şöyle bir kadroyla çıktığımız günü iple çekiyorum. selçuku trabzonda izlediğim kadarıyla xavi tarzında geriden atak başlatabilen bir oyuncu ve bizimde en büyük sorunumuz bu. fakat fatih hoca halen görmezden gelmeye ısrar ediyor. gökhan zan ve ya diğer defans oyuncularımızın aldığı topu direk olarak meloya atıyor. melo geriden atak başlatabilecek bir oyuncu değil o daha çok ortasaha ile bağlantıyı kuran pres yapan ve yerinde paslar atabilen bir oyuncu. bu yüzden topu selçuka attığında selçuk baskı altında kalıyor ve geri dönüp topu almaya çalışıyor. eğer böyle bir kadroyla çıkmazsak selçuktan verim alamayız. önde yekta colman tarzında dribling yapabilen çevik bir futbolcu keza enginde öyle. ayrıca sabri bundan sonra amr, eboue ise dr oynamalı diyorum. sabrinin gerçek pozisyonu sağ kanat ve geçen maç istekli oynayınca ne kadar etkili olduğunu bir kez daha gördüm. semih konusunda ise; bizim futbolumuz daha çok fiziğe ve mücadeleye dayalı. bu yüzden fiziği kötü olan oyuncular için en son tercih edilen ligtir türkiye ligi ve çoğu takımımız modern futboldan uzak. fatih terim gökhan zan ve servet gibi ikili mücadelelerde fiziğini kullanıp top çalan futbolcuları daha çok seviyor. fakat bunların ikiside doğru düzgün pas atamıyor. şu iki oyuncuyu dikkatlice izleyin hatta ligte bu tür oyuncuları izleyin. ofans oyuncuları biraz baskı yaptığında hemen uzun oynayıp topu rakibe hediye ediyorlar. bu yüzden bir çok gol pozisyonu veriyoruz topu ayağımızda da tutamıyoruz. hocanın bunları düşünmesi ve ona göre hamleler yapması lazım

Alıntılı Yanıtla