1 ile 30 arası toplam 242 sonuç

Konu: Turksportal İstifa (!)

Hybrid View

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Bence yönetim böyle saçma sapan şeyleri görmezden gelirse daha rahat eder herkes...Ne bileyim saçma sapan şeyler söyleyenlere cevap verme gereksinimi duymayın bu kadar da tartışma çıkmaz...Ayrıca bi söz vardır bilirmisiniz kimse üstüne alınmasın tabi...Cahil'le tartışmaya girmeyin ben hiç kazanamadım...Gerçekten çok doğru bir söz...

Quote Originally Posted by Fearless Coward View Post
    Bence yönetim böyle saçma sapan şeyleri görmezden gelirse daha rahat eder herkes...Ne bileyim saçma sapan şeyler söyleyenlere cevap verme gereksinimi duymayın bu kadar da tartışma çıkmaz...Ayrıca bi söz vardır bilirmisiniz kimse üstüne alınmasın tabi...Cahil'le tartışmaya girmeyin ben hiç kazanamadım...Gerçekten çok doğru bir söz...
    yalnız yıllardır haklı çıkmayanlar araştırmacılar değil Fenerbahçeliler...

vedat1987 Misafir

Quote Originally Posted by malpince View Post
    yalnız yıllardır haklı çıkmayanlar araştırmacılar değil Fenerbahçeliler...
    İyide arkadaşım adam 10 yıllık puan ortalamalarını postlamış Fenerbahçe açık ara önde. 10 yılda 7 kez şampiyon olmuş daha ne istiyorsunuz anlamıyorum. Yapılan en iyi takım Fenerbahçe TSL'de. Size Turksportal araştırmacıları ne verebilir daha.

Quote Originally Posted by vedat1987 View Post
    İyide arkadaşım adam 10 yıllık puan ortalamalarını postlamış Fenerbahçe açık ara önde. 10 yılda 7 kez şampiyon olmuş daha ne istiyorsunuz anlamıyorum. Yapılan en iyi takım Fenerbahçe TSL'de. Size Turksportal araştırmacıları ne verebilir daha.
    ben en iyi takım olmasını istemiyorum, doğrusu neyse onu olmasını istiyorum. burak'ın finishinginin artmasını istiyorum s.inanın belki de creavitysinin 16 olmasını istiyorum. muhammetin tekniğinin 19 olmamasını istemiyorum. sabrinin hızlı olmasını ama orta açmasının 14 olmamasını istiyorum. yobonun konsantrasyonunun 10 olmasını istemiyorum. alexin konsantrasyonunun 7 olmasını istemiyorum. kazımla servetin hızının aynı olmamasını istiyorum. bütün olay bu yani...

vedat1987 Misafir

ben en iyi takım olmasını istemiyorum, doğrusu neyse onu olmasını istiyorum. burak'ın finishinginin artmasını istiyorum s.inanın belki de creavitysinin 16 olmasını istiyorum. muhammetin tekniğinin 19 olmamasını istemiyorum. sabrinin hızlı olmasını ama orta açmasının 14 olmamasını istiyorum. yobonun konsantrasyonunun 10 olmasını istemiyorum. alexin konsantrasyonunun 7 olmasını istemiyorum. kazımla servetin hızının aynı olmamasını istiyorum. bütün olay bu yani...
    Oyun çıktığında tek tek oyuncular üzerinden tartışmalar yapılacaktır. Burada benimde gördüğüm birkaç profil hatası var. Ancak buraya yazarak meşgul etmek olmaz sonuçta. Ayrıca belirtiyim Selçuk İnan'ın forumda gördüğüm profilinde bariz hatalar var ancak oyun çıkınca konu açılacak orada yazacağım. Selçuk İnan için 15 stamina bence fazla 1-2 puan daha düşük olmalı. Ancak dediğim gibi diğer oyuncular ve ligin genelindeki orta sahalarla da kıyaslamak için beklemek lazım.

Nesil
    2003

ben en iyi takım olmasını istemiyorum, doğrusu neyse onu olmasını istiyorum.
    burak'ın finishinginin artmasını istiyorum
    Acikcasi Hiddink'in bugunku aciklamalarindan sonra yukselmesi konusunda tereddutlerim var biraz.

s.inanın belki de creavitysinin 16 olmasını istiyorum.
    15 veya 16'nin lafi mi olur yahu. Selcuk'un degeri 9 olsa ve 16 istesen belki bir yerde hata vardir ama 1 puan icin degmez bile kafaya takmaya.

muhammetin tekniğinin 19 olmamasını istemiyorum.
    Peki.

sabrinin hızlı olmasını ama orta açmasının 14 olmamasını istiyorum.
    Sabri eger rakip onun onunde durmazsa, panik yapmazsa gayet iyi orta yapan bir oyuncu. Bir cok pozisyonda zorlama orta yaptigi icin zayif gorunuyor. Mesela Gokhan Gonul cok daha akilli. Bakiyor karsimda rakip var, ya calima gidiyor ya da takim arkadasina pas verip daha iyi pozisyonda topu alarak orta yapmaya calisiyor. Sabri ise ortayi yapiveriyor, o ortanin rakibi gecmeyecegi belli olsa da. Bazen de biraz daha sert vurursam belki rakibi gecer diyor. Top diger taraftan taca gidiyor. Ozellikle Sabri'yi orta yapabilecegi pozisyonda top ile bulusturmazsaniz Sabri'nin ortalari bir facia oluyor.

Ama ortanin sonucuna bakarak Sabri orta yapamaz diyorsunuz. Ne oyunda, ne de gercek hayatta futbol bu kadar duz mantikla islemiyor.

Iste bu yuzden o onem vermediginiz ama Fenerbahce'nin bu kadar puan farki acmasina neden olan zihinsel ozellikler. Hic bir tek ozellik, kendi basina sonucu ortaya cikartmiyor. Football Manager'in veritabanini ve mac motorunu ozel yapan da bu.

Mesela PES'de Sabri'nin kotu orta yapmasi icin deger dusuk tutulabilir cunku oyuncudan oyuncuya zeka farkli degil ve daha yuksek yuzdeli orta yapmasini istedigin oyuncuya daha yuksek orta yapma becerisi veriyorsun. Hatta oyuncuyu kullanan sen oldugunda, oyuncunun zekasini sen belirliyorsun. Ama FM'de orta yapma, ortanin isabetli olup olmayacagini belirleyen bir cok faktorden sadece ve sadece bir tanesi.

Bir de not, Gokhan ile Sabri'nin takim arkadasi ile ortayi bulusturma yuzdesi asagi yukari ayni. %20-25 arasinda dolasiyorlar ikisi de.

yobonun konsantrasyonunun 10 olmasını istemiyorum. alexin konsantrasyonunun 7 olmasını istemiyorum.
    Alex konusunda yardimci olamayiz sana cunku Alex'in mac icinde hemen hemen sadece hucumda oynayan bir oyuncu.

Yobo konusunda da yazmistim. Degerlendirecegiz.

kazımla servetin hızının aynı olmamasını istiyorum. bütün olay bu yani...
    Iyi guzel de Servet'in hizi, Kazimdan cok yavas degil. Servet cabuk degil ama yavas da degil. Servet hizlanana kadar topu alan geciyor gidiyor zaten. Arkadan yetisemiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Söylediğin değerler hep 1 puan aşagı yada yukarı değerler. Bunun için mi bütün isyan? Selçuk'un yaratıcılıgı zaten 15 diye biliyorum. Muhammet'in teknigi 19 olmazsa 18 olur taş çatlasın 17 olur daha az olamaz. Alex maç içi devamlılıgı çok yüksek bir oyuncumu ki konsantrasyonu artsın diyorsun? Servet'in hızlanması zayıf ama hız olarak kimse yavaş olduğunu söyleyemez. Onun sorunu o hıza çıkma süresiyle ilgili. Maçta gözlemlenen hızdan çok hızlanma ile ilgilidir. Oyuncular kolay kolay maksimum hızlarına ulaşabilecek pozisyon, fırsat yada alan bulamazlar.
    Sabri'ye gelirsek Sabri başarılı orta yüzdesi olarak yıllardır belli bir istikrarı tutturmuş bir oyuncu. Resmi kayıtları yıllar önce gördüğümde ben de şaşırmıştım çünkü maçlarda çoğu bek oyuncularının olduğu gibi ayarsız zamansız ortalar yapabiliyor bu da daha çok sabrinin karar verme, sogukkanlılık, oyun zekası ile ilgili sorunlardan kaynaklanıyor. Ama orta açma konusunda 14 olmasa bile 13 verilebilir belki daha düşük olmaz. Adamın yüzdeleri belli isteyen araştırabilir.

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Quote Originally Posted by vedat1987 View Post
    Burda yapılan tartışmaların hiçbiri takım başarısına odaklı değil,birkaç arkadaşın tek derdi oyuncu profilindeki özelliklerin puanlaması.

Örneğin Muhammedin 19 tekniği varsa Alexin 18 olamaz

Arda tackling 12 ise Emrenin ki 13 olamaz

Böyle tartışma oluyor tek özellik kıyaslanarak yapılıyor yani sorunda burda meydana geliyor.Toplam profil(CA) bazı arkadaşlar için önemli değil mühim olan tek tek kıyaslama.

Nesil
    2003

Sen de haklisin. Ama bu arkadaslarin yaptiklarinin, bazilarini oyunu daha denemeden sogutacagi ihtimalini de gozardi etmemek lazim bence.

Bir de tabii en buyuk odul, bu agresif arkadaslari FM severlere kazandirmak olur. Mesela bir ara arastirmayi en sert dille elestiren bir arkadasin su anda arastirma ekibinin onemli bir parcasi olmasi gibi. Eskiler extensor'u hatirlar saniyorum.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Cahil İle tartışmaya girmeyin ben hiç kazanamadım...

Kaan, Gazali'den çok güzel alıntılamış.

Açıkçası burada tartışılan konuda kimse bir sonuca ulaşamaz. Özellikle perpetua, sen ne kadar istatistik sunarsan sun karşındaki kişi her şeye rağmen benim dediğim doğru demeye devam edecek. Bu yüzden konunun kilitlenip orjinal oyun çıktığında profiller üzerinden her isime ayrı ayrı odaklanarak konuşulması en hayırlısı olur.

Football is simple,but Football Manager is not

Mesaj Yetkileri