Ortada Türk futbolu diye birşey kalmazken bu konunun varlığı beni rahatsız ediyor.
Ortada Türk futbolu diye birşey kalmazken bu konunun varlığı beni rahatsız ediyor.
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Bedava gitmedik,demek gitmemiz gerekiyordu ve bizim hakettiğimizi düşünüyorlardı ki aldılar.Kimin neyi haketmediğinide zamanla sizde göreceksiniz.
Baldemir
Konuşacak tabi adam olayı yaşayanlardanız.Senle ilgili bir haksızlık olsa susar oturur kaderine razı mı olursun hakkını mı ararsın?He ben o kadar yükün altına girecek cesareti gösteremem dersen o ayrı.
İddaa'lar yanlış çıkabilir hiç şike olmayadabilir ama şuanda etik kurul polis delilleri vs şikenin varolduğunu gösteriyor.Yanlış çıkarsa özür dilecek olan yada şaka yaptık diyecek olan Sadri Şener değil bu deillileri ve raporları ortaya koyanlardır.
Last edited by Trabzonspor : 27.Aralık.2011 at 21:13
sonunaolan ne güzel sepatik cümle.
'bazı' Fenerbahçeli arkadaşların bu süre zarfında ve hukuk konusunda anlamadıkları bir olay var. bunu 'suçsuzluk karinesi' ile kapatmaya çalışsalarda böyle cümlelerde patlak veriyor.
'yargısız infaz' olmaz. ama iddaalara varsa 'yargısız aklama' da olmaz. Fenerbahçe aklanır, o zaman biz bedavaya gitmiş oluruz. ha olur da Fenerbahçe suçlu çıkarsa, o zaman Trabzonspor'un şampiyonlar ligine gidişine baktığınız eleştirsel açı sizin bedava gidememenizden kaynaklanmış olur.
ha bunlar işine gelmiyorsa, diğer takımların Fenerbahçeyi suçu işlemiş gibi göstermesine de gocunmayacaksın.
yönetimlere verilen, oyunculara verilen cezalar konusunda da adalet belli, bunları konuşmaya gerek dahi yok.
Kimse Trabzonspor hakları karşısında eğilsin demiyor ama dereyi görmeden paçayı sıvamak niye ? Kimin haklı kimin haksız olacağı zaten mahkemede belli olacak peşinden konuşup yarın konuştuklarının altında ezilmeyi niye göze alıyorlar ? sonuçta bu da bir ihtimal. Trabzon yönetimi şu konuda hassas olacağına takım üzerinde hassas olsaydı, Trabzon şuan liderin 13 puan gerisinde olmazdı. Bunu zamanında bizim yöneticilerimiz de yapmıyor muydu ? Kendini şirin göster oraya buraya öcü de, başarısızlığı ört ne güzel İstanbul.
...
bu nedir arkadaş. ben böyle bir terim ilk defa görüyorum'yargısız aklama' da olmaz.biz masumiyet karinesine göre masumuz. hakim karşına çıkana kadar da öyle.o yüzden kirli olmayan birşeyi aklamamıza gerek yok zaten. orada kullanacağız hakkımızı.. çıkıp televizyon televizyon, program program koşarak değil..
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Kimsenin takımın başarısız olduğunu unuutuğunu sanmayın.Tarftar herşeyin farkında.Takımın bu hale gelmesinde yönetimin ne kadar şuçu varsa onun kadar bu şike olaylarını yapanlarında var.Fikstür bu kadar şıkışmasa sezon planlaması dağılmazdı.İnsanlar bir plan yapar ve o plan son anda dış nedenlerden dolayı bozulursa suçlu burda planı yapan değil bozulmasına neden olandır.Federasyon karar alacak gücü kendinde bulup ligi normal takviminde başlatsaydı ve Play-of denen sistemi koymasaydı şuanda olduğumuzdan çok daha iyi konumda olurduk.
Liderin 13 puan gerisindeyiz ama 4. ile aramızda fark yok madem Play-of var bundan yararlanırız olur biter.Sezon sonu fark 10 olsun indir yarıya 5 al işte ne güzel istanbul böyle oluyor.
ben diyorum yargılanmadan aklama da olmaz suçlama da, bunu soruyorsun bana. ben savcı değilim bilemem. ama 'Trabzonspor haybeden şampiyonlar ligine gitti' demek ile, 'Fenerbahçe bu ligde haksız oynuyor bank asyada oynaması gerek' demenin farkı yok. ikincisi yanlışsa ilki de yanlıştır.
benim soruşturma ilgimde değil. sadece 'bedava şl de oynamak' tabirine karşıyım. arkadaş eğer öyle diyorsa, ya soruşurmanın savcısı kadar bilgisi var, ya da kafasında takımını yargılamadan aklamış. bu da böyle bir tabir oluşturuyor.
aynı zamanda tv programında yayına bağlanmakla, siteden açıklama yapmak, 4-5 yönetici ile tff binasını ziyaret etmek, başkanın yazılan mektubunu insanlara okumak arasında fark var mı? sanmıyorum. Sadri Şener'in 'biz şampiyonuz' demesi yanlıştı. bunun için hem bizim temiz, hem Fenerbahçenin suçlu olması lazım. ama öte yandan Aziz Yıldırım'ın da 'biz temiziz diyenden daha temiziz' demesinin de bundan farkı yok.
