Quote Originally Posted by sananes View Post
Belli miktar para alıyorlar evet ama önemli olan meslek yani doktorsan sıradansın onlar için ya da mühendissen vs. Çünkü bu adamlar zaten okuma seviyeleri yüksek bu işleri yapan kişileri rahatlıkla yetiştirebilen insanlar. Mesela su tesisatçısı sıkıntısı yaşıyorlarmış ya da elektirik ustası.Bu işleri yapanlar yeterli donanıma sahip olmamalarına rağmen iyi para kazanıyorlarmış. Bir ara araştırmıştım da bu gibi bilgilere ulaşmıştım,maddi talepleri ne kadar onu hatırlamıyorum. Ama zaten benim bildiğim o parayı sizden almıyorlar teminat göstermek gibi bir mevzu var.
Valla benim işim müzik. Orada öğretmenlik işini yapabileceğimi sanmıyorum. Kabul etmezler yani. Onun dışında hiç bir işte tecrübem yok. Barlarda çıkıp gitar çalarım ama o dil sorununu hallettikten sonra olabilir. Yapabileceğim alternatif şeyler olması lazım.

Quote Originally Posted by William Rookwood View Post
Bu ülkede çalışılmaz. Doğru düzgün parada kazanılmıyor, İstanbul'da hayat pahalı. Gitmekle en iyisini yaparsın bende gitmeyi düşünüyorum
Ülkemi seviyorum ama bazı konular için geleceğimi düşündüğüm zaman gitmek işime geliyor. Katılıyorum sana.

Quote Originally Posted by El Barto View Post
Hiç uğraşma iltica başvurusu yap.

http://www.yenihayatnews.com/news/?p=645
İltica işi kötü. Bunu geri dönüşü de var

Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
Kanada soguk olur kanaatimce. Vancouverda bulundum kisa bir sure icin, bildiklerim yuzeysel. Bir tursitin bilebilecegi kadar. Tabii ki isin eglence kismini yasadim ,o yuzden cok keyifliydi. O donem ciddi sekilde orda devam etmeyi dusundum ama karar verememistim. Cevremden bildigim kadariyla ailenle -esin ve cocugunla yani- birlikte basvurman ve iyi bir sermayen veya tercih edilen bir meslegin varsa pek de zor bir durum degil. Evli ciftler icin durum daha kolay. Ya da Emrenin belirttigi gibi iltica eder kestirmeden halledersin .

Brezilya falan daha mantikli, hem yukselen de bir ulke kolay da dahil olursun. Kanada tercihinin sebebi nedir, merak ettim. Baska alternatifleri de dusunuyor musun?
Gitmek istediğim arkadaşım daha önce Vencouver'de bulundu. Yaşam standartı ve şehir itibari ile çok beğenmiş. Soğukmuş evet ama yaşamak için çok ideal bir yer olarak duyuyorum hep. Brezilya çok uç nokta olur Sanmıyorum. Birazda Kanada'yı koyduk kafaya o yüzden.

Quote Originally Posted by byariff View Post
kanadaya gitmek istiyorsan iltica etceksin ve seni hemen vatandas yapiyorlar kanada farkli bir ulke devlet sana kucagini açiyor hemen yada evlilik yapcaksin ama bulmak zor demeyelimde guvenemiyorlar sakat is diyorlar..
İltica ettiğim an ülkemden atılıyorum gibi bir şey oluyor diye biliyorum. O şekilde düşünmüyorum pek.