Sayfa 207 / 483 İlkİlk ... 107157197205206207208209217257307 ... SonSon
6,181 ile 6,210 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by meddah View Post
    Haberi yapan zaten İsmail Er.
    Doğrudur abi, tanımam etmem, zaten biz tepki verdikçe meşhur oluyo bunlar.. Haberin fanatikte olması da yeterliydi benim için..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Lucas Neill View Post
    Aylardir sike yapmadik diyen Nihat Özdemir simdi neden küme düsme kaldirilsin falan diyor ki ilginc
    Haksız yere cezayı verecekler bari küme düşmeyelim diyor adam.

Farkındamısınız bu olaylara en sahici yaklaşan Nihat Özdemir. Adam olası bir felaket senaryosunu bile düşünüyor. Fakat Fenerbahçe başkanı olabilecek kapasiteye sahip biri değil. Aziz Yıldırım kulüpler birliğinde birşey istediğinde bu kadar olay olmuyordu.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Dün gece Adnan Öztürk'ün tutumuna sonuna kadar katılıyorum. Galatasaray yönetimi ısrarla "Bu tür olayların karşılığı Avrupa'da ne ise bizde de öyle olsun.Küme düşürmeyle ilgili toplanılacaksa bizi davet dahi etmeyin" dedi. Kendi kendimizi kandırıp "Geçen seneyi yok sayalım,itibarımız düşmesin,maddi kaybımız olmasın" diye diye bu hale getirdik bu ligi.Avrupanın kalbur üstü liglerini örnek alacağımıza lüzumsuz ligleri örnek alıp play off usulü getiriyoruz. Aman yayıncı kuruluş zarar etmesin, diğer anadolu kulüpleri maddi kayba uğramasın diye ligden düşmeyi kaldırmaya çalışıyoruz. Olan birşey varsa da görmezden gelme çabası içindeyiz. Kendi futbolunun dibine balta vuran böle bir ülkenin futbolda ilerleme ihtimali bana göre koskoca bir sıfır. Bu devlet sana "Benim adli kurumlarımda süreç yavaş işler" diyerek ayrı bir disiplin talimatnamesi hazırlayıp ona göre sporun adli kurumları beklememesi için "kendi kanaatine göre ceza verme yetkisi" vermiş fakat sen bunu kullanmamakta ısrar ediyorsun. Şunu bekleyelim,bunu bekleyelim,delil yetersiz,iddaname çıksın,şu olsun ,bu olsun,aman türk futbolu nereye gider, büyükler düşerse ligimiz biter, anadolu takımları çöker "diye topu sürekli auta,taca vurup duruyorsun.Sonra da çıkıp marka değerinden bahsediyorsun.Ne markası allah aşkına ? Şu an itibariyle bizim ülke fubolunun markası benim küçüklüğümde satılan gazoz markalarıyla aynı.Ya da Bayram,Baycan falan vardı,şekersiz sakız markaları.Onlarla aynı işte şu anki marka değerimiz... Şimdi iddaaname de açıklandı...Bakalım ne yapacak TFF ?Türk futbolu nereye gidiyor diye sormaya gerek yok çünkü bataklığa düşmüşüz zaten,ya batacağız ya da burnumuzu çıkaracağız pislikten...Bu kadar basit aslında ama sonuçlarını düşünerek kararsız kaldığı sürece dibe doğru batmaya devam edeceğiz....
    Last edited by nannar : 13.Aralık.2011 at 12:52
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Federasyonda karar verecek kişi olsaydım iki seçenek vardı. Fenerbahçe yöneticileriyle, Trabzonspor yöneticileriyle ve Beşiktaş yöneticileriyle görüşüp kendilerine güveniyorlarsa Avrupa'ya gidebileceklerini şayet bir şey çıkarsa çok ağır yaptırım uygulayacağımı anlatırdım. Biz Avrupa'ya gideceğiz yanıtını aldıktan sonra basın önüne çıkıp konuşmaları anlatarak şayet bir usulsüzlük çıktığı takdirde takımlara yapacağım uygulamanın ne olacağını anlatır ve yöneticilerinin bunu kabul ettiğini belirtirdim. Sonrasında herkes kendi kararını vermiş olacağından ötürü iş benden çıktığından ötürü mahkeme sonucunu beklerdim.

Diğer seçenekte tüm takımları Avrupa'ya yollamazdım. Ya suçsuzsam diyene ya suçlu çıkarsan diyerek yetkimi kullanırdım. Mahkeme sonucunda olacaklara göre kararımı verirdim.

