Helvacı dersine iyi çalışmamış. Çalışmadığı yerden soru gelince çuvalladı.
Helvacı dersine iyi çalışmamış. Çalışmadığı yerden soru gelince çuvalladı.
Türk futbolu Telegole düştüyse vah halimize...
izleyemiyorum ama okuduklarım doğruysa ve bunlara Nihat Özdemir in açıklaması yoksa derhal istifa etsin.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Hukuka giriş ders 1: Şeriatin kestiği parmak acımaz
Istanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi
cuneytozdemir cüneyt özdemir
TFF hukuk müşaviri televizyonda defalarca 'şeriatın kestiği parmak acımaz' diyor. Bu hangi şeriatın spor hukuku gerçekten anlamadım...
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Bide hukuk prof. sözde. Daha iki kelimeyi yanyana getirip konuşmaktan aciz.
olayı saptırmaya gerek yok.tff yönetimi yalan söylemiyor gibi.cornu yalan söylüyor dedi hepsi.yalnız haftaya Aydınlar bence bilinmeyen başka şeyleri de açıklayacak.millete eğlence çıktı.uzayacak yine tartışmalar
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Fenerbahçe yönetimi zaten daha önce Uefa'dan böyle bir yazı geldiğini ancak 24 saatten daha az bir süre içinde karar veremeyeceklerini TFF'ye ilettiklerini basın toplantısında söylemişti. Yani M.A.A'nın söylediği ekstra bir şey yok Nihat Özdemir'in o andaki ifadesi daha yönetim toplantısı yapmayan bunu yönetim toplantısında tartışmayan bir yöneticinin beyanıdır çıkıp da onlar böyle istedi demek komik. Zaten ortada Fenerbahçe yöneticilerinin belgeli imzalı "biz şampiyonlar ligine katılmayacaz" diye bir beyanı olsaydı bugün CAS'ta ne hakla dava açabilirdi ?
Cornu yalan söylemiş de bilmem ne diyor, biz ifadesini düzeltsin diye beyan gönderdik diye de ekliyor ama Uefa'dan "savunmada yer alan bu ifade düzeltilmiştir" diye bir cevap gelmemişse (ki gelmemiş görünüyor) Fenerbahçe'nin lehine olası bir sonuçta bütün tazminatın TFF'ye yüklendiğinin farkında değiller herhalde.
...
programı izlemiyorum bunu ne için söyledi İlhan Helvacı : "Velev ki söyledik bu suç mu"
benim en çok takıldığım nokta Nihat Özdemir olayı.. inşallah bir açıklaması vardır
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
"Velev ki söyledik bu suç mu" ve '' Şeriatın kestiği parmak acımaz '' gibi açıklamalar yapan biri benim gözümde bir hiçtir haklılığını tartışmam bile. Değil hukuk prof. , padişahın torunu olsa farketmez.
Şeriat'ın kestiği parmak acımaz diyen İlhan Helvacı Kadı Efendi yine döktürdü
""Soylemis de olabilirim ama soylememis de olabilirim, hem soylesem ne olacak delil degil sokaktaki iki kisinin konusmasi gibidir""![]()
...
Programı izlemedim. Nihat Özdemir'in tamam MAA takımı ligden çekiyoruz dediğini sanmıyorum. Ama demişse bile yönetimsel bir fikir olmadığı ortada. Çünkü eğer gerçekten öyle olsaydı TFF/UEFA men etmezdi. Mesele CAS'a kadar uzamazdı. Zaten Ali Koç da defalarca bizden çekilmemizi istediler, eğer çekilseydik ilerde her türlü maddi/manevi tazminat yolu kapanacaktı diye açıklama yaptı. Nihat Özdemir zaten yaptıklarıyla söyledikleriyle birçok taraftarın sevgisini kaybetti, eğer gerçekten bunu da -kişisel fikir olsa dahi- söylemişse derhal istifa etsin. Sonra da o kıramayacağı insanlar lütfen devreye girip tekrar Nihat Özdemir'in dönüş yolunu açmasın. Başkan sakın istifa etme diyor, camia zor durumda Nihat bey istifa ediyor. Sonra da geri dönüyor ve dönerken kıramayacağım insanlar dönmemi istedi diyor. Kim arkadaş senin kıramayacağın insanlar ? Neyse.
İlhan Helvacı da "velev ki söyledik" kıvamına geldiyse yakında "evet söyledik" itirafı da gelecektir.
