Originally Posted by
Dennis Bergkamp
Ben hangi özelliklerin oyun içinde nasıl komutlar verdiğini eksik biliyormuşum özür dilerim.Peki yukarıda verdiğim istatistikler göz önüne alınarak dirtness özelliği düşürüldü mü?Emre FM12'de FM11'de olduğu gibi en az 15 sarı 4 kırmızı kartla mı sezonu kapatacak yoksa en fazla 10 sarı 2 kırmızı kartla mı?Ben Emre'nin bu özelliğini tartışmıyorum kesinlikle bende biliyorum doğrusunun bu olduğunu fakat bana work rate özelliği 13 nasıl olur dediğimde eskiden bir maçta 10 kez şok pres yapıyorduysa şimdi 1-2 defa yapıyor bu yüzden düşürdük dendi o halde eskiden daha çok kart gören fakat geçen sene diğer senelere nazaran daha az kart gören Emre'nin dirtness özelliğininde 1-2 kademe düşürülmesi gerekir ki gerçekten mantıklı bir araştırmayla o özelliklerin düşürüldüğüne inanabiliyim.
Can çıkar huy çıkmaz, ne zaman daha az agresif tavırlar aldığının düşündüğüm bir kaç maç oynasa ardından bir anda sinirleniyor, anlamsız sinirli tavırlar yapıyor, hakeme birdenbire kızıyor, bağırıyor. Uyarsan da değişmez, çünkü kendisi de itiraf ediyor. Hem zaten 3. takım kaptanı, ne diyebilirsin ki? Hatta geçen sezon bir maçta boğazını keserim işareti yapmıştı yerde tedavisi yapılırken, o an gerçekten çok utandım. Dirtness'ı 1 puan indirmiş bile olsanız çok fazla bir şey değişmez oyunda, ki bu mantıkta biri için asla değişemez. Gerçekten değişmeli ve bunu kanıtlamalı artık, sadece oyun için değil Fenerbahçe taraftarı olarak da çok istiyorum lütfen.
Yapay zeka fair-play içinde oynatır oyunu, açılırken yazıyı göreceksin oyun fair-play üzerine kurulu. Dolayısı ile kavga gürültü yok, kalecilerin topu saklaması gibi sportmenlik dışı şeyler yok oyunda. Ben de istiyorum Türkiye'de çok daha az kart göstersin, Anadolu takımlarına tolerans sağlasın. Bizim hakemlerimizde problem var, oyunda yok. Anadolu takımlarına tanınan sertlik toleransının haddi hesabı yok, bilekkıran takımlarına döndü Anadolu takımları. Ne yazık ki derbilerde kartlar havalarda uçuşur ama Anadolu takımları bileğe direk girerler, hakem görmezden gelir faul bile çalınmaz. Gelen giden neredeyse tüm 3 büyüklerin yabancıları hep bundan şikayetçi oldu. Emre için ise dirtness oyunda direkt etki ediyor, maalesef yapacak bir şey yok.
Last edited by Cengo : 07.Ekim.2011 at 02:12
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı