1 ile 30 arası toplam 149 sonuç

Konu: FM 2012 Neden Türkçe Değil?

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

olaya bir kaç pencereden bakalım

mantık penceresi:

bir ürün üretildi ve satışa sunuldu,ben bu ürünü internetten illegal olarak indiriyor ve oynuyorsam hırsızımdır.buna emek hırsızlığı denir ne ahlaki ne de yasal ölçülere sığmaz.ancak çok yaygın olduğu için dikkat çekmemekte normal gelmekte hatta doğrusunu yapanlara farklı gözle bakılmakta bazen de "keriz" yaftası vurulmaktadır.

Şahsım adına konuşacak olursam pc oyunları oynamaya başladığımdan beri aldığım orjinal oyun toplama oranla 5% 'i belki bulur.

Her yıl farklı grafik ve senaryolarla çıkan aksiyon oyunlarını en fazla iki kere oynadığım oyunlara verecek kadar param yok çünkü bir iki tane değiller,her yıl ortalama 10 farklı oyun ediniyorum hepsini parayla almam çok zor.içlerinden uzun süre oynadığım ve farklı senaryolara sahip oyunları para ile alıyorum.total war serilerini,crysis serilerini ve bu sene ilk defa FM12 yi orjinal olarak aldım.canım sıkıldıkça farklı bir takımla farklı bir ligde oyuna başlar oynarım.

ingilizcemi liseden sonra İCQ da ecnebi kızlarla sözlük yardımıyla chat yaparak ilerlettim,tövbe ettikten sonra unuttuğum çok şey oldu sonra oyunlar ile tekrar ingilizce öğrenme ihtiyacı duydum ve biraz daha ilerlettim.bu oyun da safi yazıdan oluştuğu için haliyle hem bir avantaj hem de bir dezavantaj.ben işimi görüyorum ama daha çok zevk alabilmek için anlayarak oynamak istiyorum.

Üretici penceresi

bir ürün ürettiniz ve satışa sunacaksınız.Türkiye diye bir ülke var genç nüfusu fazla ve futbolla hayli ilgili.mükemmel bir pazar geniş bir hedef kitle.fakat ülkedeki vergiler ve distribütörün kar marjı ile birlikte ortaya çıkan fiyat bu hedef kitleyi oldukça daraltıyor.bu hedef kitle içinde oyunu "yuvarlak noktalar ordan oraya gidip geliyo bu ne la?" şeklinde tanımlayan PES cileri ve FİFA cıları da eleyince geri kalanların "alınacak oyunlar listesi"nde öncelik teşkil etmeyenleri de eleyince zaten kitle kalmıyor.

matematiksel olarak hesabı yapmış Vieri,hesap ortadayken bir firmanın risk alması kolay değildir.bizim cebimizden 80 lira gider ama firma hedeflediği satışa ulaşamazsa zararı o kadar küçük olmaz. senede 1 tane oyun yapıyorlar ama çalışanlar aylık ücret alıyor bunu unutmamak lazım ki bir oyun firmasında çalışan bilgisayar programcısı yada grafikeri SSK+asgari ücret+yemek şartlarıyla çalışmıyor.

işin özü,firma satışa sunduğu malı legal yollarla edinilmesini istiyor ve haklı da,anlamıyorsam oynamam,mecbur değilim,biz 10 sene bu oyundan bihaber yaşadık birşey mi kaybettik.

Tüketici penceresi

türkçe yap çalmayalım.

bu firmayı savunmak falan değil arkadaşlar,bu bozuk bir mantığı izah etmek.siz önce oyunu alın,sonra türkçe yapmıyor diye almayıp cezalandırın.
    Last edited by DisCo : 10.Ekim.2011 at 18:18 Reason: Bir konuyu anlatırken argosu yerine zengin Türkçemizdeki diğer kelimeleri kullanalım.

Mesaj Yetkileri