BASIN TOPLANTISI

Merhaba sayın futbol severler, yeni gelişmeler ile tekrar karşınızdayız. Hemen Nevzat Demir Tesislerinde bulunan muhabirimize bağlanıyoruz. Şu anda Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü, satılan ve alınan yeni oyuncularla ilgili soruları cevaplayacak. Evet Özgür Buzbaş, söz sende.

Teşekkürler, Beşiktaş yeni teknik direktörüyle basın karşısına çıkıyor. Şu anda soruları yanıtlıyor. Evet dinliyoruz.

Akşam Gazetesi Muhabiri - Merhaba hocam, bu kadar hızlı gelişmeler takıma nasıl ve ne derecede yansıyacak. Bir anda böyle bir revizyona gitmenizin nedeni nedir acaba?

T.D - Takımın başına geldiğim ve imzayı attığım gün de size açıklamalar yapmıştım. Takım oyununu seven ve takımı genç ve dinamik oyunculardan kurmayı seven bir teknik direktörüm. Bu kapsamda benim anlayışıma uymayan oyuncuları gönderdik. Guti çok tecrübeli kendini kanıtlamış bir isim. Fakat yaşı çok fazla. Quaresma da aynı şekilde, çok özel ve kaliteli bir oyuncu. Fakat bir takım oyuncusu değildi. Sivok yerine yerli stoper kullanmayı düşündüğüm için sattım. Yoksa Sivok'tan memnundum. Hugo Almeida ise benim istemediğim ve kullanmayı uygun görmediğim bir Santrafor. Simao'yu da aynı şekilde Guti gibi yaşlı olduğu için sattım. Hepsinin takıma çabucak adapte olacağını düşünüyorum.

NTVSpor Muhabiri - Hocam bu oyuncuları ne kadar zamandır takip ediyorsunuz? Ne derecede takip edilip alındı?

T.D - Ben gelir gelmez sayın Yıldırım Demirörenden, Alexandre Ceolin'i gözlemci olarak almamızı rica ettim. Kendisi Brezilya'nın en iyi Scout'larından biridir. Hatta en iyisidir neden demeyelim? Oyuncu gözlemi kusursuzdur. Onu kullandık bu oyuncularda ve anlaşamadığımız bir çok oyuncuda. Onun raporları doğrultusunda bu transferleri gerçekleştirdik. Tabi ki daha önceden bildiğim oyuncular var bunların arasında. Ama özellikle sağ back ve sol back'e yaptığımız takviyeler, sayın Ceolin'in çabasıyladır. Ona bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Evet arkadaşlar şimdilik bu kadar olsun. Önümüzde önemli bir UEFA Kupası maçımız var. Hazırlıklara yeni oyuncularımızla hemen başlamak istiyoruz. Hepinize Teşekkürler