Arda artık kanat oynamasın yav Forvet arkası olarak düşünelim onu hem İspanyaya gittiğinden beri oyun görüşü daha da gelişti hem de Kanat için yavaş kalıyor aynı şeyler Hamit içinde geçerli.
Arda artık kanat oynamasın yav Forvet arkası olarak düşünelim onu hem İspanyaya gittiğinden beri oyun görüşü daha da gelişti hem de Kanat için yavaş kalıyor aynı şeyler Hamit içinde geçerli.
Milli takımımızın ilk kez bu kadar iğrenç futbol oynadığını gördüm.
rövanşa umutta kalmadı en azından 1 gol atsaydık keşke
Bence sorun teknik direktörde değil de milli takımımızı çok üst seviyede görmemizde. Taktik bilgisi düşük ve zaman zaman gazla ekstra performans veren istikrarsız oyuncularımız var ama biz onları Dünya'nın en iyi oyuncuları gibi görüyoruz. Kulüp takımları da Avrupa'da başarılı olamıyor çünkü düşündüğümüz kadar iyi değiliz. Türkiye'de yetişip Avrupa'ya giden oyuncu sayısı bile fikir verir kalitemiz hakkında.
Hiddink Fatih Terim kötü diye gelmişti, Fatih Terim Ersun Yanal kötü diye geldi. Bu teknik direktörlerin hepsi başka kulüp veya milli takımlarda başarılı olan teknik direktörler. Yeni gelecek olan kişi da bu yüksek beklentiler altında harcanacak, böyle olacağına ya 21-22 yaşındaki oyuncuları toplayıp 5 yıl bekleyeceğiz ya da yeni teknik direktöre ruhsuz, egolu diyerek yenilginin mazeretini bulacağız.
Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan bellidir, Azerbaycan Kazakistan maçlarını zorlukla kazanan Almanya maçında madara olan bir takımın Hırvatistan'ı yenmesini beklemek biraz abes kaçardı. Hiddink efendi yine "eee kapasite bu kadar fazlasını bekleyemezsiniz" tarzında konuştu, Sormak isterim tamam biz kapasitemizi biliyoruz da koca ülkede ortasaha'nın göbeğinde oynatacak başka adam mı bulamadın Sabri'yi oynatıyosun ? Bu Sabri kötü bir oyuncudur anlamına gelmez ama siz hiç Daniel Alves'in Ortasaha'nın göbeğinde oynadığını gördünüz mü ? Bu gibi davranışlar bu ülkeyle dalga geçmekten başka anlama gelmez.
2 yılda bu ülkeden yaklaşık 15-16 milyon para kaldırdı bu adam elde ne var 0 ?
Oysa Yılmaz Vural takımın başına getirilse vereceğiniz max miktar 1 milyon olurdu, kalan parayı da alt yapı tesislerine yatırmış olsak bugün ne kaybımız olurdu ? Yılmaz Vural daha kötüsünü yapabilir miydi sizce ?
Herkesin aklını başına toplaması lazım Avrupa'nın Katar'ı olarak görülüyor ülkemiz bu mu olmalı bizim imajımız ? Futboldan anlamayan insanların futbolun başından uzaklaştırmadan işin temeline el atmadan Futbolu bilen ve yaşayan insanları bu camianın önüne getirmeden bu işler yü rü mez
...
Berbat bir futbol ve hiç beklenmedik bir skor oldu. Maçın başından sonuna kadar '0' oynadık. Yenilgiyi yerden göğe kadar hakettik. Artık bu işkencenin bitmesi için 15 kasımı bekliyoruz. Geçmiş olsun kısaca. Böylece Hiddink'in de son maçı olacak 15 kasımdaki rövanş maçı.
Volkan ve Emre'ye yapılanlar ise aymazlık, terbiyesizlik, kendini bilmezliktir; başka bir şey değil. Tamam bu iki futbolcu da sevilmeyebilir, benim de çok sevdiğim söylenemez. Fakat bu maç da GS-FB maçı değil, milli maçtır. Yapılanlar o üzerlerindeki ay yıldıza hakarettir benim nazarımda. Kaldı ki, Volkan o alkışı yaparken haklıydı. Tribünlerde en ufak bir destek, en ufak bir tezahürat yoktu. Sanki herkes tiyatro ya da opera izlemeye gelmiş gibiydi. Böylesi hayati bir maçta böyle bir tribün olmamalıydı. Türkiye'de başka stad kalmamış gibi tüm maçları o stada alan TFF'nin de bu olaylarda payı vardır. BJK İnönü, Şükrü Saraçoğlu, Bursa Atatürk, İzmir Atatürk vs. gibi stadlar ne güne duruyor acaba? Üstelik hazırlık maçında da (Estonya maçı) Emre'ye yapılan protestolar ortadayken. Kulüp takımıyla milli takımı birbirine karıştırmamalıyız artık, hele ki böylesi telafisi olmayacak final maçlarında. Yazık...
