öncelikle mesajımda en ufak bir kızgınlık belirtisi yok. yanlış anlamış ve dolayısıyla yanlış yönde bir değerlendirme yapmışsın. forum yöneticisi olduğu da yazıyor zaten ayrıca belirtmene gerek yok.
benim dataya yönelik ya da devam etmekte olan tartışmaya yönelik bir yorumum veya değerlendirmem olmadı. sadece yazmış olduğu cevabı ve cevapta kullandığı üslubu eleştirdim. bu da net bir şekilde anlaşılıyor yazdığım mesajdan. kendisinin araştırmacı olmadığının, verilen değerlerin ve dolayısıyla tartışmanın doğrudan muhatabı olmadığının farkındayım. ancak bu konunun muhataplarının eleştirilmesine ilişkin bir cevap yazmış. bu nedenle ben de doğrudan ona hitaben bir cevap yazdım. sanırım bu kısmı yanlış değerlendirip onu konunun tarafı gibi gördüğümü sanmışsın. bunu ve yazdığım mesajda eleştirdiğim şeyi netleştirirsek, senin iddia ettiğinin aksine, doğru kişiyi eleştirdiğim fark edilir diye umuyorum.
bu insanlar siz gezerken data giriyor demiş. ben de kimse kimseye bu işi zorla yaptırmıyordur diye tahmin ediyorum demişim. onca işlerinin arasında karşılık beklemeden bunlarla uğraşıyorlar demiş, ben de madem öyle uğraşmasınlar, elbet uğraşacak birileri bulunur demişim. diğer bir deyişle, bunun bir lütuf gibi yansıtılmaya çalışılmasına hiç gerek yok demeye çalışmışım.
son olarak; kavga etmeden, kibar kalarak mesaj yazın diyerek havada kalan ithamlarda bulunmak yerine mesajımdaki 'kibar olmayan', 'kavga eden' kısmları belirtmen gerekir. aksi halde bu yaptığın yazdığım ya da yazacağım mesajlara karşı önyargılı bir tutum takınmak olacaktır.