Sayfa 16 / 23 İlkİlk ... 61415161718 ... SonSon
451 ile 480 arası toplam 686 sonuç

Konu: Oyuncu Profilleri

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

perpetua ' nın Emre - Selçuk ve Gökhan - Serkan arasındaki sorularda verdiği cevaplar , sorular benim olmamasına rağmen tatmin etti beni.Ben de oyunda Gökhan'ın mevkisindeki çoğu oyuncuyu araştırdım o sebeple Gökhan'ın profilini yeterli buldum kendimce.Bir Fenerbahçeli olarak öncelikle bizim oyuncularımıza baktım.Açıkcası doğru buldum profilleri.Tebrik ve teşekkürler.
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

bnm istegime cvp verecek yok mu??(gs oyuncu profillerini grafiksel olarak istemiştim)

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Quote Originally Posted by malpince View Post
    o süper selçuğu oynadığı tek zorlu maçta gördük. falla foş oldu. haa o maçta bir de emreyi gördük... top çıkartamadı selçukla colman o maç... ki kime göre en iyi ortasaha oyuncusuydu merak ettim? emre başmimarlarındandır 18de 17inin.

Her futbolcu her maçta çok iyi oynayacak diye bir kaide yok. Emre oynadığı her maçta 10 üzerinden 8lik performans göstermemiştir heralde...
    I'm back...

4. Default

Bence Araştırma Konuları ve Oyuncu Profilleri Kilitlensin Artık

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Quote Originally Posted by Aşk-ı Şehir View Post

Her futbolcu her maçta çok iyi oynayacak diye bir kaide yok. Emre oynadığı her maçta 10 üzerinden 8lik performans göstermemiştir heralde...
    volkan iki hata yapınca gelip buraya örnek vermeyi biliyor ama araştırmacılar. ya da yobo 1 hata yapınca konsantrasyonunu 10a düşürmeyi biliyorlar. ikisinden birini yapmayın bir şey denmez size zaten... yobonun profilini ingilizler yapıyormuş ama araştırmacılarımız isterse uyarabilirler bence...

üslup hep aynı biri gelip 3-4 üyelik almış sürekli nick değiştirip yazıyor kalabalıkmı gözükmek istiyor bilmiyorum ama topicleri meşgul ettiği aşikar

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

volkan iki hata yapınca gelip buraya örnek vermeyi biliyor ama araştırmacılar. ya da yobo 1 hata yapınca konsantrasyonunu 10a düşürmeyi biliyorlar. ikisinden birini yapmayın bir şey denmez size zaten... yobonun profilini ingilizler yapıyormuş ama araştırmacılarımız isterse uyarabilirler bence...
    Dostum senden özel bir şey rica edeceğim. Aklında ki Fenerbahçe datasını editorden yapıp buraya koyabilirmisin. Bakalım nasıldır ? Diğer takımlarla karşılaştıralım. İstersen Sigames'in forumuna da koyarız orada da tartışılır.

Ayrıca sana bir tavsiye vermek isterim belki üstüme düşmez ama bence özelliklerin maç dinamiğine etksini bi araştır.
    eto'o bitmiş.

vedat1987 Misafir

Quote Originally Posted by kalemci View Post
    Dostum senden özel bir şey rica edeceğim. Aklında ki Fenerbahçe datasını editorden yapıp buraya koyabilirmisin. Bakalım nasıldır ? Diğer takımlarla karşılaştıralım. İstersen Sigames'in forumuna da koyarız orada da tartışılır.

Ayrıca sana bir tavsiye vermek isterim belki üstüme düşmez ama bence özelliklerin maç dinamiğine etksini bi araştır.
    Bu fikre kesinlikle katılıyorum. Beğenmeyen arkadaşlar editörden yapsın kendi takımını bizde görelim ne kadar oyunun içinde olduklarını.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bu arada ben editorden yapsın öyle oynasın manasında demedim. Sadece merak ettim incelemek istedim.

