Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 56 arası toplam 56 sonuç

Konu: Üniversite Harç Parası 2547 Sayılı Kanun Değişikliği| Alttan Aldığın Derse Ek Harç

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Bende son sınıftayım. Okulu bitirdiğim için rahat rahat konuşmuyorum. Bu yasayı herşeyi bir kenara bırakıp baktığımda bir dersten 3 defa kalmayı ben lüks olarak görüyorum. Gerçekten çaba gösterip kalanlara da saygı duyuyorum. Demek ki yeteneği o ders için geçmeye yetmiyor ya da yanlış çalışıyordur.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

BESYO'da okurken konuşmak kolay tabi

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

ne güzel marmara'da böyle bir şey yok diye sevinirken aniden açıklama geldi. geriden takip ediyoruz olayları. gerçi kaldığım tek ders var ama notları yüksek lisans yapmabilme seviyesine çekebilmek adına alttan dd ve dc ile geçtiğim bazı dersleri almayı planlıyordum. bu tür dersler için de aynı tarife(!) geçerlidir muhtemelen.

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul-izmir

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Güzel bir uygulama olmuş ben beğendim.

Bir dersle ilgili olarak hocanın kasti davranışları dışında 1'den fazla kalıyorsan harçları, eğitim sistemini değil önce kendimizi sorgulamak lazım. 4 sene yattığın yerden okul bitir arkasından insanlar getirip çocuğunu sana hoca diye emanet etsin, hastasını doktor diye emanet etsin vs. vs.

Alttan dersi bırakın üstten ala ala ders bırakmadığım için belki böyle konuşuyorum ama eminim bir dersten defalarca kalsaydım da görüşüm aynı olurdu. Yarın öbür gün harçlar kalkarda bu yatışla dünyaları kazanma anlayışını kim kaldıracak beni onu düşündürüyor.
    Dersten kalmanın cezası parayla mı ödenmeli sence? ben istatistik dersini yapamıyorum arkadaş.olmuyo yani gecelerce çalışıyorum ama o sayfalar süren formülleri ezberleyemiyorum 4. kez alacağım dersi...bunun için ekstra 250 tl ödemem sana doğru mu geliyor?

her dersin belli bi yeterlilik seviyesi vardır geçmek için her okulunda kendi sistemi...3 yıl 5 yıl farketmez kişi o dersten bi şekilde geçiyorsa geçmiştir olay biter...çalışırsın 4 yılda biter çalışmazsın 7 yılda zorla biter. her okulu bitiren doktor öğretmen olup atanmıyo zaten çalışanla çalışmayan arasında fark oluyo...kpss kurum sınavları falan bunları ayırmak için zaten...

bu sebepten ki ben dersten ikinci kez kalmanın cezasının para olmaması gerektiğini düşünüyorum...

hadi bunu düşündün karar verdin bu böyle olacak diye...o zaman bu sene üniye başlayanlar için getirirsin bu kuralı 2011-2012 eğitim yılı ve sonrası başlayanlar için geçerlidir dersin millet de ona göre planını yapar...bu resmen tuzaktır bunun başka bi açıklaması olamaz...geçmişteki hatamın cezasını yeni yasa gereği ödemem mantıklı mı? bence değil

ayrıca da ben dersi 3. kez aldığım için kimse bana özel bi muamele yapmıyo...zaten dersin verildiği sınıfa girip zaten yanan elektriği kullanıyorum zaten konuşan hocayı dinliyorum..herhangi bir kişi gelip de bana özel bi atraksiyonda bulunmuyo...bu kalan öğrenciye verilen cezadır...ve kimsenin buna hakkı yoktur...benim düşüncem bu yönde...

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul-izmir

Quote Originally Posted by BleedingMoon View Post
    ne güzel marmara'da böyle bir şey yok diye sevinirken aniden açıklama geldi. geriden takip ediyoruz olayları. gerçi kaldığım tek ders var ama notları yüksek lisans yapmabilme seviyesine çekebilmek adına alttan dd ve dc ile geçtiğim bazı dersleri almayı planlıyordum. bu tür dersler için de aynı tarife(!) geçerlidir muhtemelen.
    geçerli dostum...olay kalmak değil alttan almak=)

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Bugün harcımı yatırdım. Bana bir etki yapmamış sanırım. 39 lira ödedim.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

insanları yolmak amaç değil mi bi şekilde hallediyolar doğru bu sistem 2011-2012 için geçerli olsa yeni üniv. bunu düşünerek hareket eder yarın bakıcam ne kadar fazla ödemem gerekiyo

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    BESYO'da okurken konuşmak kolay tabi
    Besyo'yu kolay bölüm olarak mı görüyorsun Aygün ?

Ben sana şöyle açıklayayım ;

Diğer fakültelere girdikten sonra okumak istediğin alanın derslerini okuyorsun ve belirlii bir çalışma temposu ile zorda olsa hallediliyor.

