Sayfa 22 / 23 İlkİlk ... 1220212223 SonSon
631 ile 660 arası toplam 686 sonuç

Konu: Oyuncu Profilleri

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Gncl1905 View Post
    Örneğin;
    A oyuncusu -> 1.70 boya sahip ve 30 cm zıplıyor; yani toplam 2 m olabiliyor yerden yüksekliği
    B oyuncusu -> 1.80 boya sahip ve 20 cm zıplıyor; yani toplam 2 m olabiliyor yerden yüksekliği

bu iki oyuncuda aynı Jumping değerini alıyor.
    Aynı Jumping değerini verince 1.80 olan daha yükseğe çıkmaz mı oyunda zıplayınca.Verdiğin örnekte aynı uzunluğa erişiyorlar.
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Hayır, jumping oyunda oyuncunun boyuyla birlikte zıpladığı en yüksek uzunluk, gerçekteki anlamından biraz farklı.

Nesil
    2006
    Yer
    https://t.me/pump_upp

Thiago'yu da iyi abartmışlar, Barça araştırmacıları Xavi emekli olunca millet boşuna para harcamasın diye şişirmişler heralde.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Katılıyorum en azından bir sezon devamlı oynadıktan sonra buna benzer bir profil yapabilirlerdi.
    eto'o bitmiş.

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Quote Originally Posted by COLMAN20 View Post
    Keita hızlı yavaş adam değil ama abartmayın, Yattara dan hızlı değildi mesela..
    Güldürme yahu Yattara aynı Kazım canı isteyince oynuyordu Keita hemen hemen her maçta hızlıydı fanatikliliği bir kenara bırakın lütfen...

İsmail Köybaşı, Gökhan Töre, İlkay Gündoğan, Benededikt Höwedes ve Lucas Barrios'un profillerini paylaşabilecek var mı?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by martymcfly View Post
    Thiago'yu da iyi abartmışlar, Barça araştırmacıları Xavi emekli olunca millet boşuna para harcamasın diye şişirmişler heralde.
    Bir de soyle bakalim.

Thiago bu kadar iyi olmasa, Barcelona onu coktan bir baska takima yollamisti.

Bence az bile yaptilar.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Tiago şuan böyleyse oyunda 2013 ü gördüğümüzde kudurur

Quote Originally Posted by COLMAN20 View Post
    Keita hızlı yavaş adam değil ama abartmayın, Yattara dan hızlı değildi mesela..
    dia neyse kıyaslanabilirde yattarayla kıyaslamam, o tartışmaya bile girmem hatta ilk okuyunca güldüm muhalefet yapmak için başka adammı bulamadın.. lakin şu var bilekleri keita'dan hızlıydı..

bence yerinde bi profil. 2011'de kontratta anlaşamıyolardı çoğu zaman, nerdeyse her la liga kariyerimde barçadan kapıyordum. inş 2012'de de kaparım bi şekilde

Bir 10-15 ca düşük haliyle başlatılabilirdi. Ben PSG kariyerimde kiraladım demoda. İkincil mevkii olan mc'de advanced playmaker oynatıyorum. Çok da iyi verim alıyorum oyun bazında. İstatistiki bazda ise pek parlak değil.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Emre Çolak bile böyleydi beyler abartılacak bir şey yok bence

13. Default

Emre Çolak Böylemiydi Profiile Detaylı Bir Şekilde Tekrar Bakmanızı Veya İkisinin Profilini Karşılaştırılarak Bakılması İyi Olur

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by BaGa TaRKaN View Post
    Emre Çolak Böylemiydi Profiile Detaylı Bir Şekilde Tekrar Bakmanızı Veya İkisinin Profilini Karşılaştırılarak Bakılması İyi Olur
    Ya tabii ki böyle değil böyle olsaydı emre çolak şu anda ilk 11 banko oynardı galatasarayda Emre Çolak özellikler olarak çok iyiydi, her ne kadar hiç bir kariyerimde verim alamasam da, Barça'nın Emre Çolak'ı da böyle oluyor işte gayet normal bence

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Quote Originally Posted by BaGa TaRKaN View Post
    Karşılaştır bence arada fark yok denecek kadar az.Her sene gs altyapısından 1-2 oyuncu yıldız olacakmış havası verilir Cafercan,Özgürcan,Emre Çolak,Cem Sultan vs bakalım bu seride kim yıldız adayı olacak

Nesil
    2003

Onsezi: Thiago 15, Emre 10
    Soguk Kanlilik: Thiago 15, Emre 10
    Topsuz Alan: Thiago 15, Emre 8
    Kararlar: Thiago 14, Emre 10
    Dripling: Thiago 17, Emre 13
    Dayaniklilik: Thiago 14, Emre 8
    Denge: Thiago 9, Emre 5

Bu farklar gercekten az mi?

