Teknik ekibimizi tamamladıktan sonra transfere hız veriyoruz. Öncelikle artık Galatasaray'daki miyadını doldurduğuna inandığım Ayhan Akman'ın sözleşmesini tek taraflı olaraf feshediyoruz. Gökhan Zan da kadroda düşünmediğim bir başka isim. Onu da satış listesine koyuyoruz. Serkan Kurtuluş ve Aydın Yılmaz da kiralık olarak göndermek istediğim isimler.

Transfer listemizin ilk sırasında Valencia'nın satış listesine koyduğu eski futbolcumuz Mehmet Topal var. Bu transferi gerçekten çok istiyorum, orta sahamıza güç katacak bir isim Mehmet. Gökhan Zan'ı yollamamız halinde defansa da bir takviye yapmamız gerekecek. Bu bölgede Ceyhun Gülselam'ı kullanabilirim ama istediğim verimi alabilir miyim bilmiyorum. Genç bir oyuncuyla stoper bölgesini takviye etmek istiyoruz. İlk düşündüğümüz isim ise Goias ve Brezilya'nın genç stoperi Rafael Toloi.

Asistan menajer Ümit Davala'nın önerisiyle A2 Takımı'yla bir hazırlık maçı yapmaya karar veriyoruz. Bu maça sezon boyunca kullanmayı düşündüğüm 4-5-1 taktiği ve as kadromuzla çıkıyoruz. İşte ilk hazırlık maçımız;

Hazırlık Maçı
28.7.2011
Galatasaray 5-0 Galatasaray A2

Bu antrenman maçını baştan sona üstün oynadık ve farklı bir skorla kazanmasını bildik. Daha antrenmanlara bile tam anlamıyla başlamadığımız bir süreçte oyuncularıma yüklenmek istemedim ve onları sahada rahat bıraktım. Onlar da kendilerini fazla sıkmadan rahat bir oyun ortaya koyarak 5-0 kazandılar. Goller Baros, Servet, Ujfalusi, Elmander ve Aydın'dan geldi.

Transferde hız kesmiyoruz. Mehmet Topal için yaptığımız 24 ay vadeli 2,800,000 € teklifimiz kabul edildi ve Mehmet'e kontrat önerdik. Mehmet Topal bize gelmeye oldukça sıcak baktı ve yapılan pazarlıklar sonucu Mehmet'le anlaşmaya vardık, en geç 1 hafta içinde takıma katılmasını umuyoruz.

Bomba bir transfer haberiyle güne uyanıyoruz. Satış listesine koyduğumuz Gökhan Zan için Kayserispor kiralama teklifi getiriyor ancak biz bu teklifi reddederek Gökhan Zan'a karşılık Amrabat'a istiyoruz. Bizi de çok şaşırtan bir şekilde Kayserispor bu teklifi kabul ediyor ve Amrabat'la görüşmelere başlıyoruz. Amrabat Galatasaray'a gelmekte oldukça istekli görünüyor ve yapılan kısa pazarlıklar neticesinde Amrabat'la anlaşarak Gökhan'ı beklemeye başlıyoruz.

Rafael Toloi için de girişimlerimizi sürdürüyoruz. Oyuncuya bizim dışımızda Corinthians kulübü de talip. Goias önce kapıyı çok yüksek bir fiyattan açıyor. Toloi gibi gelecek vaadeden bir oyuncuyu kaçırmak istemediğimiz için biz de düşündüğümüz fiyatın üstüne çıkıyoruz. Uzun pazarlıklar sonucunda Goias'la 500,000 € peşin ve 24 ay vadeli 2,300,000 € karşılığında anlaşarak Toloi'yle masaya oturuyoruz. Teklifimizi sunuyoruz ve Toloi'nin Corinthians ve Galatasaray arasında yapacağı tercihi beklemeye başlıyoruz.

İlgilendiğimiz iki diğer oyuncu Bate Borisov'dan Bressan ve Tromso'dan Jenssen. İki oyuncu için de kulüpleriyle anlaştık ve sözleşme önerdik. Ancak bu iki oyuncunun da pek çok talibi var. Açıkçası bu oyuncuların bize geleceğinden pek ümidim yok. İkisi için de beklemedeyiz.

Güzel haberler arka arkaya gelmeye başlıyor. Öncelikle Mehmet Topal teklifimizi kabul ediyor ve kendisini yeniden Galatasaraylı yapan sözleşmeyi imzalıyor. Hemen ardından Amrabat bizim teklifimizi kabul ediyor ancak Gökhan Zan Kayserispor'a gitmek için yıllık 300,000 € talep ediyor. Amrabat gibi bir oyuncuyu takıma kazandırabilmek adına Gökhan'ın bu teklifini kabul ediyoruz ve Mehmet Topal'ın ardından Amrabat da aramıza katılıyor. İşte profilleri;

Orta sahamızın örümceği, #14 Mehmet Topal;

Yeni yıldızımız, #7 Nordin Amrabat;

Her iki transferden de gayet memnunum, iki oyuncu da hem genç hem uluslararası deneyimleri var. Takıma çok faydalı olacakları inancındayım. Sezon boyunca orta saha üçlümde ilk tercihim Mehmet Topal, Selçuk İnan ve Felipe Melo olacak gibi duruyor. Amrabat transferi ise açıkçası hiç beklemediğim bir şeydi. Kayserispor'un böyle bir teklifi kabul edeceğine ihtimal vermiyordum ama kabul ettiler ve Amrabat'ı kadromuza kattık. Onu sol açıkta Riera'yla birlikte düşünüyorum.