Bunlar yapılsaydı kimse o kadar sesini çıkaramazdı. Federasyon Başkanı her ne kadar ben Fenerbahçe'lilik formamı çıkardım dese de zorda kalmadığı sürece Fenerbahçe'nin az zarar alması için çalıştı. Fenerbahçe'ye yaranamadı ama o ayrı. Söylenenlere göre telefonda adamla başka başka konuşan yöneticiler seyircisinin duyduğu ortamlarda başka başka konuşuyormuş. Doğruluk payı ne kadar var bilemiyorum.

Herkes parayı çok sevdiğinden dolayı paralel olarak düşmesi muhtemel takımlarıda sever oldu. Düşme olmasın diye mücadele veriyorlar.

Bu iş tamamlandığında suçluluk varsa bile takımlar düşmeyebilir. Ancak yayıncı kuruluşu, federasyonu ve destek veren takımları tarih çok farklı hatırlayacaktır.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

2gündür foruma giremiyordum. Şu son yaşananlardan sonra yorumlara bir göz atayım dedim de bu futbol bizi insanlıktan uzaklaştırıyor yavaş yavaş onu farkettim. Ya da futboldan ziyade fanatiklik , bağnazlık.

İnsanların orada ne yaşadığını , neler hissettiğini , biz taraftarların neler hissettiğini bilmeden atıp tutmak ne kadar kolay olmuş öyle. Ama ben Fenerbahçeli arkadaşları çözüyorum yavaş yavaş. Türkiye'de hiç kimse Fener'i çekemez herkes ardından konuşur diyorlar. Bir bakarsın Beşiktaş'ın iade ettiği kupaya laf ederler. Bir bakarsın yaptığı yardım kampanyası olay olur , ardından konuşulur ve bu liste böyle uzar gider.

İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırmak vardır ya hani önceki paragrafta bahsettiğim olayların müdavimi arkadaşlara tavsiyem odur. Herkes kendinden sorumludur o yüzden siz kendinize bakın. Beşiktaşlılar kendileriyle ilgilensin keza Cimbomlu arkadaşlarımız da.

Sizin o reklam dediğiniz bizimse , evlatlarımıza güvenimizi simgeleyen kupa aynen bizimdir bizim kalacaktır. Anamızın ak sütü kadar helal olduğunu , terimizin son damlasıyla kazandığımızı dün özgürlüklerine uçan 3 KARTALIMIZ göstermiştir.

Asıl serüven bundan sonra başlıyor, Beşiktaş'ı bir de böyle seyreyleyin derim ben.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Default Cumhurbaşkanı Gül'den onay

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'bedelli' ve 'şike yasası' ile ilgili beklenen kararını verdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'' ile ''Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun''un da aralarında bulunduğu bazı kanunları onayladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha önce önüne gelen Sporda Şiddet Yasası'nı onaylamamış ve Meclis'e geri göndermişti.

Meclis ise yasayı tekrar ve değişiklik yapmadan Köşk'e, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına göndermişti. Cumhurbaşkanı Gül bu kez yasayı onayladı.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Her gün malum haber sitelerinde "Fener yasayı değiştirecek, küme düşme kalkacak, Fener baskı yapıyor kulüpler destekliyor" gibi haberler yaparak Fenerbahçe'yi suçu kesinleşmiş potansiyel suçlu gibi gösterip Fenerbahçe kayırılıyor havasında kamuoyu yaratmak hangi vicdanlara sığar anlamıyorum. Aslında bunlara kızmıyorum bunları takip edip hiçbir mantığa sığmayan bu yaklaşımları ciddiye alıp ona göre hareket edenlere kızıyorum, zaten biz böyle olmasak böyleleri bu ülkede cirit atamaz ama biz müsaade ediyoruz başkası değil.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

58. madde için düşünülen düzenlemeler ortaya çıktı. Şikeye teşebbüse -3, teşvik yapana -1 puan, teşviğe teşebbüse ise ağır para cezası gelecek. Şike yapan yine küme düşüyor. Ama sahaya yansıması şart.

Şike soruşturmasıyla zor günler geçiren kulüplerin kümede kalabilmesi için gerekli olan talimat değişikliğinin ana hatları belli oldu.

TFF Disiplin Talimatı’nın 58. maddesinde yer alan şike ve teşvik cezaları, yeni düzenleme paralelinde çok önemli ölçüde hafifletilecek. Kulüpler Birliği Vakfı tarafından önümüzdeki günlerde hızlandırılacak olan bu çalışma çerçevesinde iddianamede yer alan 8 kulüp rahat nefes alacak.

Buna göre şikeye teşebbüsün karşılığı her bir maç için -3 puan, teşviğe -1 puan, teşviğe teşebbüsün cezası ise ağır para cezası olacak. Şikenin cezası yine küme düşme kapsamında tutulacak. Kulüplerin bu talebi TFF’den kabul görürse, takımların tamamına yakını kurtulacak. F.Bahçe ile ilgili mevcut şike iddialarının “yönetici bazında kalması ve sahaya yansımaması” düşünülerek “şikeye teşebbüs” kapsamına alınacağı öne sürüldü.

