İnş. görecez bakalım. O kadar da değil de tekniği çok yüksek bir oyuncu diyelim daha iyi olur.Fifa 'da bonservis sorununu çözmüştü sanırım. Bir problem çıkmasın da.
Tomáš Sedlák 23 yaşında ve Orta Saha mevkiinde oynuyor.
všeobecné informácie
dátum narodenia: 3.2.1983
vıška: 178 cm
váha: 70 kg
hráèsky post: stredopoliar
èíslo na drese: 4
poèet zápasov: 40
strelené góly: 1
predchádzajúci klub: odchovanec
19 HAZİRAN 2006 - ÇARŞAMBA BURSASPOR HABERLERİ
YAŞANACAK ÇOK ŞEY VAR
Yeni sezon için 9 yerli transferin üzerine Pancu ve Sumulikoski'yi kattı. 7 Haziran'daki son kongrede başkanlığa bir kez daha seçildikten sonra Bursaspor'a
yepyeni bir çehre kazandıran başkan Levent Kızıl'ın içi bugünlerde kıpır kıpır... Yaklaşan yeni sezon öncesi Süper Lig heyecanından kaynaklanıyor bu duygu.
Muhabirimiz Orhan Güney ; Bursaspor Başkanı Levent Kızıl ile çok özel bir görüşme yaptı. Geçmişi yargılayan, geleceği aydınlatan Kızıl, Yeşil Beyazlı camiaya umut saçan mesajlar gönderdi. Güney sordu, Kızıl yanıtladı:
Atatürk Stadı bu sezon yepyeni bir kimlik kazanıyor. Çalışmalar nasıl gidiyor?
Stadımızı pırıl pırıl bir hale getiriyoruz. Çalışmalar son sürat devam ediyor. Kapalı tribünü VIP tribün kalitesinde yapıyoruz. Stadın tavanı kanayan bir yaraydı ve şimdi komple kapandı. Öncelikle bize büyük destek veren Belediye Başkanımız Hikmet Şahin'e çok teşekkür ediyoruz. Bursa gurur duyacağı bir stada kavuşuyor.
Geçtiğimiz yılki birliktelik sonrası Süper Lig'e dönüldü. Bu sezon öncesi aynı ahengi görüyor musunuz?
Kesinlikle görüyorum. Göreve gelirken,"Bursaspor için her şeyimizle" demiştik. Bu yıl bizim için çok daha farklı. Bursa şehri geçen yıla oranla daha fazla kenetlenmiş durumda. Şu ana kadar 8 bin kombine sattık. Ben bu rakamın 10 bine ulaşacağına inanıyorum. Bu da taraftarımızın bize olan güvenini gösteriyor. Geçtiğimiz sezon 2,5 trilyonluk reklam almıştık. Süper Lig'de bu rakamı daha da üste çıkaracağız.
Transferleri nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bursaspor'a yakışan isimleri kadromuza kattık. Türkiye'nin en iyi yerli oyuncularına 2 günde imza attırdık. Tabiiki, bizim en büyük avantajımız Raşit hocanın takımda kalması. Neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Takımın artılarını, eksilerini belirledi ve verdiği rapor doğrultusunda biz de transferi gerçekleştirdik. Ayrıca Sumulikoski'nin Türkiye'de 1 numara olacağına inanıyorum. Oynayacağı futbolla adından sıkça söz ettirecek.
Bursaspor'da artık kurumsal anlamda da gelişmeler yaşanıyor. Bunlardan bahseder misiniz?
Bursaspor'da belli tabuları kırdık. Artık bu kulüpte dedikodu ortamı yok. Kurumsal anlamda kulübe gelir sağlayacağı projelerimiz var. Mesela bundan sonra kış futbol okulunu kulübümüz bünyesinde yapacağız ve buradan ciddi bir gelir sağlayacağız. Stadımızı bugün şu hale getirmek bile bence kurumsal anlamda başarı.
Özlüce tesislerindeki son durum nedir?
Bursaspor eşi benzeri görülmemiş müthiş bir tesise kavuşuyor. Devre arasında Özlüce'ye taşınmayı düşünüyoruz. Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Büyük bir ihtimalle devre arası kampımızı orada yapacağız. Ayrıca Galatasaray maçı için Bursa'ya gelecek olan ulusal medyaya Özlüce'yi gezdireceğim. .
Süper Lig'deki ilk yılda sizce nasıl bir hedef ortaya konmalı?
İlk önce bu ligde kalıcı olmalıyız. Raşit hocanın 5 yıla yaydığı projeyi gerçekleştirmeliyiz. Ayrıca her sezon 2-3 oyuncu yetiştirmeliyiz. Serdar Kurtuluş herkese örnek olmalı. 18 yaşında büyük bir kulübe gitti ve Bursaspor'a maddi katkı sağladı. Bu iş başka türlü dönmez. Bugünkü konuma göre Bursaspor'un içinde bulunduğu bir borç var. Ne zaman borç sıfırlanırsa o zaman farklı hedefler çizebiliriz. Mali kriterler iyi olduğunda üst sıralara oynayabiliriz. Şu an normal bir Anadolu takımı olarak oyuncu satmalıyız. Ben gençlerimize çok güveniyorum. Veli, Yenal kampta çıkış yakalayan oyuncular. Ancak bu söylediklerim-hep oyuncu satacağız- anlamına gelmesin. Mehmet Yılmaz'a Vestel Manisaspor 500 bin dolar verdi, göndermedik.
