Sayfa 11 / 23 İlkİlk ... 91011121321 ... SonSon
301 ile 330 arası toplam 686 sonuç

Konu: Oyuncu Profilleri

Hata mıdır yoksa bilerek mi böyle yapılmış bilmiyorum ama 2012 de beni çok uyuz eden bir nokta var. kadromdayım bi oyuncunun önce Attributes sonra history kısmına tıkladım diyelim, 2011 de bunları yaptıktan sonra backspace tuşuna basınca tekrar kadroya dönüyodum bunda ise backspace e basınca bir önceki sayfaya yani tekrar Attributes kısmına dönüyor. Hayır bazen bi oyuncuyu başka oyuncularla kıyaslıyorum, geçmişine bakıorm vs. alışmışım backspace e basınca oyuncuyu açmadan önce ki sayfaya dönmeye böyle olunca 10 kere backspace e basmam gerekiyor :S

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Marvin Martin'in profili iyi olmuş zaten 2011 de de böyleydi yanlış hatırlamıyorsam

Acaba birisi Amalfitano'nun profili paylaşır mı ?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Spe1907 View Post
    Hata mıdır yoksa bilerek mi böyle yapılmış bilmiyorum ama 2012 de beni çok uyuz eden bir nokta var. kadromdayım bi oyuncunun önce Attributes sonra history kısmına tıkladım diyelim, 2011 de bunları yaptıktan sonra backspace tuşuna basınca tekrar kadroya dönüyodum bunda ise backspace e basınca bir önceki sayfaya yani tekrar Attributes kısmına dönüyor. Hayır bazen bi oyuncuyu başka oyuncularla kıyaslıyorum, geçmişine bakıorm vs. alışmışım backspace e basınca oyuncuyu açmadan önce ki sayfaya dönmeye böyle olunca 10 kere backspace e basmam gerekiyor :S
    Bilerek boyle yapildi. Ben dahil, bir cok kisi de bundan memnun degil ama simdi esas olmasi gerektigi gibi oldugunu soyluyor SI.

Ama Back dugmesine basili tutarsan, gecmiste girdigin sayfalarin dokumunu veriyor. Oradan gitmek istedigin sayfaya gidebilirsin.

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Mesela orta sahanin ortasindaki oyunculairn biraz dusuk ortalamalari. Tabii buna, ozellikle orta sahada savunmada biraz seyirci kalmalarinin da etkisi vardir.

Ya ben buna deli oluyorum orta sahayı bir türlü kuramıyorum çok kopuk oynuyorlar nasıl halledeceğim bunu bilmiyorum puanlarda 7 üstüne çıkmıyor,orta sahada 3 lü oynatıyorum o 3 lü iyi oynadığı zaman her mevki iyi oynayacak buna eminim ama daha çözemedim

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

bence de çok kullanışsız olmuş o özellik. opsiyonel olabilirdi.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by RasAnt View Post

Ya ben buna deli oluyorum orta sahayı bir türlü kuramıyorum çok kopuk oynuyorlar nasıl halledeceğim bunu bilmiyorum puanlarda 7 üstüne çıkmıyor,orta sahada 3 lü oynatıyorum o 3 lü iyi oynadığı zaman her mevki iyi oynayacak buna eminim ama daha çözemedim
    Benim FM'de tercihim genelde savunma mantalitesi ile oynayip, ozel degisikliklerle savunmayi ileride kurmak ve presi yuksek tutmaktir.

Boylece forvet oyunculari savunma gorevlerini biraz daha ciddiye aliyor ve topu rakip sahada kapabiliyorsun.

taktıgım degısılmez fm 12 muhtesem geldı bana..

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

cok iyi bir oyuncu full surum ciktiginda takimlariniza tavsiye ederim..

Açıkçası en çok tartışılan profiller Emre'nin, Alex'in ve Burak'ın profilleriydi 3ünü de oldukça beğendim. Belki Burak'ın finishing'i ve agi'si +1 alabilir. Ama onun haricinde çok gerçekçi olmuş. Burak'ın profiline berbat diyen arkadaşlar Şenol Güneş'in Burak'ı nasıl oynattığına ve bu oyun stili için hangi özelliklerin gerektiğine dikkat etsinler. Çünkü Burak da Alex de belli tipte oynayabilen futbolcular. Ortalama bir taktik içerisinde yararlanmaya çalışırsanız verim alamazsınız. Ancak oyunu onlardan faydalanabileceğiniz şekilde kurarsanız onlardan verim alabilirsiniz. Şu karşılaştırmayı rahat tahat yapabiliriz.