Ama Besyo diye es geçilen bu bölümde öyle değil , Öss'den puanı alıyorsun herşey bitmiyor yetenek sınavına giriyorsun yeteneğini sergiliyorsun yine herşey bitmiyor , Bir de koordinasyon sınavına girererk rakiplerle fark açmaya çalışıyosun ve okula giriyorsun (!)

Okua girince bitiyormu tabiyki bitmiyor.Okula tek bir branşdan giriyorsun Mesela Basketbol.Sonra okulda hangi derslerimi görüyorsun ? Futbol , Hentbol , Volleybol , Güreş , Judo , Tenis , Masa Tenisi , Kayak he bunlar yetmiyor birde yazılı dersler başlıyor.Anatomi , Kinesyoloji , Tarih , İngilizce , Fizyoloji , Sağlık , Türkçe , Ölçme ve Değerlendirme vs vs ..

Şimdi Besyo hakkındaki düşüncelerini bir kez daha değerlendirmeni tavsiye ediyorum

Gelelim Harç Parası konusuna ;

Hiçte mantıklı olmayan , ders çalışan ile çalışmayan arasındaki farkı ayırt etmeye yarayan bir yöntem değil.Tamamı ile öğrencileri mağdur eden bir durum.

En basiti Besyo'dan örnek vereyim ;

Besyo okuyan öğrenciler genelde sporcu olurlar ve aktif olarak spora devam ederler.Aktif olarak spora devam eden öğrenci ve oyuncularda genel olarak okula pek gidemezler.Çünkü yaptıkları spordan para kazanırlar.Eee bundan banane derseniz geleyim olayın özüne.

Bu sporcu / öğrenci olan kişiler okula gidemedikleri için ( para kazanmak adına ) alttan birçok dersi kalır ve bunları vize final öncesi geçmeye çalışırlar.Fakat yeni sistemde ne olacak ? 2-3 Sene profosyonel olarak spor yapan bu adam harç parasında öyle bir fiyatla karşılacakki canı yanacak canı ! Ama okula gidip iki lak lak yapıp sporla hiç alakası olmayan adam 5 lira verirken harca o spor yapıp para kazandığı için derslere gidemediği için 155 lira verecek.Sonra iki öğrenci ayrırt edilecek ha öylemi valla gülerim hatta gülüyorum

Besyo'dan örnek verdim kendi bölümüm diye diğer bölümlerden pek anlamam nasıl işler bilmem.Benim için problem teşkil etmiyor alttan bir dersim var onuda bu dönem vereceğim zaten.Bakalım kaç para isticek sayın yetkililer.
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul-izmir

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Bugün harcımı yatırdım. Bana bir etki yapmamış sanırım. 39 lira ödedim.
    kaçıncı sınıfın ki ?? ve kaçınsı senen üni de hazırlık hariç?

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by comandante View Post
    kaçıncı sınıfın ki ?? ve kaçınsı senen üni de hazırlık hariç?
    2'ye geçtim. Hazırlık yoktu. Kredi aldığım için o kadar düşük ödüyorum. Sonra 16 Milyar vereceğim

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

yurtdışına çıkarsan vermene gerek kalmaz ama yurda döndüğün an o parayı senden koparırlar:d

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul-izmir

2'ye geçtim. Hazırlık yoktu. Kredi aldığım için o kadar düşük ödüyorum. Sonra 16 Milyar vereceğim
    2 ye geçtiysen herhangi bi dersi 2. kez alttan almamışsındır diye düşünüyorum=) o yüzden bi oynama yoktur verdiğin har[a]ç da .
    Last edited by meddah : 14.Eylül.2011 at 11:24

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Onu sormuştum zaten de cevap gelmemişti 2. kere alttan alınca mı yoksa 2. kere aynı dersi alınca mı etkiliyor diye. Anlaşılan cevap 1. seçenek

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul-izmir

Onu sormuştum zaten de cevap gelmemişti 2. kere alttan alınca mı yoksa 2. kere aynı dersi alınca mı etkiliyor diye. Anlaşılan cevap 1. seçenek
    Aynen öyle=) aynı dersi 2. kez alttan almamaya çalış=) gerçi senin harç 38 tl olsa olsa 50 olur=) kasmana pek gerek yok=)

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

bizde 290Milyon ödeyeceğiz bu dönem yine durumlar iyiydi, ikinci dönem 500'e vuracak herhalde.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, iki kereden fazla alınan derslerde zamlı uygulanan harç bedelini kaldırmak için yasada düzenleme yapacaklarını açıkladı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Radikal gazetesine bugün (15 Eylül) verdiği röportajda, bu haksızlığı gidermek için yasa değişikliği yapılacağını, alınan fazla miktarların da iade edileceğini belirtti.

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Ovvv yeaaa man ..

