Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur?
- Voters
- 25. You may not vote on this poll
-
Fenerbahçe kazanır
-
Berabere biter
-
Trabzonspor kazanır
-
16.Aralık.2011, 21:18
Şenol Güneş'ten Açıklamalar
GİDENİ YUHALAMAK BURADAKİNİN DE GİTMESİNE NEDEN OLUR
Fenerbahçe taraftarlarının kendilerini kötü tezahüratla karşılayacakları yönündeki bir soruyu da yanıtlayan Güneş, "Tezahürat yapmak herkesin hakkıdır. Ama olumsuz, çirkin tezahürat, küfür veya diğerleri daha önceki maçlarda uygulanmadı, bu maçta uygularlarsa da diyeceğimiz bir şey yok. Sadece onlarınkine değil, tüm seyircilere söylüyorum. Fair - playi kenara atarak maç izlemek ve oynamak futbol adına olumsuzluktur. Benim seyircimin iyiye gittiğini düşünüyorum. Son maçta oldu mesela. Bireysel tepkiler oldu. Bu tepkiler bize zarar verir. Ayakkabı atıldı. Pet şişe atıldı, bizim oyuncuya geldi. Sahadan çıkan oyuncuya kötü söz söylemek. Oraya gelen 20 bin kişiden 3 kişinin onu yapması o oyuncunun olumsuz havasını silmez. Giden oyuncularımız oluyor. Sorunlu gidebilir. Ama bizim yanlışa yanlışla cevap vermemiz doğru değil. Giden oyuncuyu yuhalamamız, burada kalan oyuncunun da gitmesini sağlayabilir. Biz saha içinde ve dışında hep doğru örneklerle yaşamalıyız. Biz doğrularla futbol oynayarak büyürsek bir yere varırız, zaten vardık. Fenerbahçe seyircisinin yanlış yapmamasını her zaman isterim. Çünkü hakikaten iyi bir taraftarı var. Kötü günlerinde hedefleri başka yere çekerek bu krizi iyi yönettiler. Haksızlık yapmadılar mı, yaptılar. İddianamedeki suçlar doğruysa konuyu başka tarafa saptırarak hedeflerine ulaştılar. Ligi öyle taşıdılar. Biz de yapmadığımız bir konuda altında ezilip duruyoruz. Enteresan bir şey. Yönetimi suçlamak anlamında değil ama yapmadığı bir şeyle suçlanıyor. Tam tersine reddediyor, tersliyor. Asbaşkanın söylediği gibi, ödül alması gerekirken suçlanması çok ilginç. Adımızın geçmesinden rahatsızım. Ama iddianameyi okuduktan sonra bunu suç unsuru olarak göstermek doğru değil. Diğerlerine baktığımız zaman, daha bariz. Onlar da haksızlığa uğramışsa onlar da haklarını savunacaklar tabi" ifadesini kullandı.
İNSANLARIN İÇİNE SİNMİYOR
Güneş, "Şike Yasası ve düşmenin kaldırılmasının konuşulması sizi rahatsız ediyor mu?" şeklindeki soruyu yanıtlarken de şunları söyledi: "Düşme yasasının gündeme geliş şekli herkesi rahatsız etti. Sadece beni değil. Bunu isteyen de varsa onu da rahatsız etti. Belli ki rahatsız ediyor. Suçu kaldırmak için eğer bu yasa çıkıyorsa zaten başından yanlış. Ama siz planlayarak bir işi yapıp da hedefinize ulaşacaksanız, onun için çıkan bir kanun sizi rahatsız etmemeli. Hukuken miktar, cezanın ağırlığı tartışılabilir ama planlayarak yapılan bir işin cezası ağır değilse o suçlar artar. Şike Yasası ile ilgili konuşuyorum. Düşme veya düşmemeyi bilmiyorum, onu konuşmak lazım. Meclis'teki rahatsızlık ortada. Son yıllarda Türkiye'de önemli işler yaptığını gördüğümüz hükümet bu işte bocaladı. Öyle görünüyor, kanun çıkarken. Daha önce böyle bir şey olmadı. Kendi içinde rahatsızlık yaşadı. Belki verilen bilgilerin yanlışlığından kaynaklandı ama, konuştuğumuzu geri alamayız. Kanunun ilk çıkışı yanlışsa uygulamasında görülüp tekrar yanlış düzeltilmeliydi. Yapılmadı. Cumhurbaşkanının rahatsız olduğu maddeler var. O da bakıp gözden geçirdi. Mesela seyir yasağı bakımından seyirciye çıkarılan yasak, yöneticilere de uygulanıyor.En azından kanunda böyle bir kimsenin menfaatinin olmayacağı hukuki yanlışlık var, ama o bile düzeltilmiyorsa bu kadar duyarsız şekilde olmaz. Bunu çıkaran hukukçuları merak ediyorum. Hukukçular böyle mi kanun çıkarır onu da bilmiyorum. Nasıl kanun çıkarıyorlar. Ben hukukçuları kötülemek istemiyorum. Biz adalet lazım ve o da hukukçular vasıtasıyla olacak ama hukukçuların bu şekilde hukuğu yorumlaması ve uygulaması kanayan yara olur. Adaleti sağlaması gereken kişiler onlar. Kanun çıkarıyorsun enine boyuna düşünmüyorsun. Kes - yapıştırla kanun çıkarılmaz. Oraya uyuyor mu uymuyor mu bakmak lazım. Hayata geçince ne olacağını düşünmek lazım. Şu anda da insanların içine sinmediğini düşünüyorum."
