1 ile 30 arası toplam 56 sonuç

Konu: Üniversite Harç Parası 2547 Sayılı Kanun Değişikliği| Alttan Aldığın Derse Ek Harç

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Güzel bir uygulama olmuş ben beğendim.

Bir dersle ilgili olarak hocanın kasti davranışları dışında 1'den fazla kalıyorsan harçları, eğitim sistemini değil önce kendimizi sorgulamak lazım. 4 sene yattığın yerden okul bitir arkasından insanlar getirip çocuğunu sana hoca diye emanet etsin, hastasını doktor diye emanet etsin vs. vs.

Alttan dersi bırakın üstten ala ala ders bırakmadığım için belki böyle konuşuyorum ama eminim bir dersten defalarca kalsaydım da görüşüm aynı olurdu. Yarın öbür gün harçlar kalkarda bu yatışla dünyaları kazanma anlayışını kim kaldıracak beni onu düşündürüyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by DisCo View Post

Bir dersle ilgili olarak hocanın kasti davranışları dışında 1'den fazla kalıyorsan harçları, eğitim sistemini değil önce kendimizi sorgulamak lazım. 4 sene yattığın yerden okul bitir arkasından insanlar getirip çocuğunu sana hoca diye emanet etsin, hastasını doktor diye emanet etsin vs. vs.

Alttan dersi bırakın üstten ala ala ders bırakmadığım için belki böyle konuşuyorum ama eminim bir dersten defalarca kalsaydım da görüşüm aynı olurdu. Yarın öbür gün harçlar kalkarda bu yatışla dünyaları kazanma anlayışını kim kaldıracak beni onu düşündürüyor.
    Abi sen Türkiye'de okuduğuna eminsin değil mi üniversiteyi ? Yatarak okul bitirme dönemi çoktan geçti. Geçmesi de lazımdı zaten orasına lafım yok ama ortalığı çıkarcı hocalar doldurdu bu sefer. (Genel konuşmuyorum , gördüğüm kadarıyla) Yaz okuluna gelip para almak için dersten bırakan hocalar oluyor , böyle bir hale gelmişiz. Hangi yatarak okul bitirmek bu ?

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Zaten belirttim. Hocanın kasti davranışları dışında derken sana kafayı takabilir, düğün yapacak diye paraya ihtiyacı olabilir (büt ya da yaz okulundan gelecek ücretler nedeniyle) seni bırakır. Bunları olayın tamamen dışında tutuyorum.

Yine eğitim ücretsiz olmalı ve ücretsiz olmasına ters orantılı olarak çok kaliteli olmalıdır. Bu da tamamen ayrı bir noktadır.

Malesef yattığı yerden bölüm bitiren birçok öğrenci var. Eşitlik, adalet, haksızlığa baş kaldırmaksa benim zoruma giden noktalardan birisi de budur. Ben 4 sene ders kaçırmayacağım ve geçmek için onlarca takla atacağım. Cimnastik ve artistik cimnastikte atmışlığım vardır. Bir başkası benim bunları yaptığım dönemde zaten bir şekilde geçiyorum diye kızla gezecek lay lay yapacak ve 4. sınıfta hocanın insafıyla geçecek. O da öğretmen olacak bende öğretmen olacağım.

Eğitim bir yanlışını başka bir yanlışla kapatmışlar ama bence güzel olmuş.

Zaten belirttim. Hocanın kasti davranışları dışında derken sana kafayı takabilir, düğün yapacak diye paraya ihtiyacı olabilir (büt ya da yaz okulundan gelecek ücretler nedeniyle) seni bırakır. Bunları olayın tamamen dışında tutuyorum.

Yine eğitim ücretsiz olmalı ve ücretsiz olmasına ters orantılı olarak çok kaliteli olmalıdır. Bu da tamamen ayrı bir noktadır.

Malesef yattığı yerden bölüm bitiren birçok öğrenci var. Eşitlik, adalet, haksızlığa baş kaldırmaksa benim zoruma giden noktalardan birisi de budur. Ben 4 sene ders kaçırmayacağım ve geçmek için onlarca takla atacağım. Cimnastik ve artistik cimnastikte atmışlığım vardır. Bir başkası benim bunları yaptığım dönemde zaten bir şekilde geçiyorum diye kızla gezecek lay lay yapacak ve 4. sınıfta hocanın insafıyla geçecek. O da öğretmen olacak bende öğretmen olacağım.

Eğitim bir yanlışını başka bir yanlışla kapatmışlar ama bence güzel olmuş.
    sadece kendine bakmalısın başkası yatarak geçti diye içten içe onlar gibi olup bitirmek isterdin herhalde benimde başıma geldi yatarakta geçtim çalışıpda geçtim ama etrafta yatarak geçen insanları umursamadım,daha önceden bana kafayı takan hocalarda oldu ama ben iyi niyetli yaklaştım ve hep sıyrılmayı bildim:=) ama bu alttan ders olayını paraya çevirmeleri çok kötü sence güzel olmuş tabi haklısın:=)

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Etrafta yatanları umursama noktasındaki yaklaşımın aynen şuna benziyor. Trafik kurallarına uyarım arada uymadığımda oldu ama buna rağmen uymayanlara aldırmadım. Birgün uymayan kişi gelip bindirir arkadan o nedenle dünyadaki insanlar birbirinden bağımsız değildir. Bugün yapılan bir yanlışın yıllar sonra kimden çıkacağı bilinmez. O yüzden beni hem kendim hem çevrem bir hayli ilgilendiriyor.

İçten içelik bir durumda yok malesef kimse bana çalışmayı zorunlu kılmadı. O yüzden kaderimde çalışmak varmış ama ne güzel insanlar yatıyor diye içten içe geçirmem. Canım isterse bende yatarım. Tabi bu bir tercih meselesidir.

Sonuç olarak ciddi bölümlerde okuyup gününü gün ederek geçiren ve ne de olsa 4. sınıfta biraz bakarım, hoca da insaf eder geçerim, kim uzatmış diye hesap yapan herkese iyi oldu. Hoca mağdurlarına da Allah yardım etsin. Tabi şimdi Türkiye'nin tamamı hoca mağduru çıkar.

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul-izmir

Dersten kalmanın cezası parayla mı ödenmeli sence? ben istatistik dersini yapamıyorum arkadaş.olmuyo yani gecelerce çalışıyorum ama o sayfalar süren formülleri ezberleyemiyorum 4. kez alacağım dersi...bunun için ekstra 250 tl ödemem sana doğru mu geliyor?

her dersin belli bi yeterlilik seviyesi vardır geçmek için her okulunda kendi sistemi...3 yıl 5 yıl farketmez kişi o dersten bi şekilde geçiyorsa geçmiştir olay biter...çalışırsın 4 yılda biter çalışmazsın 7 yılda zorla biter. her okulu bitiren doktor öğretmen olup atanmıyo zaten çalışanla çalışmayan arasında fark oluyo...kpss kurum sınavları falan bunları ayırmak için zaten...

bu sebepten ki ben dersten ikinci kez kalmanın cezasının para olmaması gerektiğini düşünüyorum...

hadi bunu düşündün karar verdin bu böyle olacak diye...o zaman bu sene üniye başlayanlar için getirirsin bu kuralı 2011-2012 eğitim yılı ve sonrası başlayanlar için geçerlidir dersin millet de ona göre planını yapar...bu resmen tuzaktır bunun başka bi açıklaması olamaz...geçmişteki hatamın cezasını yeni yasa gereği ödemem mantıklı mı? bence değil

ayrıca da ben dersi 3. kez aldığım için kimse bana özel bi muamele yapmıyo...zaten dersin verildiği sınıfa girip zaten yanan elektriği kullanıyorum zaten konuşan hocayı dinliyorum..herhangi bir kişi gelip de bana özel bi atraksiyonda bulunmuyo...bu kalan öğrenciye verilen cezadır...ve kimsenin buna hakkı yoktur...benim düşüncem bu yönde...

Mesaj Yetkileri