Her ozelliginde 2'ser puanlik fark olan iki oyuncunun arasinda 40 CA'lik fark oluyor. Yani Christiano Ronaldo ile Quaresma arasindaki fark kadar. Veya Xavi ile Emre Belozoglu'nun arasindaki fark kadar. Veya Thiago ile Emre Colak arasindaki fark kadar.

Boyle bir yorum yapmak, Emre Belozoglu'nun oyundaki mevcut profili ile Xavi'nin profili arasinda fark yok demek gibi bir sey.

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Bu serideki Emreden bahsetmiyorum daha görmedim onu geçen sene profil koymuştum oyuncu tartışma alanına süper profili var diye ama bulamadım hemen hemen böyleydi profili aklımda öyle kalmış

vedat1987 Misafir

Quote Originally Posted by RasAnt View Post
    Karşılaştır bence arada fark yok denecek kadar az.Her sene gs altyapısından 1-2 oyuncu yıldız olacakmış havası verilir Cafercan,Özgürcan,Emre Çolak,Cem Sultan vs bakalım bu seride kim yıldız adayı olacak
    Diğer bütün özellikleri geçtim ki arada 5-7 puanlık farklar var güç Thiago 9 Emre Çolak 1. Bence profillere tekrar bir bakın karşılaştırın.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Önyargı nedire güzel bir örnek olabilir bu mesaj. Takmışsınız bir,her seride Gs şirilip,Fb düşürülüyor düşüncesine,ne kadar çok kişinin hoşuna gidecek bir araştırma yapılırsa yapılsın,sizin bu önyargınız değişmeyecek herhalde.
    So what?
    Saike

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Nasıl anlamak isterseniz öyle anlayın

Ben birtek şişirilmiş İlhan Parlağı gördüm Fenerbahçeden

Beşiktaştan görmedim öyle bir futbolcu veya hatırlamıyorum şuan

Galatasaraydan her seride çıkıyor ne hikmetse

Nesil
    2003

Bu serideki Emreden bahsetmiyorum daha görmedim onu geçen sene profil koymuştum oyuncu tartışma alanına süper profili var diye ama bulamadım hemen hemen böyleydi profili aklımda öyle kalmış
    Profilinde pek bir degisiklik yok acikcasi.

Emre Çolak'a ne kadar kötü derseniz deyin, Fenerbahçede en iyi profile sahip genç oyuncudan 2-3 kat iyi profile sahip olduğu kesin. Hadi Emre'yi geçtim, cafercan,özgürcan,cem sultan bunlarada mı kötüydü.

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Profilinde pek bir degisiklik yok acikcasi.
    Gökay'da da aynı performansı bekleriz.

Nesil
    2003

Gökay'da da aynı performansı bekleriz.
    Gokay ile Emre farkli oyuncular. Gokay daha iki yonlu, hem savunmada hem de hucumda birseyler yapabilen bir oyuncu. Ama oyunun iki yonunde de cok fazla goze batan bir ozelligi yok. Mesela bir Ayhan Akman gibi, veya bir Selcuk Inan gibi. Emre ise sadece hucumda oyun kurma ozelliklerine sahip bir oyuncu, bu ozellikleri de Gokay'dan daha iyi. Profil, butun ozellikleri iceriyor. Sadece goze batan bir kac tane ozellik degil.

Quote Originally Posted by Spe1907 View Post
    Emre Çolak'a ne kadar kötü derseniz deyin, Fenerbahçede en iyi profile sahip genç oyuncudan 2-3 kat iyi profile sahip olduğu kesin. Hadi Emre'yi geçtim, cafercan,özgürcan,cem sultan bunlarada mı kötüydü.
    Valla Cem Sultan, Cafercan ve Ozgurcan, yuksek potansiyellerini biz arastirmayi aldigimizda kaybetti. Ucu de bizden once yuksek potansiyel sahibiydi. Bizim derdimiz bir oyuncuyu kayirmak degil. Kendi gorduklerimize gore degerlendirme yapmaya calismak.

