-
24.Aralık.2011, 22:50
is yaparmi acaba turkiyede...
Golün Her Türlüsünü Atan Adam
Güçlü fiziği, hava hakimiyeti, topu saklama ve arkadaşlarına servis yapma becerisi, boyuna rağmen sahip olduğu üst düzey tekniği ve son vuruşlardaki ustalığıyla tam donanımlı bir santrfor. Kolay kolay pes etmeyen, hırslı, sertliğe dayanıklı ve mücadeleci yapısı, onun diğer özelliklerinden. Ayrıca çok statik oynayan bir oyuncu da değil. Golü sürekli arıyor, bulduğu zaman da affetmiyor. Kendisinin tek dezavantajı, hızı. Onu da cüssesine bağlamak çok da yanlış olmaz herhalde. Lakin çok da yavaş olduğu söylenemez açıkçası. Yukarıdaki başlıkta da belirttiğim gibi, golün her türlüsünü atabilecek bir özelliğe sahip. Frikiğinden tutun da, rövaşatasına kadar. Bu yönüyle -aslında sadece bu yönüyle değil- stilini Zlatan Ibrahimovic'e benzetiyorum biraz. Daha önceden de izleyenler varsa kendisini, bana katılanlar olacaktır diye düşünüyorum.
Türkiye'de dört büyükler dışında (hatta onlarda da formayı direk kapması sürpriz olmaz) her takımda forma giyebilecek kapasitede kesinlikle. Potansiyelinin çok yüksek olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Galatasaray'da mevcut şablon 4-4-2 olacakmış gibi duruyor ve ileride oynayacak olan iki oyuncunun (genellikle Elmander - Baros olacaktır) tek alternatifi var, o da Sercan Yıldırım. Transfer döneminde o bölgeye bir transfer daha yapılacağı daha konuşuluyor. Santini hamlesiyle belki de bir boşluk kapatılabilir.
Bu her zaman olduğu gibi, yalnızca bir öneri. Gerisi teknik ekibin ve yönetimin takdiridir. En nihayetinde en iyi ve en doğru kararı, yine onlar verecektir.
[YOUTUBE="27_PO_JmOCI"]topcuu[/YOUTUBE]
Mesaj Yetkileri