Aynı durumun başta Beşiktaş olmak üzere diğer kulüpler için de geçerli olabileceği bildirildi. Bu paralelde 7 maçta şike suçlaması ile karşılaşan F.Bahçe’nin, her bir maç için eksi 3 puandan olmak üzere toplam 21 puan ceza alabileceği belirtildi. Ayrıca 6 maçtaki teşvik için de 1’er puandan olmak üzere eksi 6 puan verilebileceği öne sürüldü. Bu şekilde toplam cezanın eksi 27 puana ulaşabileceği kaydedildi. Kulüpler bu taslakta birleşirler ve TFF de kabul ederse, bu cezalar yeni sezonda geçerli olacak.

‘TOPLUMSAL TRAVMA OLUR’
    Şike cezasının değiştiği bu süreçte talimat değişikliğine gidilmesinin çok daha kolay olacağına dikkat çekiliyor. Kulüpler Birliği’nin, “Aralarında büyüklerin de olduğu bu takımlar küme düştüğü taktirde Türk futbolu batar. Toplumsal travma olur. Ekonomik dengeler değişir. Yayın ihalesi bozulur. Gelirlerinin tamamına yakınını yayıncı kuruluştan sağlayan Anadolu takımları bir daha toparlanamaz” şeklinde yaklaşım da bulunacağı ve TFF yönetiminin de bu kapsam da konuya olumlu yaklaşacabileceği kaydedildi.

HTSPOR / Atilla TÜRKER

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Fenerbahçe yöneticileri açık açık öyle bir talebimiz yok demesine rağmen, hala Fenerbahçe'yi suçlu ilan edip suçluyu kurtarma senaryoları yazan Atilla Türker ve değerli gazetesi Habertürk'ü her daim saygıyla anıyoruz (:
    Emenike Fenerbahçe'ye gelmek üzereyken kendisi hakkında " kimliği sahte yaşı 31" deyip bir haber sitesindeki fotoyu kullanarak sahte pasaport yapması da kendisine olan sevgi ve saygımızı yüceltmiş bir kişiliktir. O karalamaya devam etsin bugünün yarını da var.
    ...

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

UEFA'dan çirkin tezgah
    14.12.2011
    Avrupa futbolunun patronu UEFA'nın, Fenerbahçe'den sonra Trabzonspor'u da yakmaya çalıştığı ortaya çıktı. Başta İngiltere olmak üzere, Avrupa'nın futbolla yakından ilgili blog sitelerindeki iddialara göre, geçen hafta Şampiyonlar Ligi'ndeki Inter-CSKA Moskova maçında şike yapıldı.

Özellikle İngiliz kamuoyunu ayağa kaldıran iddialara göre, çirkin oyunun sahneye konulma süreci şöyle oldu:

Şampiyonlar Ligi'ndeki bazı kulüpler, Türkiye'deki şike soruşturması nedeniyle üst turlarda Trabzonspor ile oynamak istemediklerini UEFA'ya bildirdi. Hatta bu kulüpler Trabzonspor'la eşleşmeleri halinde mahkemeye gitme tehdidinde bulundu.
    UEFA da bu tehdit üzerine, Trabzonpor'un hem Şampiyonlar Ligi'nden hem de Avrupa Ligi'nden elenmesi için çirkin bir senaryo hazırladı. Geçen hafta gruplardaki son maçlar öncesi, bir UEFA yetkilisi Milano'da İnter'le masaya oturdu ve grup liderliğini önceden garantileyen İtalyan takımına "CSKA Moskova'ya yenilin. Nasılsa Lille de Trabzon'u yener, böylece Türkler elenir" direktifini verdi. Yetkili, rüşvet olarak da Juventus'un şikayeti üzerine İnter için başlatılan incelemenin üstünün kapatılması vaadinde bulundu. İtalyanlar teklifi kabul etti ve Ruslar'a yenildi. Ancak Trabzonspor, Lille ile berabere kalınca UEFA'nın tüm planları suya düştü.
    UEFA, INTER'i İHRAÇTAN KURTARACAK
    Hakem atamalarına manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle 2004-05 ve 2005- 06 sezonlarındaki şampiyonlukları elinden alınan Juventus kulübü, aynı davada benzer suç işlediği iddiasıyla UEFA'dan İnter'in bu sezon Şampiyonlar Ligi'nden ihraç edilmesini istemişti.
    iNTER-CSKA MOSKOVA MAÇINDA NE OLMUSTU?
    İnter-CSKA Moskova maçını izleyenler "şike" kokusunu zaten almıştı. İtalyan takımı sahaya 8 yedekle çıkarken, özellikle savunmada kuşku dolu hatalar yapmıştı. Rus takımı 50'nci dakikada Doumbia ile 1-0 öne geçerken, 1 dakika sonra Cambiasso eşitliği sağlamış, 87'de ise Berezutski CSKA Moskova'nın galibiyet golünü atmıştı. Şaibeli maçta İnter savunması, CSKA Moskova'nın gollerini seyrederken hücum oyuncuları da son derece etkisiz kalmış, örneğin Milito iki metreden bomboş durumda golü atmamıştı. Ayrıca hakem de İnter'in yenilmesi için elinden geleni yaparak, İtalyan ekibinin bariz penaltısını vermemişti. Bu maç öncesi grup sonuncusu olan CSKA Moskova, mücadeleyi 2-1 kazanınca bir anda İnter'le birlikte tur atlamıştı.
    iKi TURNUVA DA iPTAL EDiLEBiLiR
    Trabzonspor'u Avrupa dışında bırakma planları gerçekleşmeyen UEFA şimdi kara kara düşünmeye başladı. Çünkü talimatlara göre bir takım aynı turnuvada iki kez oynayamaz. Ancak Trabzonspor ikinci kez Avrupa Ligi'nde mücadele edecek. UEFA'nın içine düştüğü bu açmaz, Manchester United'ı harekete geçirdi bile. Manchester United, Trabzonspor örneğini vererek, talimatlara uygun oynanmadığı gerekçesiyle Şampiyonlar Ligi maçlarının iptal edilmesi için hukuki çalışmalara başladı. Aynı şekilde herhangi bir takımın CAS'a başvurması halinde, UEFA Avrupa Ligi'nin de iptal edilebileceği belirtiliyor.

avrupayida bize benzettik

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Bordo61Mavi View Post
    UEFA'dan çirkin tezgah
    14.12.2011
    Avrupa futbolunun patronu UEFA'nın, Fenerbahçe'den sonra Trabzonspor'u da yakmaya çalıştığı ortaya çıktı. Başta İngiltere olmak üzere, Avrupa'nın futbolla yakından ilgili blog sitelerindeki iddialara göre, geçen hafta Şampiyonlar Ligi'ndeki Inter-CSKA Moskova maçında şike yapıldı.

Özellikle İngiliz kamuoyunu ayağa kaldıran iddialara göre, çirkin oyunun sahneye konulma süreci şöyle oldu:

Şampiyonlar Ligi'ndeki bazı kulüpler, Türkiye'deki şike soruşturması nedeniyle üst turlarda Trabzonspor ile oynamak istemediklerini UEFA'ya bildirdi. Hatta bu kulüpler Trabzonspor'la eşleşmeleri halinde mahkemeye gitme tehdidinde bulundu.
    UEFA da bu tehdit üzerine, Trabzonpor'un hem Şampiyonlar Ligi'nden hem de Avrupa Ligi'nden elenmesi için çirkin bir senaryo hazırladı. Geçen hafta gruplardaki son maçlar öncesi, bir UEFA yetkilisi Milano'da İnter'le masaya oturdu ve grup liderliğini önceden garantileyen İtalyan takımına "CSKA Moskova'ya yenilin. Nasılsa Lille de Trabzon'u yener, böylece Türkler elenir" direktifini verdi. Yetkili, rüşvet olarak da Juventus'un şikayeti üzerine İnter için başlatılan incelemenin üstünün kapatılması vaadinde bulundu. İtalyanlar teklifi kabul etti ve Ruslar'a yenildi. Ancak Trabzonspor, Lille ile berabere kalınca UEFA'nın tüm planları suya düştü.
    UEFA, INTER'i İHRAÇTAN KURTARACAK
    Hakem atamalarına manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle 2004-05 ve 2005- 06 sezonlarındaki şampiyonlukları elinden alınan Juventus kulübü, aynı davada benzer suç işlediği iddiasıyla UEFA'dan İnter'in bu sezon Şampiyonlar Ligi'nden ihraç edilmesini istemişti.
    iNTER-CSKA MOSKOVA MAÇINDA NE OLMUSTU?
    İnter-CSKA Moskova maçını izleyenler "şike" kokusunu zaten almıştı. İtalyan takımı sahaya 8 yedekle çıkarken, özellikle savunmada kuşku dolu hatalar yapmıştı. Rus takımı 50'nci dakikada Doumbia ile 1-0 öne geçerken, 1 dakika sonra Cambiasso eşitliği sağlamış, 87'de ise Berezutski CSKA Moskova'nın galibiyet golünü atmıştı. Şaibeli maçta İnter savunması, CSKA Moskova'nın gollerini seyrederken hücum oyuncuları da son derece etkisiz kalmış, örneğin Milito iki metreden bomboş durumda golü atmamıştı. Ayrıca hakem de İnter'in yenilmesi için elinden geleni yaparak, İtalyan ekibinin bariz penaltısını vermemişti. Bu maç öncesi grup sonuncusu olan CSKA Moskova, mücadeleyi 2-1 kazanınca bir anda İnter'le birlikte tur atlamıştı.
    iKi TURNUVA DA iPTAL EDiLEBiLiR
    Trabzonspor'u Avrupa dışında bırakma planları gerçekleşmeyen UEFA şimdi kara kara düşünmeye başladı. Çünkü talimatlara göre bir takım aynı turnuvada iki kez oynayamaz. Ancak Trabzonspor ikinci kez Avrupa Ligi'nde mücadele edecek. UEFA'nın içine düştüğü bu açmaz, Manchester United'ı harekete geçirdi bile. Manchester United, Trabzonspor örneğini vererek, talimatlara uygun oynanmadığı gerekçesiyle Şampiyonlar Ligi maçlarının iptal edilmesi için hukuki çalışmalara başladı. Aynı şekilde herhangi bir takımın CAS'a başvurması halinde, UEFA Avrupa Ligi'nin de iptal edilebileceği belirtiliyor.

