Dersten kalmanın cezası parayla mı ödenmeli sence? ben istatistik dersini yapamıyorum arkadaş.olmuyo yani gecelerce çalışıyorum ama o sayfalar süren formülleri ezberleyemiyorum 4. kez alacağım dersi...bunun için ekstra 250 tl ödemem sana doğru mu geliyor?
her dersin belli bi yeterlilik seviyesi vardır geçmek için her okulunda kendi sistemi...3 yıl 5 yıl farketmez kişi o dersten bi şekilde geçiyorsa geçmiştir olay biter...çalışırsın 4 yılda biter çalışmazsın 7 yılda zorla biter. her okulu bitiren doktor öğretmen olup atanmıyo zaten çalışanla çalışmayan arasında fark oluyo...kpss kurum sınavları falan bunları ayırmak için zaten...
bu sebepten ki ben dersten ikinci kez kalmanın cezasının para olmaması gerektiğini düşünüyorum...
hadi bunu düşündün karar verdin bu böyle olacak diye...o zaman bu sene üniye başlayanlar için getirirsin bu kuralı 2011-2012 eğitim yılı ve sonrası başlayanlar için geçerlidir dersin millet de ona göre planını yapar...bu resmen tuzaktır bunun başka bi açıklaması olamaz...geçmişteki hatamın cezasını yeni yasa gereği ödemem mantıklı mı? bence değil
ayrıca da ben dersi 3. kez aldığım için kimse bana özel bi muamele yapmıyo...zaten dersin verildiği sınıfa girip zaten yanan elektriği kullanıyorum zaten konuşan hocayı dinliyorum..herhangi bir kişi gelip de bana özel bi atraksiyonda bulunmuyo...bu kalan öğrenciye verilen cezadır...ve kimsenin buna hakkı yoktur...benim düşüncem bu yönde...