Artık zeki öğrenci olduğunu sanan kesim ile bar bar gezen öğrenci arasında ki fark ortadan kalkacak..

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

süper olur gerçekten.

yazık birçok öğrenci okulu bıraksa daha mı iyi?
    (/s)

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by CeNTeR_TR View Post
    Ovvv yeaaa man ..

Artık zeki öğrenci olduğunu sanan kesim ile bar bar gezen öğrenci arasında ki fark ortadan kalkacak..
    Niye bu kadar zoruna gitti onu anlamadım.

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Niye bu kadar zoruna gitti onu anlamadım.
    Zoruma giden bi durum yok

Sadece Besyo okuyorsun sende ama Millilerin ve Profosyonel sporcuların bu durumda neler yaşadığını bilmen gerekirken , öğrenci ayrımı yapıyorsun ona şaşırdım ve ondan yola çıkarak sevindim

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Yok yok var birşey bak konudan çıkmıyorsun. Yazdığım gibi geldin. Kesin birşey var ama sende saklı kalsın.

Ben birşeyi kaç defa anlatınca daha anlaşılır oluyor bilmiyorum. Bununla ilgili özeleştiri mi de yapacağım. Öğrencilerin çoğunluğu okula gelmeyerek, sınavlara girmeyerek ya da girdiği sınavlarda boş kağıt vererek çıkıyor. 4. sınıfa yaklaşınca biraz bakarım ve ne de olsa mezun oluyorum diye geçerim hesabı yapıyorlar. Bende diyorum ki bunun hesabını yapanlar için iyi oldu.

Sen çalıştığın halde kalıyorsan, hoca taktığı için kalıyorsan, ciddi bir nedenden dolayı kaldıysan bunun ayrı bir olay olduğunu söyledim. Eğitimin ücretsiz olması gerektiğinide söyledim. Israrla yatarak geçme planı yapanlara iyi oldu dediğime takılıyorsan ve aklınca zeki vs. diye laf sokuyorsan demek ki bilmeden senin yaptığın birşeyi anlattım zoruna gitti ya da farklı bir amacın peşindesin.

Besyo'daki aktif sporcular zaten profesyonellerse federasyon onlar için rektörlükten izin alır. Bu anlamda okula gelmemeleri normal haklarıdır. Bu kişilere sınavlarla ilgili ek süre tanındığı gibi hocalar tarafında normal kişilere tanınmayan kolaylıklarda sağlanmaktadır. Hocaya kalmadan soruları aldıkları için herkesten yüksekte almaktadırlar. Amatör olarak spor yapanlar bununla ilgili belge getirdiğinde izinli sayılırlar ve yine sınavlar için ek süreleri vardır. Onlar için bir problem bulunmuyor. Zaten bu konunun benim anlatıklarımla ne alakası var oda ayrıdır ya.

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Neyse Burak ben bişe demek istemiyorum.

Laf sokmak gibi bir amacım yok neden laf sokayım ? Sadece herkesin memnuniyetsizliğini dile getirdiği bir konuda senin sistemi doğru bulman ve aradaki farkı göstermek için verdiğin örnekleri garipsedim.

Ek olarak kontrol panelinde çok az konu olunca hemen damlayabiliyorum yorum yazılan konulara

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Örneklerde bir problem yok herkes kendi yaşantısı çerçevesinde olaylara bakıyor.

Sistem %100 yanlıştır. Yine de bu konuda sistemi kötülemek zorunda değilim. (ki yanlış anlaşılmamak adına olayı her açıdan değerlendirip yanlış olduğunu vurguladım) Farklı veya beni ilgilendiren noktadan da yaklaşabilmeliyim. Olmaz diyorsanız yaklaşacağım başka konu açarım.

Benim olayım tamamen bir film karesi gibidir. Benim çevremde bahsettiğim tarzda takılan ve utanmadan KPSS'de senden önce atanacağım diyenler oluyor. Kopyaya güveniyorlar. Benimde cevabım çok çok benle aynı dönemde atanırsın oluyor. Şimdi bu adamın bankaya gittiğinde duyduğu miktar karşısında suratını merak ediyorum. Komiğime gidiyor.

Yoksa öğrenci kısmı olarak parasız olduğumuzu, imkanların kısıtlı olduğunu, yol, yemek parası yetmezken birde harç parasının katlanarak alınması bizi daha çok zorlayacaktır. Hele 2. öğretimler tam kötü duruma düşmüşlerdir. Allah yardım etsin.

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Bu konuda hemfikiriz diğer türlü olan konuyuda msn'de açıkladım zaten

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Ekstra para işi kalkar umarım. Alttan derslerimiz var

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Evet sevindirici haber geldi.

Artık alttan aldığımız derslere para ödemeyeceğiz. Bakalım henüz parayı yatırmadım ancak Üniversitenin sitesinden okudum

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri