E. Capello: "İlk maçlar her zaman zordur"

Juventus'un teknik patronu sezonun ilk maçı öncesinde değerlendirmeler de bulundu. İyi bir hazırlık döneminin ardından Chievo deplasmanı için hazır olduklarını belirten E. Capello "Her şeye rağmen ilk maçlar daima zor olmuştur. Deplasmanda kazanarak başlarsak, takım olarak kendimize daha fazla güveneceğimize inanıyorum" dedi. Carlos Tevez transferine de açıklık getiren E. Capello "Ne yazık ki Man. City ile kiralık sözleşme üstünde anlaşma sağlayamadık, belki ileride bu transferi gerçekleştirebiliriz" diye konuştu.

Chievo 0 - 2 Juventus

Ligin ilk maçında güzel, temiz, rahat bir galibiyet aldık! Elia gol+asistiyle bu sezon benim için vazgeçilmez olacağını gösterdi. Sol kanattan ters ayakla içeri girmesi çok faydalı oluyor. Maç sonrası soyunma odasında tüm oyuncuların gözlerinde parıltıyı gördüm. Hazırlık maçlarındaki skorlar ve bu galibiyet moralleri oldukça arttırdı. Bu sinerjiyi tüm sezon boyunca yüksek tutma görevi bana düşüyor.

Juventus 5 - 0 Napoli

Pehaaa! Mazzari'nin gözlükleri buğulandı bu maç! Aslında çekindiğim bir maçtı haliyle, yeni stadımızda ilk resmi maçımıza çıktık. Fakat 11 dakikada bitti Napoli'nin işi. Resmen fırtına gibiydik. Napoli 10 kişi kaldıktan sonra maç iyice kolaylaştı. Elia dememe gerek var mı? Bu maç soyunma odasındaki moralleri büsbütün arttırdı. Ama sezon çok uzun...

Ranieri: "Juventus'un şampiyonluk şansı var

Tuttosport'a açıklamalarda bulunan Inter teknik patronu C.Ranieri Juventus'un toparlandığına ve bu sezon zirveyi zorlayacağını düşünüyor musunuz sorusuna "Evet, kadroları ve teknik ekibi yeni olmasına karşın onlar kazanmaya alışkın bir kulüp. Lige iyi başladılar ve ben şampiyonluk yarışında olacaklarına inanıyorum" dedi.

Atalanta 0 - 1 Juventus

Durgun olmamıza rağmen pozisyonlar bulduk. Atalanta uzaktan şutlar dışında pek sahada yoktu. Fakat 1-0 giden maç son dakikalarda pis bir gol yiyeceğiz diye endişelendirdi. Neyse ki kazandık. Matri ne yazık ki sakat. Tam olarak yeri dolmayacak

Juventus 0 - 1 Fiorentina

Hazırlık maçında Fiorentina'yı rahat yenmemiz beni rehavete soktu. Rahat kazanırız diyordum ama Fiorentina çetin ceviz çıktı. Maçın hemen başında bu sezon ki yıldızımız Elia sakatlandı. Üstüne bir de Marchisio. Uzaktan vurduk, yakından vurduk bir türlü gol atamadık.

Lazio 1 - 2 Juventus

Forvetleri Poacher - Complete Forward olarak oynatmaya başladım. Sakat Elia yerine bir türlü iyi oynadığını görmediğim Pepe yerine kaptan Del Piero ile sahaya çıktım. Kaptan sağolsun yaşlı sol ayağıyla kornerden gol atmamızı sağladı. Lazio golden sonra biraz yüklenir gibi oldu hemen golü attı. Maç boyunca başka numaralarını da görmedik.

Del Piero - Estigarribia değişikli ikinci golümüzde etkili oldu. Bu değişiklikle birlikte Cut Inside'dan Hug Toucline'a döndü sol kanat. Gol de Estigarribia'nın sıfıra inerek yaptığı ortadan geldi. Iaquinta-Target Man, Pirlo-Central Midfielder'a dönüş yaptı. Gol için bir çok şey denedik yani

Hücuma katkısının çoğalması bakımından Pirlo Deep Playermaker'dan Central Midfielder'a dönebilir. Göreceğiz.