Bu iki transferle birlikte sezon hazırlıkları için İsviçre'ye kampa gidiyoruz. Burda beş takıma hazırlık maçı yapacağız. Bu takımlar Luzern, Sion, Basel, Zürich ve Thun. Bir çok hazırlık maçı yaparak oynatmak istediğim taktiğin oyuncular tarafından iyice anlaşılmasını ve özümsenmesini sağlamaya çalışıyorum. Umarım bu konuda başarılı olurum. Yeni transferler Mehmet Topal ve Amrabat da kadroya katılıyor ve ilk hazırlık maçımız için yola çıkıyoruz.

Hazırlık Maçı
1.8.2011
Luzern 1-1 Galatasaray

As kadromuzla sahadayız. İsviçre'deki bu hazırlık maçlarında skorun benim için bir önemi yok, önemli olan oyuncularımın göstereceği performans ve taktiğe uygun olup olmadıkları. 13. dakikada Kazım'ın golüyle öne geçtiğimiz bu maçta 70. dakikada gole engel olamıyoruz. Kalan dakikalarda da gol sesi çıkmayınca karşılaşma 1-1 sona eriyor. Maçın kötü yanı ise sakatlanan Hakan Balta 3 ile 4 ay arası sahalarda olamayacak. Onun yokluğunda Çağlar Birinci'ye görev vereceğim.

Hazırlık Maçı
4.8.2011
Sion 0-2 Galatasaray

Aynı taktik şablonla sahaya çıkıyoruz. Skor ne olursa olsun taktikte bir değişiklik olmayacak bu hazırlık maçlarında. Rahat bir oyun sergileyerek Elmander ve Engin'in golleriyle maçı 2-0 kazanıyoruz.

Hazırlık Maçı
7.8.2011
Basel 3-1 Galatasaray

Basel bizden daha iyi bir oyun ortaya koyuyor ve maçı 3-1 almasını biliyor. 2-1 olduğu sıralarda gol arayan takımımız kontra-atakta golü kalesinde görüyor. Maçtaki tek golümüz İsviçre kampının yıldız ismi Elmander'den.

Hazırlık Maçı
10.8.2011
Zürich 3-1 Galatasaray

Zürich saha ve seyirci avantajı sayesinde maçı 3-1 alıyor. Defansımız daha yeni yeni bir arada oynamaya başladıkları için pek çok hata yapıyorlar ancak bunlar önemli değil, yapacaklarsa bu hazırlık maçlarında yapsınlar. Takımımızın tek golü 23. dakikada Yekta'dan.

Hazırlık Maçı
13.8.2011
Thun 0-3 Galatasaray

İsviçre Ligi bizden önce başlamış olmasına ve İsviçre takımları fizik-kondisyon olarak bizden daha iyi seviyede olmalarına rağmen biz bu farkı kısa zamanda kapatıyoruz. Bu maç da işte bunun kanıtı. 3-0 gibi net bir skorla galip geliyoruz. Servet klasik kafa gollerinden birini atarken maçın sonlarına doğru Baros sahneye çıkıyor ve attığı 2 golle takımı galibiyete taşıyor.

İsviçre kampı bizim açımızdan gayet iyi geçti. Takım yavaş yavaş kendini buluyor ve geçen seneki travmayı atlatmaya başlıyor. Arkadaşlık üst seviyede, oynayan oynamayan hiç farketmiyor, herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Bu durumdan gayet memnunum.

İsviçre kampında yaptığımız 5 hazırlık maçında 2 galibiyet, 1 beraberlik, 2 de mağlubiyet aldık. 9 gol atarken 8 de gol yedik. Daha önce de söylediğim gibi bu kamp boyunca alınan skorların benim için hiç bir önemi yok. Önemli olan futbolcuların taktiği benimsemesi. Bizim için asıl önemli olan maç haftasonu sezon açılışını yapacağımız Milan maçı...

Transferde iki yeni haber daha var. Öncelikle Serkan Kurtuluş'u kiralık olarak Mersin İdman Yurdu'na verdik. M.İ.Y Serkan'ın bir senelik alacağını ödeyecek ve bize de kiralama bedeli olarak 100,000 € ödeyecek. İkinci haber ise Rafael Toloi'yi renklerimize bağladık. Oyuncu Corinthians yerine bizi tercih etti. Umarım uzun yıllar defansımızın belkemiği olur. Ondan çok umutluyum.

Defansa genç yetenek, #2 Rafael Toloi;

Şimdi önümüzde sezon açılışını yapacağımız Milan maçı var. Maç Türk Telekom Arena'da ve taraftar sabırsızlıkla bekliyor. Bizim için asıl sınav bu maç ve ondan sonra oynayacağımız Atletico Madrid maçı olacak. Hemen ardından da Zenit St. Petersburg, Shakhtar Donetsk ve Olympiakos'la Türk Telekom Kupası maçlarında karşılaşacağız. Kısa zaman diliminde oynayacağımız bu dört maç takımın gidişatı hakkındaki bilgileri bize verecek.