Edit: Gizli tanık furyası bu davaya da bulaşmış.
Faik Işık TV8'de.
Last edited by TR.CaPTaiN : 05.Aralık.2011 at 03:04
Fenerbahçe Cumhuriyeti
...
Mehmet Baransu : "Biz tüm bilgileri avukatlardan ve soruşturmayı yürütenlerden alıyoruz"
Ağzından kaçırdığı iyi oldu...
Aydınlar'dan bomba açıklamalar
Fenerbahçe'nin TFF tarafından Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesi sürecinde perde arkasında yaşanan olayları anlatan Aydınlar, bu bilgileri ilk kez açıkladı... Telegol'e telefonla bağlanan TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar Şampiyonlar Ligi'ne katılmamayı Nihat Özdemir'in istediğini söyledi.
FENERBAHÇE'Yİ KORUDUK
Fenerbahçe yöneticilerinin yaptığı açıklamalarla TFF’yi zan altında bıraktığını söyleyen Aydınlar "Bizi zan altında bırakıyor. Bu yazı TFF'ye geldiğinde kulüp başkanları ile toplantı halindeydik. Ve Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir ve Asbaşkanı Ali Koç'ta toplantıdaydı. Biz toplantıdan çıktı ve yazının İngilizcesini Ali Koç'a, Türkçesini de Nihat Özdemir'e verdim. Bu yazıyı okuduktan sonra Nihat bey, yanımda iki tane daha arkadaş var, bu olay 4 kişi arasındadır. Nihat bey "tamam başkan bu yazıyı geldikten sonra biz şimdi karar alıp, katılmama kararını vereceğiz dedi.
NİHAT ÖZDEMİR İSTEDİ
Ertesi gün Fenerbahçe'den bir yazı geldi. O gün hem sabah hem de öğleden sonra Fenerbahçe yöneticileri ile tekrar konuştuk. UEFA'ya da verdiğimiz cevapta sürecin kısıtlılığı nedeniyle Fenerbahçe karar verememiştir. Dolayısıyla Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligine gelmekten biz men ediyoruz dedik. Ve öpüşerek ayrıldık.
Hatta ben Nihat Özdemir'e dedim ki "Yarın birinin Cenevre'ye gitmesi lazım.UEFA ile görüşün" dedim. Katılmamayı isteyen Nihat Özdemir'dir.
Kaynak: Beyazgazete
Turk futbolu telegolde kurtulacak
Su durumda herkes biraz yalan soyluyor gibi.
MAA nin zaten butun aciklamalarina bakin biri digerinle tamami ile ters gorustedir![]()
UEFA'nın hukuk müfettişi asla yalan söylemez.
TFF yaptığı haltı saklamayı dahi beceremedi. Duruş gösteremedi, bu durum BJK'ın ve TS'un neden alındığını kanıtlıyor. % 1 bile ihtimal yok diyerek Fenerbahçe'yi keyfi yoketme girişiminde bulundular. Karar verilmeseydi "UEFA Zero Tolerance" kanunu iddiadan daha sonra çıktığı için UEFA sorgusuz sualsiz Şampiyonlar Ligi'ne Fenerbahçe'yi almak zorunda kalacaklardı. Uefa bu yüzden ihaleyi TFF'a iteledi, kararı onlar almış gibi göstererek olası tazminattan da kurtulmuş oldu.
Gerçekler çok açık ve net.
Aynı gün akşamı tvde niye alınmadı kavgası yaptı FB yöneticileri ile Mehmet Ali Aydınlar. O gün niye söylememiş de konu hakkında açıklama yapmaya çalışmış acaba? 2 gün önce basın toplantısında söylediği yalanı açıklamak için debelenirken neden bunu söylemeyi aklına getirememiş? Gerçekte böyle bir olay olmadığı için olabilir mi?
Bugün gelip Fenerbahçe yöneticilerine itelemeye çalışıyor ihaleyi, hem de yalan söyleyerek. Fenerbahçeliyi Fenerbahçe'ye hain göstermeye çalışıyor işin içinden sıyrılmak için. Hedef gösterme çabaları nafile, bu senaryolara karnı tok insanların. Asla böyle bir şey istemedi Nihat Özdemir ve Ali Koç ve kongreden yetki almadan böyle bir iş yapamazsın. Bunun bizden götürüsü çok ağır oldu, anında da yalanlaması geldi.
