Her ne kadar Federasyon ve Digiturk kabul etmese de ben bu play-off kararının tek sezonluguna sırf digiturkun çıkarını gözetmek amacıyla alındıgına inanıyorum.Digiturk milyonlarca euro yatırım yapıp ligin haklarını satın aldı ama sonrasında ortaya çıkan şike skandalıyla binlerce kişi haklı haksız üyeliğini iptal etti,federasyonda digiturk kaybettiği kazancı geri sağlasın diye teknik adamlara bile sormadan böle saçma sapan,acil bir karar aldı.Bu kararın sadece digiturkun kazancını koruması amacıyla alındıgını;digiturk'un play-offlar için üyelerinden aylık 150 tl ekstra ücret istemesiyle kafamda netleştirdim.

Eğer digiturk aynı fiyatlardan devam edip,ya taahhüt ya da aylık 150-170 tl demeseydi ben o zaman federasyonun futbolumuzun iyiliği için uzun süreli bir karar aldığına inanırdım ama ne yazık ki izleyiciyi köküne kadar sömürmeye devam.

Bu statünün devam edip etmemesi kesinlikle digiturkun kazanclarına baglı,eğer bu play off sistemiyle iyi para kaldırırlarsa statü devam eder aksi durumda ise statü eskiye döner.

Ben fm için ise 1 sezon play off oynanıp diğer sezon klasik sisteme dönmesini mantıklı buluyorum.Bu hatalar üst düzey can sıkıcı duruma kadar ulaşabilir.Örneğin play-off sistemi yetersiz kalıp Avrupa'ya katılacak ekstra takımı oyun random atayıp küme düşmüş bir takımı bile Avrupa'ya yollayabilir.Bu hataların düzeltilmesinin de zaman alacağını düşünürsek bana kalırsa 1 sezon play-off için kafi en azından FM 2012 için.