Quote Originally Posted by sinyor fahri View Post
buradaki cevaplarınızı dikkatle okudum. söyleiklerinizi harfiyen oynadığım takımlarda uyguluyorum yalnız kafamda ve pratikte çelişen bazı noktalar oldu. açıklık getirirseniz sevinirim. 1- tam saha pres yapan hcün oyucuların tight marking yapmaları özelikle kanat oyuncularının verimliğini düşürmezmi? 2- kanat oyuncularının taktikler isimli taktikte olduğu gibi deep cut inside yerine hugtouchline byline oynaması daha verimli olmazmı? 3- targetman ve playmarker işaretlememe rağmet futbolcu tayin etmemek bir kargaşa yaratırmı..4- oyuncuların tümü short oynarken takımı direct oynatmak bütün oyuncular defansif mentalitedeyken takımı ataking oynatmak nasıl bir durum çıkartır.5- fulham takımıyla bir sezon bitti taktikler isimli taktikle oynuyordum 5, oldum fa cup aldım uefada ve lig kupasında finale kaldım fakat 2, sezon kötü gidiyo taktik aynı.transfer olarak m.unitedan welbeck ajaxtan st sigporson mehmet topal ve fiero. palocshi.brahmive galeano aldım. ilk yıl kornerlerden hangeland 21 gol atmıştı ama şimdi tık yok acaba anremanmı yanlış oldu yoksa taktimi değiştirmeliyim.. şimdiden çok teşekkür ederim brz uzun oldu ama içimi döktüm
Günaydın Tam saha pres ve tight marking versen bile merak etme AMR-AML ve SC pozisyonundaki adamlar sadece rakip alanda baskı kurup sonrasında bırakıyorlar. İlerde baskı sayesinde rakibin rahat oyun kurmasını engellemek için bunu yapıyoruz ama tabiki de verimlilik açısından bakarsan dayanıklılığı ve kondisyonu yüksek oyuncular lazım.Kanat oyuncularının cut inside ya da hug touchline ayarı tamamen taktikle ilgili. Eğer ataklarında 2 SC varsa ya da arkadan MC veya AMC pozisyonundakiler rakip ceza alanına giriyorlarsa tabiki de hug touchline verebilirsin. Ama Target man tarzı tek SC varsa kanatların forvet gibi davranıp içe kat etmeleri ve ceza alanına yönelmeleri hücumlarsa sana yardımcı olur. Deep ile byline olayı ise ortaların verimini arttırmak istiyorsan ve kanatlarda 2 adamın varsa byline öneririm.Derinden yani "deep" olarak açılan ortalarda ortayı açan adamın Beckham gibi yetenekli olması lazım çok isabetli ortalar için. Byline orta açması kolay,Deep zor Yani sık sık orta açan oyuncular çizgiden açarsa daha verimli olur.Targetman ve playmaker oyuncu atamadan işaretlediğinde bence o ayarın hiçbir etkisi olmuyordur. istersen kaldır ve bir dene Ayarlara gelince, takım ayarı ile oyuncu ayarları birbirinden bagımsız değil. Yani sen takım ayarında mentality'i sona kadar arttırıp,oyuncuların ayarlarında hepsini en aza getirirsen takım ayarındaki bir anlam ifade etmiyor.paslaşma da aynı şekilde. yani takım ayarını yaptıgında özel oyuncu ayarlarında hiç dokunmadıgın oyuncular takım ayarına göre oynuyor.Ama diğerlerini zaten sen düzenlemiş oluyorsun. Son olarak başarıdaki düşme işinde farklı etkenler olabilir.Transferlerin uyum süreci sana sıkıntı yaşatmış olabilir. Antreman programları genelde kalitesini 2. sezonda gösterir Kullandıgın antreman etkisini göstermiş olabilir umarımt atmin edici cevaplar olmuştur.