avrupayida bize benzettik
    Maçı izlediysen eğer 5 tane net pozisyonu var en az İnter'in. Asparagas haber çünkü UEFA zaten böyle birşey olsa neden bununla uğraşsın direk çıkarır Trabzon'u.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Uefa şu haberi okusa gülmekten kırılır (: "CSKA Moskova'ya yenilin. Nasılsa Lille de Trabzon'u yener, böylece Türkler elenir" Roman yazsak Nobel'e kadar yolumuz var.

Ahh be Uefa 2 hafta bir gözlemci gönderip burada basının ne ayak olduğunu gözlemletseydin Fenerbahçe'yi ihraç ederken bunun sebeplerinden biri Basında çıkan haberler olmazdı.
    ...

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Ben o maçta bir bit yeniği olduğunu düşünüyorum. Kimse kusura bakmasın yani... Ayrıntılar bu şekilde olmasa bile bir tezgah var gibi. Maç konusunada yazmıştım hatta o gün.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Bence bi tezgah felan soz konusu degil. Habere guldum

Illa tezgah ariyorsalar bence Lyon macina baksinlar.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    58. madde için düşünülen düzenlemeler ortaya çıktı. Şikeye teşebbüse -3, teşvik yapana -1 puan, teşviğe teşebbüse ise ağır para cezası gelecek. Şike yapan yine küme düşüyor. Ama sahaya yansıması şart.

Şike soruşturmasıyla zor günler geçiren kulüplerin kümede kalabilmesi için gerekli olan talimat değişikliğinin ana hatları belli oldu.

TFF Disiplin Talimatı’nın 58. maddesinde yer alan şike ve teşvik cezaları, yeni düzenleme paralelinde çok önemli ölçüde hafifletilecek. Kulüpler Birliği Vakfı tarafından önümüzdeki günlerde hızlandırılacak olan bu çalışma çerçevesinde iddianamede yer alan 8 kulüp rahat nefes alacak.

Buna göre şikeye teşebbüsün karşılığı her bir maç için -3 puan, teşviğe -1 puan, teşviğe teşebbüsün cezası ise ağır para cezası olacak. Şikenin cezası yine küme düşme kapsamında tutulacak. Kulüplerin bu talebi TFF’den kabul görürse, takımların tamamına yakını kurtulacak. F.Bahçe ile ilgili mevcut şike iddialarının “yönetici bazında kalması ve sahaya yansımaması” düşünülerek “şikeye teşebbüs” kapsamına alınacağı öne sürüldü.

Aynı durumun başta Beşiktaş olmak üzere diğer kulüpler için de geçerli olabileceği bildirildi. Bu paralelde 7 maçta şike suçlaması ile karşılaşan F.Bahçe’nin, her bir maç için eksi 3 puandan olmak üzere toplam 21 puan ceza alabileceği belirtildi. Ayrıca 6 maçtaki teşvik için de 1’er puandan olmak üzere eksi 6 puan verilebileceği öne sürüldü. Bu şekilde toplam cezanın eksi 27 puana ulaşabileceği kaydedildi. Kulüpler bu taslakta birleşirler ve TFF de kabul ederse, bu cezalar yeni sezonda geçerli olacak.

‘TOPLUMSAL TRAVMA OLUR’
    Şike cezasının değiştiği bu süreçte talimat değişikliğine gidilmesinin çok daha kolay olacağına dikkat çekiliyor. Kulüpler Birliği’nin, “Aralarında büyüklerin de olduğu bu takımlar küme düştüğü taktirde Türk futbolu batar. Toplumsal travma olur. Ekonomik dengeler değişir. Yayın ihalesi bozulur. Gelirlerinin tamamına yakınını yayıncı kuruluştan sağlayan Anadolu takımları bir daha toparlanamaz” şeklinde yaklaşım da bulunacağı ve TFF yönetiminin de bu kapsam da konuya olumlu yaklaşacabileceği kaydedildi.