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Mucize olabilirdi belki,sonuçta futbol bu ama kendi kafamızda o şansı bitirdik malesef.Yeni hoca arayışları,taraftarın oyuncularla didişmesi,rövanşa gitmemek için kart gören oyuncular.
So what?
Saike
Yahu bizim milli takım mucizeyi bile öldürdü artık onada inancım kalmadı. Nasıl bir takımsak artık.
milli takım kadrolarında son birkaç maçtır (sanırım 10 maç kadar olmuştur) tuncaydan haber yok. yani ligdeki form-sakatlık durumu nedir bilmiyorum gerçi, ama bu oyuncunun milli takıma verdiği ruhu ben kandimi bildim bileli (15 sene civarında) milli takıma veren olmadı diye düşünüyorum. fatih teriminde "keşke 3 tane tuncayım olsa" dediği gibi.
ve bu 3-0 lık Hırvatistan macının rövanşı bana buna benzer bi isviçre rövanşını hatırlattı. yine tuncayın kendine yırtarcasına oynayıp 3gol atıp attığı 3. gol de tura yetmediğinden dolayı ağlayarak sevindiğini hatırlıyorum
Tuncay kesinlikle çağrılması lazımdı. Bence bu maçta Semih'inde olması lazımdı. En azından psikolojik olarak üstünlük sağlardı. Çok basit yanlışlarda var. M.Topuz gibi bir adamın kadroda olmaması vs.
İşin başından beri noksanlık var zaten bazı horozların başı koparılmalı artık.Alt yapıdan As'a kadar değişime gidilmeli.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
KORKAK!
“Sahamızda oynuyoruz, ilerde sadece Burak var. En az üç oyuncu olmalıydı”
“Rakibimiz Hırvatları gözümüzde çok büyüttük, hocamız çekingenlik gösterdi”
“Hoca size güvenmiyorsa, maça 1-0 geride başlarsınız. Öyle de olmadı mı ?”
“Oysa 2008’de karakteristik yapımıza göre her maçı son dakikaya kadar kovaladık”
Milli Takım’ın, Hırvatistan bozgunuyla Avrupa Şampiyonası finallerini mucizelere bırakması büyük tepki çekerken, Atletico Madridli Arda Turan’ın, maçtan sonra yakın çevresiyle yaptığı sohbette ilginç tespitlerde bulunduğu ortaya çıktı.
Ay-yıldızlı futbolcunun, dostlarına özellikle Teknik Direktör Guus Hiddink’ten dert yandığı, takım ile hoca arasında önemli bir doku uyuşmazlığı olduğunu söylediği öğrenildi.
Türk Telekom Arena’dan maç gecesi takımdan ayrı özel otosuyla ayrılan Arda’nın, Hiddink’in korkak futbol anlayışı nedeniyle Hırvatistan karşısında ağır bir yenilgi aldıklarını da eklediği ve şu ifadeleri kullandığı belirtildi:
“Hiddink’in tercihleri bu sonucu hazırladı. Özellikle forvet bölgesinde büyük sıkıntı yaşadık. Hocamız, Burak’ı ilerde tek başına oynattı, böylece gol bölgesinde etkisiz kaldık. Allah aşkına, kendi sahamızda oynuyoruz. Ama ilerde bir tek Burak. Hücum bölgesinde en az 3 oyuncunun olması gerekirdi. Ne yazık ki, Hırvatlar’ı gözümüzde çok büyüttük. Rakimizin Dünya sıralamasındaki yerine göre hocamız çekingenlik gösterdi”.
Hiddink’in, kontrollü futbol oynatma isteğinin Türk oyuncusunun yapısına ters geldiğini belirten ay-yıldızlı oyuncunun, “Kenarda sizi yöneten hocanız eğer futbolcusuna güvenmiyorsa, zaten maça 1-0 geride başlarsınız. Öyle de olmadı mı? Oysa 2008’de Avrupa şampiyonu olduğumuzda Türk oyuncusunun karakteristik yapısına uygun şekilde her maçı son dakikaya kadar kovaladık. Bugün (önceki gece) ikinci dakikada maç bizim için bitti” ifadelerini kullandığı da vurgulandı.
