Bu program girdiğiniz oyuncu özelliklerine göre oyuncu komutlarını size belirleyen bir program.Bu amaç için yapıldı.Sadece oyuncu komutlarını belirlemek için yani.Bu formüllerin tamamanının doğru olduğu kesin değil.Atasagun'un bu formüller ve o verdiğim linkteki açtığı konuda da bazı formüller değişmiş sonradan bu hale gelmiş.Bunda da değişecek yerler vardır.
Sizin maçtaki oyuncu özelliklerinin FM maç motoruna etkisini bilmeden oynamanız ve bunu bu şekilde istemeniz tamamen kendinize göre böyle bir oyunu sevdiğinize saygı duyarım.Bence ise ben keşke tüm formüllerin FM tarafından dağıtılmış şekli geçse de ben de neyin ne kadar etkili olduğunu bilerek oynasam diye düşünüyorum.Bu da benim düşüncem.Bana göre bu özellikleri bilmeden oynamak rastgele bir oynayış tarzıdır.Şuan da nitekim hiçbirimiz herhalde kesin olarak bilmiyoruz mesela kararların maçtaki yüzde olarak dağılımını ve ya orta açarken orta açma özelliği yüzde kaç etkili,sezme özelliği yüzde kaç etkili ve kararlar özelliği yüzde kaç etkili ki oyuncular bunlardan hangi özelliğin yüksek olması halinde daha iyi orta açarlar bunu bilmek isterim ben.Bunu bilen biri de bana özel mesaj atarak bu bilgileri verirse kendi açımdan çok mutlu olurum.Ama rastgele oynayanlara da saygı duyarım.FM bu herkes farklı şekilde zevk alır ki oyun da daha çok insana zevk kaynağı olabilsin.Değil mi?