mersinden ANDRE MORİTZ in profilini yayınlarsanız çok makbule geçerbirde MATİAS DELGADO yu bulabilirseniz çok iyi olur
mersinden ANDRE MORİTZ in profilini yayınlarsanız çok makbule geçerbirde MATİAS DELGADO yu bulabilirseniz çok iyi olur
jaja profili çıkıyorsa eklermısınız?
Emre'yi 13 yaşında transfer etmiş Galatasaray. Bu durumda alt yapıdan yetişmemiş denilemez. Bir çok kulüp alt yapılarındaki oyuncuları başka takımlardan transfer edebiliyor. Mesela Semih Şentürk. Özçamdibispor'dan kaç yaşındayken alınmış? Ama onu yetiştiren buralara getiren (yani altyapısını tamamlayan) kulübün Fenerbahçe olmadığını kimse iddia edemez...
Last edited by Aşk-ı Şehir : 14.Ekim.2011 at 19:03 Reason: İzmirspor değil Özçamdibispor'dan alınmış Semih. :)
I'm back...
valla önceden herkes bişeyler yazmış ama ben de kendi fikrimi belirteyim.
Keita'nin hizi 18, Sercan'in hizi 17 iken Dia'nin hizinin 17 olmaması lazım. Dia'nin bu ikiliden hızlı olduğu konusunda herkes hemfikirdir heralde.
Gecen sene de Yobo'nun hızı 18'di mesela, bence 18 olucak birisi degil Yobo ama onu ingiliz araştırmacılar yaptı, yobo orda 8 yıl falan oynadı, buraya geldi hızını düşürdük adamın. Concentration'un da 10 olması tamamen facia.
Volkan'in one on ones'i en fazla bir iki artabilirdi daha fazla degil.
Alex'in jumpinginin abartmadan söylüyorum mükemmel olması lazım çünkü bu adam zamanında Gökhan Zan'ın Servet'in yanından yükselip goller attı, Gökhan'ın uzun taçlarını arkasında Song varken Guiza'ya indirip asistler yaptı, Buca maçında Hakan Sükür vari goller atti, yapti da yapti yani. Alex'in hava toplarında harika bir sıçrama ve zamanlama özelliği var. Zamanlama, positioning'i etkiliyor derseniz, positinioning de tam hatırlamıyorum ama 10 falandı galibaHani her zaman dogru yerde biten, fırsatçı, oynamadığı denilen maçlarda doğru yerde bitmesiyle maçları kurtaran Alex.
Şu mesajımı inşallah Fenerbahçe yanlısı bir mesaj olarak görmezsiniz. Tamamen objektif, reddedebileceginiz bir nokta oldugunu da sanmiyorum.
FM 2011'deki Barış Özbek'in Ayhan'ın profilleri ne kadar gerçekten uzaksa, kendimce söylediklerimin hepsi gerçeğe yakındır. Tartışma, kavga yaratma amacinda hic degilim, Fenerbahçe araştırmacısı kimse son yıllarda yaptığı yanlışların farkına varır inşallah demekten başka yapabilecegim birşey yok.
Alex'in boyuna göre alabileceği en fazla Jumping değeri odur.Daha fazlasını alamıyo maalesef.
SI "Oyuncunun boyuna göre zıplama değeri" kriterini getirdi geçen sene ve biz bir sürü oyuncuyu bu kritere göre düzenledik...
I'm back...
Alex'in çok büyük bir sıçrama özelliği yok bence.Bucaspor'a attığı gol dün gibi aklımda defans oyuncuları(2 tane) hiç zıplamamış Alex zıplamış ve golü yazmıştı.Zıplamasına rağmen defans oyuncularıyla arasında çok büyük bir fark yoktu, boy anlamında(hafızam yanıltmaz beni inşallah).Yani çok büyük değer alması bu bakımdan iyi olmaz.
Positioning defans ile alakalı bir özellik, defansta pozisyon alma, rakibi karşılama olması lazım.Alex'in bu tip, top nerdeyse onun orda olması Off the ball özelliği ile ilgili ki gayet yüksek bildiğim kadarıyla(18 üzeri olması lazım).