Başka bir arkadaşta Emre için Xavi ve Lamparda yakın özellikler belirlemişti eğer onun dediği gibi olsa oyunun en iyi 5 ortasahasından biri oluyordu.Bu dendiği zaman umrumda değil gerçek Emre oyundaki değil böyle olmalı demişti.

Gökhan Gönül içinde bi profil vardı.Perpetua paylaşmıştı Dani Alves'ten iyi oluyordu
    eto'o bitmiş.

bence emrenin değişmesi gereken özellikleri:

Emre
    Corners: 14
    Long shots: 15-16
    Penaltı:16
    Tackling:14-15
    Anticipation:17-18
    Positionin:14
    Work rate: 15-16
    Stamina:14
    Finishing:10-11
    Belki de acclerition da +1lik bir artış.

diğerlerini de yapardım da şimdi pc başından kalkıyorum boş zamanım olursa gelir koyarım. buna xavi diyecekler varsa xaviyi aynı emrenin profili + benim değiştirdiğim özellikleri yaparak oynasın editorden...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İşte Xavi'nin kornerleri 25 yapılamadığı için, 20 üzerinden karşılaştırmaya dayalı bir sistem yapılmış football manager de zaten, bunun neresini anlamıyorsunuz?

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Ya tamam sen haklısın tamam.
    I'm back...

vedat1987 Misafir

Emre

diğerlerini de yapardım da şimdi pc başından kalkıyorum boş zamanım olursa gelir koyarım. buna xavi diyecekler varsa xaviyi aynı emrenin profili + benim değiştirdiğim özellikleri yaparak oynasın editorden...
    Sadece meraktan soruyorum bu adamda fazla bulduğunuz hiç özellik yok mu? 31 yaşına da geldi artık sonuçta.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Emre

Dostum görüşüne saygılıyım ama bu genel olarak Emre değil ki, Emre böyle olsaydı Türkiye liginde durmazdı hatta şuanda hala Inter'de olur bizde Sneijder, Cambiasso, Emre ortasahasını izlerdik.

Senin istediğin gibi yapılsaydı profiller oyuncuların en iyi oynadığı maçlar göz önünde tutulurdu sadece Q7 tarzı adamlarda 20ler havada uçuşuyor olurdu.
    eto'o bitmiş.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Trabzonspor bi onceki seride financialy cok kotuydu, kimseyi alip satmasan bile sen sonunda zarar ediyordu. Bunda herhangi bi degisiklik oldumu cunki suanda Trabzonsporun mali yapisi cok daha guclendi.

o süper selçuğu oynadığı tek zorlu maçta gördük. falla foş oldu. haa o maçta bir de emreyi gördük... top çıkartamadı selçukla colman o maç... ki kime göre en iyi ortasaha oyuncusuydu merak ettim? emre başmimarlarındandır 18de 17inin.
    konu açıldığından beri sürekli takipçisiyim. bir sürü saçma post okudum hiç cevap yazmadım ama burda dayanamayacağım artık

sana kalsa bütün oyuncu profillerini fenerbahçe'ye karşı gösterdiği performasa göre oluşturacaksın herhalde. Onur Kıvrak hariç tabi

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Bordo61Mavi View Post
    Trabzonspor bi onceki seride financialy cok kotuydu, kimseyi alip satmasan bile sen sonunda zarar ediyordu. Bunda herhangi bi degisiklik oldumu cunki suanda Trabzonsporun mali yapisi cok daha guclendi.
    Tabii ilk sezon Sampiyonlar ligi gelirleri cok rahatlatacaktir oyunda Trabzonspor'u.

Benim testlerde gordugum kadariyla, en azindan ilk sezon finansal olarak refahta. Ilerleyen sezonlari ise, o gelen paranin nasil kullanilacagi belirleyecek (mesela yuksek maliyetli oyunculari alip, sampiyonlar ligine tekrar katilamazsa Trabzonspor zorlanir).

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Tabii ilk sezon Sampiyonlar ligi gelirleri cok rahatlatacaktir oyunda Trabzonspor'u.