Şu an dünya üzerinde kullanılan hukuk kurallarına göre trabzonspor fenerbahçe'nin haklarını, tff'nin kirli oyunları sayesinde gasp etmiştir.Sorumlu bunda trabzonspor olmayabilir ama bu böyledir.
"Vay efendim suçlu olduğunuz kesin değil ama ne malum suçsuz olduğunuz" mantığı sadece havada kalan bir düşüncedir çünkü hiç bir evrensel düzenlemeye, yasaya uygun değildir.Bu yüzden dava bitene kadar benim söylediğim doğrudur.Yani fenerbahçe durduk yere avrupadan men edilmiştir.Ha dava spor hukuku tarafından karara bağlanmışsa federasyon nezdinde, o zaman küme düşürme cezaları da gelmeliydi. Bu da olmadığına göre,evrensel hukuk kuralları da belli olduğuna göre konunun tartışılacak bir tarafı yok esasında.
Bunun dışında İbrahim Akın dahi sahalara dönüyor.Hani şikeyi itiraf ettiği söylenen tek futbolcu,çııkmasıyla birlikte hapiste futbolcu kalmamış olan futbolcu.Kısacası dava sonucunda da fenerbahçe haklı çıkacak gibi duruyor.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
belki de tff yanlış bir karar verdi ve siz Bucanın süper ligde oynama hakkını gaspedip süper ligde oynuyorsunuz bu sene. suç yine sizde değil ama bu böyle olsa mesela?
"Vay efendim suçlu olduğunuz kesin değil ama ne malum suçsuz olduğunuz" mantığı sadece havada kalan bir düşüncedir çünkü hiç bir evrensel düzenlemeye, yasaya uygun değildir.
uygundur. bir iddaa varsa ve elde kanıt fazlaysa dava sonucuna kadar kişi-kurum üzerinde yaptırım uygulanabilir. tutuklu yargılama, geçici açığa alınma, ya da yürütmeyi durdurma gibi.
ben dava işine girmiyorum. ama kimin haklı olup kimin haklı olmadığı, kimin bedavadan oynayıp oynamadığının kararını şimdiden vermek olaya tek gözlükten bakmaktır. böyle olunca da buna karşı çıkılması doğaldır.
twitter da gördüm
ek klasor 54.klasör ilk 14 sayfayı özellikle sayfa 9'u okuyun... deniyor. sayfa 9'un ss sini koyabilecek var mı ?
------------------
chemedya Ahmet Ercanlar
Bu söyleyeceklerim biraz ağır kaçabilir. Tartışmaya da yol açabilir ama "Fenerbahçe'yi ben kurtardım" mevsimi resmen açılmıştır.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Hürriyet te Fenerbahçeli gazeteci..
1-Fenerbahçe kelimesi nerede geçiyor ?Trabzonspor
2- Büyükşehir belediye'den allah razı olsun kendileri Barcelona zaten her defansında herkesi evire çevire yeniyorlar da bizi yenmemelerini başkan rica etmiş yoksa halimiz duman bunlar geçen sene şampiyonda olurlardı bakmayın göksel gümüşdağ şimdilik gerek yok diye takımı frenledi, sağolsunlar![]()
2. Linkteki habere girmiyorum bile buram buram tarafsız bir haber, he de geç.
...
yahu ısrarla ortaya çıkan her türlü belgede "taraflı haber,yalan haber, aslında şunu demeye çalışmış, bunda ne var sanki" gibi yorumlar yapıyorsunuzOrtaya çıkan belge Bakkal Ahmet efendinin veresiye defterinden değil.Bu belge resmi bir davanın iddaanamesinden değil mi? Bir futbolcunun telefon görüşmesi değil mi? Konuşmada oyuncu "Başkan kazanmamızı istemedi" diyor, siz bunu " sanki isteseniz yenecek miydiniz?" olarak yorumluyorsunuz. DisCo sayfalardır birşey diyor ama anlamamakta ısrar ediliyor. Ortaya bir gerçek çıkıyor ve siz o gerçeği görmek yerine "Ama şurda da şöyle olmuş" diyorsunuz. Afedersiniz ama Aziz Yıldırım imzasıyla "Evet ben şike yaptım,maçları satın aldım" diye bir belge ortaya çıksa ona da itiraz edecek hale geldiniz.