HTSPOR / Atilla TÜRKER
    Bu mesele biraz ilginc geldi bana.

1. 2010/11 sezonunda sike yapildiysa, o yilin lig tablosunun yeniden sekillendirilmesi gerekli degil mi? Bu yeniden sekillendirilme sonucunda kimin ligi hangi sirada bitirdigi belli olmayacak mi? Buna gore kimin sampiyon oldugu belli olmayacak mi? Eger is puan silme ile mesele "gecistililecekse" ve kume dusen olmayacaksa (yani 2010/11 yilinda sike yapmis ve bu nedenle dusurulecek takimlarin puanlari o sezon icin sifirlanmayacaksa), 2010/11 sezonua dair ne gibi ceza puanlari verilecek?

Yoksa 2010/11 sezonu icin ceza puani verilmeyip, o sezonun lig tablosunda degisiklik olmayacak mi?

2. Eger puan cezasi verilecekse, bu ceza neden 2012/13 sezonunda veriliyor, mevcut 2011/12 sezonunda verilmiyor? Puan cezasi ligin son haftasinda da verilebilir ve lig tablosu ona gore sekillendirilebilir. Neden gelecek sezon?

Bunun nedeni playoff sisteminin olmasi ve playoff'larin baslayacagi Nisan basindan once kararin verilemeyecegi, bu nedenle de playoff'a katilmamasi gereken takimlarin katilabilecegi icin mi? Bunlarin olacagini bekleyip, playoff'u bu nedenle TFF'nin getirdigini dusunemiyorum bile. TFF'de bu kadar ileri gorusluluk olsa, sezon basindan beri isler cok farkli ilerlerdi bence.

3. Cezalar neden -3 ve -1 puan da -6 ve -2 puan degil? Sike yapmanin bedeli bir galibiyeti silmek, tesvik vermenin bedeli de bir beraberligi silmek oluyor bu durumda.

Eger yukarida 1. maddede yazdigim gibi 2010/11 sezonunun lig tablosu degismeyecekse, bu yil sike yapip 3 puani alir, sampiyon olurum. Eger yakalanirsam ileride bir galibiyetim elimden alinir. 2010/11 yilinda yaptigim benim kaliyor. Borcumu ileride oduyorum. Odedigim borcun da herhangi bir faizi yok! Tek dikkat etmem gereken, sikeyi akillica yapmak. Belli etmeden yapmak.

Sonucta sike nedir? Mac satin almakmidir, yoksa mactan istedigimi almak icin sigorta satin almakmidir? Ikincisi sike yapmis olmak icin yeterlidir cunku sike macin sonucunu belirlemekten baska bir sey degildir.

Mesela diyelim ki takimima guveniyorum ve takimimin maci kazanabilecek kadar gucu var ama ya oyuncular gununde olmazsa? Ya o gun sans benim yanimda degilse? Ya oyuncum macin basinda bir yanlis hareket yapip kirmizi kart gorup, galibiyet almami zorlastirirsa?

Sike mac sonucundaki belirsizligi ortadan kaldirmak icin yapilir. Rakip takim oyuncusuyla anlasmisimdir. Eger sahada mac kazanamayacagim sekilde ilerlerse, satin aldigim oyuncu yaptiklariyla maci kazanmami saglar. Ben maci sigortalamisimdir. O gun takimim iyi oynar ve kazanirsa, ben sikeyi yapmis, rakip takimin oyuncusunu satin almis olsam da, bu sahaya yansimayabilir. Ama benim sike yapmis oldugum gercegini siler mi bu? Silmez cunku ben macin kazananini belirlemek icin rakibe para vermisimdir. Macin sonucu, para verdigim oyuncunun yanlis bir sey yapmasina gerek kalmadan istedigim gibi bitse de, ben macin sonucunu belirlemek icin hamle yapmisimdir. Ben kazanacak gibi oynasam da, kaybedecek gibi oynasam da macin sonucu, daha mac baslamadan bellidir.

Bu baglamda tesebbus edilmis ama sahaya yansimamis diye bir yorum olamaz. Sahada ne olursa olsun, sike yapilmistir veya yapilmamistir.