Bazi oyuncu da oluyor ki sahada cok ilgi ceken, yuksek potansiyelin gerektigini hissettiren bir performans gosteriyor ama daha sonra futbol disi nedenlerden takimdan uzaklastiriliyor (mesela Ozgurcan veya Okan Alkan). Bazisi, savasci ruh tasimiyor ve tutunamiyor (Cafercan, Aydin Yilmaz). Bazisi cok kotu zamanda gecirilen sakatliklardan geriye gidiyor (Semih Kaya). Veya yeteneginin ustune gidilmeyip, gelistirilmiyor. Bu konuda yapacak cok da bir sey yok.

Her potansiyelli futbolcu yildiz olacak diye bir kaide de yok. O potansiyele ulasilmasi futbolcuya da bagli, onu yonetenlere de. FM de son yillarda bu konuda cok ilerledi. Her yuksek potansiyelli oyuncu artik cok iyi futbolcu olmuyor.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Emre Çolak'ı PAF takımda dahi izlemiştim. Teknik özellikler üst düzey (gerçekten üst düzey, Süper Lig'deki çoğu oyuncudan daha iyi) ama oyun zekası olarak geniş alanı göremeyen, fiziği sıfır, hatta sıfırın altında bir oyuncuydu.

15 metre etrafında oynuyordu sadece, ötesini göremiyordu. Baskı yediğinde fiziği yüzünden etkisiz kalıyordu, en ufak omuzda yere yığılıyordu.

Tekniğine laf etmek imkansız, izlemenizi öneririm sadece. Topa müthiş hakim, paf takımlarda son dönemde öylesini pek görmemiştim.

O fizik ile Bank Asya'dan ötesini göremez elbet. Fizikli oyuncuların yanında ilköğretim öğrencileri kalıyordu, bu şekilde açıklamak istemezdim ama öyle.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007

Quote Originally Posted by Spe1907 View Post
    FM 2008 sezon 2013-2014

Gürhan Gürsoy vs Arda Turan

http://b1110.hizliresim.com/q/k/5m8.png

İlhan Parlak

http://b1110.hizliresim.com/q/k/5mh.png

vs. Özgürcan derdim ama oyundaki İlhan için alt sınıf kalıyor

Emre Çolak profili cidden çok iyi ama performans olarak kötü sene başında Kayseri'ye satmışım.Onun dışında Efecan, Cem falan onları zaten hep sattım.Anadolu kulüplerinde as veya yedek oldular...
    Profillerinde birkaç özelliği yüksek olsada gereken özelliklerinin hepsi yüksek olmayınca büyük kulüplerde as oynayamıyorlar.Emre, Efecan, Cem vs. hepsi için geçerli.Sanırım gizli özelliklerinden de kısılmış pek verim alamadım hiçbir zaman...

Şimdi bu kadar eskiden neden örnek veriyorsun derseniz, örnek olsun diye.Yıllardır abartılmış altyapımıza örnek işte

Resimleri direk link verdim ki sayfa karışmasın, bakmak isteyen bakabilir...

çamur at izi kalsın adam şu durumdan neyi çıkardı ne fesat adamlar var şurada..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Aşk-ı Şehir View Post
    O Portekiz'li araştırmacının yanlışı. Kriter tüm ligler için geçerli. Mesela oyuncunun boyu 1.75 diyelim. Oyuncu çok kötü zıplıyorsa 5, kötü zıplıyorsa 6, ortalama zıplıyosa 7, iyi zıplıyosa 8, çok iyi zıplıyosa 9 alır. (Değerleri salladım şu an.
    Ama Falcao cidden çok iyi bu konuda. Her ortaya kafayı vuruyor adam. Defansların üstünden, arasından, sağından solundan.. Önseziyle, Topsuz alanla maç motoruna o şekilde yansıtılamaz bence.

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Quote Originally Posted by Redrum View Post

Ama Falcao cidden çok iyi bu konuda. Her ortaya kafayı vuruyor adam. Defansların üstünden, arasından, sağından solundan.. Önseziyle, Topsuz alanla maç motoruna o şekilde yansıtılamaz bence.

Ronaldo'dan daha yükseğe zıplayan yoktur sanırım ama onunda Jumping'i bir kritere uymak zorunda.
    I'm back...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Aşk-ı Şehir View Post

Ronaldo'dan daha yükseğe zıplayan yoktur sanırım ama onunda Jumping'i bir kritere uymak zorunda.
    Önemli olan maç motoruna en iyi ve gerçekçi şekilde yansıtabilmek değil mi.. Falcao her ortaya kafayı vuracak arkadaş, hangi özelliği nasıl yapıyorlarsa yapsınlar isterse jumpingi 5 yaparak başarsınlar ama yapsınlar, yapmaları gereken şey bu

Sayfa 22 / 23 İlkİlk ... 1220212223 SonSon

Mesaj Yetkileri