Benim testlerde gordugum kadariyla, en azindan ilk sezon finansal olarak refahta. Ilerleyen sezonlari ise, o gelen paranin nasil kullanilacagi belirleyecek (mesela yuksek maliyetli oyunculari alip, sampiyonlar ligine tekrar katilamazsa Trabzonspor zorlanir).

Yani hocam Sampiyonlar ligine katildigi surece sorun olmaz diyorsun Buda gecen seneden iyidir.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Bordo61Mavi View Post
    Yani hocam Sampiyonlar ligine katildigi surece sorun olmaz diyorsun Buda gecen seneden iyidir.
    Oyle diyorum ama yine de dikkat etmen lazim. Trabzon cok yuksek bir butceye sahip bir takim degil. Bu yil da cok akillica transferler yapti, buyuk paralar odemeden. Yanilmiyorsam odenen en yuksek maas 1.7 milyon Euro, o da Zokora.

3-4 oyuncuyla 2.5 milyon Euro maas ile sozlesme yaparsan o butce yetmemeye baslayacaktir.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Oyle diyorum ama yine de dikkat etmen lazim. Trabzon cok yuksek bir butceye sahip bir takim degil. Bu yil da cok akillica transferler yapti, buyuk paralar odemeden. Yanilmiyorsam odenen en yuksek maas 1.7 milyon Euro, o da Zokora.

3-4 oyuncuyla 2.5 milyon Euro maas ile sozlesme yaparsan o butce yetmemeye baslayacaktir.
    bence yanlışın var hocam, bu sezon verdiği bonservisler;

celutska: € 1 milyon

mierzejewski: € 5.2 milyon

zokora: € 5 milyon

paulo henrique: € 3.7 milyon

bu futbolcular ŞL ile ilgili karar açıklanmadan transfer edildi ve bence şl de oynamayan bi takım sadece bonservis için 15 milyon euro ödememeli.. şl den sonra alınan sapara'yı vittek'i volkan şen'i saymıyorum bile.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by excaliburuA View Post
    bence yanlışın var hocam, bu sezon verdiği bonservisler;

celutska: € 1 milyon

mierzejewski: € 5.2 milyon

zokora: € 5 milyon

paulo henrique: € 3.7 milyon

bu futbolcular ŞL ile ilgili karar açıklanmadan transfer edildi ve bence şl de oynamayan bi takım sadece bonservis için 15 milyon euro ödememeli.. şl den sonra alınan sapara'yı vittek'i volkan şen'i saymıyorum bile.
    Umut ve Jaja'nin ayrildigini da unutmayalim. Ikisi de rahatlikla 1 milyon Euro ve ustu rakamlara oynuyordu. Onlardan gelen bonservis parasi da 8 milyon Euro civarinda. Halil geldi maas olarak asagi yukari Jaja'nin yerini aldi.

Yattara'nin 1.7 milyon Euro'luk maasi da defterden silindi. Yerine Zokora'nin maasi geldi.

Ayni sekilde Selcuk, Ceyhun ve Cale'nin de maasi silindi. Celutska 350 bin, Paulo Henrique ve Mierzejewksi 700-800 bin Euro gibi maaslarla oynuyor ki bu rakamlar Selcuk, Ceyhun ve Cale'nin ustunde maaslar degillerdir diye tahmin ediyorum.

Bu degisiklikler icin net maliyet bir yilligina asagi yukari 6 milyon Euro civarindadir ve bu da yeni bir takim kuran takim icin oldukca makul.

Ustune Cech, Sapara, Vittek ve Volkan'in gelmesi krema oldu. Bonservislerini sampiyonlar ligi parasi rahatlikla karsilar.

Demek istedigim, gidip 3-4 oyuncuya 2.5 milyon Euro maas vermediler. Genc ve en azindan 3-4 yil faydalanabilecekleri ve satis degeri olacak oyuncular aldilar. Vittek ve Zokora disinda.