Saha disinda ne yapildigi hakkinda bilgim yoksa, saha icinde yapilana bakar ve ona gore kanaat getiririm. Sikeyi akillica yapanlari da elimden kaciririm. Ama saha disinda ne yapildigi konusunda bilgilerim varsa, sahada ne yapilmis oldugunun onemi yoktur. Bu ayirimi yaparak, akillica sike yapmis olanlari mukafaatlandiramam.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bence bi tezgah felan soz konusu degil. Habere guldum

Illa tezgah ariyorsalar bence Lyon macina baksinlar.
    Bakarlar mı hiç. Fransız takımından bahsediyoruz.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by Del Piero_10 View Post
    Sanıkların lehine olan değişiklikler(1-3 yıla düşürülmesi) geçerli iken aleyhlerinde yapılan değişiklikler(cezanın ertelenememesi) geçerli olmayacak.
    biraz geç oldu ama bugün asistana sordum

dediğim gibi; hakim 2 kanunu değerlendiriyor ve sonuçta hangisi failin lehineyse onda hüküm kılıyor.
    yani eski kanunun 3 maddesini yeni kanunun 2 maddesini alarak hüküm verme şansı yok.
    hatta asistan; öyle birşey olsaydı, hakim kendi kanun yaratmış durumda olur, diyor.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Şurada çok güzel bir ayrıntı var:
    Quote Originally Posted by perpetua
    Eger yukarida 1. maddede yazdigim gibi 2010/11 sezonunun lig tablosu degismeyecekse, bu yil sike yapip 3 puani alir, sampiyon olurum. Eger yakalanirsam ileride bir galibiyetim elimden alinir. 2010/11 yilinda yaptigim benim kaliyor. Borcumu ileride oduyorum. Odedigim borcun da herhangi bir faizi yok!
    Eğer durum burada yazıldığı gibi ise, bu sezon şike yapmayan enayidir. Hatta isteyen, bu sezon yaptığı şikenin cezasını da önümüzdeki sezon şike yaparak kapatabilir; önümüzdeki sezon yapacağı şike için alacağı cezayı da bir sonraki sezon şike yaparak... Böylelikle sonsuz döngüde adaletin her zaman bir adım önünde olmuş olur.

Ama, yani, bence şikeyi de bir kurala, kurallar dizgesine bağlamak lazım; öyle isteyen, istediği zaman, istediği gibi şike yapmasın, bir sırası, bir usulü, bir raconu olsun şikenin.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

yasa Resmi gazete de yayınlanmış. acaba tutukluların tutuksuz yargılanmak için bir talep sınırı vs var mı ? yoksa her zaman bu talep de bulunabiliyorlar mı ?
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Yasa resmen yürürlülükte artık.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20111215-7.htm
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

"İddialar çok ciddi ve çözülmesi gerekiyor"

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, şike iddianamesi ile ilgili olarak, iddiaların çok ciddi olduğunu ve mutlaka çözülmesi gerektiğini söyledi.

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, "futbolda şike iddianamesiyle" ilgili olarak, "İddialar çok ciddi ve çözülmesi gerekiyor. Çünkü böyle icraatlar futbolun içinde olamaz" dedi.

AA'ya konuşan UEFA'nın hukuk kökenli üst yöneticilerinden Infantino, "İddianameyi inceliyoruz ve Türkiye Futbol Federasyonu ile istişare halindeyiz. Federasyon halihazırda bazı kararlar aldı ve biz izlemedeyiz" ifadesini kullandı.
    Infantino, "Beklentimiz şu; Bu mesele çok ciddi görünüyor ve gerçekten çok mühim. Çözülmesi gerekiyor, çünkü böyle icraatlar futbolun içinde olamaz" diye konuştu.

Genel Sekreter Infantino, "Eminim Türkiye Futbol Federasyonu ne yapması gerektiğini bilecektir" dedi.
    Türkiye Futbol Federasyonu'na güvendiklerini ve süreci izleyerek UEFA olarak kendi yollarını çizeceklerini anlatan Infantino, iddianame hakkında ön bilgiler aldıklarını ve İngilizceye tercümesinin devam ettiğini dile getirdi.

NTVSPOR
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

İşte Tüm Türkiye'nin merak ettiği görüntüler!Fenerbahçe adına menajerlik yaptığı iddia edilen Ali Kıratlı'nın ve Mehmet Yenice'nin şike iddianamesinde yer alan görüntüleri Habertürk TV'de yayınlandı. Polis ekiplerinin kamerayla takip ettiği kişi Fenerbahçe adına menajerlik yaptığı iddia edilen Ali Kıratlı...

Ali Kıratlı'nın Eskişehirspor'a, Trabzonspor'a karşı iyi oynaması için teşvik primi verdiği iddia ediliyor. Maç 0-0 berabere bitiyor ve Fenerbahçe averajla liderliğe yükseliyor.

Bir diğer görüntü ise 15 Mayıs tarihine ve Aziz Yıldırım'a yakınlığıyla bilinen Mehmet Yenice'ye ait...

