12. Hatırladığım bazı başarılar ise uçma, Ninja kaplumbağlarla beraber döğüşme ve sohbet etme, tanımadığım insanlarla büyük bir masada yemek yerken millet ben şu anda rüyadayım demiştim. Onlar inanmamıştı. O zaman size ispatlayım diyerek kolumu masanın içerisinden geçirmiştim. Gene görmeyi isteyerek vefat eden anneannemi gördüm. Son dönemlerinde çeşitli elimde olmayan sebeplerle ilgi gösterememiş, yanında olamamıştım rüyamda beni anladığını daha ben söylemeden o söyledi. Çok mutlu olmuştum. Gene yeryüzü şekillerini değiştirdiğim bir rüya denememi hatırlıyorum. Bulunduğum mekanı yükselterek dağ yapmıştım. Ben de dağın tepesinden güzel bir manzarayı seyrediyordum. Gene başka bir sefer yükselerek uzaya çıkmış önce bir uzayı seyretmiş sonra uzayda Allahı secde ederek zikretmiştim. Güneşi, dünyayı, dünyanın etrafında dönen ayı, jüpiteri, satrünü bunların kendi etrafında dönüşlerini falan hatırlıyorum. Bu arada astral seyahat hakkında anlatılan şeylere pek inanmıyorum. İnsanlar rüya ile karıştırıyorlar. Çünkü ben bir kaç sefer rüya denemesinde rüyaya vücudumdan ayrılarak başladığımı sonra uyur haldeki vücudumu gördüğümü bilirim. Fakat bildiğin rüya şeklinde idi. Bazılarında rüyaya giriş aşamasından da geçmiştim. Gene bazı rüyalarda sen kendini hissettiğin gibi karşındaki kişi veya kişileri de hissedebiliyorsun, onların aklından geçenleri bile okuyabiliyorsun. Hatta bu kişiler bazen senden uzakta bir yerlerde de olabiliyor. Aynı anda birkaç olayı görebiliyorsun. Mesela bir yerde sen birisiyle konuşurken başka bir yer de başka bir kişinin başka biriyle konuştuklarını görüp ve duyup konuştuğun kişiye eşzamanlı olarak başka yerdeki o konuşulanları anlatabiliyorsun.
13. Bu arada yukarıdaki şartlara uyarak yaptığım denemelerin yarısında başarıya ulaşarak rüya görebildiğimi de belirteyim. Ayrıca her başarılı deneme arasına en az 2 deneme yapmadığınız gün koymak gerekiyor. Deneme başarıyla sonuçlandıktan sonra da o gün uyumamanızı tavsiye ederim. Çünkü uyursanız uyandığınız da bazen kendinizi bitkin hissedebiliyorsunuz. Veya uyumaya çalışmanıza rağmen uyuyamıyor ve gene kendinizi bitkin hissedebiliyorsunuz. Genellikle 3 saatlik uyku ve arkasından rüya görülen 15 dakikalık uyku ile normal şartlarda o günü rahatlıkla idare edebilirsiniz. Ertesi gün de deliksiz güzelce uyursunuz ve hiç problem yaşamazsınız.
14. Evet gelelim rüyanın çıkması olayına bu şekilde gördüğüm bir iki rüya da beni sivrisinek ve eşek arısı sokmuştu tabirde sıkıntılı dönem ve zamana işaret eder deniyordu. Hakikaten hemen arkasından sıkıntılı dönemler ve düşmanlıklar yaşadım. Gene o şekilde gördüğüm bir rüyada sevdiğim birinin evine gökten meteor yağdığını ve evin deprem geçirdiğini gördüm hemen arkasından o sevdiğim kişinin ve ailesinin hayatı alt üst olmuştu. Fakat bildiğiniz gibi rüyalar kısım kısım bir kısmı şeytani, bir kısmı olağan hayat o gün veya geçmişte yaşanan bir olayın farklı şekilde görülmesi çok az bir kısmı da özellikle temiz kalpli insanların görebildiği gelecekten mesajlar içeren rüyalar. Bunun seçimini yapmak ta zor. Ayrıca rüya da rüya tabirleri kitaprına bakıp ta şunu göreyim zengin olurum veya başarılı olurum diye uğraşmayın. Rüya tabiri ilmi çok geniş ve incelikli. Çok ayrıntılı. Rüya tabiri kitaplarında yazanlar ise oldukça ayrıntısız. Ayrıntılar sebebiyle tabir çok değişebilmekte. Fakat Kurandan bazı kısa sureleri okumayı deneyebilirsiniz. Abdestli olarak yatın. Başarırsanız tutup tutmayacağı bir yana psikolojinizi çok olumlu etkiliyor. Ayrıca belki etrafınızdaki varlıklar eğer hayal değilde cin ise irşad yaptığınızı bile düşünebilirsiniz.
15. Neden bu esnada bilinçli olarak rüya görüldüğü konusunda ise acizane şöyle bir fikrim var. Normal bir uykunun iki aşaması varmış. Birinci aşama normal uyku ikinci aşama rüya görülen uyku. Hatta ikinci aşama olan rüya görülen uyku aşamasında hızlı göz hareketleri (İngilizce REM Rapid Eye Movement) olduğu söyleniyor. Neyse bu iki aşama birbirlerini 90 dakikalık zaman dilimleri ile takip ediyorlar. Dolayısıyla biz eğer 3 saat yani 180 dakika uyuduktan sonra ikinci rüya görülen uyku aşaması başlamadan uyanırsak 2,5 saat sonra tekrar yattığımızda beyin kaldığı noktadan yani rüya görme aşamasından devam etmek istiyor ve bilinç tam olarak kapanmadan bu aşama başlıyor. Zaten bilincimizde de şimdi rüya aşaması başlıycak düşüncesi olduğundan rüyada olduğumuzu biliyoruz. Mantıken bu denemeyi 3 saat uyku yerine 4,5 saat uyku üzerinden de yapabilirsiniz. Ben 4,5 saat üzerinden de başarılı denemeler yaptım. Fakat 3 saatte başarı oranım daha yüksek. Ortalama her iki denememden birisi başarılı olmuştur. Umarım anlattıklarım faydalı olmuştur.
16. Ayrıca gelecekte bu konuda gelişmeler olacağını düşünüyorum. Yani bilim adamaları geliştirdikleri bir madde (zararı olmayan ve alışkanlık yapmayan ve uyuşturucu maddelerden daha etkili olan ) veya başka bir şey yoluyla insanları bu lucid dream ortamına koymayı başarabilecekler. Ve o zaman belki bu iki dakika ile de kısıtlı olmayacağız. Fakat imtihan sırrını bozabilir. Dolayısıyla kıyamete yakın böyle bir gelişmenin olabileceğini düşünüyorum. Fazla uçtum galiba.