Originally Posted by
kalemci
Bence 5 milyon doları bir yerli oyuncuya vermek risk. Yaşı filan önemli değil. Arda, GG gibi istisnalar dışında tabi ki. Yanlış bilmiyorsam Topuz geldiğinde Fenere 26 yaşındaydı ve 5 ten çok yüksek bir rakama gelmişti. Başka da onun kadar yüksek maliyetli olup tutan oyuncu pek hatırlamıyorum malesef.
Kanımca yanlış bir bakış açısı.
Önemli olan katkısıdır. Oyuncunun potansiyeli ve verimi gözönüne alındığında 5 Milyon Euro normaldir. Her transferde risk olasılığı her zaman var. Bu mantıkta giderseniz hiçbir zaman transfer yapamazsınız. Alper Potuk gibi potansiyelli bir oyuncu için piyasası da olmasından ötürü bu fiyatların verilmesi normal. Belirli bir yeteneğe sahip olan oyuncuları Anadolu takımları ortalama bir bedelin üzerine satmak isteyeceklerdir. Bunu değiştiremesiniz yabancı sayısını ilk 11de sınırsız yapmadığınız sürece. Altyapılar ciddi oranda gelişse dahi bu böyle olacak, yurt dışından da talipleri olacağı için genç oyuncuları bedelleri çok yetenekli oldukları ihtimali dahilinde bile ettikleri değerlerinin yine üstünde değerlere satılacak. Unutmayalım Arsenal dahi altyapına aldığı genç oyuncuları için 2-3 Milyon Euro verebiliyor. Önemli olan takımda kalabileceği sezonların toplamını düşünerek yatırımın ne kadar verimli olabileceğini hesaplamak. Alper gibi A Milli Takım potansiyelli yetenekli bir genç oyuncunun en az 4-5 takımda olabileceğini düşündüğünüzde 5 Milyon Euro oldukça makul bir transfer bedeli olacaktır.
Aynı şekilde Serdar Kesimal, Mustafa Pektemek, Orhan Şam transferlerindeki bedeller de normaldi.
Galatasaray rotasyonuna güveniyorsa transferi düşünmeyebilir. Lakin rotasyonun iyi olduğuna da inanmıyorum. Alper Potuk gibi bir oyuncu transferi yapıyorsanız oynatmak zorundasınız. Galatasaray rotasyonunda pek oynayabileceğine inanmıyorum Melo ve Selçuk'u keserek. Alper'in alternatifi de olsaydı yine oynayacağını bir takıma gitmek isterdi eminim. Fenerbahçe'de Emre'nin yanında oynayabilecek bir oyuncuya ihtiyaç vardı, Cristian ve Selçuk kanser etti herkesi çünkü.
Bedel ödemek istemiyorsan transfer yapmazsın, sonucunda da hesabı iyi ya da kötü yine sen vereceksin.

Originally Posted by
Alicanfmfan
Antep'in İbrahim Akın ile anlaşıldığı söyleniyor hatta bitti bile deniliyor bu ihtimal varsa Olcan adım adım Galatasaray'a geliyor diyebiliriz

İbrahim kanat değil yalnız Alican, forvet arkası ikinci forvet oynuyor. Olcan'ın yerine düşüneceklerini pek sanmıyorum.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı