Originally Posted by
hwwwings
@perpetua
Genel olarak araştırma iyi olsa da bence en büyük problem herkesin kendi bakış açısına göre değer vermesi. Örneğin bu konudaki en büyük fark Dia-Sercan(hız, hızlanma) karşılaştırması ve yabancılardan örnek verecek olursak Pique-Terry karşılaştırması(teknik veya pas değeri arasında 1 puan fark var ve bu en kibar tabirle gülünç).
Aynı şekilde İngilizlerle İspanyolların yaratıcılık değerleri arasında da büyük bir fark var. Messi'nin bence gözü kapalı 20 olması gereken yaratıcılığı 17 mi ne, eğer İngilizler Messi'nin profilini yapsa bu değer en kötü 19 olurdu.
Gelmek istediğim nokta, SI yetkilileri bu konu üzerine kafa yoruyor mu, yani bir özellik konusunda bir oyuncuyu en yüksek nokta gösterip puanlamanızı buna göre yapın diyor mu? Yaptıklarını pek düşünmüyorum çünkü ülkeler arasındaki değerlerde büyük farklılıklar var. Eğer bir oyuncunun konsantrasyon değerini verirken Xavi ile kıyaslayın denirse daha gerçekçi değerler verileceğini düşünüyorum.
Ayrıca kaleci değerlerini verirken de gerçeğe göre değil maç motoruna göre değer verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Volkan'dan örnek verirsem, bire bir özelliğinin 10 olması normalde iyi bir değer fakat FM'de her maçta 10 civarı karşı karşıya pozisyon olduğundan bu değer düşük kalabiliyor.
Uzun bir mesaj oldu ve derdimi çok iyi anlatamadım.
Bu konulardaki düşüncelerini merak ediyorum.