Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur?
- Voters
- 31. You may not vote on this poll
-
Türkiye kazanır
-
Berabere biter
-
Hırvatistan kazanır
-
Geçmiş dönemlerde elde edilen başarılar sadece futbolcu, teknik adam başarısı değildi. Federasyon başkanlarıyla ilgili o dönemlerde eleştiriler olsa da iyi bir yönetim olmaları nedeniyle yukardan aşağıya doğru iyi bir ekip oluştu.
Önce federasyona bakmamız lazım. Federasyon duruşunu, otoritesini, yaptırım gücünü kısaca herşeyini kaybetmiş bir ekip olarak karşımızda duruyor. Baş böyle olursa onun alt katmanları, teknik ekibi, futbolcuları da böyle olur. Federasyon şuan 2 konu üzerinde kendini üzüyor. İlk olarak biz ne şanssız bir ekibiz ki bu olaylar bizim zamanımızda patlak verdi. İkincisi biz bu işin içinden kendimizi nasıl kurtarırız. Türk futbolu ne olacak, Milli takım ne olacak umurlarında değil.
Hiddink'e baktığımızda federasyonun boşluğundan dolayı üzüm üzüme baka baka kararır durumu oldu. Şimdiye kadar yeni yapılanma diye insanları uyuttular. Bizlerde yeni birşeyler göreceğiz diye sabrettik. Ne oyun anlayışında ne genç ya da farklı oyuncuların takıma katılışında eskiden farklı olan bir uygulama yapılmadı. Bunun yanında özgüvenimizi var olan güçlerimizi de elimizden aldı. Milli takımı, oyuncularını, taraftarını aşağılayarak... Biz duygusal olabiliriz. Hatta biz ne mantığımızı ne duygumuzu kullanamayabiliriz. Biz de ne varsa onu eleştireceğin yerde onu nasıl kullanabilirim konusuna odaklanman lazım. Bunun için sana para ödüyoruz. Duygusalsak gazı vereceksin ve bu takım çıkıp oynayacak. Yabancıların kültürü, değerleri diye neredeyse bize etek giydirecekler ama biz kendi değerlerimizi böyle adamlar uğruna hiçe sayıyoruz, aşağılatıyoruz.
Bu kadar yetkili adam sorumluluğunu bilmezse zengin ve şımartılmış futbolcuları eleştirmek olmaz ama bir iki lafta onlar için kullanabiliriz. Senin başındaki hoca ne kadar kötü olursa olsun sen ona uymak zorundamısın. İstediğiniz zaman istediğiniz hocayı kovduruyorsunuz. Hiddink sana kendi kalene at derse kendi kalene mi atacaksın. Ruhsuzluklarının bedelini de Hiddink'e yükleyerek sıyrılmaya çalışıyorlar. Arda benim için karakteriyle, oyunculuğuyla bitmiştir. Herkes bu adamlar formadan kaçmaz desin. Evet, bugüne kadar kaçmazlardı ama ben kaçtıklarını gördüm. Orda şans felan bir gol atarız, bir kırmızı olur, penaltı olur. Bunlar her zaman olmaz ama Euro 2008' de de kimse ihtimal vermiyordu. Yani olacağını söylemekle beraber söylememek arasında pek fark bulunmuyor. Sen takımı bu şekilde yalnız bırakıyorsun. Benden çıksında ne olursa olsun diyorsun. Senin yerinde Hırvatlar olsaydı buraya gelir, 4 atar ve turu alırdı. En azından o inanca, yüreğe sahip olduklarını düşünüyorum. Volkan ve Emre'ye gelince Gökhan Gönül'de Fenerbahçe'li değil mi? Berbat bir maç çıkarmasına rağmen bu taraftar neden ona bir tepki koymuyor. Mantığa göre stad Galatasaray stadı, Volkan, Emre Fenerbahçe'li olduğu için taraftar onlara karşı çirkin davranıyor. Mantıkta sadece çirkin davrandıkları kısmı bana göre doğrudur. Maç kötü gidiyor mu gidiyor, maçta ciddi hataları olan Gökhan Gönül'mü ona da evet, bu adam Fenerbahçe'li mi Fenerbahçe'lidir. Niye her maçta Volkan, Emre sorun yaşıyor da diğer Fenerbahçe'liler hatalı olsalar bile kimse ses etmiyor. Bunu biraz düşündüğümüz zaman olayların ne olduğunu rahatlıkla anlarız. Hırsız suçludur da evsahibinin hiç mi suçu yok diye düşünmek lazım. Tabi sadece Volkan, Emre için demiyorum. Galatasaray'da, Trabzonspor'da, Beşiktaş'ta, A, B, C, D, E takımlarında hep belirli tipler olayların içinde ama hep taraftar %100 haksız durumda.
İstiklal Marşı okunurken Avrupa özentisi gibi birbirine sarılan, keyfi durumları için Milli takımı hiçe sayan oyuncularla, sadece para için bu ülkeye gelen bir hocayla ve kendini kurtarma derdine düşmüş bir federasyonla 2. olmak bile başarıdır.
Rövanş maçı içinse hala ümitliyim. Belki komik gelebilir ama biz atalarımızdan böyle gördük. Can çıkmadan ümit kesilmez. En azından canın çıkması kesinleşse bile boyun eğmemek, süresini uzatmak bizim bugünlere kadar gelmemizi sağlayan en önemli etkendir.
Mesaj Yetkileri