Aragonesli Alex vs. Aykut Kocamanlı Alex
    Aragonesli Burak Yılmaz vs. Şenol Güneşli Burak Yılmaz

Son olarak umarım son olarak ortada dolaşan Sercan Yıldırım profili gerçektir. Sercan potansiyeli yüksek bir oyuncu. Pa'si -9 ama profili bu derseniz haklsınız derim. Gerçekten potansiyelli bir futbolcu ama gün geçtikçe ilerlemek yerine yerinde sayıyor. Son 2 senede Sercan kendine şunu katmıştır diyebileceğimiz hiçbir şey yok. Umarım son vuruş, orta ve pas çalışır ve hızlı bir sağ açık oyuncusu haline gelir.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

burak'ın profili bence de en gerçekçi profillerden biri olmuş. geçen sene bile sağ açıkta çok iyiydi. sercan'ın profili de aksine vur deyince öldürülmüş gibi, olmamış.

falcao kafa 20 olmalıydı kesinliklee

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Yobo nun konsantrasyonu 10 yeni yamayla en az 16 olmalı yahu geçen sene hangi Yoboyu izledik biz gerçi araştırmacımız demişti İngilterede kalacak diye pek ellemedik diye ama bu gözle görülür bir özellik değil mi benmi yanlış gözlemlemişim

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Yobo'yu İngilizler yaptı diye biliyorum ben...Bonservisi hala Everton'da zaten...

Yobo tek hamlede top çalan, mükemmel markaj uygulayan bir adam değil ama fiziği, pozisyon bilgisi ve ön sezi yeteneğiyle başarılı oluyor. Ancak bu yapısı onun concentration'unun bu derece düşük olduğunu göstermez. Yobo'nun arkasındaki oyuncuyu sıklıkla unuttuğunu veya adam kaçırdığını veya ofsayt bozduğunu pek bilmem. En azından 12-13 olmalıydı ki gerçekçi olsun.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Yobonun profili cok guzel yansitilmis. Konsantrasyonunun daha fazla verilmesini beklemiyorum, en fazla +/- 1 degisiklik yapilabilirdi. Ingilizleri de sorgulayacaksak ki oyunun yapimcilari bu oyunu hic oynamayin derim .

Bence Yobo'nun profilinde Positioning ve Anticipation 16 Tackling 14 olmalı.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Yobunun Hiz ve hizlanma 1-2 tane dusuk olabilirdi o kadar hizli bir adam degil 15-16"lik.

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by RasAnt View Post
    Yobo nun konsantrasyonu 10 yeni yamayla en az 16 olmalı yahu geçen sene hangi Yoboyu izledik biz gerçi araştırmacımız demişti İngilterede kalacak diye pek ellemedik diye ama bu gözle görülür bir özellik değil mi benmi yanlış gözlemlemişim

Yobo'nun konsantrasyonu 16 olmamali. Bence 2 puan yukselebilir ama 16 oldukca yuksek bir deger olur. Ingiltere'de savunmada cok hata yapabilen bir oyuncu olarak hatirlaniyor genelde Yobo. O yuzden 10 yapilmistir herhalde. Bizde de hatasiz bir sezon gecirmedi acikcasi. Hatta bu sezon topun disariya cikmasina izin vereyim derken ceza sahasi icinde rakibe kaptirdigi bir pozisyonu da animsiyorum.

yobonun konsantrasyonu 14-15 civarı olursa uygun olur. bazen hata yaptığı doğrudur, ama çok nadir oluyor. 15 iyidir yani. positioningdede +1lik bir artış olabilir. anticipationda da +1 olabilir. belki bir de decisions ve de determinations değiştirilebilir. teknik ve fiziksel özelliklerde fazla problem yok ama mentalde biraz artış iyi olur bence...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by malpince View Post
    yobonun konsantrasyonu 14-15 civarı olursa uygun olur. bazen hata yaptığı doğrudur, ama çok nadir oluyor. 15 iyidir yani. positioningdede +1lik bir artış olabilir. anticipationda da +1 olabilir. belki bir de decisions ve de determinations değiştirilebilir. teknik ve fiziksel özelliklerde fazla problem yok ama mentalde biraz artış iyi olur bence...
    Nadir oluyor diyorsun da, Yobo'yu Fenerbahce'yi cok zorlayacak kac takima karsi izledik simdiye kadar?

Yani mesela gecen yil Konyaspor'a karsi maci hatasiz tamamlamasi ne kadar olcu olur. Veya Sivasspor'a karsi.