Arda Turan cezası nedeniyle Hırvatistan ile oynayacak rövanş maçında yer alamayacak.
FM Gazetesi
Hiddink'in ilk geldiği günden beri belliydi takıma birşey katamayacağı Türk milli takımının başında Türk bir teknik adam olmadıktan sonra ne dilimizi biliyor,nede oyuncularımızı ve yapımızı.
Rusya milli takımına oynattığı futbol harikaydı,ancak her zaman her yerde bu kıvam tutmuyor.Hiddink'te tıpkı Aragones gibi yanlış seçimler yaptı ve bizim paralarımızı yedi.Sonuç milli takım bir turnuvaya daha elveda deme yolunda ancak Hiddink'e hiç birşey olmadı o yine parasını aldı ve istifa edince yine gidip bir takımın başına daha geçecek.Ya biz ?
Koskoca bir turnuvadan daha olduk,peki bunun sorunlusu kim Hiddink mi ? Oyuncular mı ? yoksa TFF mi ?
Sorumlu kim olursa olsun yine yanan bizler olduk Türk futbolu oldu.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
tuncay ve semihe ek olarak nihat ayhan servet g.zan c.kazım auerlio ve tümer de maçta olmalıydı
Arkadaş babamla iddaa'ya girdikte cezalı olan 4 kişi yerine adam çağıramayacağız dimi ?![]()
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Oda buna dayanarak söyledi ve kaybetti yaşasın Fm![]()
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Serkan Balcı milli takıma çağrıldı cezalı oyuncuların fazlalığı sebebiyle.![]()
Milli takımda sadece sakat futbolcuların yerine yenisini çağırabilirsin, cezalıların yerine kimseyi alamazsın sonradan. Nitekim, Sabri yerine Serkan Balcı çağrıldı. Fakat, Giray Kaçar da sakatlığından ötürü kadrodan çıkarıldı, ama yerine kimse alınmadı kadroya. Acaba, Sabri cezalı statüsünde mi görüldü de Giray'ın yerine Serkan Balcı çağrıldı, yoksa bu bir tercih meselesi mi? Yani, 'Ben Sabri yerine Serkan'ı aldım, ama Giray'ın yerine alabileceğim başka bir isim yok ve almama gerek de yok zaten, o yüzden almıyorum.' diye mi düşünüldü?
Elemelerde iki maç arası değişiklik için bir sınır olmaması lazım. En azından, benim okuduğum kadarından anladığım kadarı böyle:
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/...6_DOWNLOAD.pdf
Maçlar için en fazla 23 kişilik bir ön-kadro belirleniyor ve bu ön-kadrodan 18 kişilik bir maç kadrosu çıkarılıyor. Bizimkiler kamp için 24 futbolcu çağırdı. Sonradan bu isimlerden bir tanesi 23 kişilik ön-kadro listesinin dışında tutulmuş olmalı, kim, bilmiyorum.
4 cezalımız ve 1 sakatımız olduğuna, ayrıca Serkan Balcı da kadroya çağrıldığına göre, elimizde hala 20 futbolcu var. Bunlar dururken kadroya yeni oyuncu çağıracak olursan, 2 maçın 18 kişilik maç kadrosuna, ola ki giremeyen bir adam da gelir, "e beni ne demeye çağırdın o zaman" diye sorar.
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"
Geçmiş dönemlerde elde edilen başarılar sadece futbolcu, teknik adam başarısı değildi. Federasyon başkanlarıyla ilgili o dönemlerde eleştiriler olsa da iyi bir yönetim olmaları nedeniyle yukardan aşağıya doğru iyi bir ekip oluştu.
Önce federasyona bakmamız lazım. Federasyon duruşunu, otoritesini, yaptırım gücünü kısaca herşeyini kaybetmiş bir ekip olarak karşımızda duruyor. Baş böyle olursa onun alt katmanları, teknik ekibi, futbolcuları da böyle olur. Federasyon şuan 2 konu üzerinde kendini üzüyor. İlk olarak biz ne şanssız bir ekibiz ki bu olaylar bizim zamanımızda patlak verdi. İkincisi biz bu işin içinden kendimizi nasıl kurtarırız. Türk futbolu ne olacak, Milli takım ne olacak umurlarında değil.
