkaard döneminde Barca B TDsiydi Barca Bden yakın zamanda çıkan 2 isim takımı sırtLayanLar Messi ve Iniesta...
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Ya ne kadar uzattınız.Herkes Guardiola'cı olmuş.Ben o kadroyu bana verseler bende yönetirim diye elindeki kadronun çok olmasından dedim.Aragones'inde çok büyük bir teknik direktör olması İspanya ile EURO 08'i kazandığı için bir çok başarı yaptığı için elindeki kadroda İspanya'ydı yani.Aragones'e şimdi bakıyoruz.Fenerbahçe seon 4-5 yılın en kötü sezonunu geçirdi.Şimdi Guardiola gelse Fenerbahçe'ye başarılı olamasa ne olcak.Gine böle konuşcakmısınız ?.

büyük takımı büyük hedeflerine, küçük takımı da küçük hedeflerine ulaştırmak herkes için zordur bence.
    kadro çok iyi tamam ama silvinho-pique-toure-puyol çıktı. ve buskets [yazılışını bilmiorm] bunlarla final oynadı. rakip yaşayan en büyük futbol efsanelerinden fergusondu ve hücum hatları mağlum.. ama inanılmaz otoritesi, oynattığı total futbol, ilk ve son düdük arasındaki takımı yönetme hırsıyla 3 kupayı kaldırdı barcelona.hee ligde evet bi çok kişi başarabilirdi ama gol rekoru falan herkes kıramazdı

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Guardiola o kadarda iyi bir hoca degil bana gore Cruyff"un getirmis oldugu sistem sayesinde barca buralara kadar geldi ve xavi iniesta ikilisi sayesinde oynuyor barca birde messi diyelim, Guardiola barca"dan baska takima gitsin barcadaki basarilarini elde edemez

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Bende zamanında öyle düşünüyordum ama oynanan oyun ortada, bu oyun Guardiola sayesinde oynanıyor
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Mesaj Yetkileri