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Fenerbahçe düşmanlığı yaptığınız o kadar açık ki.. Trabzonspor'un hükümet Fenerbahçe yi şampiyon yapacak diye halkı ayaklandırması için yapılan telefon konuşmasına sessiz kalabilirken Emenike için transfer haberi yap dediğinden verdiğiniz tepkileri gördük.. ya da TS yöneticisinin 'Sivastan balık isteyenlere balıkları versinler sıkıntı yok' demesi karşı tarafın telefonda 'var hazır hazır balıklar hazır tamam' demesi sizler için gayet normal..
Ben bu başlığa ara ara giriyorum ve gördüğüm her türlü belgede aynı şeyi yazarım.Hatta GS ile ilgili de belge koyuldu.Bu denizli maçıyla alakalı ve onda da "evet o paranın nereye gittiği açıklanamıyormuş ama zaten o tarihte teşvike ceza yokmuş" diye yazdım
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Maa aciklamalar yapmis yine.
58ci maddenin degismesini kendiside istiyormus. Sadece puan silinsinmis.
Dha'da okudum
58.madde genel olarak düşmeyi mi düzenliyor yoksa sadece teşebbüsü mü düzenliyor ? bilen varsa yazabilir mi
Fenerbahçe Yönetimi ‚ Kulüpler Birliği toplantısında küme düşmenin kaldırılmasına Hayır diyecek
Şike iddianamesinin ek klasörlerinde Mahmut Özgener'in telefon görüşmelerinde, Sadri Şener'le ilgili çarpıcı açıklamaları dikkat çekiyor.
Özgener, "Sadri Şener'e Fenerbahçe'nin hakem hatasıyla aldığı maç var mı? dedim. 'Yok' dedi." ifadesini kullanıyor.
Eski Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in şike iddianamesinin eklerinde yer alan telefon konuşmalarında, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in her istediğini yaptığını söylüyor.
Eski Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, "Sadri Şener'e 'ligin ikinci yarısı Fenerbahçe'nin hakem hatasıyla aldığı maç var mı? dedim. 'Yok' dedi." ifadesini kullanıyor.
Şike iddianamesinin ek klasörlerinde Mahmut Özgener'in 25 Mayıs tarihinde İzmir'de oturan Hamdi isimli bir kişiyle yaptığı telefon görüşmelerinde, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'le ilgili çarpıcı açıklamaları dikkat çekiyor.
Özgener'in sözleri şöyle:
"......
H – Ya benim aklımın almadığı bir şey var; bu şeyde bizim bilmediğimiz bir şey mi var? Bu Trabzon'un niye bu kadar... ben maçların ikisini de seyrettim. Haydi Trabzon maçında zaten bir şey yoktu ama Fenerbahçe maçında da bir şey yoktu ki ya.
M.Ö – Yav Hamdi abi, bunlar terbiyesiz adam. Bak 3 hafta önce Sadri Şener geldi bana. Her pazartesi gelir o bana. 'Sadri abi, Trabzon şampiyon olursa ben kupayı vermeye geldiğimde bir sürü küfür yiyeceğim' dedim.
H – Hı hım
M.Ö – Sonra 'yemezsin' dedi. Şimdi sana iki tane soru soracağım dedim. Bir, 'ligin ikinci yarısı başladığından beri Fenerbahçe'nin hakem hatasıyla kazandığı maç var mı?' dedim, 'yok' dedi. Peki dedim. 'Trabzon'un hakem hatası ile kaybettiği maç var mı?' dedim, 'yok' dedi. 'Abi o zaman ben ne yaptım? Sen buraya her geldiğinde para istedin sana avans verdim, şunu istedin yaptık, bunu istedin yaptık. Ben niye hak ettim bunları?' dedim. 'Anasını satayım dedim Fenerbahçe'nin dedim, ben başkan olduğumdan beri bir tane kupası yok dedim. İlk defa işte bu sene şampiyon oldu' dedim.
H – Doğru
M.Ö – Ben ne yaptım abi? dedim
..............."
eğer teşebbüsü düzenliyorsa Trabzonspor kurtulur. düşmeyi de düzenliyorsa tüm takımları kurtarır...
bizi kimse kurtarmasın , başkaları da kurtulmasın. birşey yapıldıysa cezasını çeksin. gerekirse 1 yıl paşalar gibi oynarız Bank Asya'da.
İlhan Helvacı ve Lütfi Arıboğan, Fenerbahçe'yi UEFA'ya şikayet ettikten sonra biri Pazarlama Danışma Komitesine asbaşkan diğeri de disiplin müfettişi olmuş.. tesadüfe bak arkadaş..
tekrar söylüyorum; bu 58.madde değişmemeli !
UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, ülke futbol federasyonlarını, şikeye karışanlara karşı gerekli adımları atmaları ve sıfır hoşgörü politikasını benimsemeleri konusunda uyardıklarını söyledi. Infantino, 'Türkiye Futbol Federasyonu ile temastayız. İhtiyaç duyulması halinde gerekli adımları atmakta kesinlikle tereddüt etmeyiz'' diye konuştu.