Kulupler birligi toplantisi var bugun galiba. Demiroren baskanliginda bakalim ne tavir gosterir kulupler 58e karsi
Kulupler birligi toplantisi var bugun galiba. Demiroren baskanliginda bakalim ne tavir gosterir kulupler 58e karsi
Saat kaçtaymış bu toplantı? Kulüplerin gerçek niyetleri bugün ortaya çıkacak.Kim blöf yapıyor, kim gerçekten medyaya konuştuğu gibi düşünüyor,kim 58 değişsin istiyor, kim değişmesin istiyor göreceğiz...
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Başlamış toplantı
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Eskisehir, Gencler ve Fenerin maddede degisiklik istedikleri yaziliyor facebook sayfalarinda
Medyamız başladı yine asparagas haberlere
Ankaraguculu yonetici demis, hatta toplantidan erken kalkmis.
ne alakası var. onun dedikleri bu kulüpler bizden oyuncu aldılar. o dediğinin 58.maddeyle alakası yok
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
para istemiş fenerden özgür için bence makul bi ücret verilebilir 1 m$ mesela oda ankaragücü için
Ankaragücü de değiştirilmesin demiş. GS-TS-Bursa ve Ordu'dan sonra 5. takım da belli oldu.Buradaki Fenerbahçe'li arkadaşların deyişine göre "Fenerbahçe zaten 58. madde değişmesin" diyecekmiş. 6 takım ediyor.
Bakalım kalan takımlar da renklerini belli edecekler toplantıda. Bazıları siyah seçecek,bazıları da beyazBazıları temiz bir sayfa diyecek,bazıları da karanlık günlere devam diyecek...
Gerçi Gençlerbirliği çoktan seçmiş rengini![]()
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Toplantı sona ermiş az sonra açıklama yapılacakmış.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Ilhan Cavcav kime satacak futbolcu onun derdinde.
Ankaragucunun aciklamasini izledim ve 58ci maddenin degismemesini istediklerini duydum.
Antalya dun yazili aciklama yaptilar sanirim
Ordu
Trabzon
Galatasaray
Ankaragucu
Bursa
Ve Fenerbahce
Boylece 7 kulup oldu.
Eskisehir, Sivas ve tabiki Genclerbirliginin maddede degisiklik isteyecegini dusunuyorum.
Yıldırım Demirören yıllardır yaptığı saçmalıklarla bizi rezil etmesi yetmiyormuş gibi bir de bu şike muhabbetini destekliyor ya,vallahi de yeter,billahi de yeter artık yahu.
So what?
Saike
58.maddenin kimin için drgistirilecegini gormuş olduk
Sanki biraz Demiroren kendini kurtarmak icin biseyler yapti gibi geldi bana, benmi yanlis anladim ?
İçerde konuşulanları kimse bilmiyor. Dışarıda yapılan açıklama ve adım ise Türk futbolu adına yapılmış olumlu bir harekettir. İnsanlar ya da kurumlar görüşlerini dile getirdi diye suçlanamazlar. Baştan beri aynı duruşu sergileyerek bir kamuoyu oluşturan Galatasaray kulübü adına yapılan her açıklama için yönetime ayrı ayrı teşekkürü borç biliriz. Bu açıklamaları "Tribüne oynamak" olarak değerlendiren sizleri ise bir kez daha düşünmeye davet ediyorum.Galatasaray'ın, Trabzonspor'un,Bursaspor'un,Antalyaspor'un ya da Orduspor'un tribünlere oynamak gibi bir amacı olduğunu düşünüyorsanız o sizin fikrinizdir...
58. madde değişsin derse yönetim bizlere ihanet olur bu. Biz yönetimin arkasında duruyorsak 3 temmuz'dan beri ortalamanın üstünde bir seviyede duruş sergiledikleri için...Zamanında bizi bugün düşürün diye canlı canlı kamuoyuna açıklama yapan insanlar lütfen sözlerini yutmasınlar.Taraftar ortada bir suç varsa ceza çekmeye razı.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Türk futbolunda son dönemdeki gelişmelerin değerlendirildiği, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı sona erdi. Başkan Yıldırım Demirören, Genel Kurul'a birlik olarak katılacaklarını ve kulüpler arasında bir sorun olmadığını söyledi.
Türk futbolunda son dönemdeki gelişmelerin değerlendirildiği, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı sona erdi. Başkan Yıldırım Demirören, Genel Kurul'a birlik olarak katılacaklarını ve kulüpler arasında bir sorun olmadığını söyledi.
58. maddedenin içeriğinde bir eşitsizlik olduğunu da ifade eden Yıldırım Demirören, bunun değiştirilmesi gerektiğini ancak son kararı Türkiye Futbol Federasyonu'nun vereceğini ifade etti.
Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, 58. maddenin kademelendirilerek değiştirileceğini ve şikeye teşvikte bulunan kulüplerin küme düşmemesi gerektiğini söyledi.
Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk ise, sarı kırmızlı kulüp olarak bu konuyla ilgili açıklama yapmayacaklarını söyledi.
YILDIRIM DEMİRÖREN BAŞKANLIĞI'NDA TOPLANILDI
Vakfın, Astoria Alışveriş Merkezi'nde bulunan ofisinde Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören başkanlığındaki toplantıya, Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddesinin değiştirilmesine karşı olduklarını açıklayan Galatasaray Kulübü'nden başkan yardımcısı Adnan Öztürk, Trabzonspor Kulübü'nden başkan Sadri Şener ve asbaşkan Nevzat Şakar, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen de katıldı.
Fenerbahçe Kulübü'nün asbaşkan Ali Koç ile yönetim kurulu üyesi Cihan Kamer ile temsil edildiği toplantıya kardeşinin vefatı nedeniyle Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı katılmadı.
ALTINYUVA: 58. MADDENİN DEĞİŞTİRİLMEMESİ TARAFINDAYIZ
Kulüpler Birliği Vakfı toplantısına geç gelip, toplantıdan erken ayrılan Ankaragücü Kulübü Başkanı Sami Altınyuva, ''Bizi zor durumumuzdan yararlanan kulüplerle aynı masada oturmayacağımı söyleyerek toplantıyı terk ettim'' dedi.
Sami Altınyuva, Futbol Disiplin Talimatı'nda şike yapan ve teşebbüs eden kulüplere verilecek cezaların öngörüldüğü 58. maddenin değiştirilmesine ilişkin yapılacak Futbol Federasyonu Genel Kurulu öncesinde düzenlenen Kulüpler Birliği Vakfı toplantısından, ilk ayrılan kulüp başkanı oldu.
Sami Altınyuva, vakfın önünde bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıda alınacak karara saygılı olduklarını, Ankaragücü olarak, şike yapan ya da teşebbüs eden kulübün cezasının çekmesini ve Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddesinin değiştirilmemesi tarafında olduklarını bildirdi.
Toplantıya bilerek geç geldiğini dile getiren Altınyuva, ''Ankaragücü olarak bize verilmiş sözler vardı. Kulüpler Birliği Vakfı'nda, bundan 15-20 gün önce, Ankaragücü'nün durumunu bana sorulmuştu. Ben de, kulüp başkanlarına bu konuyla ilgili bilgiler vermiştim. 'Ankaragücü tarihinin en büyük sorunlarıyla karşı karşıyadır' demiş, 40-50 gün zarfında yapmış olduklarımızı anlatmıştım. 'Kulübün 100 trilyona yakın borcu var ve bu sorunlarla uğraşıyor' dedim. 'Transfer yasağımız var' dedim. 'Maç kazanıyoruz Federasyon'dan para gelmiyor, elimdeki futbolcular aynı gün ihtar çekmiş, alacaklarıyla ilgili nakit para istiyorlar' dedim. 'Bu konuyla ilgili olarak neler yapabilirsiniz?' dediğimde hepsi bana destek olmuştu. Önceden söz vardı, senet yoktu. Centilmenlik olarak bana verdikleri bazı sözleri vardı. Başta Gençlerbirliği, Eskişehirspor, Fenerbahçe, sözlerini tutmadılar. Futbolcuma nakit para, 10 gün sonrasına şahsi çekimi verdiğim halde, bizden habersiz futbolcularla görüşmüşler, konuşmuşlar ve anlaşmışlar. Beni elimde futbolcu kalmama durumuyla karşı karşıya bıraktılar. Tepki olarak toplantıya geç geldim, erken gidiyorum. Bu şekilde sözünü tutan kulüpler için sözüm meclisten dışarı. Bir kardeşleri olarak da onlara Allah yollarını açık etsin diyorum ama fırsatçılık yaparak bizim zor durumumuzdan yararlanan kulüplerle aynı masada oturmayacağımı, onlarla aynı yolda dahi yürümeyeceğimi, söyleyerek toplantıyı terk ettim.''
Toplantıda herkesin fikirlerini söylediğini kaydeden Altınyuva, birlik ve beraberlik içinde Türk futbolu adına güzel şeyler olacağına inandığını ifade etti.
''Ankaragücü, Kulüpler Birliği Vakfı'ndan ayrılacak mı?'' şeklindeki soru üzerine ise Altınyuva, ''Bu akşam yönetim kurulunda bu konuda, yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarımla görüşeceğim. Fikir alışverişinde bulunacağım. Şahsi görüşüm, bizi yalnız bıraktıkları için, ikinci bir karara kadar, yönetim kurulundan da onay alarak, kulüpler birliği toplantılarına katılmamaktır'' dedi.
NTVSPOR
FM Gazetesi
Türkiye Futbol Federasyonu'nun görevi olduğu üzere,
1- Türk futbolunun hakkaniyetli ve fair play çerçevesinde yönetimi yanında, uluslararası hiç bir risk almayacak şekilde, yürürlükte olan kural ve talimatnameler çerçevesinde,sözü geçen kulüplerimizin adil,savunma ve müdafaa haklarını sonuna kadar kullanacağı bir süreç sonrasında kararların ve gerekiyorsa cezaların verilmesini,evrensel hukukun temel ilkeleri çerçevesinden hiçbir surette çıkmadan Türk kamuoyunu meşgul eden ve futbolumuzu sarsan dosyalarla ilgili önlem ve kararları tereddütsüz bir şekilde almaya davet ediyoruz.
2- İlgi kararları almak için tüm yetkilerle donatılmış olan Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulunu, 58.madde içeriği olan, suç, kabahat ve eylemler arasında orantısız cezaların varlığı ve değişiklik yapmanın gerekli olduğunu kabul etsek de,bu değişikliklerin yapılma yetki ve sorumluluğu açık ve net bir şekilde Türkiye Futbol Federasyonunda olduğunu bir kez daha hatırlatırız.. Dolayısıyla tamamı ile, bizim hiç bir talebimiz olmadan davet edilen genel kurul toplantısına, katılınmaması yönünde görüş birliğine varılmasına rağmen,Türk futbolunda hakim olan kaosu dahada derinleşmemsi adına,birlik olarak katılmaya karar verdiğimizin bilinmesini isteriz.
3- Bugüne kadar herhangi bir savunma ve müdafaa hakkı kullandırılmadan,kişi ve kurumlara ceza verilmesinin beklenmesi, evrensel hukuk ile bağdaşmamaktadır.Türk futbolunun selameti,adil ve hakkaniyetli bir yargı sürecini takiben bu sürecin sonuçlandırılmasi elzemdir.Bu bağlamda TFF talimatları doğrultusunda konunun etraflıca incelenmesi ve kişi ve kurumların süratle ifadelerinin alınması sonucunda alınacak kararın en doğru karar olacağına inanıyoruz."
Kulüpler birliğinin açıklaması ve tavsiyeleri bu yönde. Galatasaray'ın yaptıgı açıklamalarla büyük oranda örtüşen ifadeler var. O zaman ne diye millet çıkıp Galatasaray'a tepki koydu ? Madem doğru 1'di , niçin doğruları yazanlar disiplin kuruluna sevk edil? Anlamak güç bu TFF'yi... Galatasaray özetle," Evrensel hukuk kurallarına uygun olarak cezalar kalmalı ve ivedi bir şekilde TFF yetkisini kullanarak kararlarını almalıdır." demişti.. Şimdi topluca kulüpler birliğindeki temsilcileri disiplin kuruluna sevk etsinler o zaman![]()
Kulüpler Birliği'nin açıklaması TFF'nin kendi açıklaması olmadığı için aslında sevk edebilir hala bu konuda birşey değişmedi. Ha sormamız gereken doğru soru şu bence; "TFF disiplin kuruluna sevk ederken haklı mıydı?" Haklı falan değildi.İpin ucunu kaçıran TFF herhangi bir muhalif söze katlanamayan,her olayı ceza vererek çözmeye çalışan bir kurum halini aldı. Bu toplantıdan çıkması gereken tek değişim isteği TFF'nin kendisi için olmalıydı.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Ya arkadaş bi olay bu kadar mı kötü yönetilir.Birde MAA çok iyi yönetici diyorları krizleri iyi yönetir diyorlar.Hani nerde?
TFF'nni son umudu olan Kulüpler Birliğinden de "değişmesin" kararı çıktı. Şimdi ne yapacaklar ? UEFA'dan mı yoksa spor ile ilgili Türkiye'de yer alan başka kurumlardan mı tavsiye istiyecekler ?![]()
http://www.uefa.com/uefa/aboutuefa/n...d=1739226.html
UEFA'dan açıklama geldi.
Meali:
Ulusal federasyonların özerkliğine ve bağımsızlığına tamamen saygılıyız. UEFA bu konuda herhangi bir müdahelede bulunamaz. İstek olması halinde içişlerine karışmadan tavsiyede bulunulabilir.
Türkiye'de yaşanan şike sürecini TFF'nin en iyi şekilde yürüteceğini temenni ediyor ve tüm sorumluluğun kendilerinde olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. TFF'nin bu ciddi konularla ilgili gerekli yaptırımları uygulayacağına inanıyoruz."
Bakalım TFF ne yapacak, karar vermiş olmamak için referanduma gidecek diye korkuyorum![]()
Düşüründe bu ızdırap bitsin artık
Son kulüpler birliği toplantısı hakkında güzel bir yazı
http://www.cumhuriyetspor.com.tr/hep...umuz-icin.html
Futbola içeriden ve dışarıdan ayar çekiliyor. %45’i kulübün elinden gitmiş 600 milyon TL borçlu Aslan, uçan kuşa borçlu Kartal ve Avrupa’nın en büyüklerinden biri olmuşken belirsiz bir geleceğe sürüklenmeye çalışan, direnen Kanarya…
Fenerbahçe başkanı değişmesin diyor
Fenerbahçe yöneticilerinin çoğu değişmesin diyor
Fenerbahçe taraftarı değişmesin diyor
Ama hala kamuoyu şu olayı "Fenerbahçe kendini kurtarmaya çalışıyor" yönüne çekmiyor mu inanamıyorum. Fenerbahçe ceza mı aldı ? Dava mı sonuçlandı ? Suç ispat edildi herşey bitti mi ? Sanki her şey sonlanmış da kalan tek şey Fenerbahçe düşürülsün mü düşürülmesin mi ?
Fenerbahçe düşmekten korksaydı sezon başında bunu talep etmezdi, o gün federasyon kabul etse bu takım bugün 2.ligde değilmiydi ?
Uefa'yı aklı selimler birkaç haftadır mail bombardımanına tutmuş adamlar bugün açıklama yaptı, Federasyonlar özerktir biz karışmayız diye. Jurnalciler Soğuk bir su için iyi gelir.
Last edited by DisCo : 06.Ocak.2012 at 12:05
...