-
Juventus 1-0 Chievo
Damiao hakkında hata yaptığımı hemen anlamıştım, şimdilik dil problemi var Matri'yle devam. Ben Target Man ayarında birini aldım ama aslında bize agility-pace-flair sahibi biri lazımdı. 25M içerdeyiz bakalım nasıl çıkarıcaz meblayı 

j
j
j
Juventus 2-1 Napoli (Kupa)
Dört gün sonra deplasmanda lig maçına çıkacağımız Napoli ile kadroda rotasyona giderek çıktık maça. Ligdeki maçı evimizde 5-0 kazanmıştık bu sefer o kadar kolay olmadı.

j
j
j
Napoli 0-0 Juventus
Rakip erkenden 10 kişi kalmasına rağmen gol atmayı başaramadık! Takımın üstünde ikinci yarı rehaveti çökmüş olabilir. Halbuki ilk yarının bitiminde takım toplantısında (Team Meeting) başarımızın harika olduğunu fakat sonuna kadar sürdürmemiz gerektiğini söylemiştik! Napoli bizden puan kopararak kendi sahasında bizden puan alan ilk takım oluyor. Yani bu şu demek: Deplasmanda ilk kez puan kaybettik! Muhteşem 

Vidal kadrodışı!
Napoli maçında gördüğü kırmızı kart sonrasında t.direktör E.Capello tarafından cezalandırılan A. Vidal'in cezasına itiraz ettiği ve ikili arasında sert tartışma yaşandığı bilgisi sızdı. Cezalı olmasına rağmen takımla birlikte antreman yapmasında mahsur bulunmayan Vidal'in reserve takımla antremanlara çıkması bu kavganın en büyük kanıtı gibi.
j
j
j
Juventus 0-0 Atalanta
İlk yarıyı 13 puan farkla bitiren her liderin başına gelecek düşüşü yaşıyoruz. Aslında pozisyon falan var ama bizi gören Beşli savunma yapmaya başladı. Düşük konsantrasyon da buna eklenince puan farkı eriyor. 4-4-2 sistemine bağlı kalmayıp bazı değişiklikler mi yapmalı? Ama takımı bundan daha hücum oynatmam mümkün değil, yok öyle bi ayar
Kupa maçını düşünerek rotasyon yaptık ama bu bir özür değil.

j
j
j
Juventus 2-2 AC Milan (Kupa Yarı Final ilk maç)
Avrupa maçı oynamamıza rağmen sıkışır bir fikstür denk geldi. Milan daha iyi gibiydi, sonra meşhur geri dönüşlerimizden birini yaptık. Son 5dk oyuna soktuğum Vidal gerizekalısının hatasıdır 90+5'de yediğimiz gol.

j
j
j
Juventus 3-0 Lazio

j
j
j
Fiorentina 3-2 Juventus
İlk deplasman mağlubiyetimiz hayırlı uğurlu olsun. Fiorentina bu sene iki maçta da yenebilen tek takım olmayı garantiledi böylelikle. Hata bende, takım düşüyor biz hala aynı oyunu oynatmaya çalışıyoruz.

j
j
jj
j
j
AC Milan - Juventus
Derbi günü geldi çattı (İtalya derbisi). Bu maçta alışılan atak formatımızla değil, Pirlo'yu DMC oyuncu kurucu yaparak iki MC ve tek forvet kurgusuyla çıkmaya karar verdim.
Allegri: "Juventus'u yeneceğiz!"
E. Capello "Hazırlıklıyız, sürprizlerimiz var!"
j
j
j
FM'nin yeni taktik ekranına alışamadığım için ilk 15 dakikayı alışıldık formatta oynadık, fakat önemli bir farkla Pirlo ikinci santrofor gözüküyordu!
Ben olayı biraz geç fark ettim, o ara Milan dalga dalga üstümüze geliyordu ve ben bu işe yaramadı galiba diye hayıflanıyordum. Acımasız TV-gazete eleştirmenleri napıyor bu adam dedikleri anda her şeyi düzelttim. Ve ondan sonra ne olduysa oldu, üçlenen orta saha toparlandı, Milan baskısı kırıldı goller üstüne geldi! Elia harika bir açık, harika! 

j
j
j
Juventus 1-0 Lecce
Bu maçta da 4-4-1-1 denedik. Bunlar hep sir Alex'in cebinde olan sistemler. Hatta kendisi hiçbir zaman tam manasıyla 4-4-2 oynamadıklarını söylemiştir. Ben de elimden (ve oyunun elinden!) geldiğince özgür-efektif-kompakt bir oyun formatı oluşturmaya çalıştım. Nispeten başardık aslında

j
j
j
Bologna 0-1 Juventus
Deplasmanlarda bir önceki maç denediğimiz anlayış kurtarıyor artık. İkinci yarı papuç pahalı.
Mesaj Yetkileri