Gayet akillica bir transfer politikasi bence.

selcuk inanın bravery 1 arttırılıp flair 1 düşürülmesi daha gerçekçi olmaz mı acaba

O oyuncu neden öyle bu oyuncu neden böyle tartışmalarını kendi adıma gereksiz görüyorum ama şunuda belirtmek istiyorum, bazı oyuncu profilleri gerçekten pek objektif olmamış bencede. Araştırmacılarında, bazı oyuncuların profillerini eleştiren arkadaşların da duygusal olarak olaya yaklaştığını kabul etmeselerde bu bir gerçek. Türkiye ligini dışarıdan birilerini getirip izlettirsek çok daha farklı sonuçlar çıkacağı görüşündeyim, tabi bu olanaksız. En kolay çözüm herkes editor ile kendisi düzenler bazı noktaları. Sonuçta bu bir oyun ve bir oyuncuyu burada ne kadar iyi yaparsanız yapın veya tersi olarak kötü yapın gerçekleri değiştirmiyor. lige bakıldığında da oyunda ki belirlenen oyuncu özelliklerinin pek etkisi olmadığı görülebiliyor.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by prophet21 View Post
    selcuk inanın bravery 1 arttırılıp flair 1 düşürülmesi daha gerçekçi olmaz mı acaba
    Tam olarak neden boyle dusundugunu tam olarak cozumleyemedim. Arastirma bolumu acilinca neden boyle dusundugunu anlatarak yaz ve degerlendirilsin bence.

ben birşeyi merak ediyorum; yaz transfer döneminde transfer olan oyuncu örneğin muslera hangi ülke araştırmacılarının sorumluluğa giriyor?

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by excaliburuA View Post
    ben birşeyi merak ediyorum; yaz transfer döneminde transfer olan oyuncu örneğin muslera hangi ülke araştırmacılarının sorumluluğa giriyor?
    Türkiye'de daha önce olmadığı için, o ülkenin araştırmacıları tarafından yapılıyor, eski serilerde böyle idi.

anladım teşekkürler

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by Dennis Bergkamp View Post
    Bunu daha çok positioning etkilemiyor mu?Bir kalecinin one on ones'ı iyi olabilir ama positioning kötüyse yanlış yerde durduğundan o golü yer.

Volkan ise doğru pozisyonda durduğu zaman bire birde gol yiyecek bir kaleci değildir.Çünkü sezme gücü ve bire biri iyidir.Bununda en iyi örneklerinden biri Almeida'nın geçen seneki pozisyonudur.Belki Volkan dünyada ilk 5 içinde olmayabilir ama o pozisyonu çıkaracak kaleci sayısı dünyada 5'i geçmez.Gerçekten yukarıda dedikleriniz yüzünden Volkan'ın one on ones'i 10 ise büyük hata yapmışsınız.Dediğiniz gerekçe yüzünden positioning özelliğini düşürebilirsiniz ama one on ones dediklerinize bağlı bir özellik değil.
    O pozisyonda Almeida çok kötü vurdu ve top kalecinin üstüne gitti.Halbuki sol köşeye bırakabilseydi rahat gol olurdu.Eğer bu pozisyon için dünyada kaç kaleci çıkartabilir bu pozisyonu derseniz,yazdıklarınızın araştırmacılar tarafından değerlendirmeye alınmaması gayet normal.

Buyrun 8.52'den itibaren seyrebilirsiniz pozisyonu.

http://www.youtube.com/watch?v=RCXUPzWxI7Q
    So what?
    Saike

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

nuriden emin değilim de ardadan da hamitten de iyi emre...
    Aman diyeyim bunu başka yerde söylemeyin, bir daha insan içine çıkacak yüzünüz olmayabilir gerçekten!

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Daha iyi olduğunu iddia edenler de var malesef İkisi de çok kaliteli ama Nuri daha önde

Forumdan bi arkadaş Türkiyede tanınırlık oranlarında 1.Emre 2.GG 3.Volkan 4.Nuri 5.Arda 6.Hamit olsun demişti
    eto'o bitmiş.

Sayfa 16 / 23 İlkİlk ... 61415161718 ... SonSon

Mesaj Yetkileri