Keita'nın hızına laf atan şaşırmış demektir![]()
Recep Niyaz'in prfilini koyabilir misiniz?
Recep'inde ayni Muhammet gibi yapilmasi lazim bence. 15 yasindayken kendisinden 4-5 yas buyuklerle oynadi. Ve A2 takimi ile ciktigi maclarda cok basarili oldu. U18'deki performansini soylemeye gerek yok
Fenerbahçe araştırmacısının Recep'i çok rahat izleyememiş olmasına bağlayabiliriz. Adı çok duyulmadı çünkü,belki Denizlispor araştırmacısı Furkan abi yardımcı olabilir. Ancak bizde A2 takımı maçlarını çok izleyemiyorum Denizli'de.
Sanırım teknik yine o civarda olabilir, oyun zekası daha yüksek olabilir benim tahminim.
Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !
Recep'in oyundaki potansiyeli de yuksek olmali.Mesela gecen senelerde Gokay filan surunuyordu oynatsanda gelisme kaydedemiyordu
Ayrica oyunda Burak'in ozellikleri biraz dusuk olmus.
Benim anlamadigim noktalardan biri de Ts, Ibb ve Bursa Fenerbahce'yi ezeli rakip goruyor. Bu yuzden de bu takimlardaki oyunculari alamiyoruz.
Ts olsun, Ibb olsun ve de Bursa olsun, Bu 3 takimda Fenerbahce'nin ezeli rakini degil
Recep Niyaz'in istatistiklerini paylasayim
Recep Niyaz:
A2 ligi 8 maç 7 gol ,
U18 ligi 20 maç 11 gol ,
U16 Ligi 16 maç 17 gol ,
Nextgen series 2 maç 1 gol
Milli takım 43 maç 12 gol
Ve gollerinden daha fazla asisti var
Türkiye liginin profilleri düşmüş geçen seneye göre.2008'den beri bu profil değerleri düşürülüyor.
Ben Alex'in work rate ve natural fitness değerleri hangi kriterler baz alınarak verildi onu merak ediyorum.Düşük geldi bana biraz ama "şu olmalı bu olmalı" gibi atıp tutmayacağım.Sonuçta at bilenin,kılıç kuşananın demişler![]()
Muhtemelen -8 PA a sahip olur ve gelişince en fazla yedek olacak kadar iyi olur geçen seneki gökay ve okan gibi. geçen sene 11.3 ten önce galatasarayda berkin arslan diye bir oyuncu -9 PA a sahipti, wikiden baktımda skora katkı olarak Recep ondan çok daha iyi duruyor ama yinede hiç umutlu değilim. ben geçen sene Stoch'un PA sını görünce çok şaşırmıştım. Stoch oyuna 20 yaşında başlıyor, sercanda 20 necip ise 19. Stoch Twentenin şampiyon kadrosunun yıldızlarından biri olarak geliyor fenere ,diğer iki oyuncuyu biliyoruz zaten. diğer ikisine -9 PA verilirken stocha 155 civarı PA verilmişti gerçekten şaşırtıcı.
Aykut Kocaman bile, Recep'i Alex'in veliahti olarak goruyor. en fazla yedek degil as takim oyuncusu olmali gelisince.
Gecen sene Okan yine de gelistirme kaydediyordu ama Gokay'da hicbir ilerleme yok. Herkes'te ne kadar yetenekli oldugunu biliyor.
Fenerbahce Arastirmacisi bunlara hic dikkat etmiyor. Genc oyuncularin tek bir macini izlemeden profillerini kafadan yapiyorlar
Bu kriteri sadece bizim lig için mi getirdiler yahu Falcao 2 cm uzun Alex'ten 5 jumping değeri daha fazlaKıyaslamıyorum yanlış anlaşılmasın kriterin saçmalığından bahsediyorum.171 boyunda bir adamda 14 jumping gördüm az önce de.Nasıl kriter o anlayamadım.Açar mısınız biraz ?
Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.
gs da demoda olan oyuncuların profillerini grafiksel olarak koyabilir misiniz?
İsmail Köybaşı'yı çok merak ediyorum.Umarım yerlerde sürünmez.
Keita hızlı yavaş adam değil ama abartmayın, Yattara dan hızlı değildi mesela..