-
Barton: "Arsenal'e gitmedim, çünkü..."
Joey Barton, transferin son günlerinde Arsenal'le görüştüğünü, ancak Gervinho ile yaşadığı olay nedeniyle Arsene Wenger'in ekibine gitmediğini söyledi.
Newcastle United'dan ayrılarak QPR'ın yolunu tutan Joey Barton, yeni sezonun ilk maçında Arsenal'e karşı oynamış olmasının, kendisini Londra ekibine gitmekten alıkoyduğunu belirtti.
Sezonun ilk maçında Newcastle United ile Arsenal, St James' Park'ta karşı karşıya gelmiş ve Joey Barton da ev sahibi ekip adına forma giymişti. Maç esnasında Arsenalli Gervinho ile Barton tartışmışlar ve Fildişi Sahilli oyuncu kırmızı kart görerek oyundan atılmıştı.
Sezon başlamadan Newcastle United tarafından gönderilecekler listesine konan Barton, ismi Arsenal'le anılsa da Queens Park Rangers'a transfer oldu. Yıldız oyuncu BBC Sport'a yaptığı açıklamada, konuyla ilgili "Eğer ligin ilk maçını Arsenal'le oynamamış olsam büyük ihtimal oraya giderdim." şeklinde konuştu.
Gervinho olayının kararında etkili olduğunu ifade eden Barton, "Bu tip şeyler oluyor. Wenger'le daha önce görüştük ancak o maçtan sonra Arsenal'e imza atamazdım. Her şeyin bir nedeni var. Şimdilik ligde onların önündeyiz, umarım Mayıs'ta da durum böyle olur." dedi.
Sezon öncesi, Newcastle United yönetimi Joey Barton'un Twitter hesabı üzerinden kendilerine yönelttiği eleştiriler nedeniyle, 29 yaşındaki oyuncuyu bedelsiz olarak satış listesine koyma kararı almıştı.
Bu Konuya Ait Etiketler
Mesaj Yetkileri