İlk Hazırlık Maçları

Juventus 7 - 2 Juventus Reserves

Evet takımın başında ilk maçımıza çıktık. Reserve kadroda Iaquinta ve Amauri'yi görünce kimseye çaktırmadım ama "Aa doğru ya bu adamlar da bizdeydi!" diye şaşırdım Iaquinta bize iki gol çakarak as kadroya çıkış biletini aldı. Iaquinta >in Luca Toni out<

Juventus 3 - 1 Sassuolo

Daha ciddi bir maç. Serie B ekibi karşısında durgun bir ilk yarı oynadık. İlk yarısı 1-1 biten maçta ikinci yarı oyuna giren Vucinic ve Kral Del Piero'nun golleri geldi.

İki maç şunu gösterdi: Topa sahip oluyoruz, bol bol pozisyona giriyoruz fakat gol de yiyoruz.

Bir sonraki maç Berlusconi Kupası. En büyük rakibimiz Milan ile San Siro'da oynamaya gittik.

AC Milan 3 - 6 Juventus

E. Capello "Juve her maç böyle olacak!"

San Siro'da etkileyici bir galibiyet alan Juventus'un yeni patronu "Milan pek hazır görünmüyordu ve maçın her dakikasında onlardan daha iyiydik. Ve öyle sanıyorum ki önümüzdeki tüm sezon boyunca da bu böyle olacak!" dedi.

Sezon başı bile olsa Milan'ı böyle güzel yenmek çok keyif vericiydi. İlk yarıyı 2-1 geride kapatırken Matri ile kaçan pozisyonlar, topa ve oyuna hakimiyet vardı. Devre arasında oyunculara iyi oynadıklarını, iyi oyunlarının karşılığını skor olarak almaları gerektiği söyledim.

Hemen 49'da Vucinic ile beraberliği yakaladık. Nesta gole giden Matri'yi indirdi ve atıldı. Sonra golleri atanın Chiellini olması sizi şaşırtmasın kornerden değil fakat duran toplardan goller buldu Chiellini 10 kişi kalan Milan iyice darmadağın olmasına rağmen, bencilce hareketler yüzünden 6-3 kazandık ama daha fazlasını kaçırdık.

Bu maçta beklerimizin pas ayarlarını Direct yerine Mixed yaptık. Böylece lüzumsuz uzun toplar atmalarını ve macera arayışlarını bir nebze engelledik.

Spartak Moskova 1 - 4 Juventus

Yine oyuna tam anlamıyla hakim olduğumuz bir maç oldu. Bu maçta faydalı bir deney yaparak Winger Elia'nın çizgi boyunca değil (Hug Toucline) içeri katederek (Cut Inside) oynamasını istedim ve karşılığını birçok pozisyon ve süper bir golle aldım. Diğer kanattaki Krasic aynı ayarla oynadı.

S. Moskova kondisyonu düşük bir takımdı. Tam adının karşılığı değildi. Ama bu maç iyi yolda olduğumuzun göstergesi.

Juve vs Man Utd 4-4-2

Sağdaki görüntü Man Utd bu sezonki Tottenham maçından alınma. Diğeri de biziz. Rooney olması gereken adam bizde sağ tarafta 10 numaralı Quagliarella. Onu pek geri çekemedik. Ama şimdilik işler yolunda gidiyor.

Sol kanadı Cut Inside Sağ kanadı Hug Toucline kullanmakta ısrar edeceğim. Denemelerle göreceğiz.

Real Salt Lake 1 - 4 Juventus

Vancouver 0 - 2 Juventus

Amerika turnemiz de böylelikle bitti. Şimdiye kadar gol yemediğimiz tek maç Vancouver maçı oldu

Elia kendisine verdiğimiz Cut Inside komutuyla coştu, metrelerce dribbling yaparak son üç maçta harika üç gol attı.

26 gol atıp 8 gol yedik. İyi mi dersiniz?