Fikstürü nasıl değerlendiriyorsunuz?
İyi bir fisktür çektiğimizi düşünüyorum. Lige Ankaragücü ile kendi evimizde başlamak bizim için avantaj. Kendi sahamızda oynayacağımız maçlar çok önemli. Dışarıda da alabileceğimiz en yüksek puanları toplamaya çalışacağız.
Bursaspor taraftarı bu yıl nasıl bir takım izleyecek?
İnsanlar ilk önce bu takımdan keyif almalı. Bu yıl ben 'Türkiye'de şampiyonu Bursaspor belirledi' denmesini istiyorum. Sağlam, birbirine inanan oyunculardan kurulu bir kadro oluşturduk. Taraftarımızın gurur duyacağı bir takım yaratmak istedik, sanırım bunda da başarılı olduk.
Taraftarlara mesajınız?
Öncelikle söylemek gerekise, Bursaspor taraftarının gelecekte çok güzel şeyler yaşayacağı kanısındayım. Seyircimiz şu ana kadar aldığı kombinelerle bize ne kadar güvendiğini gösterdi. Onlar bizim itici gücümüz. Geçen sezon birtakım cezalar aldık. Ancak bu yıl cezalar çok daha ağır. Özellikle küfüre karşı federasyon birtakım tedbirler aldı. Kızdığımız takımlara en güzel cevabı sahada vermeliyiz. Alacağımız sonuç ve yapacağımız şovlarla bunu başarmalıyız. Ben taraftarlarımıza güveniyorum. Çünkü Bursaspor taraftarıyla birlikte olduğu zaman daha güçlü.
Kaynak:Bursa Hakimiyet (nk)
"Anadolu'nun şampiyonu Bursa'dan çıkar"
Bursaspor Başkanı Levent Kızıl, ''Eğer Anadolu'dan şampiyon çıkacaksa bu, 5 yıl içinde Bursaspor olacaktır'' dedi.. Kızıl, bu yıl 42-43 puan toplayarak ligde kalmayı hedeflediklerini de belirtti..
Kızıl, geçen yıl kötü tezahürat ve koltuk kırma olayları nedeniyle 115 bin YTL para cezası ödediklerini kaydederek, ''5-6 kişinin çıkardığı olaylar nedeniyle ceza aldık. Taraftarımız bilinçlendi, kötü niyetli ve rant peşinde olanları, aralarından ayıkladılar" dedi..
Kızıl, ligin 32. haftasında Beşiktaş ile karşı karşıya geleceklerini hatırlatarak, ''Beşiktaş'a karşı taraftarların hissettikleri malum. Bu maç öncesi ligde rahat bir konumda olursak, sahada biz gerekli şeyi göstereceğiz'' dedi.
Levent Kızıl, Bursaspor'un, geçen yıl maç başına taraftar sayısı olarak, Fenerbahçe'nin ardından Eskişehirspor ile birlikte ikinci sırada yer aldığını da belirterek, ''Lige yeni çıkan takımların yüzde 95'i, sezon sonunda düşüyor. Bu yılki hedefimiz, 42-43 puan toplayarak ligde kalmak. Eğer Anadolu'dan şampiyon çıkacaksa, bu, 5 yıl içinde Bursaspor olacaktır.'' diye konuştu
Ajansspor(ia)
Yönetimden taraftara uyarı
Kulüp Başkanı Levent Kızıl, Yeşil-beyazlı taraftarlarla Kültürpark`taki Orman Çay Bahçesi`nde bir toplantı yaptı. Yönetim olarak taraftarların fikstür avantajını bozacak hiçbir olumsuz davranışına izin vermeyeceklerini kaydeden Başkan Kızıl, `Geçen sezon birçok hata yapıldı. Orduspor, Sakaryaspor ve Akçaabat Sebatspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle alınan cezalar takıma ders oldu. Süper Lig`de avantajlı bir fikstür çektik ve bu avantajı bozacak hiçbir olumsuz davranışlara göz yummayacağız. Taraftarımızın şu an bir temsilcisi yok. En kısa zamanda temsilci seçecekler. Temsilcilerde aradığımız en önemli özelliklerden birisi sabıkasının temiz olması` dedi. Süper Lig`de yaşanabilecek olaylara verilecek para cezalarının çok ağır olacağını belirten Başkan Kızıl, `Herhangi bir olumsuz davranış karşısında bütün taraftarlarımızın bilinçli bir şekilde davranacağından eminiz` diye konuştu. Başkan Kızıl, Bursa Atatürk Stadı`na bu sene 1 milyon 200 bin YTL harcadıklarını, statla ilgili çok güzel projelerinin olduğunu sözlerine ekledi.
Toplantıda konuşan Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Sırrı Tuğ ise, maçları sorunsuz bir şekilde tamamlanması için emniyet teşkilatı olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını dile getirdi. Tuğ, kişi ayırmadan suç işleyen herkese gerekli cezayı vereceklerini, bu konuda hiç tavizlerinin olmayacağını kaydetti.
Kaynak:Olay (nk)

Fifa 'da bonservis sorununu çözmüştü sanırım. Bir problem çıkmasın da. 

Alıntılı Yanıtla