Hiddink'e baktığımızda federasyonun boşluğundan dolayı üzüm üzüme baka baka kararır durumu oldu. Şimdiye kadar yeni yapılanma diye insanları uyuttular. Bizlerde yeni birşeyler göreceğiz diye sabrettik. Ne oyun anlayışında ne genç ya da farklı oyuncuların takıma katılışında eskiden farklı olan bir uygulama yapılmadı. Bunun yanında özgüvenimizi var olan güçlerimizi de elimizden aldı. Milli takımı, oyuncularını, taraftarını aşağılayarak... Biz duygusal olabiliriz. Hatta biz ne mantığımızı ne duygumuzu kullanamayabiliriz. Biz de ne varsa onu eleştireceğin yerde onu nasıl kullanabilirim konusuna odaklanman lazım. Bunun için sana para ödüyoruz. Duygusalsak gazı vereceksin ve bu takım çıkıp oynayacak. Yabancıların kültürü, değerleri diye neredeyse bize etek giydirecekler ama biz kendi değerlerimizi böyle adamlar uğruna hiçe sayıyoruz, aşağılatıyoruz.
Bu kadar yetkili adam sorumluluğunu bilmezse zengin ve şımartılmış futbolcuları eleştirmek olmaz ama bir iki lafta onlar için kullanabiliriz. Senin başındaki hoca ne kadar kötü olursa olsun sen ona uymak zorundamısın. İstediğiniz zaman istediğiniz hocayı kovduruyorsunuz. Hiddink sana kendi kalene at derse kendi kalene mi atacaksın. Ruhsuzluklarının bedelini de Hiddink'e yükleyerek sıyrılmaya çalışıyorlar. Arda benim için karakteriyle, oyunculuğuyla bitmiştir. Herkes bu adamlar formadan kaçmaz desin. Evet, bugüne kadar kaçmazlardı ama ben kaçtıklarını gördüm. Orda şans felan bir gol atarız, bir kırmızı olur, penaltı olur. Bunlar her zaman olmaz ama Euro 2008' de de kimse ihtimal vermiyordu. Yani olacağını söylemekle beraber söylememek arasında pek fark bulunmuyor. Sen takımı bu şekilde yalnız bırakıyorsun. Benden çıksında ne olursa olsun diyorsun. Senin yerinde Hırvatlar olsaydı buraya gelir, 4 atar ve turu alırdı. En azından o inanca, yüreğe sahip olduklarını düşünüyorum. Volkan ve Emre'ye gelince Gökhan Gönül'de Fenerbahçe'li değil mi? Berbat bir maç çıkarmasına rağmen bu taraftar neden ona bir tepki koymuyor. Mantığa göre stad Galatasaray stadı, Volkan, Emre Fenerbahçe'li olduğu için taraftar onlara karşı çirkin davranıyor. Mantıkta sadece çirkin davrandıkları kısmı bana göre doğrudur. Maç kötü gidiyor mu gidiyor, maçta ciddi hataları olan Gökhan Gönül'mü ona da evet, bu adam Fenerbahçe'li mi Fenerbahçe'lidir. Niye her maçta Volkan, Emre sorun yaşıyor da diğer Fenerbahçe'liler hatalı olsalar bile kimse ses etmiyor. Bunu biraz düşündüğümüz zaman olayların ne olduğunu rahatlıkla anlarız. Hırsız suçludur da evsahibinin hiç mi suçu yok diye düşünmek lazım. Tabi sadece Volkan, Emre için demiyorum. Galatasaray'da, Trabzonspor'da, Beşiktaş'ta, A, B, C, D, E takımlarında hep belirli tipler olayların içinde ama hep taraftar %100 haksız durumda.
İstiklal Marşı okunurken Avrupa özentisi gibi birbirine sarılan, keyfi durumları için Milli takımı hiçe sayan oyuncularla, sadece para için bu ülkeye gelen bir hocayla ve kendini kurtarma derdine düşmüş bir federasyonla 2. olmak bile başarıdır.
Rövanş maçı içinse hala ümitliyim. Belki komik gelebilir ama biz atalarımızdan böyle gördük. Can çıkmadan ümit kesilmez. En azından canın çıkması kesinleşse bile boyun eğmemek, süresini uzatmak bizim bugünlere kadar gelmemizi sağlayan en önemli etkendir.