YASAK BÖLÜNMEYE NEDEN OLUR
Şenol Güneş, Fenerbahçe maçına Trabzonsporlu taraftarların alınmamasını da değerlendirirken, "Fenerbahçe ile İstanbul'da stadyum yarı yarıya dolu olarak oynadık çok kez hiç bir şey olmadı. Urfa'da Fener taraftarıyla maç oynadık. O tarafı hiç işlenmedi. Fair - Play ve dostluk ilişkisinin iyi olduğu maçlar işlenmeyip kavgalar çok fazla işlendiği zaman ayrıştırma daha fazla oluyor. Böyle yasaklarla ülkeyi ileri götüremeyiz. Bu süreçte buna belki ihtiyaç duyuluyor ama hiç adım da atmıyoruz. Taraftarların, oyuncuların ve antrenörlerin bir araya gelebileceği bir yapıyı her birlikte inşa etmemiz lazım. Sokağa da çıkma o zaman. Bir araya gelme, aynı mahalleye gitme mi olacak? Bu duygu bile bölünmeyi artırıyor. Futbol kavgayı pekiştiren bir olaysa kimse bunu sevmez. Devletler arası savaş varken bile futbolun insanları birleştirdiğini söylerken bunun tam tersini söylüyorsak buna kafa yormamız lazım" dedi.
FENERBAHÇE BİZDEN DAHA AVANTAJLI
Şenol Güneş, Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak da, "Teknik açıdan Fenerbahçe bizden daha avantajlı. Onların çok büyük sorunu yok. Zaten o süreci iyi geçirdi. En olumsuz dönemlerde süreç bizim aleyhimize işledi. Onlar onu motivasyon olarak iyi kullandılar. Yanlışı doğruya çevirdiler diye düşünüyorum. Kaptanlarının sorununu da hallettiler. Ciddi boyutta eksiklikleri yok. Bizim de şartlar ne olursa olsun sahaya çıkarabileceğimiz iyi bir kadromuz olduğunu düşünüyorum. Her iki takım için de kolay maç olmayacak. Onların avantajı saha ve seyircileri. Bunu kullanıyorlar. Biz de kazanarak kendi adımıza son dönemde bir ilki sağlamak istiyoruz. İki takımın da artı ve eksileri var. Zokora'nın olmaması yokluk olarak görülebilir. Tecrübesiyle böyle maçları kaldıracak bir yapısı vardı. Alanzinho'nun parmağında büyük darbe var, Giray'ın burnunda kırık var. Glowacki'nin kasığında ağrısı var. Oynayıp oynamayacaklarına bakacağız. Ama bunların oynasın veya oynamasın sahaya çıkacak kadromuzun Fenerbahçe ile yarışacak bir kadro olduğunu düşünüyorum" dedi.
ÇOCUK OYUNCAĞI MI BU!
Güneş toplantının son bölümünde, "Geçen yılı oynanmamış sayalım yorumlarına nasıl karşılıyorsunuz?" sorusunu yanıtlarken de şunları söyledi: "Geçmiş yılları saymıyorum zaten, yeni başlıyorum hayata. O ne demek ya. Çocuk oyuncağı mı bu? Milletin gözü önünde oyun mu oynuyorsunuz ya. Ne demek geçen yılı saymayalım. Ha unutalım dersen doğru. Ama saymayalım demek yanlış. O zaman geçen sene düşenleri de geri alalım hiç saymayacaksak. Geçmiş unutulmaz ama geleceğe bakılır. Unutmak mümkün mü?".
Mesaj Yetkileri