Fenerbahçe-Ankaragücü maçı öncesi, polis ekipleri şike yapılacağı ihbarı üzerine takibe başlıyor. İlhan Ekşioğlu ve Cemil Turan'ın; Mehmet Yenice ve Yavuz Ağırgöl aracılığı ile Ankaragücülü futbolculara 400 bin dolar vereceği iddiası üzerine bir araç takip ediliyor ve durduruluyor. Mehmet Yenice'nin aracının bagajında 400 bin dolar bulunuyor.

İşte polis kamerasındaki dolar görüntüleri:

http://video.haberturk.com/spor/vide...runtuler/56595

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Orda 400,000 varmi az gibi geldi bana

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Default "Disiplin soruşturması sürüyor"

Futbol Federasyonu Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay, gündemdeki şike soruşturmasıyla ilgili incelemelerinin sürdüğünü belirtti.

İzmir'de Hukuk Bilimleri Araştırma Merkezi'nin düzenlediği hukuk ve etik konulu söyleşiye katılan Atalay, "Şike soruşturması kapsamında savcılık iddianamesi hazırlanıp kabul edildi. Delillerin gizlilik kararı kalktı. Ama Federasyon'un konuyla alakalı disiplin soruşturması sürüyor. Etik Kurulu'nda iddianameyle ilgili daha önceden 26 klasör belge incelendi. İddianamenin tamamlanmasıyla belge dolu klasör sayısı 70'e çıktı. Henüz diğer klasörlerdeki belgeler incelenmedi. Belge ve bilgiler incelenmeden, ifadeler alınmadan herhangi bir açıklama yapılması, konunun Federasyon'un diğer kurullara taşınması mümkün değil" diye konuştu.

Etik Kurulu'nun karar merci olmadığını hatırlatan Atalay, "Kurulumuz inceleme yapar, rapor sunar. Karar merci Tahkim Kurulu'dur. Tahkim'in da kararı karşısında hiçbir yargı kurumuna başvurulamaz" dedi.

Kamuoyunda Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa'nın çok tartışıldığını ifade eden Atalay, "Yasa gerekliydi. Yalnızca şike ve teşvikle alakalı değil spordaki şiddetten zarar gören toplumun yararına çıktı. Teşvik priminin suç olup olmadığı tartışılıyor. Benim görüşüme göre teşvik primi kimyasal olmayan doping niteliği taşıyor ve suç teşkil eder. Yasayı hazırlayan hukukçular cezaların ağır olduğunu baştan ifade etti. Kulüpler bunu bile bile kabul etti. Geldiğimiz noktada ise cezalar dünya normlarına çekildi" şeklinde konuştu.

Ceza mahkemelerinin yargılaması bitmeden Tahkim Kurulu'nun şike ve teşvik suçunu işleyen sanıklarla ilgili karar verebileceğini de söyleyen Atalay sözlerini şöyle tamamladı:

"Ceza mahkemeleri suç konusunda tam ispat arar. Ama disiplin hukukunda gerçeklik sınırındaki ihtimaller kanaat için yeterlidir. Spor hukukunda hız çok önemli. Tahkim Kurulu'nun cezalandırdığı kişi veya kulüplerin, ceza mahkemelerindeki yargılama sonucunda suçsuzluğu kanıtlanırsa bu kişi veya kulüplerin maddi-manevi zararlarından dolayı tazminat davası açma hakkı yok. Tahkim Kurulu'nun kararına itiraz edilemez. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de kendisine gelecek bu tip tazminat davasını kabul etmez."

Milliyet
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

"Tahkim Kurulu'nun cezalandırdığı kişi veya kulüplerin, ceza mahkemelerindeki yargılama sonucunda suçsuzluğu kanıtlanırsa bu kişi veya kulüplerin maddi-manevi zararlarından dolayı tazminat davası açma hakkı yok. Tahkim Kurulu'nun kararına itiraz edilemez. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de kendisine gelecek bu tip tazminat davasını kabul etmez."
    Bak sen şu işe.
    ...

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Orda 400,000 varmi az gibi geldi bana
    Abi 200lük banknottur hepsi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Abi 200lük banknottur hepsi
    200'lükte olsa 2 bin tane olması lazım. Orda yok o kadar.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Türk futbolunda 400.000 soruşturması yapılmıyor. Paranın orada ne işi var. Bu konuda bilgi sahibi olmamız lazım.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Federasyon cezalarla ya da kararla ilgili herhangi bir açıklamada bulundu mu? Gerçi hoş onlar ceza vermekten çok "Nasıl kurtarırız bulaşan takımları?" diye mesai harcıyorlar sanırım
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Eger şike yapmışsak ki ihtimal vermiyorum hiç düşünmeden düşürsünler bizi. Puan cezası falan kabul edilemez.

Mesaj Yetkileri