Dahası var, iddianamenin kabul edilmesinin ardından Cornu Türkiye'ye yeniden gelecek. Raporu ile BJK ve TS da cezalar alacak, katılan kulüplerin oynarken aldığı yargılanmalara bağlı olarak Porto ve Marsilya olaylarından sonra değişen kanun ile uzun yıllar Avrupa kupalarından men cezaları gelebilecek. Fenerbahçe ŞL'ne katılmayarak belki cezadan kurtulmuş oldu ama BJK ve TS'un suçu neydi? Hiçbir işi tam yapmadıkları gibi yine ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Türkiye Futbolunun itibarını iki paralık ettiler.
Bu bir değil, beş değil. Yaptıkların haddi hesabı yok.
Derhal istifa etmeleri lazım. Türkiye böyle bir rezaleti hiçbir zaman görmedi.
Haluk Ulusoy ve Mehmet Ali Aydınlar Türk Futbolu'nun kara lekeleridir.
Last edited by Cengo : 05.Aralık.2011 at 07:03
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
...
Şimdi dün akşam Telegole kadar "Ya cornu ya da TFF yalan söylüyor" olayı vardı.Dün geceden sonra "Ya MAA ya da FB yönetimi yalan söylüyor" a dönecek. Kimin eli kimincebine girer bilemeyiz ama kimin yalan söylediği nasıl ortaya çıkacak ? Bugün ya da yarın Nihat Özdemir ve ali Koç da çıkıp "Biz böyle birşe demedik" diyecekler.Cornu zaten ifadesinde vermiş yaşanan süreci.TFF herşeyin aksini savunuyor.Cornu'yu yalancılıkla, FB yöneticilerini de gerçekleri saklamakla suçluyor. Trajikomik bir hale döndü süreç. Allah bu işi çözmeye çalışanlara kolaylık versin.
Bu yasaklı futbolcuların sahalara girememesi de ayrı bir olay.Taraftarlar için konulmuş olan "Seyir yasağı" şimdi oyunculara uygulanınca kesinlikle bu yasayı çıkaranlar " Eyvah biz ne yapmışız" demişlerdirBu ülkede neden kimse görevini layığıyla yapmaya çalışmıyor ve kötü sonuçlar doğduktan sonra düzeltmeye çalışıyor bilinmez ama bir gerçek var ki o da artık bu sezon Türkiye'de futboldan ziyade sahadışı olaylar gündemde olmaya devam edecek.
UEFA'nın hukuk müfettişi asla yalan söylemez demişsiniz ama bu adam haşa peygamber falan değil dimi nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?
Onun tarzı böyle, çok net ve kesin ifadeler. Hukuk müfettişini çok yakından tanıyor demek ki..
Asla böyle bir şey istemedi Nihat Özdemir cümlesi de aynı olay, kendisi de bizzat ordaydı herhalde..
Hukuk müfettişi yalan söylüyor olabilir, Nihat Özdemir istemiş de olabilir, tabii tam tersi ABOOO haklı da olabilir. Ama bu tarz keskin ifadeler bence doğru değil, yarın bir gün yazdıklarının tam tersi belgelenirse ne olacak ?
Mahkeme bir karar verene kadar UEFA bir yaptırım uygulamayacakmış TS ve BJK için.Verildimi bilmiyorum ama Kaynak : Milliyet / Cemal Ersen
Nihat Özdemir kulüp adına karar almaya yetkili biri değil. Yani o dedi diye yaptık demek saçma. Büyük ihtimal laf arasında geçmiş ve Nihat Özdemir'de böyle birşey varsa ceza artmasın diye gitmeyelim demiş olabilir. Ama resmi birşey değildir bu. Sadece normal bir konuşmadır. İstifasının arkasında bu yatıyorda olabilir. Hoş kabul edilmedi ama bu olay yüzünden istifa etmek istemiş olabilir.
Fakat UEFA istedi ondan yollamadık dedikten sonra Nihat Özdemir ortada yokken bu açıklama birden neden geldi? MAA'nin söylediği herşey yalan. Bunu çok net anlıyoruz artık.
Benim anlatmak istediğim esas mesele ile senin yazdıklarının bir alakası yok. Kısacası, laf salatası. Burda yazan kimsenin bir şey bildiği yok, herkes sağdan soldan duyduğu ve inandığı, inanmak istediklerine göre yazıyor. O nedenle de diyorum ki, bu kadar keskin ifadeler bence doğru değil.