Bizim hakimiyetimizde giden maç ilk yarı 2-0 bittikten sonra bir anda 2-2'ye geldi. Allahtan rehaveti çabuk atlattılar da daha ilk maçtan moral bozmadık.
D
d
d
d
UEFA 3ncü eleme maçında Polonya'lı rakibimiz karşısında vasat bir oyun segiledik diyebilirim. 63ncü dakikadan sonra farkı arttırmak için 4-4-2'ye döndük ama sonuç malumİkinci yarılarda bi tutuklaşıyor takım.
D
d
d
d
Dinamo'da yeni transfer!
Hücum kanatlarda yeterli verimi alamadığımı düşündüğümden Vallodolid'den Sisi'yi kiraladım. 150bin kiralama için para gitti ama. Bence pahalıya geldi eleman.
D
d
d
d
Lig maçında evimizde 4-4-2 ile başladık maça. Hazırlık döneminde hem transferler yüzünden hem de takımın kondisyon sorunu yüzünden yeterince deneme yapamadım. 4-3-3 de topa sahip olmamıza rağmen pozisyon sıkıntısı çektiğimizi düşünüyorum. Bu maçta Avrupa maçını düşünerek yedek ağırlıklı çıktım. Sisi de böylelikle şans buldu.
D
d
d
d
Azami önem verdiğim bu maçta skora bakıp maç öyle gitti geldi diyemem ama sonuçta öyle olduSlask'ın golüne genç Marius Alexe ile çabuk yanıt vererek nefes aldık. Sonradan oyuna giren gelecek vadeden Fransız Coeff güzel oyunuyla mest etti beni
Ve 4-3-3 ile çıktığım bu maç beni düşündürttü açıkcası.
D
d
d
d
Geçen sezonun şampiyon karşısında tam kötü liglere yarışır aptalca bir maç oynadık. Daha verimli olur diye 4-4-2 ile başladım maça. Öyle de oldu nitekim: İki kere öne geçtiğimiz maçta iki uzaktan şutla 2-2 oldu. 4-2 yaptık fakat duran toptu ortaydı derken 4-4 bitti ilk yarı. Otelul ilk yarı 4 şut denemesi yapıp 4 isabetle 4 gol buldu. İkinci yarı aynı basiretsizlik, ve oyunun lütufları sonucu Romanya'da imajımı parlatacak bir deplasman galibiyetinden oldum. Kaptan Danciulescu 4-4-2 sisteminde şans bulduğu her maçta gol attı.
D
d
d
d
UEFA gruplar öncesi rakibimiz Brondby. Pek iyi bir kura olduğunu düşünmüyorum, hele ki Otelul maçı sonrası. Gruplara kalmazsak büyük hayal kırıklığı olacak.
Evimizdeki Astra maçına ince ayar çektiğim 4-3-3 ile başladım. Bazı oyuncular daha kısa pas oynamalı, kanatlar ve Adv Ply daha direkt pasla oynamalı gibi şeyler. Evet kazandık, rakip pek de zorlayamadı. Yedek ağırlıklı bir kadroydu. Transferlerle birlikte alternatifli bir kadro oluşturdum. Zaten takımda öyle aman aman bu olmazsa yanarız diyeceğim kalitede biri olmadığı için Rafa Benitez stili geniş rotasyon yapmaktan korkmuyorum
D
d
d
d
Maçtan önce Bebe Alexe'yi gönderip Alman Michael Henke'yi yardımcım yaptım. Sezon öncesi teklifimizi kabul etmemişti. Kulüp bulamamış olmasına sevindim. Brondby maçından önce Henke "Hocam yüzün kireç gibi olmuş sakinleş biraz" demişti demesine ama ben yaprak gibi titriyordum. Menajerlerin vurgun operasyonuyla dinamo Bükreş gibi bir takımın başına geçmiş 37 yaşındaki "alaylı" bir teknik direktör olarak UEFA maçları benim için çok önemli. Bir gün büyük bir ligde olmanın hayalini kuruyorum, daha iyi futbolcularla çalışmanın... O günün anahtarı bu maçlarda gizli dostum Henke. Ama bunu sana açıkça anlatamam
Rakibin kadrosunda Rommedahl'ı görüne ismine saygı duydum ve sol bekimi "katiyetle defansif" oynaması konusunda uyardım. Onun boşalttığı alanı Rommedahl'ın kullanmasını istemiyorum. 4-3-3 ile oyunu kontrol altına tutarak sabırla oynadık ve ikinci yarı gelen gollerde maçı 2-0 kazandık. İkinci yarı maça 4-4-2 ile başladım aslında. Sonra baktım topa sahip olma üstünlüğünü kaybediyoruz hemen 10-15 dakika içinde döndüm. Pozisyon üretmekte bana kalırsa zorlanıyoruz. Fakat turu aralamış olmanın sevinciyle her şeyi unuttum
D
d
d
d
İlk yarısı hemen hemen kontrolümüzde geçen ama kesinlikle vasat bir maçın ikinci yarısında 4-4-2 ile oyuna başladım. Golü yedik. 4-4-2'nin adamı kaptanın golü derbide bir puanı getirdi bize. Anlamıyorum ne zaman taktiği dğeiştirsem başıma bir iş geliyor, fakat o taktikle başlayınca pek sorun olmuyor. Halbuki antremanlarda oyuncularıma iki taktiği de oldukça iyi anlattığımı sanıyorum. İlk yarı Doumeng 2 pozisyon harcadı orda bittik biz.
D
d
d
d
Deplasmanda ilk yarı yine vasat geçti. ikinci yarı başlamadan Adv. Play. pozisyonundaki Doumeng'e "elle" verdiğim Roam Position isteğinden vazgeçtim. Saha sola yanlış koşarak topla efektif bölgelerde buluşmuyordu. Şansın yardımı mı diyelim yoksa çok doğru bir iş yaptım mı diyelim Doumeng iki golle turu bize getirdiDoumeng şimdilik kafi fakat yerinde daha yetenekli bir adam olsun oyun becerimiz %20-30 daha iyileşecek buna eminim. Brondby sol açığı baya zorladı bu maçta bizi.
D
d
d
d
Ve böylelikle gruplara adımızı yazdırdık. Gruplarda kim var dersiniz?
Atletico Madrid - Celtic - Karpaty
Rakiplerimizin bizden daha iyi olduğu aşikar. Biz de henüz daha oyun tarzımızı oturtamadık. Fakat yükselmek için birilerini kafasını ezmek şart![]()