Sadri Şener'in stadlara giriş yasağı kaldırılmış.
Sadri Şener'in stadlara giriş yasağı kaldırılmış.
Futbolda Şike davası sanıkları arasında bulunan Beşiktaş eski yöneticisi Serdal Adalı, Futbol Genel Direktörü Tayfur Havutçu ve Protokol Müdürü Ahmet Ateş hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi.
İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Futbolda Şike'' davası sanıkları arasında bulunan Beşiktaş eski yöneticisi Serdal Adalı, Futbol Genel Direktörü Tayfur Havutçu ve Protokol Müdürü Ahmet Ateş hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi.
Fenerbahçe Kulübü idari menajeri Hasan Çetinkaya, Kulüp müdürü Serkan Acar ve tercüman Samet Güzel'in maçlara giriş yasakları kaldırıldı.
Ayrıca Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, asbaşkan Nevzat Şakar ve TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ'ın da yasakları kaldırıldı.
PFDK'NIN TEDBİR KARARI
Profesyonel Disiplin Kurulu, idari tadbir kararı bulunan Korcan Çelikay, İskender Alın, Ümit Karan Ve İbrahim Akın hakkında verilen kararın uygulanmaya devam edeceğini açıkladı.
Yapılan yazılı açıklamada, "Şike ve teşvik primi eylemlerinde bulunduğu şüphesiyle 16.08.2011 tarihinde Kurulumuza sevk edilen kişiler hakkındaki adli soruşturma evrakı ve ekleri, gizlilik kararının kalkmasının ardından Hukuk Müşavirliği tarafından 04.01.2012 tarihinde Kurulumuza gönderilmiştir. Hukuk Müşavirliği aynı tarihli dilekçesi ile KORCAN ÇELİKAY, İSKENDER ALIN, ÜMİT KARAN, TAYFUR HAVUTÇU, SERDAL ADALI, AHMET ATEŞ, İBRAHİM AKIN hakkında FDT'nin 84/1 ve 85/1-b hükümleri uyarınca idari tedbir uygulanmasını talep etmiştir. Yapılan ön inceleme neticesinde, dosya içeriği dikkate alınarak FDT'nin 84. maddesi uyarınca KORCAN ÇELİKAY, İSKENDER ALIN, ÜMİT KARAN, İBRAHİM AKIN hakkında 06.01.2012 tarihinden itibaren İDARİ TEDBİR UYGULANMASINA karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.
NTVSPOR
FM Gazetesi
Kararlarin hepsi birden verilsede , tek gunde olsa bitse![]()
En büyük derken maddi anlamda başarı değil
Bugün Genel Kurmay Başkanı Bile Sivil Mahkemelerde Yargılanıyorsa Bu Soruşturmada Kimse Kendini Sudan Çıkmış Ak Kaşık Olarak Görmesin. Bizim Ülkemizde Herşey Olur ve Kimse Masum Değildir
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Yanlız şuna değinmek istiyorum aziz yldırım yasası dediler herkez faydalandı bi aziz yıldırım faydalanamadı bugün tahliyeleri reddetmişler ve ts yöneticilerin ve diğerlerinin de tedbirlerini kaldırmışlar
Mutlaka aranızda da benim gibi olanlar vardır. Benim 8-9 yaşında olduğum dönemlerde oynanan çoğu maçı hatırlarım. O yüzden uzun süredir futbolun takipçisiyim.
Tüm Türk futbol camiası şiddet karşıtı, sporun sadece spor olduğunu belirten, şikeye veya haksız kazanca neden olacak her şeye karşı çıkan ve yıllarca Avrupa'yı örnek göstererek gönlümüzde taht kurmuştur. Bunlardan birisi de Şansal Büyüka'dır. Bugün para için girdikleri şeklin şemalin haddi hesabı yoktur orası ayrı konu.
Haklı ya da haksız olsun, bir yasa çıktı ve süreci hepimiz aktif yaşıyoruz. Ben anladım ki bunca sene konuşulan her şey yalanmış. Kimsenin şiddet umurunda değil, sporun spor olarak kalması, haksız kazancın yanlışlığı hiç kimsenin umurunda değil. O gün şiddeti, haksız kazancı aşağılayanlarda kendi derdindeymiş (ahlaklı görünme çabası), bugün üstünü kapatmaya çalışanlarda (aman para kaybetmeyeyim) kendi derdindeymiş.
Cezaların düşürülmeye çalışılması, 58. maddenin değiştirilmeye çalışılması bu ülkenin, bu spor ailesinin üstünde rezillik ibaresi olarak kalacaktır. Konuşulması gereken bunca şey varken bunların gündeme gelmesi ayıptır. Sonrasında kim karşı çıktı, kim çıkmadı diye liste tutarız, bunun derdine düşeriz. Ortadaki ayıbı kimse görmez, görmek istemez.
2 temmuz günü Digitürk'e, federasyona, bu takımlara şike nedir diye sorulsaydı, 58. madde ağır değilmidir, şu yasa ağır olmamış mı denseydi kimsenin ses çıkaracağını düşünmüyorum. Paranın gücü nasıl birşeyse herkes şimdi yasaları ağır bulmaya, 58. maddeden gocunmaya başladı. Ligin statüsü değişti.
Eğer hiç konuşulmaması gerekenler birden konuşulmaya başlanıyorsa bu işten birilerinin çıkarı vardır. Ha Fenerbahçe'li olmuş ha Trabzonspor'lu ha Beşiktaş'lı ha Galatasaray'lı ne farkeder.
