Quote Originally Posted by Time Cris View Post
Teknik direktör ile de yönetim ilede alakası var hocam.Dışarıdan gelen yabancı oyuncularda yaklaşık 6-7 senedir ilk defa başarılı olduk.Gür ege gürel,serdar eylik,cem sultan kötü oyuncular değildi özelikle cafercan.Cafercan penaltı gibi frikik atan bir adam.Genellikle haklı bir yorum atmışsın.Oyuncularımızda istek kalmıyor.Emre Çolağa çok güvenirdim ilk A takıma çıktığında felaket frikik atıyor diyorlardı ama şimdi adam oyuna girince izleyesim kalmıyor açıkcası
FM dilinde anlatmak gerekirse, bir oyuncu örneğin 110 CAya sahip ve 18 yaşındaysa, (CAları örnek olarak veriyorum tam karşılıklarını tabii hesaplayamam şu an fakat) vay diyoruz adam çok iyi, yetenekli, iyi oyuncu olacak diyoruz. Ama bunu beklentilerle birlikte söylüyoruz. Bu adam geliyor 20 yaşına. Oluyor 115 CA. Belki 120. Halbuki biz ondan haklı olarak 135 olmasını falan bekliyoruz yani türkiye ligi için iyi bir oyuncu olmasını mesela. Ama olmuyor. Öyle kalıyor. Futbolcu üzerine koymuyor. Bugün dünyanın en iyi oyuncuları dediğimiz Messi ve Ronaldo, ne kadar çok çalışıyorlar, sakatlanmamak için, veya hala kendilerini geliştirmek için, formda tutmak için, belki bilmiyorsunuzdur. Bizim oyuncularımızda zaten genelde iş ahlakı fazla yok. Özellikle de gençlerde fazla olmuyor. Veya yetenek olmuyor, fizik olmuyor, vesaire.. Ama yetenek, fizik, iş ahlakı-disiplin, azim gibi faktörlerin hepsi bir arada olduğunda iyi futbolcular çıkıyor ortaya o da her zaman olmuyor haliyle Neyse konu iyice dağıldı