Her büyük turnuvadan sonra (katıldıklarımız) büyük düşüş yaşıyoruz. 2002'den sonrada büyük düşüş yaşamıştık, 2004 ve 2006 kaçmıştı. Biraz aklımızı başımıza alıp son anda (Oda bana göre tamamen şans) Norveç'i yenip 2008'e gitmiştik ve ondan sonra yine 2010'u kaçırdık. Şimdi 2012 var onu kaçırabilirsek bana göre 2014'e gideriz. Bu milli takımda çok şeylerin değişmesi lazım. Bir kere kendi milli takımına oyuncuyu sen yetiştiremeyip başka ülkedeki gurbetçilere bel bağlarsan hiç birzaman ilerleyemezsin. Bugün Yenilsende yensende programının kısa bir yerini seyretme imkanım oldu Almanyada yaşayan ve Alman futbolu hakkın bilen birisi Almanya 98'de zihniyetiyle birlikte herşeyini değiştirmeye başladı dedi. Çok doğru söyledi. Şu yüzyılda artık her ülke anladı neler yapılacağını ve en uyduruk dediklerimiz bile artık bize kafa tutuyor çünkü biz çağdışı bir futbol takımına sahibiz. Bizim alıştıramadığımız sistem oyununa her ülke alt yapıda eğitim vererek oyuncularını küçükten alıştırıyor. Örnek olarak bizim takımda ki oyuncuları bir çoğu dün mıknatıs gibi ayağına gelen topu bir türlü boş adama vermek yerine ayağında tutup kaptırdılar. Suçun büyük bölümü oyuncuda değil alt yapıdaki eksikliğinde. Çünkü alışmış artık öyle yapmaya. İŞte bu gibi şeyleri alt yapımızda bitirmek lazım...

Klasik şunu yapmalıyız bu olmalı lafları ediyoruz her mağlubiyetten sonra ama bu milli takım Euro 2012'ye zor gider. Gitsede birşey yapamaz. Bence gitmesin zaten. Önümüzde kaçırılacak bir Dünya Kupası duruyor neler yapabiliriz nasıl yapabilirizde kaçırabiliriz onu düşünelim. Belki ters bir etki yaparsa bu sefer kriz geçirmeden adam akıllıca katılabiliriz.

Ha birde şu kendimizi dünyanın en iyileri arasında görmemiz felan var. Birşey sanıyoruz. Bu moddan çıkmak lazım. Yoksa çok tokat yeriz. Geçenlerde sporx.com'da bir mizah haberi okudum. Bu isimlerle türkiyeye gelme gibi bir başlık atılmış ve türkçeye göre komik kaçan futbolcu isimlerini yazıyorlar..

Neymiş Kaka, Götze... Ya kimle dalga geçiyoruz. Dünyanıni %99,99 ülkesinde o isimler komik değil. Yani sen gülsende 100 ülkeden 99 u sana güler. Herifler Götze diye müthiş bir icat yapıyor biz ise ismiyle dalga geçiyoruz. İşte mantalite budur. Baştan aşağı yanlışız. Otobanda geri geri gidiyoruz biz. Herkes geçiyor bizi gülüyorlar. Medyamızda cins futbolumuzda.