Ortada yanlış var mı? Ona bakmak gerekir.
Profesyonellik işte o...
Değişen Fenerbahçe yasası yine birilerinin derdini çözmüş galiba Fenerbahçe yasası denirken, Fenerbahçe harici herkesin iyiliğine olan yasa denmek istendi, biz anlayamadık.![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Yasada "İçeri alınanlar asla tutuksuz yargılanamaz" yazıyordu.
"İçeri alınanlar tutuksuzda yargılanabilir" maddesini ekleterek yasada düzenleme yaptılar. Bizde ceza sürelerini değiştirdiler sandık.
Konuşmak için önce bilmek lazım.
Aziz Yıldırım'ı Türk futbolunun ilahı gibi gösterenleri de, türk futbolunun şeytanı gibi gösterenleri de okumuyorum. Bu linkte ilah gibi gösterilmiş.O yüzden yazılanları pek önemsemedim. Aziz Yıldırım'ım Türk futbolunda doğruları ile yanlışlarını yan yana koysak bence birbirini çok ağdırmaz. Şike meselesinde ise eğer iddaa edilen suçları işlemişse, Türk futboluna yaptığı katkılar onun cezasız kalmasını sağlamaz. X takım ya da Y takım fark etmez... Ortada işlenen bir suç varsa elbetteki yönettiği kulüpler de,şahıslar da cezalarını çekecek,çekmeli...
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
http://www.sporx.com/futbol/genel/sk...SXHBQ263232SXQ
Bu nedir arkadaş ya![]()
Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.
o mevzuyu buraya taşımanın hiç gereği yoktu şimdi. kimse fenerbahçe ile uğraşmıyor (!)
(/s)
Tamamen reklam amaçlı yapıldığını düşünüyorum. Neticede yapan kurumu ben ilk defa duyuyorum ama bugün adını yeterince duyurdu.
Eğitim ve öğretimde yapılandırmacı sistem esas alınıyor. Bunun en önemli özelliklerinden biride okulu yaşama hazırlanma ortamı yapmak yerine bizzat yaşamın kendisi haline getirmektir.
Soruya baktığımızda yaşama yakınlık ilkesi nedeniyle güncel bir olayın soru haline getirilmesi eğitimin isteklerini karşılıyor. Ancak böyle hassas ve kesinleşmemiş bir olayın soru haline getirilmesini doğru bulmuyorum.
Zamanında öğrenilmiş çaresizlik olayında Galatasaray - Fenerbahçe maçlarıyla ilgili bir soru hazırlanmıştı. Güncellik sayesinde hemen hemen herkes öğrenilmiş çaresizliğin ne olduğunu öğrendi. Yaşama yakınlık olayını bu şekilde kullanırlarsa daha yerinde olur.
enerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'nden, TV8'de yayınlanan ‘Her Şey Futbol' programının yorumcusu Faik Çetiner'e bir mektup gönderdi.
Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, Yıldırım mektubunda, davanın 14 Şubat'ta görülecek ilk duruşmasını sabırsızlıkla beklediğini vurgulayarak, "14 Şubat'ta yapacağım savunmayla yer yerinden oynayacak, Türkiye sarsılacak” ifadesini kullandı. Mektup bugün saat 23.30'da yayına girecek ‘Her Şey Futbol'da okunacak.
Tazminat davası açacağız
Bu arada Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya, mahkemenin lehlerine sonuçlanması halinde, Adalet Bakanlığı'na karşı Türkiye'de görülmemiş bir tazminat davası açacaklarını duyurdu.
1 maç için 101 sayfa savunma
Twitter hesabından açıklama yapan Kaya, "Bu iddia yığınının saçmalığını ispatlayacağız. Sadece 1 maç için şu anda savunmamız 101 sayfa. Başkanımız ‘ben zaten 60 yaşındayım, Fenerbahçe aklansın, ben yatarım önemli değil' diyor. TOKİ'nin Galatasaray'a stadı yaparken müfettiş raporlarının sümenaltı edilmesi de girecek savunmamıza. Bunun yanında Trabzonspor'un maçlarını nasıl kazandığı dile getirilecek” dedi.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Sevgiliyi beler gibi 14 şubatı bekleyelim o zaman![]()
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
14 Şubat'ta dava başlayamaz daha, savunma almaları ilk davadan olmaz sanırım ama Aziz Yıldırım gemileri yakmış muhtemelen ve herşeyi anlatacağım diyor.
Tek taraflıyken, savunmalar dinlenmemişken hal böyleyse, mahkeme başladığında, savunmalar da ortaya çıktığında buralar ne hale gelir düşünemiyorum.
Aziz Yıldırım'ın isteği vardı dava canlı yayınlansın diye hatta stadda yargılasınlar beni, her şeyin açıklaması var diyordu, ihale yapsalar ya mahkemenin yayın hakkı konusunda.![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Stadda olsun duruşma Ligtv'den naklen.![]()
Lig Tv kameraları mahkemede tempo düşünce hemen tribünde kız aramaya başlar.
58. madde ile yola devam
TFF, sürpriz bir şekilde Profesyonel Futbol Disiplin Talimatını’nın 58. maddesini değiştirmeme kararı aldı.
Mehmet Ali Aydınlar başkanlığında toplanan yönetim, Türk futbolunun en önemli gündem maddesi ile ilgili olarak bir durum değerlendirmesinde bulundu ve talimatın kesinlikle değiştirilmemesini kararlaştırdı
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Ha şöyle ya..