Esasen kimsenin karşı çıktığı falan yok; kimi "dostlar alışverişte görsün", kimi de "istemem, yan cebime koy" derdinde. Kamuoyuna karşı herkes asıyor-kesiyor, kapalı kapılar ardına çekilince "evet, ne yapıyoruz" faslı başlıyor.
4 büyük kulübün 3'ünün adının karıştığı bir şike soruşturması var ortada; 6 aydan beri yetkili hiçbir mercii kafa sallamaktan başka bir şey yapmadığı halde kamuoyunda kıyamet koptuğuna göre, bu saatten sonra ya hepsi cezalandırılır, ya hiçbiri cezalandırılamaz. Bunların 3'ünün de düşürüldüğü bir lig, kalan 15 takım için, hiçbirinin düşürülmediği bir ligden daha fenadır, hem de bu saatten sonra verilecek ceza, 1 senelik de değil, 2 senelik olacak; soruşturmaya adı karışmayanların derdi de bu.
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"
kararın alınması play offa kadar sürer bence ben yakın zamanda bi karar verileceğini sanmıyoru o yüzden iki üç ay daha devam eder buhengame
Akıncıoğlu: Küme düşme söz konusu değil
TFF ile Kulüpler Birliği arasındaki toplantı sona erdi. Toplantı sonrasında açıklama yapan Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, küme düşmenin söz konusu olmayacağını ve minimun 12 puan olacak puan silme cezalarının Play-off'tan önce verileceğini söyledi.
TFF ile Kulüpler Birliği arasındaki toplantı sona erdi. Toplantı sonrasında açıklama yapan Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, küme düşmenin söz konusu olmayacağını ve minimun 12 puan olacak puan silme cezalarının Play-off'tan önce verileceğini söyledi.
İsviçre'de dün UEFA yetkilileriyle görüşen TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, bugün de TFF'nin İstinye'deki binasında Spor Toto Süper Lig'de yer alan kulüplerin yöneticileriyle biraraya geldi.
Hasan Akıncıoğlu'ndan önemli açıklamalar
Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, toplantının ardından açıklamalarda bulundu.
Suçlu bulunan kulüplere minimum 12 puan silme cezası verileceğini açıklayan Akıncıoğlu, "Müsabakanın sonucunu etkilemeye yönelik yapılan fiilerle ilgili olarak minimum, fiilin ağırlığına göre 12 puandan başlamak üzere puan silinmesine, ayrıca eylemlere karışanların para cezası ile cezalandırılması, öte yandan; bu suç unsurunu işlemiş olan kulüplerin, UEFA müsabakalarına katılmamalarıyla ilgili 26 Ocak'taki Genel Kurul'da bir önerge verileceğini" ifadelerini kullandı.
Akıncıoğlu, eylemlere katılanların kupa ya da lig şampiyonluğu almışlığı var ise geri alınacağını sözlerine ekledi.
"Küme düşme söz konusu değil" diyen Akıncıoğlu, "Puan silme ve para cezası eylemleri play-offtan önce uygulanacak" diye konuştu.
Akıncıoğlu, şu saftada 58. maddenin değişmesinin söz konusu olmadığını belirtirken, olumsuzluklar ve mahkeme sürecinin sona ermesinin ardından değişimin söz konusu olacağını ifade etti.
NTVSpor
İkinci olan, ilk kaybedendir.
Ayrton Senna da Silva
58. madde değişimi gündemde yok zaten. Puan silme olacak. Geçen seneki şampiyonluk başka bir takıma verilecek ve seneye Avrupa'ya gidemeyecek Fenerbahçe. Yani 2 sene çalınacak. Ama bir Fenerbahçeli olarak puan silmeyi kabul etmiyorum ben de. Eğer suçlu görüyorlarsa adam gibi küme düşürsünler. He bi de ismi geçen diğer takımlar da var ya. Eğer geçen seneki şampiyonluğu da vereceksen birine Bursa, Antep'e ver de görelim sizin yüreğinizi...
TariboWest
Şike yaptıysak bu doğrulandığı anda inşallah hemen küme düşürürler.Puan cezası vermesinler 2-3.lige düşürsünler öyle daha iyi ama bu şampiyonluk birine verilecekse bursa veya antepe verilsin...
şu anda GS kulübünden açıklama bekliyorum.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Artik kulupler sike ve tesvik icin butce ayirmaya baslar![]()
TFF ne yaptı şimdi anlamadım? Çıkıp puan silecek öyle mi? ama sonra tekrar küme düşürme yetkisi de olacak. Benim anladığım bu zaten son zamanlarda böyle de bir dedikodu dolaşıyordu. Amaç ne burada? Suçlu takım varsa düşürsene küme,ne hakla böyle son dakika dayatması yapıyosun? Bunu yaparsan suçsuz dahi bulunsak 2 sene avrupada oynama hakkımızı gasp etmiyo musun? Bizim yönetimimiz çıkıp ya adil yargılama sonucunu bekleyin ya da şimdi ceza vereceğiz diyorsanız küme düşürün diyor. Esas alkışlanması gereken tavır budur işte. Umarım fenerbahçe 58. madde değişsin,küme düşme olmasın diyor gibi sözler söyleyenler biraz utanırlar.
Sow transferi de bu karmaşada yalan olur gibi duruyor.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Nasıl bir sürece tabii tutulduğumuzun farkında değilsin galiba?
Transfer görüşmelerinde olsun, diğer konularda olsun bilgilerin hep eksik ve bu eksiklilklerle beraber somurtan yorumlara imza atıyorsun. Bu konuda seni eleştiriyorum. 2. cümlen hala geçerli ise, desteklediğin için takım aynı duyguları göster o zaman. Biraz çeki düzen lütfen...
İkinci olan, ilk kaybedendir.
Ayrton Senna da Silva
Tüm TFF calisanlarini 3 temmuzdan bu yana olan zorlu dönemde gösterdikleri performanstan dolayi 1 defaya mahsus tebrik etmek istiyorum.
TFF ve Kulüpler Birliği Toplantısı'nın ardından, konuşan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener çok net konuştu.
Haber61.Net’e çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Şener, UEFA’nın TFF'ye Fenerbahçe suçluysa kupayı al dediğini belirterek, “Toplantı çok net, geçti.*
1-UEFA 58'i uygulamak istemiyorsan ozaman puan sileceksin demiş. UEFA minimum 12 puandan başlayıp 40'a kadar puan sileceksin.
Şikeye teşebbüs yapanlardan 12 sileceksin demiş.
2 - Avrupa kupalarına hiçbir şekilde göndermeyeceksin.
3- 2 ile 10 trilyon arasında para cezası keseceksin.
4 - Mağdur edilen takımlardan aldığın paraları geri iade edeceksin.
5- Birinci olduysa kupayı alacaksın.
6- Bunları yapmazsan ozaman 58'i uygula.
7- 58’i de uygulamazsan ozaman Türkiye’yi UEFA disiplin kuruluna veririm demiş" ifadelerini kullandı.
Başkan Şener, Haber61'e açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Uygulamazsan da 3-5 sene Avrupa kupalarından milli takım dahil men olursun. Oynayacak, yorum yapacak yer bırakmıyorlar.
Süreç Martta sona erecek. Play-off’a girmeyeceğiz.
Trabzonspor'da etik kuruldan biz şuanda aklandığımız için TFF bizi disipline göndermezler. 3-5 ay önce göndermişlerdi onun savunmasını istediler şimdi onun savunmasını da gönderiyoruz.
Kupa mupa işleri Mart'ın sonunda falan ortaya çıkar, bu cezalar belli olur.
Biz Trabzonspor olarak tahkimden ceza almayız diye düşünüyorum olmaz sanıyorum.
Teşebbüsü ispat etmen lazım, yok yani yok bu. Ulusal basın istiyor ama olmuyor. İstiyorlar ama olmuyor.
Hukukçularımızda dandik değil sonuçta profesördür kendileri.
Bizimle ilgili bir belge yok. Tapelerde suç unsuru konuşmalar yok. Bunu hukukçular diyor biz demiyoruz. Biz bu konuda rahatız.
UEFA Fener suçluysa kupasını geri al diyor. Onu da sordum ondan sonra genel kurul yapılır Trabzonspor’a verilir kupa.
Bunların hepsini UEFA TFF’ye dikte ettirdi. Bu dediklerimi yaparsanız sorun yok, yapmazsanız sizi UEFA Disiplin Kurulu’na sevk ederim 8 yıl ceza veririm Türkiye’ye diyor. Zaten UEFA’nın bu dediğinin dışında da kimse bir şey yapamaz bu riskin altına da kimse giremez”
Ömer Temelli: Gerekirse takımı ligden çekmek için genel kuruldan yetki alacağız sıra onda dedi.
(/s)
Eğer ki şike varsa küme düşme olmalı,nokta!
Bu ateş üfleyerek sönmez.
Ateş oldu artık yangın.
58'in değişmesi daha doğrusu uygulanmaması demek adı Fener'in tadı başkalarınından başka bir şey değil. Akıllarınca hem bu suçu işlediniz diyecekler, hem de bakın bizim kıyağımızla ligde kaldınız diyecekler. Fenerbahçe yönetimi yeterince net açıklama yaptı. Kıyağın sana kalsın kardeşim, sen benim adımı kullanarak hangi hesaplar içindesin dedi. Mümkün değil ama dava 30 Temmuz'da sonuçlanmış olsa ve Fenerbahçe suçlu bulunsaydı; TFF Fenerbahçe'ye en fazla ne yapabilirdi ? ŞL'den men edebilirdi, kupayı geri alabilirdi, para cezası kesebilirdi ve ligden düşürebilirdi. E geldiğimiz nokta ligden düşürme hariç hepsinin dava sonuçlanmadan uygulamaya konulmaya çalışıldığı nokta. Bize ölümü gösterip sıtmaya bile razı etmiyorlar. Ya yanarak ölürsün, ya da kurşuna dizeriz diye 2 seçenek sunuyorlar. Fenerbahçe ise bu suçu işlemişsek elinden geleni ardına koyma diyor.
Fenerbahçe kimsenin oyuncağı da değil, etinden sütünden yararlanabileceği ineği de değil. Fenerbahçe 104 yıllık bir çınar. Değil yarım puan 1 golümüz dahi silinirse yönetim gereğini yapacaktır. Bugünkü açıklamalarından bunu net olarak anladık. Birilerinin maşası olmaktansa noktayı kendimiz koyarız. Siyasilerle fazla münasebeti olması dolayısıyla Nihat Özdemir'den böyle bir çıkış beklemiyordum. Nasıl ki saçma açıklamalar yaptığına sonuna kadar eleştiriyorsak bugünkü tavrı nedeniyle Nihat Özdemir'e teşekkür ediyorum. Her ne kadar bugünkü açıklamalar kulüp görüşü olsa da Nihat Özdemir bu açıklamayı sadece Ali Koç'a da yaptırabilirdi. Kendisinin bu açıklamayı yapması güzel oldu. Çünkü Nihat Özdemir'le ilgili fazla can sıkıcı dedikodular çıkıyordu. Bunlara son vermiş oldu.
Edit: Genel Kurulu açık yapsınlar, hepimiz görelim kim neyi destekliyor.
Last edited by TR.CaPTaiN : 21.Ocak.2012 at 03:00
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Aziz Yıldırım eğer düşme kalkar ve suçlu bulunursak kendimiz düşeriz demişti, bugün diğer yöneticilerimiz de bunu tekrarladı. Aklanacaklarına inançları tam ama olur da suçlu bulunursak ve sadece puan silme verilirse, bu ligde olmayacağımız kesin. Genel Kurul da buna hayır demeyecektir, kulübü bu hale düşürenlerden kulüp temizlenir, yeni isimlerle alt ligden Fenerbahçe yeniden doğar.
Fenerbahçe için olay bundan ibaret, asıl diğer kulüpler hakkında neler olacak, bu merak konusu. Dinlemeye takılıp iddianamede yer almayan, Fenerbahçe aynı şeyden suçlanırken başka kulüp suçlanmayan şeklinde pek çok absürdlük var. Bakalım ne olacak? Disiplin Kurulu da savunma almaya başlayacakmış sonunda, mahkemeden bağımsız olarak ilerleyecek orada da süreç, bakalım neler yaşayacağız?
"YÜCE ATATÜRK"
Fenerbahçeli yöneticileri bu tutumlarından ötürü kutluyorum.En azından sonuna kadar yapmadıklarını savunuyorlar.Eğer puan silme gibi bir şey olacağına küme düşeriz daha iyi diyorlar.Böyle bir şeyi belli ki yakıştıramıyorlar kulüplerine.Ama bazı kulüpler ise puan silmeyle yırtmanın derdinde.
Fenerbahçe ligden çekilecek mi?
Ahmet ERCANLAR
21 Ocak 2012
Ligden çekilecek mi?
5 hafta içinde toplanacak genel kurula tek maddeyle gidilecek. Kulüp üyelerinden F.Bahçe’yi ligden çekme yetkisi istenecek ve tarihi karar oylamaya sunulacak.
F.BAHÇE Kulübü’nün Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) rest çekmesinin ardından gözler sarı lacivertlilerin bugün yapılacak Yüksek Divan Kurulu toplantısına çevrildi. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde bugün saat 10.30’da gerçekleştirilecek toplantıda yönetim kurulu adına Başkan Vekili Nihat Özdemir kürsüye gelecek ve yaşanan son gelişmeleri değerlendirecek. Yapacağı konuşmayla yine TFF’yi hedef alacak ve yine çarpıcı açıklamalarda bulunacak. Ardından yönetim, divan üyelerinin tutumunu da göz önünde bulundurarak kendi arasında yapacağı toplantıda büyük ihtimalle Olağanüstü Genel Kurul kararı alacak.
Tarihi karar için yetki istenecek
GENEL Kurula ise planlanan şekilde tek maddeyle gidilecek ve kulüp üyelerinden Fenerbahçe’yi ligden çekme yetkisi istenecek. Tarihi karar oylamaya sunulacak. 5 hafta içinde toplanması beklenen genel kurulda, sarı lacivertli kulübü derinden sarsan şike soruşturması hakkında değerlendirme yapılacak. Sarı lacivertli kulübün içine düştüğü durum da tartışmaya açılacak. Fenerbahçe yönetimi içindeki bir kaç isim, TFF’nin 4-5 kişiyle karar aldığını belirterek, yaşananların kabul edilemez olduğunu bir kez daha vurgulayacak.
Divan üyeleri destek verecek mi?
F.BAHÇE’nin yarım puanının dahi silinmesinin kabul edilmez bir durum olduğunu belirten yönetim, genel kurul üyelerinden ligden çekilmek için destek isteyecek. O yüzden bugünkü divan toplantısı çok önemli. Kulübün önde gelen isimleri de yönetimle hem fikir olursa, olağanüstü genel kurul kaçınılmaz olacak. Bu arada bugünkü toplantının canlı yayını için televizyonlara yayın izni verilecek.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
İnşallah yetki verilir. Çekeriz takımı ligden.
Bir Dost
Hellbells
ligden çekilmek değil de kendi isteğimizle düşmeliyiz; 2 maça çıkmayarak. ama direkt böyle düşünmek yanlış olur. öncelikle tüm hukuki yolları tüketmeliyiz. sen gidip iyi bir takım kurmuşsun, en kötü durumda bile liderin 4 puan arkasında 2. sıradasın. Sow gibi bir futbolcuyu getirmişsin. gemileri hemen yakmamak gerekir.
öncelikle bu değişikliğin Genel kurulda kabul edilmesi gerekir. kabul edildikten sonra bunun itiraz mercii olmalı ona gidilmeli. şu durumda Fenerbahçenin ligden kendi isteğiyle düşmesi hiç kimsenin işine gelmez. Lig tv çekiliyorum der. Avrupa da UEFA ya tepki gelmez mi? sen nasıl düşme kararının kalkmasına izin verirsin diye. Suyu ısınan Platini buharlaşır bu durumda. Ünal Aysal bu kadar değişmesini istemiyoruz diyen bu kişi neden şimdi çıkıp Ali Koç'a Nihat Özdemir'e Fenerbahçe'ye destek vermiyor. ne değişti? ya da o kadar değişmesini istemeyen Trabzonspor kulübü neden şimdi susmuş oturuyor. İbrahim Şeten'in dediğine göre Ünal Aysal transfer yapmaktan vazgeçmiş, (-) puanlarla zaten şampiyon oluruz demiş. üfleyerek sönmeyen bu mum, böyle mi sönecek ?
ya da odatv nin yayınladığı şike ile ilgili belgeler neden sadece Cumhuriyet gazetesinde yer alıyor. neden basın görmezden geliyor bunları ? Bülent Uygunun Aziz Yıldırım'a, Sadri Şener den aldığı kesin delil niteliğinde olduğu söylenen şike belgesi neden sadece twitter da konuşuluyor, basına yansımıyor ?
Gazetelerde TS ve BJK nin de puanlarının silineceği ve kupanın TS ye verileceği yazıyor. TS nin puanı siliniyorsa kupa ona da verilmemelidir. BJK nin de puanı siliniyorsa kupası alınmalıdır. eğer böyle bir şeye imza atacak olurlarsa ayrı bir hukuksuzluk olacaktır.
tabi; bunların hepsi çoğunuza normal gelecek..
Nihat Özdemir bugünkü; Divanda Fenerbahçenin ne kadar büyük olduğunu anlatmıştır zaten. bu Fenerbahçe gerekeni yapacaktır. yine tek başına savaşacaktır 58 değişmesin diye.. değiştiği takdirde Aziz Başkanın dediği gibi gerekeni yapacaktır zaten. bakalım bu işler sonunda en zararlı çıkan kim olacaktır.