-
SIDNEY CRISTIANO DOS SANTOS TİTA, ANTALYASPOR'da
Geçtiğimiz 3 sezonda MedicalPark Antalyaspor'un formasını giyen ve son olarak geçen sezon 10 gol ve 5 asist istatistikleriyle Türkiye'deki kariyerinin en iyi sezonunu geçiren Sidney Cristiano dos Santos TİTA, MedicalPark Antalyaspor'da
Brezilyalı futbolcunun imza törenine yöneticiler Mehmet Akıncıoğlu ile Salih Peker katıldı. Tita, MedicalPark Antalyaspor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.
Akıncıoğlu: "3 sezondur Antalyaspor'da forma giyen Tita, Ankaraspor'dan bonservisini aldı ve geldi. Kendisiyle 2 yıllık sözleşme yaptık" dedi.
Tita'nın açıklamaları şöyle: "2 aylık beklemeden sonra 2. evime döndüm. Birinci evim Brezilya, ikinci evim Antalya. Yuvama döndüğüm için çok mutluyum.
Ankaraspor, lige katılmayacağı için FİFA'ya başvurdum. Lisansımı aldım. Beni çok fazla isteyen vardı. Bonservisim ne olacağını belli olmadığından bende ne yapacağımı bilmiyordum.Antalya'ya geçen hafta geldim ve burda bonservis sorunumun çözülmesini bekledim.Tercihimi yaparken maddiyata önem vermedim çünkü Antalyaspor benim yuvam.
Kasımpaşa maçını izledim. Hem Musa Aydın hem de Mehmet Eren çok iyi oynadılar.İkisi de benim mevkiimde oynuyor. Artık Mehmet hocanın işi zor.
3 sezondur buradayım.Geldiğim ilk günden itibaren her sezon kadromuz güçleniyor. Bu sezonda geçen sezondan daha kaliteliyiz.Transferlerimiz çok iyi. Hedefimiz geçen seneden daha iyi olmak.İlk 8'de yer alarak Avrupa kupalarına gitmek istiyoruz.
Bonservisimle birlikte 2 yıl boyunca Antalyaspor'un oyuncusuyum artık.Çok mutluyum"
Tita, bu sezon Türk statüsünde forma giyecek. Brezilyalı futbolcu yine 86 numarayı aldı.
TRANSFERİN SÜRECİ
MedicalPark Antalyaspor'da futbolun patronu olan Mehmet Özdilek, Tita ile bağlarını hiç koparmadı. Özdilek, geçtiğimiz sezon sonunda Tita ile prensip olarak da anlaştı. Ancak, TFF'nin Ankaraspor'u affetmesinin ardından Brezilyalı futbolcu bonservisi Ankaraspor'da olduğu için Ankara'ya gitmek zorunda kaldı.
Ankaraspor'un talimatıyla Tita, Ankaragücü kampına katıldı. Ancak, basına yansıtıldığı gibi Brezilyalı futbolcu Ankaragücü ile sözleşme imzalamadı ve genellikle takımdan ayrı olarak çalıştı.
Geçen sürede Tita, Antalyaspor'da oynamak istediğini sıklıkla dile getirdi.
Gökçeklerin, Ankaragücü'den mahkeme kararıyla ayrılmasının ardından Tita, tekrar Ankaraspor'a döndü. Ancak Ankaraspor lige katılmama kararı alınca Tita'nın durumu belirsiz bir konuma dönüştü.
Trabzonspor, Bursaspor, Samsunspor ve Karabükspor başta olmak üzere çok sayıda takım Tita'yı transfer etmek için hem kendisiyle hem de kulübü Ankaraspor ile temasa geçti. Brezilyalı futbolcu bu teklifleri red ederek Antalyaspor'da oynamak istediğini dile getirdi.
Tita'dan red cevabı alan Trabzonspor, Volkan Şen'i alırken, Bursaspor'da transferden vazgeçtiğini açıkladı.
Ankaraspor'un futbolcularına idman yaptırmadığı için izin verdi. Brezilyalı futbolcu ise iznini geçirmek için Antalya'daki evine geldi. Tita, geçtiğimiz hafta boyunca Antalyaspor tesislerine de gelerek Antalyaspor'daki takım arkadaşları ile zaman geçirdi. Kırmızı-beyazlı takımın antrenmanlarını da izleyen Tita, durumu hakkında Çarşamba akşamı yapılan antrenmanda gazetecilere de açıklamalar yaptı.
Kendisine bir çok teklifin olduğunu doğrulayan Tita, Antalyaspor'da oynamak istediğini ve bonservisini almak için gerekirse Fifa'ya gideceğini dile getirdi.
Son olarak önceki gün oynanan Kasımpaşaspor maçını tribünden izleyen Brezilyalı futbolcu, tribünde de taraftarla fotoğraf çektirip durumu hakkında bilgilendirdi.
Antalya çocuğu lakabı takılan Tita, tam bir Antalyalılık örneği göstererek kendisine maddi olarak Antalyaspor'dan fazla para teklifleri yapılmasına rağmen duruşundan taviz vermedi ve MedicalPark Antalyaspor'a geri döndü.
antalyasporum.com
Last edited by Rsa : 05.Eylül.2011 at 17:43
Mesaj Yetkileri
- You may not post new threads
- You may not post replies
- You may not post attachments
- You may not edit your posts
-
Forum Rules