1 ile 30 arası toplam 121 sonuç

Konu: Lig Tamam, Sıra Avrupa'da! | Galatasaray | Sezon 2

Threaded View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Transfer çalışmaları...

Gönderdiğimiz bu isimlerin ardından takımı genç ve potansiyelli oyuncularla takviye etmeye çalıştık. Bu amaçla ilk olarak gönderdiğimiz iki santraforun ardından sağlam bir santrafor almamız gerekiyordu. Biz de Lacina Traore ve kulübüyle anlaşarak oyuncuyu Galatasaraylı yapan imzayı attırdık;

Kara Kule, #9 Lacina Traore;

Traore'yi 24 ay vadeli 7,500,000 € karşılığında Ruban Krasnodar'dan transfer ettik. Çok beklentim olan bir transfer. Açık ara Avrupa'nın en uzun santraforu, boyu 2,03 metre. Oldukça potansiyelli ve gelişmeye açık bir oyuncu. Onun çok iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Kendisi için haylü yüksek bir bonservis ücreti ödedik. Umarım bizim ona olan güvenimizi boşa çıkarmaz.

Traore'nin ardından geçen sezon en büyük eksiğimiz olan forvet arkası oyun kurucu aramaya başladık. Gerçek anlamda bir 10 numara arıyorduk. Ve aradığımız 10 numarayı da Shakhtar Donetsk 'de bulduk.

Sambacı virtüöz, #10 Alex Teixeira;

Alex tam anlamıyla bir oyun kurucu, ancak ikinci forvet olarak da oynayabiliyor. 24 ay vadeli 7,750,000 € karşılığında Shakhtar Donetsk'ten transfer ettik. Eksikliğini çektiğimiz oyun kurucu pozisyonunu dolduracağına inanıyorum. Gelişime açık bir futbolcu. Uzun bir kontrat imzaladık. Ona çok güveniyorum.

9 ve 10 numaraların ardından orta sahaya genç ve kuvvetli bir oyuncu için arayışlara başladık ve yine Ukrayna'da bulduk aradığımız oyuncuyu;

Afrikalı canavar, #20 Lukman Haruna;

Haruna orta sahanın ortasında, ilerisinde, gerisinde, kısacası heryerinde oynayabiliyor. Tam anlamıyla bir görev adamı. Daha yaşı çok genç ve gelişime açık. Ondan da çok umutluyum. Bu transferde büyük paralar konuşmadı. 24 ay vadeli 3,600,000 € karşılığında Haruna'yı kadromuza kattık ve uzun bir sözleşme imzaladık. Umarım orta sahamızda kalıcı olur.

Taffarel özellikle Brezilyalı bir kaleciyi almamı çok istedi. Ben de araştırdım ve uygun buldum. İşte o kaleci;

Taffarel'in veliahtı, #32 Luis Guilherme;

Guilherme'yi şu an için A takımda düşünmüyorum. Ancak oldukça potansiyelli bir kaleci. Eğer beklediğimiz gelişmeyi gösterirse Muslera'dan sonra kale onundur. Kendisi için Botafogo takımına 24 ay vadeli 2,300,000 € ödeyeceğiz.

Arjantin'e gönderdiğim gözlemciler Banfield'daki genç bir oyuncudan bahsettiler. Fiyatını uygun bulunca onu da kadromuza kattık;

Forvete genç tangocu, Facundo Ferreyra;

Ferreyra da bu sene kadroda düşündüğüm bir oyuncu değil. Ancak geleceğe yatırım amacıyla yaptığımız bir transfer. Potansiyelli bir oyuncu. Arjantin U20 takımında da zaman zaman forma şansı buluyor. Banfield'a 24 ay vadeli 1,400,000 € ödeyeceğiz bu transfer için. Mantıklı bir hamel yaptığımızı düşünüyorum.

Stoper rotasyonuna bir ekleme daha yapmak istedim ve Samsunspor'un genç yeteneğini de kadromuza kattık;

Defansa taze kan, #13 Kemal Tokak;

Geçen sene ligde iyi işler çıkardı. Büyük bir kulübe transfer olmak istiyordu, biz de 24 ay vadeli 650,000 € bonservis bedeliyle aldık. Şu an için defanstaki ilk tercihlerimden değil. Ancak iyi çalışırsa formayı kapabilirim. Ondan ümitliyim.

Orta sahaya genç bir oyuncu takviyesi daha yaptık, muhtemelen birkaç yıl içerisinde Milli Takım'ın değişilmezi olacak;

Türk dinamosu, Tolga Ciğerci;

İki senelik kiraladık. Ekstra bir kira ücreti ödemiyoruz ancak yıllık alacağını biz karşılıyoruz. Ayrıca satın alma opsiyonu da elimizde. Onu mutlaka kadroma katacağım. Muhteşem bir oyuncu olacak.

Transferin son günlerinde orta sahaya bir takviye daha yaptık. Geçen sezonki performansıyla bizi memnun etmişti, bu sene yedek de kalsa ihtiyacımız olduğunda bize yardım edecek bir oyuncu;

Fransız panzeri, #12 Mathieu Bodmer;

Ne zaman başımız sıkışsa imdadımıza koşacak bir oyuncu. Kiralama bedeli olarak Paris St. Germain'e 425,000 € ödeyeceğiz. Ayrıca Bodmer'in maaşının yarısını da biz karşılıyoruz.

Fransa'daki gözlemcilerim Çadlı bir oyuncu buldular. Bonservis bedeli de olmayınca aramıza kattık;

Orta sahaya genç yetenek, Azrack Karim;

Oldukça potansiyelli bir oyuncu. Ülkemize alışabilirse işimize yarayacaktır. bekleyip göreceğiz.

Sakaryaspor yetiştirdiği yıldızlarla ünlü bir kulüp. O yıldız adaylarından biri de artık Galatasaraylı;

Potansiyel yıldız, Fırat Çalışkan;

Bonservis bedeli olarak 48 ay vadeli 750,000 € ödedik. Eğer kendini geliştirebilirse yıldız olur, o potansiyele sahip.

Son transferimizi de Elazığspor'dan yaptık. Genç bir yeteneğe imza attırdık;

Küçük golcü, Vahap Ravcı;

48 ay vadeli 800,000 € ödeyeceğiz Vahap için. Ona da Fırat'a güvendiğim gibi çok güveniyorum. İkisi de yetenekli futbolcular.
    Last edited by Berkaiser : 26.Kasım.2011 at 03:08

Mesaj Yetkileri