[4-4-2 Fergie

Kariyere girerken, genel olarak üçlü orta saha sevgimden ötürü 4-3-3 sevdalısı olduğumu, geçen sezon taktiklerimde Barca'yı kopyaladığımı fakat asıl mevzunun "iyi oynamak" olduğunu (belki bu sonuncusunu söylememişimdir ) söylemiştim. Man United'ı izlerken keyif alıyordum ve FM2012 çıktığında kesinlikle onların sitilinde oynamaya çalışacağım diyorudum. Kariyeri de bu hikaye çerçevesinde açtık. İlk mesajlarda ayrıntısını vermiştim, bu sefer sonuçlarını vereceğim.

Ender, getir ekrana yavrum

Tempoyu şunu bunu verdik eyvallah. Man Utd'yi izlerken A.Young ve Nani'nin çizgiye indikleri kadar, içeri girdiklerini de görüyoruz. Onlar topla veya topsuz içeri girerken bekler de hücuma katkıda bulunuyorlar. Boşalttıkları alana giriyorlar, ya da pas yapabilmeleri için destek oluyorlar. Bu ikiliye orta sahadan bir kişi daha katılıyor ve üçgen kuruluyor. Üçüncü kişi bazen forvetlerden biri (çoğunlukla Rooney) oluyor.

Nani her iki ayağını da iyi kullandığı için maşallah pek sorun yok, A. Young sağ ayakla solda oynuyor dikkat ederseniz. Ben de sol açıkta oynamaya müsait sağ ayaklı Elia'nın pozisyonu Winger olmasına rağmen müdahale ederek, onu çakma Inside forward'a çevirdim. Fazla orta yapma, yaparsan da illa çizgiden olmasın ve en önemlisi taç çizgisi boyunca değil içeri katederek (Cut Inside) oyna dedim.

İkinci adamımız Krasic sol ayağını kullanamadığı için normal Winger olarak kaldı. Ha kullanabilseydi de "cut inside" verecek miydim, hayır!

Neden hayır sorusunun cevabı ikilinin istatistiklerinde gizli. İçeri katederek inside forward misali oynayan Elia 15 gol atıp 4 asist yaparken (8 MoM), Krasic 9 gol atıp 11 asist yaptı.

Yani biri golleriyle diğeri asistleriyle yardım etti. Sağolsun Krasic gol de attı Fakat Elia'nın yerinde daha bitirici bir adam olsa 15 golde kalmayabilirdi.

Bir diğer detay Quagliarella'da yaratmak istediğimiz Rooney efektiydi. Onu Complete Forward Support olarak oynattım. Rooney'de her şeyi yapıyor United'ta, iki haftadır orta saha oynamak da buna dahil! Quag'ın Rooney rolü şu sonucu doğurdu: 13 gol ve artı en önemlisi 12 asist.

Bunun dışında Matri'nin pozisyonu için bir türlü doğru ayarı bulamadım. Ya oyuncunun özellikleri yetmiyor ya da ben yanlış yapıyorum. Matri ayarları bozulmuş Complete Forward Attack olarak oynuyor. Leandro Damiao bu pozisyona uymadı, aslında Matri'den daha yetenekli ama maçlarda hep kötü dereceler aldı, gol desen zaten yok. Anlıyorum ki bana orası için hızlı ve teknik bir adam lazım, Tevez'in peşinde koşuyorduk, haklıymışız demek ki.

şimdilik ilk sezon böyle geldi geçti beyler, mesaj atanlara okuyanlara teşekkür ederim. Transfer sezonu hareketli geçecek, benden söylemesi