Herneyse, veritabani gelir gelmez kafamda butun oyuncularin konsantrasyon degerlerini kontrol etmemiz var acikcasi. Lig genelinde biraz fazlaya kacildigini dusunuyorum bu ozelligin. Bazi oyuncular (ozellikle savunmacilar) icin konsantrasyonun dusmesi gerekebilir. O zaman da belki biraz daha dengeli olur.

volkanın one on ones'i ve de konsantrasyonu bence artmalı. onu on ones'ı +2 olabilir. hatta fazla da olabilir de +2 diyim. konsantrasyonu bence çok daha fazla olmalı. 15 civarı iyidir. strength de 20 olabilir

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Nadir oluyor diyorsun da, Yobo'yu Fenerbahce'yi cok zorlayacak kac takima karsi izledik simdiye kadar?

Yani mesela gecen yil Konyaspor'a karsi maci hatasiz tamamlamasi ne kadar olcu olur. Veya Sivasspor'a karsi.

Herneyse, veritabani gelir gelmez kafamda butun oyuncularin konsantrasyon degerlerini kontrol etmemiz var acikcasi. Lig genelinde biraz fazlaya kacildigini dusunuyorum bu ozelligin. Bazi oyuncular (ozellikle savunmacilar) icin konsantrasyonun dusmesi gerekebilir. O zaman da belki biraz daha dengeli olur.
    2 gs maçı 2 bjk maçı ve geldiği zamandan dolayı oynadığı 1 trabzon maçı. hiçbirinde hatasını hatırlamıyorum.
    ha bir de bence bahiadan ve ujfalusiden konsantrasyon konusunda eksiği yok. ujfalusi 12 ve bahia 13

3 paylaşımda benden olsun.

Mevlüt Erdinç

Hasan Kabze

Umut Bulut

Last edited by 33avci33 : 09.Ekim.2011 at 21:13 Reason: ekleme

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

volkanın one on ones'i ve de konsantrasyonu bence artmalı. onu on ones'ı +2 olabilir. hatta fazla da olabilir de +2 diyim. konsantrasyonu bence çok daha fazla olmalı. 15 civarı iyidir. strength de 20 olabilir
    Volkan'dan mı bahsediyorsun Casillas'tan mı

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Volkan'dan mı bahsediyorsun Casillas'tan mı
    neyini yanlış gördünüz ki. one on ones 12 volkana çok mu geldi? ya da konsantrasyonun 15 olması. strength olayını şakasına dedim de volkan casillastan daha güçlü zaten. anlamadım yani...

Atila Turan

2011'de olduğu gibi 2012'ninde yıldızlarından olacaktır Atila

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

neyini yanlış gördünüz ki. one on ones 12 volkana çok mu geldi? ya da konsantrasyonun 15 olması. strength olayını şakasına dedim de volkan casillastan daha güçlü zaten. anlamadım yani...
    Volkan'ın o özellikleri yüksek olsa 1. sınıf kaleci olur ki o kadar yetenekli olsa Türkiye'de kalmazdı. Volkan her maçta hata yapma potansiyeli olan bir kaleci, ekstra kurtarışlarla durumu dengelediği için o kadar üzerine gidilmese de.

Quote Originally Posted by ozaniel View Post
    Volkan'ın o özellikleri yüksek olsa 1. sınıf kaleci olur ki o kadar yetenekli olsa Türkiye'de kalmazdı. Volkan her maçta hata yapma potansiyeli olan bir kaleci, ekstra kurtarışlarla durumu dengelediği için o kadar üzerine gidilmese de.
    Fenerbahçe satmazsa? volkan da tuncay gibi yüzüstü bırakıp gitmeyi istemiyorsa kalır. adam kaç maçtır kadıköyde gol yemiyor 1 maç hata yaptı diye hata yapma potansiyelli kaleci mi oldu? bana bu geçen sezon + bu sezonda 5 tane hata yaptığı maç sayabilir misiniz? ki her maç hata yapma potansiyeli olduğuna göre 20 tane falan sayarsınız heralde. ki casillasın da yediği hatalı goller var. cech zaten bize yarar sağladı. hatasız kul olmaz...

Nesil
    2003

Volkan'in one on ones'i konusunda ikna etmeniz cok ama cok zor.

Bire birlerde son zamanlarda gordugum en iyi 3 kaleci Neuer, De Sanctis ve Buffon. Muslera'nin da bu konuda cok iyi oldugu izlenimlerim var Dunya Kupasi ve Copa America'ya gore ama daha izlemek lazim. Rakibe bire birde sut atacak yer birakmiyorlar, hem aciyi kapatarak hem de vucutlarini buyuterek. Volkan ise bence bire birlerde tam bir facia. Arada sirada tutturuyor ama hem aci kapatma konusunda zayif, hem de vucudunu buyutmuyor rakibini zor vurus yapmaya zorlamak icin.

Hele Neuer, tam bir hockey kalecisi gibi. Acilari cok iyi biliyor ve kapatiyor.

Sayfa 11 / 23 İlkİlk ... 91011121321 ... SonSon

Mesaj Yetkileri